Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΕΚΑ Αγρινίου "δεν τους φοβόμαστε"


ΕΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Πληροφορηθήκαμε ότι από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητήθηκε η άρση της βουλευτικής ασυλίας του συναδέλφου βουλευτή του Κ.Κ.Ε.  Ν. Μωραϊτη , γιατί συμμετείχε σε αγωνιστική κινητοποίηση έξω από τα «ΤΖΑΜΠΟ» στο Αγρίνιο το 2009 μετά από κάλεσμα του Ε.Κ.Α. και του ΠΑΜΕ για την απόλυση συνδικαλιστική, με την αιτιολογία της «παράνομη βίας» .Πρόκειται  για καθαρή πρόκληση και τεράστιο ψέμα καθώς από πουθενά δεν προκύπτει  τέτοιο αδίκημα  αφού αρχικά ούτε ο εισαγγελέας Αγρινίου δεν άσκησε ποινική δίωξη . 
Τονίζουμε ότι σ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα , όπως και στο Αγρίνιο, εκκρεμούν υποθέσεις δίωξης συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για κινητοποιήσεις έξω από τα «ΤΖΑΜΠΟ» . Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους , τα δικαιώματα και την αγωνιστική τους δράση και όσους τους στηρίζουν , εντείνεται σχεδιασμένα σε όλους τους τομείς δράσης τους. Αξιοποιείται για άλλη μια φορά η «τυφλή» αστική δικαιοσύνη, για να ποινικοποιηθούν οι αγώνες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Άλλωστε πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και όσοι πολιτικά το στηρίζουν κινείται «στα όρια της νομιμότητας».Πρόκειται για μια ενέργεια απαράδεκτη και προκλητική, γιατί ενώ από τη μια μεριά διώκονται συνδικαλιστές και βουλευτές που στηρίζουν τους αγώνες των εργατών , από την άλλη η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει την πλήρη ασυλία στη δράση της , αφού οι μαζικές απολύσεις , οι απλήρωτοι για μήνες εργαζόμενοι , η ανασφάλιστη εργασία, η ανατροπή συλλογικών συμβάσεων , οι απειλές και η τρομοκρατία , βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη χωρίς κανένας εισαγγελέας και καμιά δικαιοσύνη να παρεμβαίνει υπέρ των εργαζομένων, αντίθετα όλοι σχεδόν οι αγώνες βγαίνουν παράνομοι.
Τους δηλώνουμε ότι δεν τους φοβόμαστε , ότι η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα συνεχιστεί χωρίς αναστολές και υποχωρήσεις.
Οι εργαζόμενοι με την ένταση και ανάπτυξη της πάλης ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- πλουτοκρατίας – Ε.Ε. και σε όσους τη στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...