Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Αιτωλοακαρνανία δεν επαιτεί χρήματα για αντιπλημμυρική προστασία ...ΑΠΑΙΤΕΙ

Επιστολή έστειλε ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Ντόλιο ζητώντας του, για μια ακόμη φορά χρήματα για την αντιπλημμυρική προστασία.
Φαίνεται όμως ότι χτυπάει την πόρτα ανθρώπων που δεν ακούν και δω ισχύει η σοφή ρήση "στου κουφού την πόρτα...όσο θέλεις βρόντα".
Βροντάει λοιπόν την πόρτα ο νομάρχης αλλά τα αυτιά του υφυπουργού φαίνεται περί άλλων τυρβάζουν.
Ζητά ο νομάρχης το ποσό των 1.000.000 € για άμεσες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων και ρεμάτων για την προστασία της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών .
Επανέρχεται ο νομάρχης για μια ακόμη φορά αλλά...
Ο χειμώνας λένε ότι θα είναι βαρύς.
Η Ελλάδα κακά τα ψέματα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα και μεις ζητάμε το αυτονόητο.
Χρήματα από την Κυβέρνηση για να μην μας πνίξουν οι χείμαρροι. 

Χρήματα από την Κυβέρνηση για τον καθαρισμό των ρεμάτων.
Τα μέσα που μόνη της διαθέτει η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας, γράφει ο νομάρχης στην επιστολή του, έχουν ήδη αποδειχθεί ανεπαρκή και επισημαίνει "Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση σε μηχανήματα και πόρους θα μείνουμε θεατές των καταστροφών που μπορεί να προκληθούν από τη μη διευθέτηση των χειμάρρων, όντας ανήμποροι να χειριστούμε καταστροφικά φαινόμενα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών". 
Από την Κυβέρνηση ακούει κανείς;;;;;;
Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ακούει ο Μωραίτης;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Κατά τα άλλα πάμε για εκλογές στην αυτοδιοίκηση...
Και η Κυβέρνηση απαιτεί...
Απαιτεί χωρίς να προσφέρει το αυτονόητο ...
Οι Αιτωλοακαρνάνες μέσω του νομάρχη ζητούν χρήματα για την αντιπλημμυρική προστασία...Δεν επαιτούν! 


Ακολουθεί η επιστολή του κ. Σώκου 
Κύριε Υπουργέ,
Επανερχόμαστε σε ένα χρονίζον και επείγον ταυτόχρονα ζήτημα, αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ο καθαρισμός και η προστασία των 500 και πλέον χειμάρρων και ρεμάτων συνολικού μήκους 200 χιλιομέτρων είναι έργο το οποίο ξεφεύγει από τις οικονομικές μας δυνατότητες. 
Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις (σε ένταση και διάρκεια ακραίες) δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε πληθώρα χειμάρρων και στις εγγύς αυτών περιοχές. Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση χρειάστηκε να αντιμετωπίσει επανειλημμένα φαινόμενα πλημμυρών εξαιτίας των πολύ έντονων βροχοπτώσεων, που στοίχισαν στο παρελθόν  και σε ανθρώπινες ζωές
Κάθε χρόνο επιχειρούμε στα επικίνδυνα σημεία του δικτύου, χωρίς ποτέ να έχουμε χρηματοδοτηθεί με ποσά πέραν εκείνων των κεντρικών αυτοτελών πόρων (ΚΑΠ).
   Τα μέσα που μόνη της διαθέτει η Ν.Α. Αιτωλοακαρνανίας έχουν ήδη αποδειχθεί ανεπαρκή. Χωρίς περαιτέρω ενίσχυση σε μηχανήματα και πόρους θα μείνουμε θεατές των καταστροφών που μπορεί να προκληθούν από τη μη διευθέτηση των χειμάρρων, όντας ανήμποροι να χειριστούμε καταστροφικά φαινόμενα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. 

Κύριε Υπουργέ,
Είναι κατεπείγουσα η ανάγκη χρηματοδότησης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αιτωλοακαρνανίας με το ποσό των 1.000.000 € για άμεσες εργασίες καθαρισμού των χειμάρρων και ρεμάτων για την προστασία της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών .




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχα
Να δείτε πάλι μια ωραία λιμνούλα που έγινε στην πλατεία Δημάδη λες να προβλέπεται στα σχέδια διαμόρφωσης της αγοράς ???
Ωραίες εκπλήξεις με έργα μας κάνει ο Δήμαρχος

χαχαχαχαχαχα........

Ανώνυμος είπε...

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Ο,ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΕΙΝΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΡΤΙΑ. ΟΥΤΓΕ ΒΕΒΑΙΑ Ο Κ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΎΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ. ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΤΡΑ , Η ΘΕΣΑΛΙΑ , ΤΟ ΛΥΚΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ; ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΚΟΝΔΥΛΙΑ . ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΣΕ ΜΗΠΩΣ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΑΤΙ!!!!!!!

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...