Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Οικονομικά ελλείμματα σε δυο Ενορίες στην Αιτωλοακαρνανία

Δύο κρούσματα υπεξαίρεσης φαίνεται πως σημειώθηκαν σε δυο Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ύστερα από έκτακτους ελέγχους που πραγματοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Λεπενού του Δήμου Στράτου και στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου στο Μεσολόγγι φέρεται να έχει γίνει υπεξαίρεση σημαντικών ποσών. Στη Λεπενού το ποσό ανέρχεται σε 5000 ευρώ και στο Μεσολόγγι στις 28.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα στη Λεπενού το τοπίο είναι "νεφελώδες" αναφέρουν κύκλοι της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και αναμένουν να ξεκαθαρίσει τ και να μάθουν τι συμβαίνει αφού έχει διαταχθεί ΕΔΕ.
Μιλώντας σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Ιάκωβος Μπαλτάς, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στα πλαίσια έκτακτων ελέγχων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Μητρόπολη διαπιστώθηκε οικονομικό έλλειμμα σε δυο ενορίες. Αυτή της Λεπενούς και του Αγίου Παύλου στο Μεσολόγγι. Η Μητρόπολη διέταξε έλεγχο και το πόρισμα αναμένεται στις επόμενες 10 ημέρες".
Ο Μητροπολίτης κ.κ. Κοσμάς πάντως δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν αναφέρουν κύκλοι της Μητρόπολης και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι το πλήρωμα της εκκλησίας δεν πρέπει με τη συμπεριφορά του να σκανδαλίζει τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...