Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνημα...αντάρτικα και Avanti popolo



Α, ρε κακόμοιρο Κίνημα τι σου μελε να πάθεις ...
Πάνω στο χρόνο της διακυβέρνησης σου να βλέπεις τα αντάρτικα να πηγαίνουν σύννεφο!
Avanti popolo...bantiera rossa οι μισοί σύντροφοι και οι άλλοι μισοί να βάζουν στους βουλευτές χέρι γιατί λέει δεν κατάφεραν να τους μαζέψουν...
Με λίγα λόγια δηλαδή άμα δε μαζευτούν οι αντάρτες τότε κλάφτα Χαράλαμπε ...
Ακούς ...Χαράλαμπε;
Και τι να κάνεις και συ έρμε Χαράλαμπε Πασόκε Βουλευτή; Που βλέπεις να πηγαίνουν στράφι οι προσπάθειες σου να βάλεις στο βιλαέτι των δημάρχων τη δική bantiera;
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ λοιπόν προσπάθησαν να κάνουν πράξη την Ξηρομερίτικη παροιμία που λέει "τα θες όλα γαλάτα και μαλάτα και τ΄αρνιά όλα θηλυκά".
Αμ, σύντροφοι δε γίνεται πάντα να έχετε όλα τα αρνιά...θηλυκά.
Ποιος όμως ήταν ο ρόλος κάποιων βουλευτών σε αυτό το παιχνίδι;
Σε κάποιες περιπτώσεις είναι με τους χρισμένους και σε κάποιες άλλες με τους ..."άχριστους"!
Τώρα πως τα καταφέρνουν από τη μια να διατυμπανίζουν ότι στηρίζουν τις επιλογές του πρωθυπουργού και από την άλλη να ...στηρίζουν τα αντάρτικα ούτε που το κατάλαβα.
Κάποιος μου έδωσε μια εξήγηση...
Μου είπε λοιπόν ότι έχουν και κάνα κουμπάρο μέσα μέσα που τον έχουν και φίλο καμιά τριανταριά χρόνια και δεν μπορούν να τον αφήσουν χωρίς έστω μια βοήθεια. Μια υποστήριξη βρε αδερφέ.
Άλλωστε, είπε το παλικάρι, τις δουλειές που τους έδωσαν τις έφεραν εις πέρας με μεγάλη επιτυχία.
Βέβαια όταν ο κουμπάρος και παλιόφιλος έχει και το βουλευτή να τον αβαντάρει τότε το έργο γίνεται και ταινία για το Χόλιγουντ μη σας πω!!!!!!!!
Που σημαίνει για να σας δώσω ένα παράδειγμα ότι ο κ. βουλευτής πατρωνάρει τον κουμπάρο του οποίος είναι ας πούμε γιατρός σε ένα μεγάλο ίδρυμα, του τραβάει και καμιά χορηγία, βάζει λυτούς και δεμένους και τα ψηφαλάκια πάνε κι έρχονται στις εκλογές.
Άμα τώρα του τη βαρέσει του κουμπάρου να γίνει και δήμαρχος (κουβέντα για παράπανω δεν το επιτρέπει ο βουλευτής), τότε επιστρατεύεται το κόμμα και άμα δεν κάτσει η μπίλια τότε ο κ. βουλευτής με τον κουμπάρο το γιατρό τραβάει ένα αντάρτικο το οποίο φυσικά το βαφτίζει "εθελοντισμό για την κοινωνία" και από δω πάνε κι άλλοι.
Τώρα πως γίνεται αυτός ο αντάρτης να έχει στον κουμπάρο του από κοντά έναν κολλητό του οποίου η γυναίκα είναι υποψήφια με το δήμαρχο που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ στο μεγαλύτερο δήμο του νομού...αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο...Και επειδή με τους παπάδες καλό είναι να μην τα βάζεις γιατί θα σου τραβήξουν καμιά δοξολογία και κάνα αφορισμό, ας αφήσουμε τον κ. βουλευτή να κάνει το καλίτερο δυνατό για το Κίνημα....
Το σπουδαιότερο όλων όμως έρχεται από τις κινήσεις και τις μεθοδεύσεις τόσο του κ. βουλευτή όσο και του κουμπάρου και παλιόφιλου γιατρού.
Από που θα πιάσουν τον κοσμάκη στον ύπνο για να τους πάρουν το πολυτιμότερο εν προκειμένω την ψήφο;
Από κει που πονάει.
Και που πονάει τη σήμερον ημέρα;
Στην τσέπη του.
Άρα ψάχνουμε να δούμε ποιοι είναι οι αναξιοπαθούντες που παίρνουν κάνα επιδοματάκι για να ψευτοζήσουν και τους παραμυθιάζουμε ότι θα τους κοπεί άμα δεν στηρίξουν το γιατρό. Βάζουμε και τον κυριούλη με την καπέτα που δουλεύει τον κοσμάκη κάνοντας ότι δουλεύει στην υπηρεσία να κάνει τη "δουλειά" και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Και πως να υπάρξει ζημιά αφού στο παρελθόν εφοδιάσαμε και με επίδομα ας πούμε τυφλότητας αετονύχιδες;
Ελεήστε στραβοί τον ανοιχτομάτη λοιπόν.
Τσακώνουμε που λέτε στη συνέχεια και έναν ευπατρίδη στρατιωτικό που τα λέει "τσεκουράτα" όπως στην ταινία, ρίχνουμε από δίπλα ένα υποτιθέμενο παράγοντα που είναι μαθημένος να μασάει ότι βρει και έχει και μια εφημεριδούλα, σφυράει μέσα μέσα και ένα συλλαλητήριο, ψάχνει να βρει ταυτόχρονα έναν τρόπο να συγκυβερήσει και γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια !!!!!!!!
Α, ρε σύντροφοι...τι ωραία που περνάτε εκεί στις εξοχές...
Με τα κότερα σας...ενίοτε και με τα κοτερά σας ...με τις βιλίτσες σας...με τις καταθέσεις σας...με τις μόστρες σας για εθελοντισμό και κοινωνικό έργο...
Α, ρε σοσιαλισμέ...
Οποία κατάντια ...
Οποία αλλοτρίωση...
Οποία κατάπτωση...

Υστερόγραφο: Άμα σας κάτσει κάνας γιατρός που κόβεται να γίνει δήμαρχος παρακαλείστε όπως του κόψετε αζυμούθιο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρει λάθος δρόμο και να κατεβεί σε λάθος στάση...ή να πάει σε λάθος χωριό!!!!!!!!!!!!!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

NTROPH SOU POU EISAI KAI KSIROMERITHS,ALLA ELA NA XALEPSEIS PSHFO GIA TIS PERIFERIAKES

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί δεν υους γράφεις με τα ονόματά τους; Γράφε λοιπόν : Πάνος, Νώνταςμ Σοφία ή σόφη, κλπ,κλπ Για να μη ταλαιπώρούμαστε άδικα και ανώφελα...

Ανώνυμος είπε...

ntropi ? se poion?sto vwmo tis kavatzas grafoume oti goustaroume...logiko alla kati gia pasok diavasa ...prepei na lavoume k ipopsin ekeinh thn foukariara thn ND pou xreiazete kai voitheia.
mia sygrafeas i opoia tygxanei na einai tyflh kai koufh leei..."to na perpatas me ena filo sto skwtadi einai kalitero apo to na perpatas monos sto fws".
ta symperasmata dia to koinon!

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...