Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Στο κόκκινο το ΙΚΑ Μεσολογγίου


Από το κακό στο χειρότερο πάνε τα πράγματα για τους ασφαλισμένους στο ΙΚΑ Μεσολογγίου. Σήμερα η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τη διευθύντρια του ΙΚΑ Μεσολογγίου, όπου διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η πολύ άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΙΚΑ αφού δεν έχουν ανανεωθεί 7 συμβάσεις γιατρών.  Αποτέλεσμα αυτών είναι η ταλαιπωρία των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Στη συνάντηση αναφέρθηκε πως οι δαπάνες για την πρόσληψη μικροβιολόγου είναι 1.100 ευρώ το μήνα και αυτή τη στιγμή το ΙΚΑ αιμορραγεί από την έλλειψη του.
Για τον καρδιολόγο η αναμονή φτάνει τις 30 ημέρες, για ορθοπεδικό μια εβδομάδα, για οφθαλμίατρο στις 18 μέρες και για παθολόγο περισσότερες από 20 μέρες.

Για το θέμα η Διοίκηση του Ε.Κ. Μεσολογγίου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων θεωρεί "ότι ΚΑΝΕΝΑΣ πλέον δεν μπορεί να μείνει απαθής. Καλούμε την κυβέρνηση, τους φορείς, την Τ.Α., τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε συνεχή αγώνα για:
  • Την ΑΜΕΣΗ κάλυψη των θέσεων επτά (7) ιατρών στο ΙΚΑ Μεσολογγίου που είναι σε εκκρεμότητα, εδώ και πέντε (5) μήνες.
  • Την αύξηση των δαπανών Υγείας και όχι την προωθούμενη μείωση, η οποία θα κάνει ακόμη πιο δραματική την οικονομική και κοινωνική θέση μισθωτών και συνταξιούχων.
  • Το σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας του ΙΚΑ, που σε συνδυασμό με την οικονομική δυσπραγία των εργαζομένων έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση
    Πρέπει να δράσουμε τώρα, ΑΜΕΣΑ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ. Ο δρόμος του αγώνα και των διεκδικήσεων μας είναι και γνώριμος και δίκαιος. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Όλοι ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...