Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Με τηλεφωνικό γκάλοπ ο ''Άρχοντας του δαχτυλιδιού''

Στη λύση του τηλεφωνικού γκάλοπ φαίνεται να κατευθύνεται το κόμμα της συμπολίτευσης προκειμένου να δώσει το δαχτυλίδι στον εκλεκτό για το δήμο Μεσολογγίου. Μετά την πληθώρα μνηστήρων και θέλοντας να αποφύγει εντάσεις, συγκρούσεις και αντάρτικα, το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί μάλλον τη λύση της δημοσκόπησης, με αυτοχρηματοδότηση μάλιστα από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους.
Στα μέχρι στιγμής γκάλοπ που διεξάγονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ο Γ. Τέγας φαίνεται να έχει σαφές προβάδισμα, με τον Π. Κατσούλη να τον ακολουθεί κατά πόδας και τους υπόλοιπους να απέχουν μακράν. Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση που καταλαμβάνει ο εν ενεργεία δήμαρχος Γ. Αναγνωστόπουλος . Στο blog Sara kai Mara, σε δείγμα 540 ψηφισάντων οι συμμετέχοντες έλαβαν : Αναγνωστόπουλος 7%, Πετρόπουλος 17%, Κατσούλης 34% και Τέγας 39%.
Βέβαια, τα άτομα που ψηφίζουν στα ηλεκτρονικά μέσα δεν αποτελούν σε καμιά περίπτωση αντιπροσωπευτικό δείγμα, καθότι υπάρχουν ακόμη μεγάλες μάζες πληθυσμού που δεν έχουν καμία σχέση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες.
Δεν ξέρουμε κατά πόσον ο κάθε υποψήφιος μπορεί να διαθέτει φίλους με γρήγορα αντανακλαστικά και διάθεση να τον ψηφίζουν ηλεκτρονικά κάθε φορά που διεξάγεται δημοσκόπηση, σε κάθε περίπτωση όμως τα αποτελέσματα αποτελούν ένα στοιχείο για διεξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Όσο μεγαλύτερο φυσικά είναι το δείγμα, τόσο περισσότερο ενισχύεται το κριτήριο της αντικειμενικότητας.

Αναρτήθηκε από abolialocanda@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...