Τρίτη, 31 Αυγούστου 2010

Ο Βασίλης Αντωνόπουλος αμφισβητεί το γκάλοπ της εφημερίδας Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων

Έντονα διαμαρτύρεται ο Βασίλης Αντωνόπουλος στην εφημερίδα Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων σχετικά με τη δημοσκόπηση που διενεργείται για το δήμο Αγρινίου.
Το παιχνίδι των εκλογών φαίνεται αρχίζει να χοντραίνει και το επόμενο διάστημα θα έχουμε εξελίξεις. Μόνο που όσο καθυστερεί η επίσημη ανακοίνωση του κ. Αντωνόπουλου θα έχουμε κι άλλες προσπάθειες για πολιτικά παιχνίδια!


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ME ENTONH ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

του ΒΑΣΙΛΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

προς την εβδομαδιαία εφημερίδα

«ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»
Μέσα από συγκεκριμένες μαρτυρίες δημοτών των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται για την δημιουργία του Νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου, ενημερωθήκαμε ότι η εταιρεία K- Research διενεργεί δημοσκόπηση κοινής γνώμης για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων», της οποίας τα συμπεράσματα κατά την κρίση μας αμφισβητούνται για τους παρακάτω λόγους:

1ον Η Δημοσκόπηση έγινε την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2010, ημέρα κατά την οποία κυκλοφόρησαν φήμες οι οποίες προπαγάνδιζαν την μη κάθοδο του Βασίλη Αντωνόπουλου στις εκλογές και που μας οδήγησαν ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ στην έκδοση δελτίου τύπου, με το οποίο ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ η υποψηφιότητα μου.

2ον Ο τρόπος και η σειρά με τον οποίο διατυπώθηκαν οι ερωτήσεις, κατά την άποψη μου οδηγεί σε αμφισβητούμενα και αρκετές φορές σε καθοδηγούμενα συμπεράσματα. Οι ερωτήσεις αυτές σύμφωνα με τις μαρτυρίες είναι:

«Ερώτηση 1η) Συμφωνείται με την συνένωση των Δήμων;»

«Ερώτηση 2η) Πως είδατε το έργο του Δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;»

«Ερώτηση 3η) Ποιον θα ψηφίσεις στις δημοτικές εκλογές:»

«Ερώτηση 4η) Πως είδατε το έργο του κυρίου Μοσχολιού;»

«Ερώτηση 5η) Μεταξύ του κ. Μοσχολιού και του κ. Σταμάτη ποιον θα ψηφίσετε;»

«Ερώτηση 6η) Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Νικάκη ποιον θα ψηφίσετε;»

«Ερώτηση 7η) Συμφωνείτε με την απόφαση του κ. Αντωνόπουλου να κατέβει σαν ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος;»

«Ερώτηση 8η) Θα έπρεπε ο κ. Αντωνόπουλος να συνεργαστεί με τον κ. Μοσχολιό;»

«Ερώτηση 9η) Ανάμεσα στον κ. Μοσχολιό και τον κ. Αντωνόπουλο ποιόν θα ψηφίσετε;»

«Ερώτηση 10η) Τι ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές;»

«Ερώτηση 11η) Ποιόν θα ψηφίσετε για δήμαρχο στις δημοτικές εκλογές;»

3ον Η αμφισβήτηση των συμπερασμάτων της συγκεκριμένης δημοσκόπησης θεμελιώνεται στα παρακάτω:

Στην 2η ερώτηση: «Πως είδατε το έργο του δημάρχου; Καλό; Κακό; Μέτριο; Πολύ καλό;», δεν διευκρινίζεται το όνομα του Δημάρχου, με αποτέλεσμα ο δημότης των συνεννοούμενων δήμων με το Αγρίνιο να απαντά χωρίς να αντιλαμβάνεται ακριβώς, εάν αφορά τον δήμαρχο του δικού του Δήμου ή τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου

Στην μεθεπόμενη 4η σχετική ερώτηση αναφέρεται μεν το όνομα του κ. Μοσχολιού, αλλά αυτή απαντάται και από τους δημότες των άλλων δήμων, στους οποίους δεν είναι δήμαρχος ο κ. Μοσχολιός και οι οποίοι εξ αυτού δεν μπορούν να έχουν αντίληψη του συνόλου του έργου του κ. Μοσχολιού.

Εκ του ότι η 3η ερώτηση είναι σχεδόν ίδια με την τελευταία 11η ερώτηση με την διαφορά ότι η σχέση, η σειρά και η ακολουθία των νοημάτων μεταξύ τους ενδέχεται να υποκρύπτει μαιευτική ανάδειξη ενός συγκεκριμένου υποψηφίου.

Εκ του ότι εάν εστιάσει και αναδείξει κανείς όχι μόνο τη σειρά, το συνδυαστικό νόημα, αλλά και την ακολουθία των ερωτήσεων 5, 6, 7, 8 και 9 εύκολα μπορεί να συμπεράνει τα παρακάτω:

Η δημοσκόπηση προεξοφλεί την επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2010

Τα δίπολα που ορίζονται για την προδιαγραμμένη από την δημοσκόπηση επαναληπτική ψηφοφορία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου του 2010 είναι ο κ. Σταμάτης και ο κ. Μοσχολιός ή ο κ. Σταμάτης και ο κ. Νικάκης.

Δεν υπάρχει η ερώτηση: «Μεταξύ του κ. Σταμάτη και του κ. Αντωνόπουλου ποιον θα ψηφίσετε;», γεγονός που υποβαθμίζει την υποψηφιότητα του κ Αντωνόπουλου, αφού απαξιώνει τη δημιουργία ισχυρού πλειοψηφικού ρεύματος από τον κ. Αντωνόπουλο, ικανό να αποκλείσει την επαναληπτική ψηφοφορία.

4ον Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτύρομαι εντονότατα, και από σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου 2010, αμφισβητώ το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης έρευνας, όποιο αυτό κι αν είναι αυτό, και Προσκαλώ την εφημερίδα «Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων» να μην την δημοσιεύσει.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΖΙ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ

και όχι με τους μηχανισμούς

ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι όντως βωμάει με αυτή τη δημοπσκόπηση.
Η απορία μου είναι αν έχει τόσα λεφτά η ΠΟΛΙΤΕΙΑ να παραγγέλνει δημοσκοπήσεις.
Ποιός πραγματικά χρηματοδοτεί από πίσω τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση;
Πως γίνεται το τρίγωνο agrinionews-παρόν-γραφείο τύπου δ. αγρινίου να αβαντάρουν την εφημερίδα και να σιωπούν για όσα έγιναν προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

11.10,ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΣΥ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ Η ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ...