Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δύο σε ένα τα νοσοκομεία Αγρινίου Μεσολογγίου


Μετά τον Καλλικράτη στην Αυτοδιοίηση, σειρά έχουν από ότι λένε οι πληροφορίες οι συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία.

Τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου μπαίνουν στο στόχαστρο του Υπουργείου Υγείας, αφού πληροφορίες φέρουν στέλεχος του νοσοκομείου Αγρινίου να υποστηρίζει ότι μέχρι τον Απρίλιο θα γίνουν αλλαγές που θα σημάνουν ίσως τη συγχώνευση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου.


Τα ΝΕΑ σήμερα αναφέρουν ότι "υπό αξιολόγηση βρίσκονται τα νοσοκοµεία του ΕΣΥ αλλά και οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας, σύµφωνα µε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Μάλιστα, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόµενο να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις νοσοκοµείων και µονάδων υγείας εντός του 2011, µέτρο που ωστόσο δεν πρόκειται να ισχύσει για τα κέντρα υγείας. «Λειτουργούν µονάδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. ∆εν πρέπει να αξιολογηθούν ποτέ;», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας κατά τη χθεσινή συνάντησή του µε τους προέδρους των ιατρικών -επιστηµονικών εταιρειών της χώρας. Ωστόσο, διευκρίνισε πως η «βαθµολόγηση» των νοσοκοµειακών µονάδων θα αρχίσει από τον Απρίλιο του 2011, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο υγειονοµικός χάρτης που θα αποτελέσει το εργαλείο για την εκτίµηση της σκοπιµότητας και της αποτελεσµατικότητας των νοσοκοµείων του ΕΣΥ. Κατηγορηµατικός ωστόσο εµφανίζεται ο υπουργός Υγείας για την πιθανότητα συγχώνευσης κέντρων υγείας, δεδοµένου πως το µέτρο αυτό θα ακύρωνε την προσπάθεια να δηµιουργηθεί δίκτυο πρωτοβάθµιας φροντίδας µε την ένταξη και των πολυϊατρείων του ΙΚΑ. Στο µεταξύ, ενστάσεις για την απογευµατινή απασχόληση των πανεπιστηµιακών γιατρών στο πλαίσιο της λειτουργίας των ολοήµερων νοσοκοµείων διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των επτά ιατρικών σχολών της χώρας. Το αίτηµα των πανεπιστηµιακών γιατρών για σαφή ορισµό των εργασιακών σχέσεών τους εντός του ΕΣΥ ήταν οµόφωνο προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, έθιξαν θέµα «ευελιξίας» για εκείνους τους πανεπιστηµιακούς γιατρούς που δεν επιθυµούν να συµµετέχουν στην ολοήµερη λειτουργία των νοσοκοµείων, επιλέγοντας τη λύση του ιδιωτικού ιατρείου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...