Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Νέα Αντίληψη για την Διαφάνεια …" Δεν Πρόλαβα - Δεν Ήθελα"


Δεν κρατήθηκε ο κ. Κατσούλης και έσπευσε, ο Νεοεκλεγείς, να απαντήσει στο Μάριο Σαλμά και με ύφος πολλών Καρδιναλίων, για την ερώτηση που κατέθεσε στον Ραγκούση και έχει να κάνει με τα οικονομικά του συνδιασμού του. Αναρωτιέται κανείς γιατί ο αγαπητός κ. Κατσούλης βρέθηκε σε αυτή τη θέση την ώρα που θα έπρεπε να τα έχει τακτοποιήσει όλα; Γιατί αφού είχε στο μυαλό του να κατεβεί δεν ενημέρωσε την επιτροπή; Ο νέος δήμαρχος Μεσολογγίου φέροντας νέα αντίληψη νέες ιδέες, νέες απόψεις για τη διαφάνεια στην προεκλογική περίοδο, δεν πρόλαβε ή δεν ήθελε(;) για άλλους λόγους (πιθανόν για να μη μαθευτεί το μέγεθος των προεκλογικών δαπανών) να αναρτήσει στο διαδίκτυο τις εκλογικές του δαπάνες που ήταν υποχρέωση του απέναντι στους δημότες και το νόμο. 
Ο κ. Κατσούλης παραδέχτηκε σε δηλώσεις του ότι έκανε την συγκεκριμένη παράβαση διότι όπως υποστήριξε "ξεκίνησε αργά την προεκλογική του εκστρατεία". Όμως δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ότι καταληκτική ημερομηνία για τη λήψη του κωδικού από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εγγραφή ήταν η 23η Οκτωβρίου 2010. Έτσι διαπιστώνουμε ότι υπήρχε χρόνος για τη λήψη του κωδικού από την πλευρά του κ. Κατσούλη. 
Ερωτηματικό φυσικά αποτελεί το πότε θεωρήθηκαν από τη ΔΟΥ Μεσολογγίου τα συγκεκριμένα βιβλία; Δηλαδή αν θεωρήθηκαν πριν ή μετά την 7η Νοεμβρίου 2010.
Ο νόμος 3870/2010 ψηφίστηκε με την λογική της ενίσχυσης της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας και της επικράτησης των αρχών της ισονομίας, της ισοπολιτείας, της ίσης μεταχείρισης και της παροχής ίσων ευκαιριών στους συνδυασμούς. Η νομοθετική διατύπωση είναι σαφής και αδίστακτη και από όσα διαπιστώσαμε δεν προβλέπεται ρητώς και σαφώς από άλλη διάταξη η θεραπεία της ανωτέρω παράλειψης. Αυτό συνεπάγεται την αυτοδίκαια έκπτωσή του από το αιρετό αξίωμα με απόφαση της ειδικής επιτροπής της οποίας προΐσταται ο πρόεδρος του διοικητικού εφετείου Πατρών.
το άρθρο 10 παράγραφος 5α του επίμαχου νόμου (3870/2010).Διαβάζουμε ότι η μη τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας δημοσιοποίησης των εσόδων και δαπανών των επικεφαλής και των υποψηφίων στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, συνεπάγεται την έκπτωση του επικεφαλής του συνδυασμού και των υποψηφίων. Επίσης στο άρθρο 15 και στην παράγραφο 3 επαναλαμβάνεται ρητά ότι απαγγέλλεται έκπτωση εις βάρος των επικεφαλής των συνδυασμών και των υποψηφίων σε περίπτωση συνδρομής της παραγράφου 5, περίπτωση α, του άρθρου 10.”
Κατά συνέπεια, από τα παραπάνω συμπεραίνουμε, ότι υπάρχει ζήτημα με τον συνδυασμό του νεοεκλεγέντα δημάρχου, ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις, αν ληφθεί σοβαρά υπόψη η προεκλογική δήλωση του Γιάννη Ραγκούση:«περί έκπτωσης του αξιώματος όσων δεν τήρησαν την εκλογική νομοθεσία»
Σε κάθε περίπτωση βέβαια, πέρα από την τήρηση του νόμου κατά γράμμα, το ζήτημα πέρα από τυπικό είναι και ηθικό, καθότι (παραφράζοντας) …ο Καίσαρας δεν αρκεί να είναι τίμιος, πρέπει και να φαίνεται. Αναμένουμε απαντήσεις και εξελίξεις...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Ο Μεσολογγίτης



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φιλοι μου αν διαβασετε με προσοχη το νομο υα διαπιστωσετε οτι η επιτροπη εχει περιθωριο 5 μηνες να εξετασει τα οικονομικα των συνδυασμων και αν εν τελει τον κηρυξει εκπτωτο η αποφαση παιρνει ενσταση στο ΣτΕ. Οποτε για 1-2 χρονια στην καλυτερη ο παναης θα τρωει ανενοχλητος στο γραφειο του Δημαρχου Μεσογγολιου που θα ελεγε και ο ζηκος.

Ανώνυμος είπε...

Θα συμβούλευα τον κ. Μουρκούση να αφήσει τον Πάνο να διοικήσει τον Δήμο γιατί το μόνο που ξέρει είναι :ΨΕΜΑΤΑ-ΙΝΤΡΙΚΕΣ-ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ
Θα φύγει νύκτα από το Μεσολόγγι όπως και ο πατέρας του με τον ίδιο τρόπο (με σκατα στην μούρη)και να είστε σίγουροι για αυτό
Υ.Γ Ένας φίλος του (όχι Κ.Κ.Ε) που εξαπάτησε με όμορφα λόγια

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...