Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Κώστας Σκανδαλίδης: «Οι πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το Νοέμβριο.»

Ουσιαστική ήταν η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη στην ερώτηση του Βουλευτή Ανδρέα Μακρυπίδη που αφορούσε την καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων για το έτος 2009, ώστε να ενισχυθεί άμεσα το εισόδημα των κτηνοτρόφων και να διευκολυνθούν στην έγκαιρη προμήθεια ζωοτροφών σε χαμηλές τιμές. Η συγκεκριμένη εισοδηματική ενίσχυση αποτελεί ανάσα στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι κτηνοτρόφοι να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά τους προβλήματα όπως η μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, οι χαμηλές τιμές του γάλακτος και του κρέατος και η μεγάλη γραφειοκρατία στην υλοποίηση των προγραμμάτων και την καταβολή των ενισχύσεων.

Στην απάντηση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει τα εξής: «Οι χρηματικές καταβολές για την εξισωτική αποζημίωση 2009 που δόθηκαν στις 10-8-2010 και 17-9-2010, καταβλήθηκαν βάσει των δικαιολογητικών που είχαν υποβληθεί από τους παραγωγούς μέχρι την ημερομηνία των πληρωμών. Συγκεκριμένα για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας έχει ήδη καταβληθεί σε 5.016 δικαιούχους το ποσό των 8,4 εκ.€.

Για το πρόγραμμα της Εξισωτικής Αποζημίωσης έτους 2009, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα πραγματοποιήσει πληρωμές, μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των προβλεπόμενων ελέγχων, το μήνα Νοέμβριο τρέχοντος έτους και σε συνδυασμό πάντα με τις διαθέσιμες πιστώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...