Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μακρυπίδης για την ομολογία Μαντέλη "Ήταν μια από τις πιο άσχημες στιγμές που έζησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και εγώ ως βουλευτής"

«Ήταν μια από τις πιο άσχημες στιγμές που έζησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και εγώ ως βουλευτής», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Μακρυπίδης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της SIMENS στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντέννα Σταρ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο κ. Μακρυπίδης είπε «Ενώπιον της επιτροπής ένας πρώην υπουργός και πολιτικό στέλεχος ομολόγησε κυνικά ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του ως Υπουργός Μεταφορών δέχτηκε «χορηγία» 200 χιλ μάρκων σε λογαριασμό που άνοιξε ο κουμπάρος του στο εξωτερικό. Μας ξάφνιασε η κυνικότητα του κ. Μαντέλη. Η κρίση στο πολιτικό σκηνικό μπορεί να αποτελέσει και ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πρέπει να αποκαλυφθούν τα πάντα για να υπάρξει διαφάνεια και τιμωρία».


Ο κ. Μακρυπίδης υποστήριξε επίσης ότι «υπάρχουν πέρα από τις ευθύνες της πολιτικής εξουσίας και άλλες. Είναι της Δικαστικής Εξουσίας. Διερωτώμαι και εγώ υπάρχει δικαστική εξουσία στη χώρα μας; Ρωτήσαμε τον κ. Μαντέλη εάν 2 χρόνια τώρα που υπάρχει το σκάνδαλο της SIEMENS κλήθηκε από τη Δικαιοσύνη είτε ως μάρτυρας είτε ως κατηγορούμενος και είπε όχι. Όταν τον ρωτήσαμε γιατί ήρθε να καταθέσει μας είπε ότι ήταν μέσα στις υποχρεώσεις του ως έλληνας πολίτης να καταθέσει στην Εξεταστική».

Ερωτηθείς ο κ. Μακρυπίδης «θα ζητήσετε τη δίωξη του απάντησε «το κάναμε ήδη».

Ολόκληρη η συνέντευξη η συνέντευξη στην ιστοσελίδα http://www.antenna-star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...