Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010

Επεισόδια και συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας...


Eκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνα που μετατράπηκε σε πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης η οποία ήταν μεγάλη σε όγκο και παλμό, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες.
Οι διαδηλωτές  συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πετούσαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απαντούσαν με εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων. Κάηκαν αυτοκίνητα στην πλατεία Συντάγματος  ενώ άναψαν φωτιές σε σκουπίδια και κάδους απορριμμάτων. 
Επίθεση με βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν κουκουλοφόροι που παρεισέφρησαν στην πορεία και στο υπουργείο Οικονομικών με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρή πυρκαγιά στην είσοδο του κτιρίου που κατασβέστηκε άμεσα.
Σε αρκετές περιπτώσεις οι δυνάμεις της αστυνομίας έχασαν τον έλεγχο και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν ενώ χρειάστηκε να επέμβουν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ ακριβώς πάνω στην πλατεία Συντάγματος.
Επεισόδια σημειώθηκαν στην οδό Σίνα, δίπλα από την Αγροτική Τράπεζα όπου διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ, στους αστυνομικούς. Από την άλλη πλευρά, η χρήση των χημικών ήταν ιδιαίτερα  εκτεταμένη.
(από press-gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: