Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΙ….ΕΛΑΤΕ ΚΛΑΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟ.

Πολύ μας άρεσε η ανάρτηση από το aggelokastro.blogspot.com
Το email που έφτασε σήμερα από τη Νομαρχία με τη μορφή Δελτίου τύπου στην εφημερίδα, έγραφε τα εξής καταλεξείς:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η εφαρμογή μέτρων για την ολική διακοπή του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους είναι το θέμα της σύσκεψης που οργανώνει η Διεύθυνση Υγείας και Δημόσιας Υγιεινής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010 στις 9:30 το πρωί στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου (Διοικητήριο, Μεσολόγγι).

Στην συνάντηση έχουν κληθεί να παραστούν οι δήμαρχοι του νομού, κρατικές υπηρεσίες (Αστυνομία, λιμενικό κ.λ.π.) οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας καθώς και άλλοι φορείς.

ΣΤΕΛΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Γεννήθηκα κάπου εκεί, τέλη της δεκαετίας του πενήντα σε μια καπνόριζα από κάτω από γονείς τίμιους καπνοπαραγωγούς. Η πρώτη διαφήμιση που είδανε τα μάτια μου ήταν μια καδρομένη αφίσα Καρέλια Σέρτικα Αγρινίου στο Καφενείο του Αντρέα Παπουτσή. Γενιά του νομου 4000, των Μπήτλς, και των παιδιών των λουλουδιών.. Στην τηλεόρασή τη νεογέννητη αργότερα, μου δείχνανε διαφημίσεις Άσσου Φίλτρο, Old Navy, Όσκαρ και Παλλάς. Τα βράδια καρτερούσα με λαχτάρα να δω τους καουμπόηδες του Marlboro και την καμήλα Camel πλάι στίς πυραμίδες κι έτσι, μεγάλωσα μαζί με το τσιγάρο. Μαζί του πέρασα την εφηβεία μου, μ’ ένα Καρέλια φλέτζα δέκα σιγαρέτων στο γυμνάσιο ενηλικιώθηκα μαζί του, κι άμα έχεις ζήσει τόσα πράγματα, με ένα τσιγάρο πάντοτε στο χέρι, κομμάτι δύσκολο να το αποχωριστείς. Είναι σα να αφήνεις κάτι από τον εαυτό σου. Εξάλλου όλοι οι ανθρώποι έχουν ελαττώματα, κι όλοι μαθαίνουμε να ζούμε με αυτά.

Τώρα θα με καθίσουν λέει στο σκαμνί του κατηγορούμενου γιατί υπέκυψα στις διαφημίσεις που μου δείχνανε και προσαρμόστηκα σ’ αυτόν τον τρόπο της ζωής. Γιατί αυτός ο τρόπος έγινε κομμάτι του εαυτού μου που αρνούμαι να εγκαταλείψω οικιοθελώς. Γι’ αυτό το λόγο τώρα διώκομαι λοιπόν.

Και να ‘λεγες πως δεν τούς χρυσοπλήρωσα; Πόσα μου έχουν πάρει όλα τα χρόνια που καπνίζω, με φόρους, και φόρους πάνω στους φόρους, και με το να ναι το τσιγάρο μου ένας από τους βασικούς αιμοδότες της οικονομίας, και να’ χει φτάσει να’ ναι λιγάκι πιο ακριβό σχεδόν κι από ένα πιάτο με φαί. Γιατί λοιπόν τώρα διώκομαι από παντού;

Αλλάξαν τώρα λέει τα πράγματα…. Θα τιμωρείται όστις δεν συνεμορφώθη. Τα είπαν κι άλλοι αυτά σε άλλες εποχές κύριοι της Νομαρχίας. Γι΄ αυτό σας λέω: Ελάτε κλάστε μου τον πέρδικο λοιπόν, που λένε και οι παλιοί στο Αγγελόκαστρο.

Εφημερίδα το ΚΑΣΤΡΟ. Καστρινός.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι.Αν εσένα σου αρέσει π.χ. να τρέχεις με 300 χιλόμετρα την ώρα στο δρόμο πρέπει να σου επιτρέπεται γιατί μεγάλωσες δίπλα στον εθνικό,τέλη δεκαετίας του 80 που όλο αυτοκίνητα δείχναν οι διαφημίσεις κλπ,κλπ.Πείτε απλα΄ότι ο κάθε Έλληνας θέλει να κάνει τον πονηρό και τον ψευτοεπαναστάτη μια φορά στη ζωή του και αφήστε τα άλλα.Το κάπνισμα είναι θάνατος!Πάρτε το χαμπάρι τσεγκεβάρες του μπαρ και του φρέντο.

Ανώνυμος είπε...

ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΕΙΖΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΡΕΝΤΟ... ΛΟΙΠΟΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ..ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΥΣ... ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Και δεν κατάλαβα δηλαδή: λες ότι θα διώκεσαι και θα πληρώνεις πρόστιμα κ.λ.π. Που σημαίνει ότι θα πηγαίνεις σε κλειστούς χώρους και θα καπνίζεις ετσιθελικά και χωρίς να λαμβάνεις υπόψη σου την έγγυο, τα παιδιά και άλλους που δε γουστάρουν να ανασαίνουν τον καπνό σου! Κάτσε σπίτι σου ή έβγα στο δρόμο και κάπνισε όσο θες! ΔΕ ΣΟΥ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Αλλιώς, κλάσε μας τον πέρδικο!!!

Ανώνυμος είπε...

an esy evgazes lefta apo ton thanato alloy kai megaloses me afisa karelia i ypekypses s ayti posos me endiaferei...pithanon na sai meiomenis antilipsis i me iq kapnorizas gia ayto kai den mporeis na katanoiseis tin diafora metaxy tis dimosias ygeias kai toy krdoys kapoion..mexri pote i xazomagia,i frapedomalakia,o oxaderfismos kai i symperifora toy skyladikoy tha exei ekfrasi s ayti tin xora?koitaxte poy ftasame me tin anoxi s aytoys toys anikanoys poy exoyn proagagei mono ton ellina lamogio,me to vary asikoto styl toy kapnisti,ton anatoliti gynaika poy doyleyei toys alloys kai pote den doyleyei gia ton eayto toy kai gia na prosferei...arketa poia me tin xazoepixeirimatologia kapoion..

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΗ....ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...