Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Χύμα και τσουβαλάτα




Μας τα πε χύμα ο Παύλος προχθές καιρός να μας τα πει και τσουβαλάτα!
Αγαπητέ δήμαρχε παρακολούθησα με προσοχή την ομιλία σας και θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις.


• Η ομιλία κινείται στη λογική της απλής διαχείρισης των θεμάτων του  Δήμου Αγρινίου και όχι στην κατεύθυνσης μιας ολοκληρωμένης διοίκησης ενός Καλλικράτιου Δήμου.
• Η προγραμματική διακήρυξη του κ. Μοσχολιού σταχυολογεί από τους βασικούς άξονες του προγράμματος Σταμάτη χωρίς να ιεραρχεί και το ουσιαστικότερο χωρίς να διατυπώνει πρόταση για το ΠΩΣ. Δηλαδή, ποια συγκεκριμένη στρατηγική θα ακολουθήσει για την ανάπτυξη του νέου διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
• Η αναπτυξιακή διάσταση των προγραμματικών θέσεων του κ. Μοσχολιού παρουσιάστηκε αποσπασματικά χωρίς να θεμελιώνεται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο.
• Οι προγραμματικοί του άξονες δεν βασίζονται σε ένα συγκροτημένο πλαίσιο στρατηγικής αξιοποίησης των τοπικών πλεονεκτημάτων για τη δημιουργία ανάπτυξης με βιώσιμη προοπτική.
• Οι προγραμματικοί άξονες παρουσιάζουν ένα ευχολόγιο δράσεων και συνεργασιών, προτείνοντας αποσπασματικά έργα και προγραμματίζοντας μελέτες στο μέλλον προς εύρεση αναπτυξιακής στρατηγικής.
· Από την όλη ομιλία δεν προκύπτει η ύπαρξη ενός ρεαλιστικού και υλοποιήσιμου οράματος για το Νέο Δήμο Αγρινίου


Αναγνώστης με άποψη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά αναγνώστης με τεκμηριωμένη άποψη.

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...