Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

"Επιστράτευση" Παπαναστασίου για το δήμο Αγρινίου

Μερικούς μήνες πριν ο κ. Γιώργος Παπαναστασίου είχε ξεκαθαρίσει σε συνέντευξη του στην καθημερινή εφημερίδα ΑΙΧΜΗ ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ακόμη και αν το κόμμα του το ζητήσει γιατί τον ενδιαφέρει η εκλογή του στη βουλή των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα τότε έλεγε:
Θα διεκδικήσετε το δήμο Αγρινίου αν σας ζητηθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ;

Δεν είναι στις προθέσεις μου η διεκδίκηση του δήμου Αγρινίου. Αυτός είναι και ο
λόγος που ήμουν υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη. Η παράταξη μου θεώρησε ότι ήταν καλύτερο να είμαι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές. Στις 15 ημέρες προεκλογικής εκστρατείας πήγα πολύ καλά και έβαλα μια υποθήκη να πάρω στην επόμενη εκλογή τη μια από τις έδρες της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία, εάν μου ζητηθεί θα πω ότι υπάρχουν άλλοι που μπορούν να τον διεκδικήσουν.
Ποιοι κατά τη γνώμη σας μπορούν να διεκδικήσουν το δήμο Αγρινίου μέσα από τη Ν.Δ.;
Όλοι αυτοί που πριν κατέβω εγώ στις βουλευτικές εκλογές υποψήφιος, άφηναν
να διαρρέει ότι θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι.

Σήμερα όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ο βουλευτής και φερόμενος από κύκλους της Ν.Δ. ως υποψήφιος για το χρίσμα Δημήτρης Σταμάτης έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Αγρινίου αλλά θα υποστηρίξει από τη θέση του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου όποιον επιλέξει η Ν.Δ.
Οι εφεδρείες των υποψηφίων της Ν.Δ. για το δήμο Αγρινίου έχουν τελειώσει και μετά την άρνηση Σταμάτη άρχισαν κάποιοι δειλά δειλά να ψιθυρίζουν το όνομα του κ. Παπαναστασίου ως μια πολύ σοβαρή λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Το τελευταίο διάστημα πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Παπαναστασίου ανέφεραν ότι ενδιαφέρονταν για την Περιφέρεια κάτι που φαίνεται να μην ενδιαφέρει το κόμμα.
Δεν επιθυμούν να κατεβάσουν τον κ. Παπαναστασίου στην Περιφέρεια και να χρεωθούν μια ήττα , λένε.
Στο συνέδριο το τελευταίο διήμερο συζητήθηκε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο ο κ. Παπαναστασίου να
επιστρατευτεί με απόφαση της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του κόμματος για το δήμο Αγρινίου.
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι ο πράσινος δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός και υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα αφού θα έχει απέναντι τόσο τον πολιτευτή κ.Αντωνόπουλο όσο και το δήμαρχο Θεστιέων κ. Τραπεζιώτη. Κάτω από αυτό το πρίσμα ο κ. Παπαναστασίου μαθαίνουμε ότι θα κληθεί να αφήσει κατά μέρος τις όποιες διαφωνίες έχει για το δήμο Αγρινίου και να διεκδικήσει με αξιώσεις το δήμο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να τον κατεβάσουν με το ζόρι τον κ. ζεστοθεσίτη, για να καεί κι αυτός όπως τόσοι φιλόδοξοι στο Αγρίνιο.
Δεν κατάλαβα τι θα πει "πήγα πολύ καλά" όταν είναι γνωστό ότι ήταν 2σταυρία με τον Σαλμά...
Πως θα περάσει ό΄μως μετά το μήνυμά του, όταν επί τόσο καιρό μας έχει πρήξει με τη Βουλή. Ας λάβει υπόψει ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες θα έχουν πια μεγαλύτερη εξουσία.
Με τον νέο εκλογικό νόμο το έχει σκεφτεί αν θα είναι καν υποψήφιος...;

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...