Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Αλάτι στις πληγές των Αλυκών Μεσολογγίου

Σύμφωνα με πληροφορίες και με αφορμή τα δημοσιεύματα  για αδυναμία συλλογής άλατος από τις Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια ακολουθούσαν τις εξής μεθόδους:

1. Χρησιμοποιούσαν υπερωριακά το μόνιμο προσωπικό τους (με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία αφού αυτοί απλώς έβγαζαν ένα επιπλέον εισόδημα)

2. Χρησιμοποιούσαν εποχιακούς εργάτες οι οποίοι έβγαζαν και τον κύριο όγκο δουλειάς.

Το 2009 όμως με κυβέρνηση τη ΝΔ και το ΑΣΕΠ απαγορεύτηκαν οι τέτοιου είδους προσλήψεις σε προσωπικό ειδικά για τις εταιρίες που ήταν εισηγμένες στο χρηματιστήριο.

Για την συλλογή αναζητήθηκαν άλλες μέθοδοι. Αυτή που επικράτησε ήταν η ανάθεση σε εταιρία για το σκοπό αυτό και φυσικά χρήση της υλικοτεχνικής υποδομής των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε.

Μετά από συνομιλίες με διάφορες εταιρίες κατέληξαν στην Αναπτυξιακή εταιρία του δήμου Μεσολογγίου η οποία με χρήση διαφόρων επιστημονικών μεθόδων αλλά και 2μηνη πρόσληψη εποχιακού προσωπικού έφερε σε πέρας επιτυχώς την συλλογή.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι αφενός εξοικονομήθηκαν πάρα πολλά χρήματα αφού σε πολλούς μόνιμους δεν δόθηκαν υπερωρίες (!) αλλά λέγεται ότι έγινε καλύτερος προγραμματισμός πανελλαδικά.

Βέβαια το τι πόλεμος έπεσε από νομάρχες, βουλευτές, εργατικά κέντρα  δε λέγεται. Μέχρι και επίσημη καταγγελία στο ΑΣΕΠ λέγεται ότι έγινε και έτρεχε η Αναπτυξιακή μέχρι τελευταία στιγμή. Στη συνέχεια ειπώθηκε ότι ήταν όλα νόμιμα.

Μετά τις εκλογές μόλις ανέλαβε το ΠΑΣΟΚκαι ύστερα από διάφορες πιέσεις απαγόρευσαν οι αρμόδιοι κάθε είδους πρόσληψη (παρά μόνο μέσω ειδικής έγκρισης που όταν έρθει τότε το αλλάτι θα είναι παρελθόν) με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορούν οι αλυκές να μαζέψουν το αλάτι.
Αλλά θα μου πείτε ιδρώνει το αυτί του Υφυπουργού, βουλευτών και νομάρχη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λ.Μπλέτσας για το δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι: θα προχωρήσουμε μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανεξαρτήτου κομματικής και πολιτικής διάστασης

Χωρίς φωνές και κορώνες στην σημερινή διαμαρτυρία για τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι ο αντιπεριφερειάρχης Λίνος Μπλέτσας μέσα σε ενάμισι λεπτό...