Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

ΕΡΓΑ ΚΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ


dimos anaktoriou from Georgios Apostolakis on Vimeo.




dimos anaktoriou from Georgios Apostolakis on Vimeo.
ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Αγαπητή συνδημότισσα,

Αγαπητέ συνδημότη του νέου Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας

Απευθύνομαι τόσο στους παλιούς μου γνώριμους του Δήμου Ανακτορίου, όσο και στους νέους δημότες του ενιαίου Δήμου.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, όπου οι πολίτες του Δήμου καλούνται να πάρουν στα χέρια τους και να χειριστούν την προώθηση και λύση των προβλημάτων τους, να μπορέσουν να δώσουν αέρα προοπτικής και ανάπτυξης στον τόπο τους.

Η φιλοσοφία του «Καλλικράτη» είναι ακριβώς αυτή, η αποκέντρωση των εξουσιών, οι αμεσότερες και καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη, η διευκόλυνση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στην περιφέρεια, η καταπολέμηση της σπατάλης, της γραφειοκρατίας ,της αδιαφάνειας, της διαφθοράς. Είναι η αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών σε όλα τα επίπεδα.

Τοεγχείρημα δεν θα είναι εύκολο. Θα χρειαστεί χρόνος για την προσαρμογή στα νέα δεδομένα, για την οργάνωση των νέων Υπηρεσιών και για την απόδοση των νέων αρμοδιοτήτων. Η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα, το ήθος, η ανιδιοτέλεια και η ικανότητα δράσης είναι τα απαραίτητα συστατικά τόσο για την οργάνωση, όσο και για την επίτευξη των στόχων του. Έχουμε αποδείξει σε μια 8ετία συνεχούς προσφοράς στο Δήμο Ανακτορίου ό, τι και πείρα και αποτελεσματικότητα και ήθος και πάνω απ΄όλα θέληση έχουμε για όλα αυτά , ούτως ώστε η νέα Δημοτική αρχή στον ελάχιστο δυνατό χρόνο να είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της τόσο στα κεντρικά, όσο και τα πιο απομακρυσμένα διαμερίσματα του νέου Δήμου.

Στην 8ετία που πέρασε και στην οποία μου δώσατε 2 φορές την εντολή να σας υπηρετήσω, το πρόσωπο του Δήμου Ανακτορίου άλλαξε ριζικά απ΄άκρου εις άκρον.Η εικόνα της εγκατάλειψης, της μιζέριας και της πλήρους στασιμότητας παραχώρησε τη θέση της στην εικόνα της ανάπτυξης, της δημιουργίας , της προόδου. Αυτό, δεν αμφισβητείται και από τους πιο κακόβουλους επικριτές μας. Δεν είναι τυχαίο ότι την πρώτη τετραετία πήραμε τον τίτλο του «πρωταθλητή» των έργων σε όλο το νομό Αιτωλ/νίας.

Σας παραθέτω, για του λόγου το αληθές, τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στη Βόνιτσα και τα τοπικά διαμερίσματα Μοναστηρακίου, Θυρρείου, Παλιαμπέλων, Αγίου Νικολάου και Δρυμού με χρονολογική σειρά:

ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΜΕ

1) ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ- ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
-Βελτίωση του κτιρίου Οικονομικής ταμειακής Υπηρεσίας Δήμου (ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προμήθεια τηλεφ. Κέντρου ,προμήθεια επίπλων, προμήθεια Η/Υ)

-Δημιουργία και στελέχωση Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου η οποία στην πορεία απέκτησε πιστοποίηση για εκτέλεση έργων ενταγμένων στα ευρωπαϊκά προγράμματα .

-Δημιουργία ΚΔΑΠ (Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) για την απασχόληση παιδιών 6-12 ετών, με σκοπό την δημιουργική αξιοποίηση του χρόνου τους ατομικά και συλλογικά με την καθοδήγηση ειδικευμένου προσωπικού. Λειτουργεί μέχρι σήμερα με χρηματοδότηση από το Δήμο ενώ σε πολλούς Δήμους σταμάτησαν να λειτουργούν.

-Δημιουργία ΚΑΠΗ (Εργασίες διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων, προμήθεια ειδών ηλεκτρολογικής και υδραυλικής εγκατάστασης, ειδών ηλεκτρικού εξοπλισμού και επίπλων)

-Δημιουργία Κοινωφελούς Επιχείρησης Ανακτορίου, όπου θα ενταχθούν και θα λειτουργούν τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου (Πολιτιστικό, ΔΟΝΑ, ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, Βοήθεια στο Σπίτι).

-Δημιουργία αστικής συγκοινωνίας Δήμου Ανακτορίου. Ένταξη στο πρόγραμμα «συν-κοινωνία» και υπογραφή με ΚΤΕΛ Ν. Αιτωλ/νίας για την εκτέλεση δρομολογίων στα τοπικά διαμερίσματα μέσα στο 2009.

-Προμήθεια βυτιοφόρου

-Προμήθεια εκσκαφέα – φορτωτή

-Προμήθεια οχήματος 4χ4

-Προμήθεια μεταχειρισμένου μικρού φορτηγού (ανατρεπόμενου με γερανό)

-Προμήθεια αυτοκινήτου- σκούπας

2) ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

-Κατασκευή εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης Βόνιτσας Ν. Αιτ/νίας

-Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης λυμάτων της συνοικίας του ιστορικού κέντρου, μήκους 700μ για το πρωτεύον δίκτυο, 1.800 μ για το δευτερεύον και 420 μ για το τριτεύον.

-Πλακόστρωση οδού Αρ. Στρογγύλη από Ηρώον έως Τουριστικό Αγκυροβόλιο

-Αποπεράτωση Νεκροταφείου Δ. Δ. Μοναστηρακίου

-Αποχετευτικό Λεπενού έως Τσούκα Δ. Δ. Μοναστηρακίου

-Συμπληρωματικές εργασίες στον οικισμό ΟΕΚ ΒΟΝΙΤΣΑ

-Εκτέλεση εργασιών κατασκευής δικτύου αποχέτευσης λυμάτων (συλλεκτήριοι αγωγοί, καταθλιπτικός αγωγός, αντλιοστάσιο ανύψωσης των λυμάτων, Η/Μ εξοπλισμός του αντλιοστασίου) και οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις, τσιμεντοστρώσεις, κράσπεδα, πλακοστρώσεις) στο Δήμο Ανακτορίου, στον οικισμό του Ο.Ε.Κ. στο Δημ. Διαμ/μα Βόνιτσας
-Κατασκευή ποδηλατοδρόμων

-Εκτέλεση εργασιών σε διάφορους δρόμους της Βόνιτσας για την μετατροπή τους σε αστικούς και περιαστικούς ποδηλατόδρομους.

-Εσωτερική οδοποιία Δ. Δ. Θυρρείου

-Ομβροδεξαμενές στο Περγαντί

-Εκτέλεση εργασιών κατασκευής τεσσάρων ομβροδεξαμενών σε Δημοτικούς βοσκοτόπους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Μοναστηρακίου και Θυρρείου.

-Βελτίωση-εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Θυρρείου

-Εκτέλεση εργασιών υδραυλικών-γεωτρήσεων και ηλεκτρομηχανολογικών στο Δήμο Ανακτορίου Δημ. Διαμ/μα Θυρρείου.

-Αποχέτευση ομβρίων από πλατεία Σακελαροπούλου έως Ελευθερίου Βενιζέλου Δ.Δ. Βόνιτσας

-Αποχέτευση ομβρίων Δ.Δ. Μοναστηρακίου

-Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης Ανακτορίου Εκτέλεση εργασιών αποχέτευσης ακαθάρτων (αγωγοί, φρεάτια επισκέψεως, φρεάτια πεζοδρομίου, αποκαταστάσεις οδοστρωμάτων κ.λ.π.)

-Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Βόνιτσας

-Ανάπλαση των δρόμων της Βόνιτσας με εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων, πεζοδρόμων, επίστρωση δρόμων με κυβόλιθους. Οι κακοτεχνίες διορθώνονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου.

-Αποπεράτωση Πεζοδρομίων Δ.Δ. Βόνιτσας, Πλακόστρωση πεζοδρομίων με προκατασκευασμένες τσιμεντόπλακες.

-Αποκατάσταση δικτύου ομβρίων ανατολικού τμήματος Βόνιτσας

Εργασίες επανακατασκευής φρεατίων επίσκεψης υδροσυλλογής με οπλισμένο σκυρόδεμα, αγωγών αποχέτευσης ομβρίων με τσιμεντοσωλήνες, κρασπεδόρειθρων για την ευκολότερη συγκέντρωση των ομβρίων, επαναφορά οδοστρωμάτων με σκυρόδεμα και ασφαλτόστρωση.

-Εργασίες στην πλατεία Αγίου Δημητρίου λόγω σεισμού Κατασκευή λιθοδομής δύο όψεων και διαμόρφωση όψεων λιθοδομών πλακοειδούς χωρικού τύπου, επιστρώσεις με χονδρόπλακες ορθογωνισμένες και κυβολίθους με επικάλυψη χαλαζιακής άμμου, υποδομή ηλεκτροφωτισμού

-Έργα βελτίωσης δικτύου ύδρευσης Παλιαμπέλων. Εργασίες αντικατάστασης του εξωτερικού και τμήματος του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στο Δ.Δ. Παλιαμπέλων 700 μ. και 380 μ. αντίστοιχα.

-Εσωτερική οδοποιία – Αποχέτευση ομβρίων Βόνιτσας. Αποχέτευση ομβρίων μετά των απαραίτητων φρεατίων, κατασκευή κρασπέδων και αποκατάσταση των δρόμων στο σύνολό τους με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

-Βελτίωση –Εκσυγχρονισμός αρδευτικού έργου Μοναστηρακίου Ανακατασκευή πέντε τεχνικών διέλευσης (σωληνωτοί, ορθογωνικοί και πλακοσκεπείς οχετοί) των αγροτιών δρόμων από τις τάφρους.
-Αντιδιαβρωτική προστασία του χειμάρρου ΣΕΠΕΤΟΣ του Δ.Δ. Μοναστηρακίου Προστασία του χειμάρρου με επένδυση της κοίτης με λιθορριπή, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα, ανακατασκευή του σκυροδέματος επένδυσης όπου αυτό είχε καταστραφεί και επένδυση της κοίτης και των πρανών κατάντη του τοίχου αντιστήριξης με συρματοκιβώτια.

-Βελτίωση ύδρευσης Δήμου Ανακτορίου. Κατασκευή νέου αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού από τις πηγές «Κορπής» έως τη δεξαμενή ύδρευσης της Βόνιτσας με σωλήνες πολυαιθυλενίου και τις απαραίτητες συσκευές για την απρόσκοπτη λειτουργία του (δικλείδες, αεροεξαγωγούς βαλβίδες, εκκενωτές) συνολικού μήκους 8.500 μ. Καθώς και η αντικατάσταση του κυρίου τροφοδοτικού αγωγού από τη δεξαμενή έως την πόλη με σωλήνες πολυαιθυλενίου αγωγός μήκους 3.550 μ.

-Συμπληρωματικές εργασίες για τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού Δήμου Ανακτορίου.

-Κατασκευή έργων επεξεργασίας βοθρολυμάτων, δεξαμενής χλωρίωσης και αποχλωρίωσης, αγωγών παράκαμψης επιμέρους μονάδων

-Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Δ.Δ. Παλιαμπέλων Κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής ύδρευσης από οπλισμένο σκυρόδεμα, χωρητικότητας 200 m3

-Ανάπλαση περιοχής Κόκκινου Βόνιτσας

Έργα ανάπλασης με καθαίρεση του υπάρχοντος οδοστρώματος, κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων σκυροδέτηση με σκυρόδεμα οδοστρωσίας για την τελική επίστρωση με κυβόλιθους από γρανίτη και πλάκες ορθογωνικού σχήματος χωρικού τύπου. Τοποθέτηση ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και φωτιστικών σωμάτων.

-Πλακοστρώσεις οδών Δ.Δ. Μοναστηρακίου

Καθαίρεση του υπάρχοντος οδοστρώματος, επίτευξη κλίσεων σκυροδέτηση εκ νέου με σκυρόδεμα οδοστρωσίας για την τελική επίστρωση με χονδρόπλακες ακανόνιστες.

-Ασφαλτοστρώσεις Δυτικών Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Ανακτορίου. Εργασίες οδοποιίας σε δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων Παλιαμπέλων, Βόνιτσας, Αγίου Νικολάου όπως, βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Κορπή- Παλιάμπελα και προς πλαζ Αγ. Ιωάννη στον Αγ. Νικόλαο.

-Ασφαλτοστρώσεις Ανατολικών Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Ανακτορίου. Εργασίες οδοποιίας σε δρόμους των δημοτικών διαμερισμάτων Μοναστηρακίου, Θυρρείου, Δρυμού όπως βελτίωση και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς Μοναστήρι Παναγίας στο Μοναστηράκι.

-Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ. Δ. Θυρρείου. Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού από το αντλιοστάσιο ύδρευσης του Θυρρείου κοντά τις πηγές «Κορπής» έως τη δεξαμενή ύδρευσης του Θυρρείου με σωλήνες πολυαιθυλενίου και με τις απαραίτητες συσκευές για την απρόσκοπτη λειτουργία του (δικλείδες, αεροεξαγωγούς βαλβίδες, εκκενωτές κλπ.). Το συνολικό μήκος του αγωγού είναι 8.580 μ. Αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του αντλιοστασίου.

-Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Δήμου Ανακτορίου. Εργασίες αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων των Δ. Δ. Παλιαμπέλων του Δ. Δ. Αγίου Νικολάου, του Δ. Δ. Δρυμού, του Δ. Δ. Θυρρείου & του Δ. Δ. Μοναστηρακίου και την επαναφορά των χώρων που καταλάμβαναν τα απορρίμματα στην φυσική κατάσταση.

-Αναθεώρηση του ΓΠΣ του Δήμου Ανακτορίου

Αναμένεται, αφενός να καθορίσει τα μεγέθη της οικιστικής ανάπτυξης και να προσδιορίσει τις κατευθύνσεις της πολεοδομικής οργάνωσης σε όλη την έκταση του Δήμου βάσει της καταλληλότητας, των τοπικών αναγκών, αλλά και των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης και αφετέρου να αποτελέσει το εργαλείο εκείνο που θα επιτρέψει την χωρική οργάνωση και ανάπτυξή του, με γνώμονα τον υπερκείμενο χωροταξικό εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό.

-Βελτίωση ύδρευσης οικισμού Γουργουβλής και Δρυμού Δήμου Ανακτορίου

-Κατασκευή καταθλιπτικού αγωγού, αγωγών μεταφοράς και δύο δεξαμενών για τη δημιουργία νέου εξωτερικού υδραγωγείου του Δ.Δ. Δρυμού και του οικισμού Γουργουβλής. Οι αγωγοί ύδρευσης κατασκευάστηκαν με σωλήνες πολυαιθυλενίου και έχουν συνολικό μήκος 6.990 μ. Οι αγωγοί και οι δεξαμενές εφοδιάστηκαν με τις απαραίτητες συσκευές και υδραυλικά εξαρτήματα για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

-Αναπλάσεις Δημοτικών Διαμερισμάτων, Δήμου Ανακτορίου. Πλακοστρώσεις, κατασκευή πεζοδρομίων, κατασκευή αποχέτευσης όμβρίων, στα Δημοτικά Διαμερίσματα Βόνιτσας, Παλιαμπέλων, Μοναστηρακίου, Θυρρείου & Δρυμού.

-Διαμόρφωση 2ης εισόδου Μοναστηρακίου

-Διαμόρφωση υπάρχοντος δρόμου με διαπλατύνσεις, εκσκαφές, κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων, φρεατίων, επενδεδυμένων τάφρων, τοιχείων αντιστήριξης, ασφαλτόστρωσης, επιστρώσεις κοινοχρήστων χώρων με ορθογωνισμένες και ακανόνιστες χονδρόπλακες και τέλος κατασκευή τεχνικού (γέφυρα) στον υπάρχοντα χείμαρρο.
-Έργα βελτίωσης υδροληψίας δικτύου ύδρευσης Βόνιτσας

-Προσθήκη τμήματος εξωτερικού δικτύου ύδρευσης.

-Βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου του Δ.Δ. Παλιαμπέλων. Βελτίωση του αγωνιστικού χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου ποδοσφαίρου.

-Συνολική ανάδειξη κάστρου Βόνιτσας

Ολοκληρώθηκε το έργο και γίνονται προσπάθειες για την παραχώρηση στο δήμο του κτιρίου του αναψυκτηρίου, για την πρόσληψη φυλάκων για να μπορεί να είναι ανοικτό και επισκέψιμο στους δημότες και τους τουρίστες της περιοχής μας. Παράλληλα ανατίθενται έργα καθαρισμού για την αποφυγή πυρκαγιών.

-Εκβαθύνσεις και εξυγίανση λιμανιών Αγ. Νικολάου, Βόνιτσας και Παλιαμπέλων.

-Επέκταση αρδευτικού Δρυμού και Αγ. Νικολαόυ.

-Αποχέτευση ομβρίων Τ.Δ. Δρυμού

-Εργασίες που αφορούν την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, πεζοδρομίων και τοιχείου αντιστήριξης.
-Αποχέτευση ομβρίων εισόδου πόλης Βόνιτσας

-Κατασκευή πεζοδρομίων και αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στις δυο εισόδους της πόλης της Βόνιτσας

-Διαμόρφωση ανατολικής εισόδου Βόνιτσας

Τα τρία έργα ολοκληρώνουν την εικόνα της δυτικής και ανατολικής εισόδου της πόλης της Βόνιτσας με την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, κατασκευή τοιχείων αντιστήριξης, την κατασκευή πεζοδρομίων και λωρίδας ασφαλτοτάπητα.

-Αναπλάσεις πλατειών Δρυμού. Αναπλάσεις των πλατειών α)δίπλα στην εκκλησία, β)στην περιοχή Αριστοπάνου και στην γ)στην περιοχή Καββαδά με κατασκευή παρτεριών, πέτρινων πεζουλιών, επίστρωση κατά περίπτωση με κυβολίθους από σκυρόδεμα, με χονδρόπλακες ακανονίστου σχήματος και ορθογωνισμένες.

-Κατασκευή τοιχίου στη θέση Χούσου, Τ.Δ. Θυρρείου

-Αναπλάσεις Τ.Δ. Θυρρείου, Αγίου Νικολάου, Μοναστηρακίου, προϋπολογισμού 377.000,00 € Επίστρωση σε τμήμα της κεντρικής οδού του Τ.Δ. Θυρρείου με κυβόλιθους από σκυρόδεμα, κατασκευή πεζοδρομίων και πλακόστρωση αυτών και υπάρχοντος πεζοδρομίου με προκατασκευασμένες πλάκες από σκυρόδεμα και κατασκευή αγωγών αποχέτευσης στο Τ.Δ. Αγίου Νικολάου και επίστρωση πεζοδρομίου με χονδρόπλακες ακανόνίστου σχήματος στο Τ.Δ. Αγίου Νικολάου.

-Κατασκευή στεγάστρου στο γήπεδο Θυρρείου

-Λειτουργία και συντήρηση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Βόνιτσας, Δήμου Ανακτορίου

-Ανάπλαση περιοχών Τ.Δ. Μοναστηρακίου

-Κατασκευή πεζοδρομίων, δημοτικών οδών, μονοπατιών και επίστρωση με χοδρόπλακες ακανόνιστου σχήματος, ηλεκτρολογική υποδομή και τοποθέτηση φωτιστικών.

-Ασφαλτοστρώσεις Ανατολικών και Δυτικών Δημοτικών Διαμερισμάτων (Μοναστηράκι-Παλιάμπελα) Δήμου Ανακτορίου.

-Ασφαλτόστρωση υπαρχόντων αγροτικών δρόμων του οδικού δικτύου αγροτικής οδοποιίας των Τ.Δ. Μοναστηρακίου και Παλιαμπέλων συνολικού μήκους περίπου 4,1 χιλιόμετρα και πλάτος περίπου 4,00 μέτρα.

-Κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης Δ.Δ. Αγίου Νικολάου

-Κατασκευή διθάλαμης δεξαμενής χωρητικότητας 150,00 Μ3, οικίσκου στην υπάρχουσα δεξαμενή και αντλιοστασίου Η/Μ, αγωγών μεταφοράς νερού στην νέα δεξαμενή και σύνδεση της νέας δεξαμενής με το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

-Κατασκευή Λιμανιού στα παλιά σφαγεία

-Ολοκλήρωση αποχέτευσης οικισμού Βόνιτσας Δήμου Ανακτορίου, (ΑΝΑΣΑ)

-Κατασκευή συλλεκτήρων και λοιπών αγωγών του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε διανοιγμένους δρόμους του σχεδίου πόλης της Βόνιτσας, μήκους 15.711 μ. με τα αναγκαία φρεάτια επίσκεψης

-Εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης Βόνιτσας Δήμου Ανακτορίου (ΑΝΑΣΑ). Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου μήκους 27.100 μ. και νέας διθάλαμης δεξαμενής 1.800 κ.μ. Εγκατάσταση των απαραίτητων συσκευών για την απρόσκοπτη λειτουργία του δικτύου (δικλείδες, εκκενωτές, πυροσβεστικοί κρουνοί κ.λ.π.), κατασκευή θαλάμου δικλείδων στη δεξαμενή με τις διάφορες διατάξεις και οι απαραίτητες συνδέσεις με τους υφιστάμενους αγωγούς.

Εκτός από τα δυο αυτά έργα στο πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ που εγκρίθηκε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στη Βόνιτσα και στη διαμόρφωση του οποίου συμβάλαμε καθοριστικά περιλαμβάνονται και μια σειρά σημαντικότατων έργων που αφορούν όλον τον ενιαίο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας.

3) ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

-Διαμόρφωση αύλειου χώρου 1ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας

-Διαμόρφωση αύλειου χώρου Ενιαίου Λυκείου Βόνιτσας

-Ολοήμερο νηπιαγωγείο Βόνιτσας

-Ολοήμερο νηπιαγωγείο Αγίου Νικολάου.

-Διαμόρφωση αύλειου χώρου Γυμνασίου Μοναστηρακίου

-Επί πλέον, οριστική ένταξη στο ΣΔΙΤ (σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για την κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμο

-Επισημαίνουμε τη λειτουργία για 3η χρονιά του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που δημιουργήθηκε με ενέργειές μας και αποτελεί το μοναδικό παράρτημα αυτού του Αγρινίου στο νομό Ατωλ/νίας. Σε αυτό φοιτούν ενήλικες που δεν είχαν τη δυνατότητα να λάβουν τη βασική μόρφωση.

-Ξεκίνησε η κατασκευή του 2θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στη Βόνιτσα σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου και έχει δρομολογηθεί η δημοπράτηση του Κλασσικού Νηπιαγωγείου

-Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας για την επισκευή των κτιρίων του Γυμνασίου –Λυκείου Βόνιτσας, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος του έργου

-Ολοκληρώθηκε και η σχετική μελέτη για την επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας και αναμένεται η δημοπράτησή του

4) ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

-Συνολική ανάδειξη κάστρου Βόνιτσας

Ολοκληρώθηκε το έργο και γίνονται προσπάθειες για την παραχώρηση στο δήμο του κτιρίου του αναψυκτηρίου, για την πρόσληψη φυλάκων για να μπορεί να είναι ανοικτό και επισκέψιμο στους δημότες και τους τουρίστες της περιοχής μας. Παράλληλα ανατίθενται έργα καθαρισμού για την αποφυγή πυρκαγιών.

-Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς Βόνιτσας, (κάστρο, εκκλησιαστικά μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι), Ανάπλαση περιοχής κάστρο – χώρα

-Ενοποίηση του χώρου της περιοχής της Λιμνοθάλασσας Μυρτάρι και των αξιόλογων μνημείων της Χώρας και της Αγίας Παρασκευής με την κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας σ΄ ένα πλαίσιο ανάδειξής τους. Κατασκευή σκελετού πεζογέφυρας με ξύλινους πασσάλους, τοποθέτηση ξύλινου οδοστρώματος για την κυκλοφορία των πεζών και φωτισμό-σήμανση της πεζογέφυρας με τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών για την πρόσβαση των περιπατητών και την παρατήρηση της φύσης.

-Παραχώρηση στο Δήμο της Ακαδημίας «Κοσμάς ο Αιτωλός» και ενέργειες για αξιοποίηση του.

-Αποκατάσταση του ιερού Ναού Παντοκράτορα στο Τ.Δ. Μοναστηρακίου.

-Ανάπλαση της περιοχής από Δυτικό άκρο αγκυροβολίου σκαφών αναψυχής Βόνιτσας μέχρι το λιμανάκι περιοχής Χώρας αφού έχουν ήδη εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι της παρέμβασης. Τα έργα αυτά αποτελούν την ελάχιστη απαραίτητη παρέμβαση ώστε να αναβαθμιστεί και να αναδειχθεί η αξία του χώρου με παράλληλη δημιουργία δυνατοτήτων αναψυχής σύμφωνα με τη φέρουσα ικανότητα του οικοσυστήματος.

-Ανάδειξη διαύλου Κλεοπάτρας Αγίου Νικολάου, Δήμου Ανακτορίου

-Αξιοποίηση – αποκατάσταση Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου

-Εργασίες ανάδειξης του μουσείου Θυρρείου.

-Ο Δήμος συνέβαλε οικονομικά και στήριξε το συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα ανασκαφικό έργο στο Άκτιο και κυρίως σε αυτό του ναού του Ακτίου Απόλλωνα, όπου υπήρξαν σημαντικότατα ευρήματα, μεταξύ των οποίων υπερμεγέθη κεφάλια κούρου και κόρης (Απόλλωνα και Άρτεμης), ευρήματα που ξαναγράφουν την ιστορία της περιοχής μας.

-Την συνολική ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο Κάστρο, θα συμπληρώσουν τα ενταγμένα στο πρόγραμμα «ΑΝΑΣΑ» έργα ανάπλασης της περιοχής Κάστρου –Χώρας-Αγίας Παρασκευής ,της ανάδειξης του διαύλου Κλεοπάτρας και η αποκατάσταση του Ι. Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου.

Δραστηριότητες Πολιτιστικού Κέντρου:

-Συνεχίστηκε η λειτουργία της μεικτής χορωδίας του Δήμου και των χορευτικών και εικαστικών τμημάτων του Πολιτιστικού Κέντρου. Πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες σε Κάστρο, Κουκουμίτσα και στην αίθουσα του Δημαρχείου.

-Στηρίχθηκαν από το Πολιτιστικό Κέντρο τα τοπικά έθιμα και εκδηλώσεις όπως του Αχυρένιου, του Αη Γιώργη, του Ακτίου Δρόμου, του Ιππικού και Ναυτικού ομίλου, του Συλλόγου Ποντίων ,καθώς και τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.

-Εγκατάσταση χλοοτάπητα στο γήπεδο Βόνιτσας

-Μετά υλοποίηση πρ/τοςπροβολής δικτυο μονοπατιών, παρά πέντε, εργασίες ανάδειξης

-Υλοποίηση του προγράμματος προβολής των φυσικών και τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με σχεδιασμό και εκτύπωση τουριστικού και επιχειρηματικού οδηγού στα Ελληνικά και Αγγλικά, τρίπτυχου και αφίσας.





-Διαμορφώσεις και βελτιώσεις πλαζ Παναγιάς, Βόνιτσας, Ρούγας, Σάλτινη Δρυμού και Αγ. Ιωάννη με τοποθέτηση ομπρελών.





5)ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ





-Έγινε διαμόρφωση χώρων των πρώην κοινοτικών καταστημάτων σε αγροτικά ιατρεία στα Δ.Δ. Μοναστηρακίου, Παλιαμπέλων, Δρυμού και Θυρρείου.


-Εξοπλισμός αγροτικών ιατρείων Μοναστηρακίου–Θυρρείου Δήμου Ανακτορίου

-Εξοπλισμός των ως άνω αγροτικών ιατρείων

-Συνεχείς επιτυχείς παραστάσεις και πιέσεις μας για αναβάθμιση των Υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας με επαρκή στελέχωσή του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και επαρκή εξοπλισμό.

6) ΤΟΜΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

-ΣΥΖΕΥΞΙΣ: Ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2007 για το Δήμο μας, το έργο του ΥΠΕΣΔΔΑ, με το οποίο εκσυγχρονίζεται η τηλεπικοινωνιακή υποδομή του Δημόσιου Τομέα και καλύπτονται όλες οι ανάγκες για τη μεταξύ τους επικοινωνία μέσω της παροχής προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος και η ενοποιημένη εξυπηρέτηση των πολιτών, με αυτοματοποιημένα και φιλικά προς τον χρήστη συστήματα πληροφόρησης και διεκπεραίωσης συναλλαγών με Τηλεφωνία (τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς) και Δεδομένα (επικοινωνία υπολογιστών - Internet)

-Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου τοπικής πρόσβασης στο Δήμο Ανακτορίου



-Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ασύρματης δικτύωσης και πρόσβασης (σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών στη Βόνιτσα και στα Δημοτικά διαμερίσματα) και λειτουργική διασύνδεση του παραπάνω δικτύου πρόσβασης με το πλησιέστερο σημείο παρουσίας του Δημόσιου Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ και την διάθεση των βασικών δικτυακών υπηρεσιών.

-Δημοτικές διαδικτυακές πύλες Στα πλαίσια του έργου αυτού που εκτελείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ο Δήμος θα αποκτήσει site, το οποίο θα παρέχει πληροφορίες και υπηρεσίες στους πολίτες. Το έργο ξεκίνησε το 2007 και θα ολοκληρωθεί το 2008.





Φίλοι και φίλες

Τίποτα από όλα αυτά δε μας χαρίστηκε.

Τα πάντα έγιναν μετά από επίπονη και συνεχή προσπάθεια, από συνεχή διεκδίκηση και συστηματική και οργανωμένη δουλειά. Αποδείξαμε περίτρανα ότι είμαστε άνθρωποι της δράσης, της διεκδίκησης, της οργάνωσης και τελικά της αποτελεσματικότητας. Σταθήκαμε πάντα δίπλα στους δημότες και τα καθημερινά τους προβλήματα τα οποία προσπαθούσαμε και καταφέρναμε να επιλύουμε στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι την δεύτερη τετραετία αδρανήσαμε και δεν έγινε έργο. Τα παραπάνω τους διαψεύδουν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι πολλά έργα ήδη δρομολογημένα, με έτοιμες μελέτες, δεν προχώρησαν- όχι λόγω δικής μας ευθύνης -αλλά λόγω της καθυστέρησης των χρηματοδοτήσεων του 4ου ΚΠΣ όπου ήταν ενταγμένα και που έπρεπε να ανοίξει από 1/1/2007.Με το άνοιγμά του (ΕΣΠΑ) είμαστε πανέτοιμοι να χρηματοδοτηθούμε και γι αυτά (LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ 8500000,00€ ΚΑΙ ΠΙΝΔΟΣ?)

Υποσχόμαστε στους καινούργιους συνδημότες μας ότι τον ίδιο ζήλο θα δείξουμε στην προώθηση και επίλυση και των δικών τους προβλημάτων, πολλά από τα οποία έχουν ήδη καταγραφεί.

Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν άνθρωποι από κάθε ηλικία, από όλους τους κοινωνικούς και ιδεολογικούς χώρους, απαλλαγμένοι από κομματικές αγκυλώσεις, με διάθεση για δουλειά για την επιτυχία των στόχων μας. Πολλοί ήδη καταξιωμένοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και πολλοί νέοι με φρέσκιες ιδέες, οράματα και γνώσεις.

Φίλες και φίλοι

Γυρίστε την πλάτη στις συκοφαντίες, στην εμπάθεια, κρίνετέ μας από το έργο μας και βασιστείτε στον «λόγο τιμής» που δώσαμε, τηρήσαμε και θα τηρήσουμε στο μέλλον.


Στηρίξτε μας στη νέα εποχή που έρχεται

… για Πρόοδο

…για Ανάπτυξη

…για Πολιτισμό

ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Ο Δήμαρχος Ανακτορίου Γιώργος Αποστολάκης

και οι συνεργάτες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...