Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η αλήθεια και ο ...κουρνιαχτός!

Ωρέ άγχος για τον Αχελώο...
Τελικά τι είπε κεινος ο Δημητράκης και έγινε σημαία;
Θα πάει τον Αχελώο στους Θεσσαλούς...
Μη σας πω ότι θα πηγαίνουν οι Αγρινιώτες με τις ποτίστρες να παίρνουν νερό.
Το θέμα του Αχελώου υπάρχει από 1925. Από τότε μέχρι σήμερα παλεύουν οι Αιτωλοακαρνάνες με τους Θεσσαλούς όπως ο Διγενήγς με το Χάροντα...
Μέχρι σήμερα λοιπόν οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα λίγο λίγο φτιάχουν το έργο. Φτάσαμε στο σήμερα και την κολοκυθιά την παίζουν η Μπιρμπίλη με το Ρέππα αλλά το έργο συνεχίζεται και ας είμασρτε εμείς οι ταλάιπωροι στο Ευρωπαικό Δικαστήριο...
Αποδεικνύεται ότι μας γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων ακόμη και ότανα η Ε.Ε. δεν δίνει χρήματα για το έργο. Τι είπε λοιπόν ο Σταμάτης;
Αυτό που παγματικά συμβαίνει. Δεν είπε ποτέ ότι είναι υπέρ της εκτροπής. Αντίθετα ξεκαθάρισε ότι είναι κατά αλλά με τα σημερινά δεδομένα, το έργο είναι σχεδόν ολοκληρωμένο, δεν πρέπει να κρατάμε μια παθητική αρνητική στάση αλλά να διεκδικήσουμε τα οφέλη που μας αντιστοιχούν ώστε να δούμε Θεού πρόσωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι σημερινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αλλά και δήμαρχος του νομού ουσιαστικά υποστηρίζουν το ίδιο πράγμα, προβαλλοντας τη μισή αλήθεια για να μη χαλάσει το image τους!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε, καλά, δεν χρειάζεται να φρικάρεις γιατί οι ορμόνες τους δεν συμπεριφέρονται όπως όλων των άλλων αυτή την εποχή. Από την άλλη, πότε ήταν ή έκαναν κάτι κανονικό για να κάνουν και τώρα; Οι επιστήμονες και οι ψυχαναλυτές πιθανόν να έχουν έναν ειδικό όρο για την περίπτωσή τους.

Ανώνυμος είπε...

Το χρονικό ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

Πρωτοσυζητήθηκε το 1925, μετά «έπεσε» η ιδέα της εκτροπής έξι(!) ποταμών για να γίνουν…λιμάνια η Λάρισα και τα Τρίκαλα, ενώ στη συνέχεια έμεινε η εκτροπή του ενός, του Αχελώου και αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες και ηχηρές εξαγγελίες πολιτικών και κυβερνήσεων, όλων των κυβερνήσεων!

- Στη δεκαετία του 1950 προτάθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Το 1964 εξαγγέλθηκε από τον Γεώργιο Παπανδρέου.
- Το 1979 το υπέγραψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
- Το 1983 εξαγγέλθηκε πανηγυρικά από τον Ανδρέα Παπανδρέου στην επέτειο του Κιλελέρ και δύο χρόνια μετά άρχισαν οι προκαταρκτικές – αποσπασματικές εργασίες στη Μεσοχώρα, τη Συκιά, την Πύλη και το Μουζάκι.
- Το 2000 επαναφέρει το έργο και δεσμεύτηκε για την υλοποίησή του ο Κώστας Σημίτης.
- Το 2006 ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ως τροπολογία στο νόμο για το…Κτηματολόγιο που κατατέθηκε από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.
- Το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω του υπουργείου Υποδομών ενεργεί για την ολοκλήρωση του έργου, προσπαθώντας να ανατρέψει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκτροπή του Αχελώου πριν αποφανθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, επικαλούμενο (το Υπουργείο) κινδύνους από την διακοπή εργασιών στη σήραγγα της εκτροπής.

Ανώνυμος είπε...

500.000 ευρώ έχουν ξοδευτεί ως τώρα για να κατασκευαστεί το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας και ο σταθμός της Γλύστρας. Κανείς δεν αναφέρει ότι θα χρειαστούν άλλα 220.000 ευρώ, από εθνικούς πόρους, για την ολοκλήρωση του φράγματος της Συκιάς και για την διάνοιξη 10 χιλιομέτρων σήραγγας προκειμένου να φτάσει το νερό στη Θεσσαλία.

Ανώνυμος είπε...

Αν θυμάμαι καλά ο Σταμάτης είχε πάρει θέση ανοικτά κατά της εκτροπής του Αχελώου επί Κυβέρνησης Καραμανλή παρόλο που ήταν βουλευτής της ΝΔ και πήγαινε αντίθετα από την επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης. Μάλιστα είχε υποστηρίξει την θέση αυτή και στα δικαστήρια που πήγαμε ως Αιτωλοακαρνάνες για το θέμα της εκτροπής. Οπότε είναι άδικο να κατηγορείται από «κάποιους» ότι δήθεν είναι υπέρ της Εκτροπής! Είναι ΝΤΡΟΠΗ!!
Αν πληροφορήθηκα σωστά από παραβρισκόμενους είπε πώς δεν πρέπει να εθελοτυφλούμε. Η Εκτροπή είναι κεντρική απόφαση των Κυβερνήσεων και δρομολογείται στο να γίνει. Εμείς πρέπει λοιπόν να αντιδράσουμε ως πολίτες και να φροντίσουμε να μην διαταραχτεί η ισορροπία του φυσικού περιβάλλοντος και να διεκδικήσουμε αντισταθμίστηκα οφέλη. Άρα ΔΕΝ είπε ποτέ ότι είναι ΥΠΕΡ, απλά το ανέφερε ως πραγματικότητα, δρομολογούμενο από τις Κυβερνήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΜΑΔΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 81 ΤΟΥ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΗΜΗΤΗ ΔΕΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΟΣΕ ΚΑΙ ΚΗΦΗΝΑΡΙΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

80 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕ Η ΝΔ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 60 ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗ ΧΩΡΑ.Ο ΓΑΠ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΑΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑ. ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΜΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...