Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Με ασκούμενη κοινωνική λειτουργό η υπηρεσία πρόνοιας στο Μεσολόγγι

Το γραφείο Κοινωνικής Πρόνοιας στο Μεσολόγγι εδώ και μήνες αντιμετωπίζει πρόβλημα με την έλλειψη Κοινωνικής Λειτουργού.
Τα προβλήματα που συσωρεύονται στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δεκάδες αφού καλείται να καλύψει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική ενότητα. Από Μακρυνεία μέχρι Αστακό. Η κοινωνική λειτουργός βγήκε νόμιμα σε άδεια κύησης τον περασμένο Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα τα περιστατικά δεν αντιμετωπίζονταν από τους υπαλλήλους οι οποίοι δέχονται καθημερινά τις παρατηρήσεις, τις γκρίνιες, τις απειλές αλλά και τη χλεύη των πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Σήμερα στη συγκεκριμένη υπηρεσία, που ανήκει στην νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται στη θέση της κοινωνικής λειτουργού νεαρή κυρία η οποία εξασκεί νόμιμα την πρακτική της ως κοινωνική λετουργός.
Αλήθεια δίπλα σε ποια κοινωνική λειτουργό μαθαίνει το κορίτσι;
Είναι σε θέση να δώσει την οποιαδήποτε συμβουλή για σοβαρά θέματα αφού δεν έχει την ανάλογη εμπειρία;
Εαν γίνει κάποιο λάθος ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;
Θα περιμένει ο κόσμος να λύσει τα προβλήματα του όταν τελειώσει η άδεια της κοινωνικής λειτουργού;
Η αρμόδια αντινομάρχης κ. Στεργίου Λαχανά θεωρεί ότι τοποθετόντας μια κοπέλα η οποια μόλις τέλειωσε τις σπουδές της και βρίσκεται εκεί για εξάσκηση, έλυσε το πρόβλημα;

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ανεπαρκής λειτουργία του Κ.Υ Αστακού από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό

Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλος και Ν. Τσούκαλης σχετικά με την ανεπαρκέστατη λειτουργία του Κ.Υ. Αστακού.
Την αγανάκτησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί το Κ.Υ. Αστακού εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής μέσω της συντονιστικής Επιτροπής Φορέων και Πολιτών του δήμου Αστακού, με επιστολή τους στους δυο βουλευτές.

Στην επιστολή  αναφέρονται στις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων που παρουσιάζει το Κ.Υ., τονίζοντας ότι λειτουργεί σε πρωινή βάση μόνο με δύο Ιατρούς, ενώ δεν εφημερεύει καθημερινά καθιστώντας αδύνατη την ομαλή του λειτουργία, θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα από τις 12 θέσεις Ιατρών που προβλέπει ο Οργανισμός του Κ.Υ., ουσιαστικά παρόντες είναι μόνο ένας Γενικός Ιατρός ως Διευθυντής, ένας Οδοντίατρος και ένας Αγροτικός Ιατρός, ενώ βασικές ειδικότητες όπως Παθολόγος, Παιδίατρος, Μικροβιολόγος έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες ή παραμένουν κενές.
Παρόμοια εικόνα με μακροχρόνιες αποσπάσεις και κενές οργανικές θέσεις επικρατεί και με την κάλυψη των άλλων ειδικοτήτων όπως Νοσηλευτών, Μαιών, Επισκεπτών Υγείας, Τεχνολόγων, Φυσικοθεραπείας καθώς και οδηγών ασθενοφόρου ή οποία κάνει απαγορευτική την δυνατότητα έγκαιρης μετακίνησης των ασθενών σε άλλη υγειονομική μονάδα.
Επειδή το Κ.Υ. Αστακού παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μια περιοχή σχετικά απομακρυσμένη από δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες υγειονομικές μονάδες, με σημαντικό πληθυσμιακό μέγεθος που αυξάνεται κατά τους θερινούς μήνες και με μια προοπτική ανάπτυξης λόγω της κατασκευής του λιμανιού στο Πλατυγιάλι, ρωτούν την Υπουργό:

Τι μέτρα σκοπεύει να λάβει για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του Κ.Υ. Αστακού όπως αυτά καταγράφονται από την Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών;

Είναι στις προθέσεις της να καλύψει με μόνιμο προσωπικό τις προβλεπόμενες θέσεις του Οργανισμού του Κ.Υ., έτσι ώστε οι πολίτες του Αστακού να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που δικαιούνται;


«Ξεπούλημα της ΔΕΗ προκαταλαμβάνει ο πρόεδρός της»

Δήλωση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Η. Διώτη για τις ανακοινώσεις του προέδρου της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβού για τιμολόγια, λιγνίτη, υδροηλεκτρικό σταθμό στα Κρεμαστά



Με αφορμή τη συνέντευξη τύπου του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΗ Αρθούρου Ζερβού και τις δηλώσεις του περί πρόθεσης αυξήσεως των τιμολογίων της ΔΕΗ αλλά και για το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο της επιχείρησης, στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός αντλητικού υδροηλεκτρικού έργου-μαμούθ, ισχύος 880 μεγαβάτ, στην περιοχή των Κρεμαστών στον Αχελώο, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη σχολίασε:

«Τείνουν να γίνουν ίδιον του ΠΑΣΟΚ οι πολιτικές και άλλες κωλοτούμπες. Μόλις ένα μήνα νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 30 Μαρτίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ δήλωνε ότι “δεν πρόκειται να επιβληθεί αύξηση στα τιμολόγια της επιχείρησης”. Προχθές, όχι απλά πήρε πίσω τις διαβεβαιώσεις του, αλλά “έριξε” την ευθύνη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υποστηρίζοντας ότι ενδέχεται να πιέσει προς την απελευθέρωση των τιμολογίων με γρηγορότερους ρυθμούς. Δεν φτάνει που καταρρακώνεται το εργασιακό και ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, τώρα σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, το ελληνικό νοικοκυριό θα κληθεί να πληρώσει αύξηση τιμολογίων 4% και 5% ανά έτος, μέχρι το 2013. Επιπλέον, με το να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του Δημοσίου στη ΔΕΗ με ποσοστό κάτω του 51%, προκαταλαμβάνει το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας στους ιδιώτες, ερχόμενος σε αντίθεση με την πολιτική του προϊστάμενο στο υπουργείο Περιβάλλοντος, που διακήρυττε σε όλους τους τόνους το αντίθετο.

Σε ό,τι αφορά στην κατασκευή του υδροηλεκτρικού σταθμού στα Κρεμαστά, ας μας επιτραπεί να είμαστε καχύποπτοι απέναντι στη διαβεβαίωση ότι δε σχετίζεται με το έργο της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου. Κρίνοντας από τη διγλωσσία που διέπει την κυβέρνηση στο θέμα της εκτροπής, αλλά και από την πρόσφατη δήλωση, πάλι του κ. Ζερβού, ότι γίνονται ενέργειες ώστε το υδροηλεκτρικό έργο της Μεσοχώρας να ανεξαρτητοποιηθεί και να απεμπλακεί από τα έργα του Αχελώου, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα πίσω από την εξαγγελία και του νέου έργου. Θα παρακολουθούμε την υπόθεση και επιφυλασσόμαστε, προκειμένου να επανέλθουμε μετά και την ανακοίνωση του νέου επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ.
Σημειώνουμε, ωστόσο, ότι και η πρόθεση ανεξαρτητοποίησης του έργου της Μεσοχώρας, και η εξαγγελία του νέου έργου, όπως και η προσπάθεια της ΤΕΡΝΑ να κατασκευάσει επτά (7) νέα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, επί του Αχελώου και παραποτάμων του, στην Αιτωλοακαρνανία, “σκοντάφτει” στις πρόσφατες δεσμεύσεις της υπουργού ΠΕΚΑ. Ότι, δηλαδή, οποιασδήποτε απόφασης για την χρήση των νερών της λεκάνης απορροής του Αχελώου, θα προηγηθεί η εκπόνηση και έγκριση των μελετών σχεδίων διαχείρισης των νερών. Και, βεβαίως, δεν ξεχνούμε ότι η χρήση των νερών για ενεργειακούς σκοπούς είναι βασικό αντικείμενο αυτών των μελετών.



Τέλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης ξεκαθάρισε ότι οι επενδύσεις για νέες λιγνιτικές μονάδες θα γίνουν αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, όπως άλλωστε ζητούσαν εξαρχής και οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Αυτή η δήλωση δε συμβιβάζεται με το άνοιγμα, από τη ΡΑΕ, της διαδικασίας για την κατασκευή νέων λιγνιτικών μονάδων από ιδιώτες (υπάρχει άδεια παραγωγής στον όμιλο της ΤΕΡΝΑ, καθώς και νέα αίτηση από την Elpedison). Σε κάθε περίπτωση, το διακύβευμα είναι να ανατραπεί η απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για δημιουργία νέων ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων και να στραφούμε σε άλλες πιο ήπιες και φιλικές προς το περιβάλλον και την δημόσια υγεία πηγές ενέργειας».

Αποκλεισμός οργανώσεων του πρωτογενούς τομέα από τις ομάδες εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Για αποκλεισμό οργανώσεων του πρωτογενούς τομέα από τις ομάδες εργασίας που συγκρότησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την επεξεργασία και κατάρτισης προτάσεων για το σύνολο του αγροτικού χώρου καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδας.


Στην ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «για μια φορά ακόμη
το ΥΠΑΑ&Τ αγνοεί προκλητικά την ύπαρξη αλλά και την ουσιαστική συμμετοχή των αγροτών και των θεσμικών τους οργανώσεων στην επεξεργασία των προτάσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όπως πιστά μέχρι σήμερα κάνει και με τις οργανώσεις των αλιέων.

Συστάθηκε ομάδα εργασίας στην οποία συμμετέχουν διάφοροι τεχνοκράτες και ακαδημαϊκοί, η οποία όπως αναφέρεται θα επεξεργαστεί εκτός από τις σχετικές προτάσεις και εναλλακτικές προτάσεις για την ΚΑΠ που όπως λέει θα λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του αγροτικού χώρου». «Για άλλη μια φορά» υποστηρίζουν «με αυτήν την νοοτροπία είναι γεγονός ότι θα προστεθούν επιπλέον άδικα βάρη στον αγροτικό κόσμο που θα οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην έλλειψη συμμετοχής των άμεσα ενδιαφερομένων που έχουν και την γνώση των ιδιαιτεροτήτων και των προβλημάτων του χώρου που εργάζονται». Η Συνομοσπονδία Αλιέων Ελλάδος τονίζει πως «η διαπραγματευτική θέση της χώρας μας θα ανέβει μόνο αν υπάρξει πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή των αγροτών και των οργανώσεων τους στις δομές που χαράσσεται η πολιτική» ενώ πιστεύουν ότι άμεσα το Υπουργείο θα πρέπει να κατανοήσει ότι η δύναμη της πολιτικής βρίσκεται στους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα.

Αναβαθμίζεται ο οδικός άξονας στο Ξηρόμερο



Υπεγράφη από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Τάσο Αποστολόπουλο, στο γραφείο του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιου Σώκου, η οριστική ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. του έργου: «Βελτίωση οδού Κουβαρά-Φυτείες-Αστακός και Φυτείες-Κατούνα-Μύτικας (Α΄ ΦΑΣΗ)».
Με την υπογραφή της ένταξης ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 16.830.000 €.
Σκοπός της μεγάλης αυτής παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του οδικού άξονα κυκλοφορίας των οχημάτων, η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και η σύνδεση του οδικού άξονα Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και των όμορων αστικών κέντρων με τις παράκτιες περιοχές της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας και το νέο λιμάνι του Πλατυγιαλίου.
Η σημερινή κατάσταση των οδών που βελτιώνονται είναι περιορισμένου πλάτους και κακής σχεδίασης ελιγμών. Υπάρχουν ελλείψεις σε μέτρα προστασίας πρανών και διευθέτησης των ομβρίων υδάτων ενώ διέρχονται από τα κέντρα των οικισμών. Με το έργο γίνεται αναβάθμιση της ποιότητας των οδών, αντιμετωπίζονται θέματα ασφάλειας των οδηγών και δημιουργούνται νέες αναπτυξιακές δυνατότητες για τους κατοίκους των περιοχών αυτών.

Το καλάθι των ΟΤΑ

Από το 20% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.), το 12% του ΦΠΑ και από το 50% του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας θα αποτελείται το «καλάθι» των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) των δήμων. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να αυξάνονται τα ποσοστά από τους δύο πρώτους φόρους σε περίπτωση που το κόστος των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα. Να σημειωθεί ότι τα 2/3 των κονδυλίων αυτών θα αποδίδονται στους δήμους για κάλυψη λειτουργικών δαπανών και το 1/3 για κάλυψη επενδυτικών δαπανών (άρθρο 259).


Όσον αφορά τις περιφέρειες το «καλάθι» των ΚΑΠ θα προέρχεται από το 2,4% του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων (Φ.Ε.Φ.Ν.Π.) και το 4% του ΦΠΑΚαι στην περίπτωση των περιφερειών δίνεται η δυνατότητα να αυξάνονται τα ποσοστά από τους δύο φόρους σε περίπτωση που το κόστος των αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται είναι μεγαλύτερο από τα έσοδα. Παράλληλα κατά το μεταβατικό διάστημα το κόστος άσκησης των μεταβιβαζόμενων αρμοδιοτήτων, καλύπτεται με μεταφορά των αναγκαίων πιστώσεων από τους αντίστοιχους φορείς που τις ασκούσαν, κατά τις προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού (άρθρο 260).

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ ΚΡΕΜΑΜΕΝΟΣ

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ένα βίντεο  από τα Ιεροσόλυμα και συγκεκριμένα παρουσιάζει για πρώτη φορά τον έγκλειστο Πατριάρχη Ειρηναίο να συνομιλεί με έναν Αγρινιώτη.
Στο σημείωμα που έστειλε στο Agrinionews, όπου υπάρχει η συνομιλία, διαβάσαμε
"Αγαπητό agrinio news,
Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στα Ιεροσόλυμα,διαπίστωσα οτι ο Πατριάρχης Ειρηναίος βρίσκεται έγκλειστος (στην ουσία φυλακισμένος) στην κατοικία του,εντός του Πατριαρχείου,με εντολή του νυν ''Πατριάρχη".

Με αυτόν τον τρόπο καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα με την εσκεμμένη αδιαφορία του Εβραικού κράτους.
Έτσι τον καταδικάζουν σε βιολογικό και ψυχολογικό αργό θάνατο,στερώντας του επί δυόμιση χρόνια κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο.
Κατάφερα και βιντεοσκόπησα τον Πατριάρχη Ειρηναίο ύστερα από συννενόηση μαζί του.

Δύο χρόνια πριν στην εφημερίδα Αναγγελία η οποία κυκλοφορεί στο νομό Αιτωλοακαρνανίας δημοσιεύτηκε η πρώτη συνέντευξη, που έδωσε ο Πατριάρχης όντας έγκλειστος.
Σε αυτή τη συνέντευξη έλεισε τη σιώπη του και μίλησε για το τι συνέβει.
Καλό θα ήταν να θυμηθούμε και όσοι δεν γνωρίζουν να μάθουν τα γεγονότα...

Αποκλειστική συνέντευξη στη
Δήμητρα Λαοπόδη

δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Αναγγελία στις 16 Απριλίου 2008


«Επεκράτησαν, επί του παρόντος, δια της βίας και της νοθείας».

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ουσιαστικά αιχμάλωτος εντός του Πατριαρχείου, λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση, ζει έγκλειστος και κάτω από άσχημες συνθήκες με απάνθρωπη συμπεριφορά από τον Πατριάρχη Θεόφιλο, ενώ του έχει απαγορευτεί η επικοινωνία με συγγενικά του πρόσωπα, ιερείς και προσκυνητές. Ο φόβος του Πατριάρχη Θεόφιλου είναι έκδηλος, αφού του έχει κάνει γνωστό, ότι, εάν εξέλθει, δεν θα του επιτραπεί στο μέλλον η είσοδός του στο Πατριαρχείο. Σε μία εφ´ όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη στην Δήμητρα Λαοπόδη ο Ειρηναίος μιλά για πρώτη φορά ύστερα από τα γεγονότα στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Γιατί οι ιεράρχες απέσυραν την υποστήριξή τους στο πρόσωπό σας;

Η απάντησις μας στο ερώτημα σας χωρίζεται σε τρία σκέλη:
Το πρώτο αφορά τους Ιεράρχας εκείνους που ποτέ δεν μπόρεσαν να αποδεχθούν την ήττα τους στις Πατριαρχικές εκλογές του 2001 και από την πρώτη στιγμή της εν Αγίω Πνεύματι εκλογής μας, προσπάθησαν να επιφέρουν προσκόμματα, τόσον εις την ομαλήν λειτουργίαν του Πατριαρχείου μας, όσον και εις την προσωπικήν πατριαρχικήν μας, πορεία με ραδιουργίες, ψεύδη, συκοφαντίες, μηχανορραφίες και ό,τι άλλο κακό εκ του πονηρού εκπορευόμενον.
Το δεύτερον αφορά εκείνους που δεν κατάφεραν να δεχθούν τις προσπάθειες μας για την ανασυγκρότησιν του μαρτυρικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, την επαναφοράν τους εις την αρχαίαν τους αίγλην, την ιεροπρέπειαν και την τάξιν που ταιριάζουν στους Έλληνας Ορθοδόξους Αγιοταφίτας.
Το τρίτον αγγίζει εκείνους που εδειλίασαν ή παρασύρθηκαν εκ του κατευθυνομένου δημοσιογραφικού θορύβου, που τεχνιέντως εξέσπασεν, και δεν αντιστάθηκαν στις ύβρεις και τας απειλάς που εδέχθησαν.
Και οι τρεις αυτές «ομάδες» συνασπίσθηκαν κατά της κανονικής αυτών εκκλησιαστικής Αρχής και βοηθούμενοι σκανδαλωδώς υπό της Ελληνικής Κυβερνήσεως επροχώρησαν εις το πραξικόπημα και τις αντικανονικές πράξεις τους.
Εδώ θα πρέπει να τονισθεί, ότι δεν τους ακολούθησε το σύνολον ούτε των Ιεραρχών, ούτε των μελών της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ούτε της Αδελφότητος, ούτε του ποιμνίου. Επεκράτησαν, επί του παρόντος, διά της βίας και της νοθείας.
Τέλος πρέπει να αναφερθώμεν και εις τους Πατέρας και τους μοναχούς που παραμένουν φανερώς κοντά μας, και λέγομεν φανερώς, διότι υπάρχουν πολλοί «κεκρυμένοι» παρά τις διώξεις και τη βία που υφίστανται. Τους ευχαριστούμε και τους ευλογούμε.

Γιατί δεν δεχτήκατε να γίνει καταγραφή των ιερών κειμηλίων που έχετε στην κατοχή σας από το Πατριαρχείο;
Τα Ιερά Κειμήλια ευρίσκονται στο Σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου και όχι στο κελί μας. Το σετ των πατριαρχικών εγκολπίων, ήτοι δύο εγκόλπια και εις επιστήθιος Σταυρός και δύο μπαστούνια παρελάβαμεν μετά την κοίμηση του προκατόχου μας κυρού Διοδώρου. Η προσπάθεια του Θεοφίλου και των δικηγόρων του στόχευε στο να εξευτελίσουν το πρόσωπόν μας διαδίδοντας ψευδώς, ότι τα απομακρύναμεν από την κατοχή μας με σκοπό να τα πουλήσουμε, και γι´ αυτό τον λόγο θέλησαν τάχα να εισέλθουν στο κελί μας με πρόσχημα τη φωτογράφισή τους, ενώ στην ουσία σκόπευαν δια της πράξεώς τους αυτής στον διασυρμό και διεθνή ευτελισμό μας.

Σε δηλώσεις σας υποστηρίξατε ότι υπάρχουν «αφανείς και εμφανείς εχθροί», ολόκληρο κύκλωμα το οποίο θέλει να φύγουν οι Έλληνες από τι μέση. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι ίδιοι που σας απομάκρυναν;

Ο πόλεμος συνεχίζεται εις βάρος μας αλλά πρωτίστως εις βάρος του Πατριαρχείου, α) προσωπικά από τον κ. Θεόφιλο, τον οποίο εμείς χειροτονήσαμε επίσκοπο για να εισπράξουμε σήμερα ως αντίτιμο της ευεργεσίας μας, την αχαριστίαν του εκδηλουμένην δια ποικίλων τρόπων. Όπως την απαγόρευση, ακόμη και σε στενούς συγγενείς μας, να μας επισκέπτονται, τη στέρηση του εκκλησιασμού και της Θείας Μεταλήψεως, τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων σε υπευθύνους παράγοντες της Πολιτείας και της Εκκλησίας και β) από το δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπεί τον κ. Θεόφιλο, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες που διεκδικούν συμμετοχή στα δικαιώματα κυριότητας του Πατριαρχείου μας σε εκτάσεις γης ή ακόμα και την εξαγορά των δικαιωμάτων μας. Δεν ενέδωσα ποτέ σε κάτι που θα ήταν αντίθετο με τα συμφέροντα του Πατριαρχείου μας, παρά τις προκλήσεις, γι´ αυτό και δεν ήμουν επιθυμητός. Γι´ αυτό εξάλλου και χρησιμοποίησαν το πληρεξούσιο, που ενώ το εδώσαμε και καταχωρήθηκε στην Αρχιγραμματεία για ενοικίαση καταστήματος, χρησιμοποιήθηκε για πολυετείς μισθώσεις περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου. Γι´ αυτό και καταφύγαμε στα δικαστήρια ήδη από τις 31/08/2005. Η δικαστική έρευνα διεκόπη λόγω αδιαφορίας του Θεοφίλου. Επιπλέον ανοίχθηκαν οι πύλες σε άλλα δόγματα και ιδίως στους Προτεστάντες να εισβάλλουν στον χώρο μας και να μας αποδεκατίσουν ως Ορθοδόξους και ως Έλληνες.

Ποιος ο ρόλος των Ελλήνων εκεί;
Οι ελάχιστοι Έλληνες που απέμειναν στα Ιεροσόλυμα παρακολουθούν άναυδοι τα γεγονότα τα οποία εξελίσσονται μέρα με την ημέρα χειρότερα από ποτέ.

Ποιος ο ρόλος των Απόστολου Βαβύλη, Γιάννη Τριανταφυλλάκη; Εστάλησαν ή όχι από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών να σας βοηθήσουν στην εκλογή σας;

Δεν γνωρίζω, αν, και ποίοι, τους χρησιμοποίησαν. Δεν γνωρίζω καν, επίσης, αν υπήρχε οργανωμένη αποστολή τους προς τα Ιεροσόλυμα και από ποια κέντρα.

Ποιες ήταν οι σχέσεις σας με τον μακαριστό Χριστόδουλο;

Οι σχέσεις μας με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο ήταν σχέσεις αρωγής και συνεργασίας, συμπαραστάσεως προς το Πατριαρχείο, όπως πάντοτε συμβαίνει από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Πατριαρχείο μας.

Πως κατάφερε ο Βαβύλης να σας πλησιάσει όταν γνωρίζουμε ότι οποιοσδήποτε δεν μπορεί εύκολα να συναντηθεί με τον Πατριάρχη;

Έχομε ανάγκη προσώπων και βοηθείας στο χειμαζόμενο Πατριαρχείο μας και πάντοτε ήμασταν ανοικτοί σε κάθε Έλληνα που θα μπορούσε να συνδράμει την Εκκλησία μας. Δεν ζητήσαμε το ποινικό μητρώο κανενός.

Γιατί δεν πήγατε στο Φανάρι;

Πήγαμε στο Φανάρι, παρ´ όλο που η Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψις έπρεπε να λάβει χώρα στα Ιεροσόλυμα, και εφόσον τη ζητούσαμε εμείς για να προσδώσουμε νομιμότητα στην διαδικασία της. Κατά τη διάρκεια της Συνδιασκέψεως όμως δεν επεκράτησε συναινετικό πνεύμα, αντιθέτως ήθελαν την κεφαλή μας επί πίνακι, ανεξαρτήτως εξετάσεως τυχόν ενοχής μας ή μη. Όλα λειτουργούσαν κατόπιν εντολών της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής. Υπήρξαν Εκκλησίες που αντέδρασαν. Η πλειοψηφία της Συνδιασκέψεως ήταν προβληματική (επτά εναντίον μας, τρεις απόντες και τέσσερις υπέρ ημών), δεν τηρήθηκαν στοιχειώδεις κανόνες της Εκκλησίας μας και το αποτέλεσμα ήταν διχαστικό για την Αδελφότητα και το Πατριαρχείο μας. Όλα αυτά είναι εις βάρος της Ορθοδοξίας μας και του Ελληνισμού.

Είναι μεσαιωνικό το σύστημα των Αγιοταφιτών με τη συμπεριφορά που επιδεικνύουν στο πρόσωπό σας;

Το σύστημα αυτό δεν είναι προϊόν της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Το σύστημα αυτό μεθοδεύτηκε από εκείνους τους παράγοντες, οι οποίοι τοποθέτησαν στον θρόνο του Πατριαρχείου έναν μοιχεπιβάτη. Οι Πατέρες του Πατριαρχείου στην πλειονοψηφία τους χρησιμοποιήθηκαν για να επικαλύψουν με «εκκλησιαστική νομιμότητα» το διαπραχθέν έγκλημα. Είμαστε εδώ ζωντανοί και παλεύουμε για τα δίκαια του Πατριαρχείου μας. Όσοι πίστεψαν, ότι θα μας είχαν ετοιμοπαράδοτο θύμα τους, έκαναν ένα λάθος που έφθασε να γίνει έγκλημα κατά της Εκκλησίας μας. Τα εγκλήματα δεν γνωρίζουν εποχές.

Κατηγορηθήκατε για πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα με σημαντικές διπλωματικές προεκτάσεις. Φέρεται ότι εκποιήσατε μυστικά ακίνητη περιουσία του Πατριαρχείου σε Ισραηλινούς και ότι έχετε μεταφέρει χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Δεν εκποιήσαμε μυστικά καμία περιουσία του Πατριαρχείου μας, ούτε μεταφέραμε ποσά στο εξωτερικό. Απαντήσαμε ήδη αναλυτικά παραπάνω για τις μεθοδεύσεις που έγιναν, προκειμένου να δημιουργηθεί το οικονομικό σκάνδαλο που αποτέλεσε την αφετηρία ενός καλά οργανωμένου σχεδίου (αρ. 3).

Η θύελλα που ξέσπασε στο πρόσωπό σας από τους Αγιοταφίτες και τους Άραβες ήρθε από την κακοδιαχείριση;

Απαντήσαμε ήδη, ότι υπήρξε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο. Δεν πωλούσαμε, αντιθέτως αγοράζαμε. Οι τότε συμπαραστάτες μας έριξαν τον λίθο εναντίον μας για να βρίσκονται σήμερα στα ίδια πόστα. Είχαμε ζητήσει οικονομική βοήθεια από την Ελλάδα για το μεγάλο χρέος του Πατριαρχείου. Αυτή η βοήθεια δόθηκε αμέσως στον κ. Θεόφιλο, ενώ πριν μας έλεγαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα.

Όταν γίνατε πατριάρχης ποια οικονομική κατάσταση παραλάβατε;

Όταν μετά την εκλογή μας αναλάβαμε το Πατριαρχείο, το ταμείο της Οικονομικής Επιτροπής που ο νέος Πρόεδρος Οικονομικών αείμνηστος Μητροπολίτης Σκυθοπόλεως Αρκάδιος παρέλαβε, περιελάμβανε μόλις τριακόσια δολλάρια! Ενώ από το Βιβλίο Εσόδων του Ταμείου είχαν σκισθεί και αφαιρεθεί 50 φύλλα. Φέραμε δύο ορκωτούς λογιστές από την Ελλάδα προκειμένου να πραγματοποιήσουν απολογισμό της όλης οικονομικής καταστάσεως του Πατριαρχείου, και έφριξαν από αυτά που διαπίστωσαν από την έρευνά τους. Δεν δημοσιεύσαμε αυτά τα στοιχεία προκειμένου μην σκανδαλισθούν οι πιστοί. Προσπαθήσαμε εκ των ενόντων να διασώσουμε το Πατριαρχείο μας.

Ποιος ο ρόλος των Ρώσων σήμερα;

Υπάρχουν γύρω στους 600.000 Ρώσους ορθοδόξους στο Ισραήλ σήμερα.

Για πόσο ακόμη το Πατριαρχείο θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια;

Ελπίζουμε ότι ο Θεός δεν θα το εγκαταλείψει.

Ποιες ήταν οι σχέσεις με τον Παπαδήμα;

Τον πρότεινε ο βοηθός στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ, όχι βέβαια με δόλο, αλλά για να εργασθεί στο Πατριαρχείο ως Έλλην νυμφευμένος με ισραηλινή και με γνώσεις λογιστικής. Όταν με ερώτησε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής αν εγκρίνω τον διορισμόν αυτόν, του απήντησα ότι εάν ήταν ευχαριστημένος από τις γνώσεις του και την εργασία του δεν είχαμε καμία αντίρρηση για την πρόσληψή του και έτσι προσελήφθη ως λογιστής στην υπηρεσία της Οικονομικής Επιτροπής. Κατά την πορεία, εάν χρησιμοποιήθηκε στο σατανικό σχέδιο ανατροπής της κανονικής τάξεως του Πατριαρχείου, αυτό μπορεί ο κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος να το κρίνει.

Ποια είναι σήμερα η περιουσία του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου;

Όταν θα είναι αυτό δυνατόν σε εμάς θα δημοσιεύσουμε σε ειδικό τεύχος την περιουσιακή κατάσταση του Πατριαρχείου μας, προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά, όπως συμβαίνει σε όλα τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα. Ξεκινήσαμε την καταγραφή, αλλά δεν προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την πλήρη κτηματολογική περιγραφή των περιουσιακών στοιχείων του Πατριαρχείου σε πίνακες.

Είστε έγκλειστος από το φόβο μη δημιουργήσετε σχίσμα;

Πιστεύουμε ότι η Αδελφότητα του Παναγίου Τάφου και το ευσεβές ποίμνιο μας έχουν κατανοήσει ότι αδίκως μας καταλόγισαν μιαν ενοχή που μας οδήγησε, ως ελεύθερους πολιορκημένους, εγκλείστους στον οίκο μας, ενώ άφησε ελεύθερους εξουσιαστές εκείνους, που ενώ ήταν δίπλα μας από την αρχή της εκλογής μας, απεδείχθησαν δήμιοι μας και εν τέλει εχθροί του Πατριαρχείου μας.
Ελπίζουμε, ότι στην τελική έξοδο του Πατριαρχείου μας από αυτή την κατάσταση, θα είμαστε ενωμένοι μία για πάντα με την Αδελφότητα.
Δεν απεσχίθημεν της Αδελφότητος, μήτε εκ της κανονικής τάξεως, ούτε και θα το πράξουμε. Αντιθέτως άλλοι απεσχίσθησαν και δημιούργησαν αυτή τη διαίρεση στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και της Εκκλησίας. Δεν χρησιμοποιήσαμε ποτέ τη βία ή την απειλή εναντίον Αδελφών μας όπως έκαναν οι πρωτεργάτες αυτής της διασπαστικής κινήσεως.

Δε φοβάστε για τη ζωή σας;

Φοβούμεθα μόνον τον Θεόν.

Τι θα θέλατε να μας πείτε που δεν σας ρωτήσαμε εμείς;

Εν όψει του Αγίου Πάσχα, ως Κανονικός και Νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, ευχόμεθα εις άπαντας τους ευσεβείς Ορθοδόξους χριστιανούς και ιδιαιτέρως εις τους αγαπητούς Αιτωλοακαρνάνες, τους αγωνιστάς και «ελεύθερους πολιορκημένους» ως Ημείς, τους συμπατριώτας των αγίων και θερμών της ελευθερίας του Γένους υποστηρικτών, ως ο άγιος ιερομάρτυς Κοσμάς ο Αιτωλός και ο μαρτυριακός ιεράρχης Ρωγών Ιωσήφ, όπως «Ο τον Αιδην σκυλεύσας και τον θάνατον καταργήσαν και Αναστάς εκ τάφου τριήμερος, δωρήται πάσι τα εγκόσμια και υπερκόσμια αγαθά Του».

Ερώτηση για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου(Υ.Π.Α.Δ.) κατέθεσε ο βουλευτής Π. Κουρουμπλής

Ερώτηση για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου(Υ.Π.Α.Δ.)










Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής κος Παναγιώτης Κουρουμπλής προς τους συναρμόδιους Υπουργούς, κ. Υπουργό Οικονομικών και κα. Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συνυπογραφή της βουλευτού κας. Σοφίας Γιαννακά. Θέμα της ερώτησης η λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου.
Συγκεκριμένα οι βουλευτές επισημαίνουν πως μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στη λειτουργία των Υπηρεσιών Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου(Υ.Π.Α.Δ.) σε ολόκληρη τη χώρα, λόγω σοβαρής έλλειψης ελεγκτών ιατρών που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.).
Ειδικότερα μεγάλη ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Ο.Π.Α.Δ στην Αιτωλοακαρνανία, εξαιτίας έλλειψης ελεγκτή ιατρού, με συνέπεια οι μόνιμοι υπάλληλοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της εν λόγω Υ.Π.Α.Δ. (π.χ. πληρωμές, θεώρηση βιβλιαρίων ασθενών, έλεγχος δαπανών κ.τ.λ.) και να παρατηρούνται δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα της συγκεκριμένης κατάστασης, είναι η έντονη διαμαρτυρία των ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και το προσωπικό των Υ.Π.Α.Δ. να ξεπερνά συνεχώς τις αντοχές του. Εν συνεχεία ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί. «Σε τι άμεσες ενέργειες θα προβείτε για την ενίσχυση με ιατρικό προσωπικό του Ο.Π.Α.Δ., ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα οι κατά τόπους Υ.Π.Α.Δ. και να εξυπηρετούνται ομαλά οι ασφαλισμένοι του εν λόγω οργανισμού;»

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε....

7 οι δήμοι στην Αιτωλοακαρνανία

Αγρίνιο. Αυξάνεσται και πλυθύνεσται ...που σημαίνει ότι ο "διευρυμένος" έχει πια στους κόλπους του τους δήμους Αγρινίου, Στράτου, Νεάπολης, Θεστιέων, Παραβόλας, Παρακαμπυλίων, Αγγελοκάστρου.

Μεσολόγγι. Ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θα απλώσει την ιερότητα του  και στους δήμους Αιτωλικού, Οινιάδων, Αρακύνθου και Μακρυνείας. Το γαρ πολύ του έρωτος γεννά παραφροσύνη...

Το Θέρμο θα μείνει έξω από τη ...θερμή αγκαλιά του Άγρινίου. Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα , που λέει κι ο λαός...

Η Ναύπακτος γίνεται ένας δήμος , πως λέμε έσσονται οι δύο εις σάρκαν μια και απλώνουν τις φτερούγες τους να σκεπάσουν το δήμο Χάλκειας

Η Αμφιλοχία γλύτωσε από τους βλαχομπαρόκ Στρατιείς και θα σφίξει στην αγκαλιά της σε σημείο πνιγμού Μενίδι και Ίναχο...

Ξηρόμερο ...δυο φωνές μου φωνάζουν ...να μείνω να κάνω τι ... να φύγω να πάω που; 

Δήμος Αστακού με Φυτείες, Αστακό και Αλυζία
και
Δήμος Ξηρομέρου με Ανακτόριο Μεδεώνα και Παλαίρο

Για τον αριθμό ακούσαμε πολλά σενάρια. Μέχρι και ο μεγάλος μανιτού Νομάρχης Αιτωλοακαρνίας βολευόνταν με τουλάχιστον 10 δήμους. Με το ίδιο βολεύονταν και ο Ναυπάκτου...

Το τοπίο λοιπόν πήρε τη μορφή αυτή που ουσιαστικά πρότεινε η ΤΕΔΚ και κάποιοι έδειχναν να μην καταλαβαίνουν τις ...γκρίζες ζώνες...

Άλλος... για την Κέρκυρα

Παρατήθηκε τελικά η γενική γραμματέας Ιονίων Νήσων Βάσω Αλεξανδρίδου μετά από δημοσιεύματα που τη φέρουν να έχει καταθέσει στην περιφέρεια τιμολόγιο 20.000 ευρώ για την αγορά επίπλων του σπιτιού της στην Κέρκυρα αλλά και την επιστροφή από το Ελεγκτικό Συνέδριο τιμολογίων με έξοδα από επίσκεψή της στο Φανάρι προκειμένου να συναντηθεί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Μάλιστα, για τα συγκεκριμένα τιμολόγια παραιτήθηκαν δύο ταμίες της περιφέρειες, καθώς τα θεώρησαν υπέρογκα και αρνήθηκαν να υπογράψουν.
Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες, ωστόσο ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος κατόπιν εντολής του υπουργού Γιάννη Ραγκούση την έχει καλέσει σήμερα στο υπουργείο, προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή της.
Μα πως κάνετε έτσι βρε παιδί μου...
Τι έκανε το κορίτσι...
Έπιπλα αγόρασε...αμέσως να την κατηγορήσετε...
Μα διορίστηκε...να αφήσει το σπίτι έτσι;
Κι αν την επισκέπτονταν η Άτζελα με τον Τόλη;
Όσο για το Φανάρι...μέχρι τον Πατριάρχη πήγε να πάρει την ευλογία του...
και οι ταμίες ειδοποίησαν τον Ραγκούση που έχει τόσα να βγάλει πέρα με τον Καλλικράτη...
Τώρα που η θέση είναι κενή μήπως να στείλουμε κάνα δικό μας από δω;
Το πολύ πολύ να του πληρώσουμε τη μετακόμιση...
Πάντως υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται...
Ο ένας πίσω από τον άλλο οι αστυνομικοί υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει το μίνιμουμ δικαίωμα συνταξιοδότησης προχωρούν σε αιτήσεις απολύσεως.


Σε συνδυασμό με τα σκληρά οικονομικά και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς δεύτερη σκέψη υποβάλλουν αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Στην Αιτωλοακαρνανία και στην Πάτρα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν κατατεθεί αιτήσεις τόσο από ανώτερους αξιωματικούς όσο και από το υπόλοιπο προσωπικό.

Αυτό σημαίνει αποδυνάμωση των ήδη ελλειμματικών υπηρεσιών. Ο στόχος που έβαλε το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη για καλύτερη αστυνόμευση πάει περίπατο αφού δεν θα υπάρχουν αστυνομικοί να προστατεύσουν την περιουσία των πολιτών αλλά και τους ίδιους την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται καθημερινά.

Στο μεταξύ χθες στις 10.30 το βράδυ 2 άγνωστοι άνδρες πεζοί, έχοντας καλύψει τα πρόσωπα τους με μαύρες κουκούλες  φορώντας γάντια και με την απειλή 2 όπλων τύπου Καλάσνικοφ, διέπραξαν ληστεία σε βενζινάδικο και διπλανή καφετέρια στο 3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου Ιωαννίνων. Οι δύο ληστές αφαίρεσαν το ποσό των 1500 ευρώ από το βενζινάδικο, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν στη διπλανή καφετέρια, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο και με την απειλή των όπλων αφαίρεσαν από το ταμείο 1200 ευρώ. Οι ληστές έφυγαν πυροβολώντας στον αέρα για εκφοβισμό.

Άλλλοι φυλάττουν Θερμοπύλες και άλλοι φυλάττουν τους ...θερμούς!



Επιτέλους, ορκίζεται αύριο...
Να ησυχάσει κι αυτός...
Τόσα γίνονται στις μέρες μας...
Οι καιροί είναι πονηροί...
Του αλλουνού του πήραν τη μπουκιά από το στόμα...
Άντε να ορκιστεί το παλικάρι...
Που κόντεψε να βγάλει την κόριζα περιμένοντας...
Να δείτε οι γιατροί και οι εργαζόμενοι πως τον περιμένουν...
Με πόση χαρά κρύβουν τα νυστέρια στις άσπρες ρόμπες τους...
Αλήθεια, θα αλλάξει κανείς από το γραφείο προμηθειών ή θα περάσει ξανά το "αν αλλάξει υπάλληλος εγώ θα παραιτηθώ από τη θέση μου;"
ΑΧ κι αυτή η Πάτρα έχει κάψει κόσμο και ντουνιά....
Αντε να ορκιστεί και την Πέμπτη να αναλάβει κι επίσημα και να πάμε όλοι για ...εξετάσεις...
Δεν ξέρω αν θα ορκιστεί να φυλάττει πίστη στο σύνταγμα και στους νόμους γιατί αυτά τα πέρασε με επιτυχία ή αν θα δώσει όρκο πίστης να μείνει το νοσοκομείο ...όρθιο με αυτά τα χρέη!

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Άντε λεβέντες ...καλό βόλι!

Μάζεψαν οι ώρες που ο καπτάν Γιάννης Ραγκούσης θα ανακοινώσει το σχέδιο Καλλικράτης.
Άντε λεβέντες να δούμε κατά που θα κάνετε...
Ποιοι θα πάνε για δημαρχιλίκια και ποιοι θα πάρουν τη μεγάλη απόφαση να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους...για αντιδημαρχιλίκια.
Αυτό που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί που θα αφήσουν την κεντρική πολιτική σκηνή για να κατέβουν στην αυτοδιοίκηση και ποιοι από αυτούς που θήτευσαν στο κοινοβούλιο και δεν εκλέχθηκαν θα μας κάνουν τη χάρη να ασχοληθούν μαζί μας.
Μαθαίνω που λέτε, ότι μεγάλη κουβέντα γίνεται μέσα στο Μεσολόγγι για το ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία;
Κάπου άκουσα το όνομα του Σπήλιου. Καημό φαίνεται το έχει μετά την ήττα του στις εκλογές να βρει τρόπο να απασχολεί την επικαιρότητα ...
Σεμνά και ταπεινά ...έστω...δήμαρχος...

Μίκης Θεοδωράκης "Προμήνυμα μεγάλων συμφορών"

"Με τον κοινό νου που διαθέτω, δεν μπορώ να εξηγήσω και ακόμα περισσότερο να δικαιολογήσω την ταχύτητα με την οποία κατρακύλησε η χώρα μας από τα επίπεδα του 2009 σε τέτοιο σημείο, ώστε με το ΔΝΤ να απολέσουμε ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας και να τεθούμε σε καθεστώς κηδεμονίας...
Και είναι περίεργο ότι κανείς έως τώρα δεν ασχολήθηκε με το πιο απλό, δηλαδή την οικονομική μας διαδρομή με αριθμούς και στοιχεία από τότε έως τώρα, ώστε να καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς τους πραγματικούς λόγους αυτής της πρωτοφανούς και ιλιγγιώδους εξελίξεως, που έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της εθνικής μας αυτοτέλειας και μαζί της την διεθνή ταπείνωση.
Ακούω για το χρέος των 360 δισεκατομμυρίων, όμως συγχρόνως βλέπω ότι τα ίδια και μεγαλύτερα χρέη έχουν πολλές άλλες χώρες. Άρα δεν μπορεί να είναι αυτή η βασική αιτία της κακοδαιμονίας. Επίσης με προβληματίζει το στοιχείο της υπερβολής στα διεθνή χτυπήματα με στόχο την χώρα μας, μαζί με ένα τόσο καλά εναρμονισμένο συντονισμό εναντίον μιας ασήμαντης οικονομικά χώρας, που καταντά ύποπτος. Έτσι οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιοι μας ντρόπιασαν και μας φόβισαν, για να μας οδηγήσουν στο ΔΝΤ, που αποτελεί βασικό παράγοντα της επεκτατικής πολιτικής των ΗΠΑ και όλα τα άλλα περί ευρωπαϊκής αλληλεγγύης ήταν στάχτη στα μάτια μας, για να μη φανεί ότι πρόκειται για μια καθαρά αμερικανική πρωτοβουλία, για να μας ρίξει σε μια εν πολλοίς τεχνητή οικονομική κρίση, ώστε να φοβηθεί ο λαός μας, να φτωχύνει, να χάσει πολύτιμες κατακτήσεις και τέλος να γονατίσει, έχοντας δεχθεί να τον κυβερνούν ξένοι. Όμως γιατί; Για να εξυπηρετηθούν ποια σχέδια και ποιοι στόχοι;
Παρ’ ό,τι υπήρξα και παραμένω οπαδός της ελληνοτουρκικής φιλίας, εν τούτοις πρέπει να πω ότι με φοβίζει αυτή η αιφνίδια σύσφιξη των κυβερνητικών σχέσεων, οι επαφές υπουργών και άλλων παραγόντων, οι επισκέψεις στην Κύπρο και η έλευση του Ερντογκάν. Υποψιάζομαι ότι πίσω απ’ αυτά κρύβεται η αμερικανική πολιτική με τα ύποπτα σχέδιά της, που αφορούν τον γεωγραφικό μας χώρο, την ύπαρξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων, το καθεστώς της Κύπρου, το Αιγαίο, τους βόρειους γείτονές μας και την αλαζονική στάση της Τουρκίας, με μόνο εμπόδιο την καχυποψία και την εναντίωση του ελληνικού λαού.
Όλοι γύρω μας, ποιος λίγο ποιος πολύ, είναι δεμένοι στο άρμα των ΗΠΑ. Η μόνη παραφωνία εμείς, που από την επιβολή της Χούντας και την απώλεια του 40% της Κύπρου ως τους εναγκαλισμούς με τα Σκόπια και τους υπερεθνικιστές Αλβανούς, δεχόμαστε συνεχώς χτυπήματα δίχως να βάλουμε μυαλό.
Θα έπρεπε λοιπόν να καταργηθούμε ως λαός και αυτό ακριβώς γίνεται σήμερα. Καλώ τους οικονομολόγους, πολιτικούς, αναλυτές να με διαψεύσουν. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει άλλη λογικοφανής εξήγηση παρά το γεγονός ότι υπήρξε μια διεθνής συνωμοσία, στην οποία συμμετείχαν και οι Ευρωπαίοι φιλοαμερικανοί τύπου Μέρκελ, η ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο διεθνής αντιδραστικός τύπος, που όλοι μαζί συνωμότησαν για το «μεγάλο κόλπο» της υποβάθμισης ενός ελεύθερου Λαού σε υποτελή. Τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ να δώσω καμμία άλλη εξήγηση. Παραδέχομαι όμως ότι δεν διαθέτω ειδικές γνώσεις αλλά μιλώ βασισμένος στον κοινό νου. Ίσως και πολλοί άλλοι να σκέφτονται όπως εγώ κι αυτό ίσως το δούμε στις μέρες που θα ‘ρθουν.
Πάντως θα ήθελα να προετοιμάσω την κοινή γνώμη και να τονίσω ότι εάν η ανάλυσή μου είναι ορθή, τότε η οικονομική κρίση (που όπως είπα μας επεβλήθη) δεν είναι παρά μόνο το πρώτο πικρό ποτήρι στο λουκούλειο γεύμα που θα ακολουθήσει και που αυτή τη φορά θα αφορά ζωτικά και κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που δεν θα ήθελα ούτε να φανταστώ πού θα μας οδηγήσουν.
Μακάρι να έχω άδικο."

Στροφή Μουρτζιάπη υπέρ Αγρινίου

Όλα έδειχναν πως το δημοτικό συμβούλιο Στράτου θα συνεδρίαζε σε τεταμένο κλίμα. Τελικά κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη ο δήμαρχος Δ.Μουρτζιάπης πήγε με το «ρεύμα» .Τάχθηκε και αυτός υπέρ της συνένωσης με το Αγρίνιο (στην περίπτωση που ο δήμος δεν μείνει αυτόνομος) εκφράζοντας έτσι το λαϊκό αίσθημα.

Κώστας Ρόκος νέος πρόεδρος ΤΕΕ στον Αντέννα Σταρ

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Ρόκος στον Αντέννα Σαρ. Ο κ. Ρόκος στη συνέντευξή του αναφέρεται στο εκλογικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών απομάκρυνε κομματικές ετικέτες. Αναφερόμενος στον νέο χωροταξικό σχεδιασμό που ανακοινώνεται αύριο από τον κ. Ραγκούση τόνισε ότι η σημερινή διοίκηση του ΤΤΕ ανταποκρίθηκε και έδρασε με συνέπεια ως προς το ρόλο του, κατά το χρονικό διάστημα της διαβούλευσης. Ωστόσο ο Ρόκος υποστήριξε ότι η προσωπική του άποψη την οποία διατύπωσε και στη Διοικούσα Επιτροπή είναι ότι στην Αιτωλοακαρνανία πρέπει να γίνουν 4 δήμοι. Επίσης τόνισε ότι ο δρόμος για την ενδυνάμωση του ρόλου του ΤΕΕ περνά μέσα από την διαφύλαξη του κύρους των μηχανικών, την διαφάνεια και την στήριξη των νέων μηχανικών και τον έντονο παρεμβατισμό του σε αναπτυξιακά θέματα και θέματα περιβάλλοντος – πολιτισμού. Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ρόκου στην ιστοσελίδα http://www.antenna-star.gr/

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Ιππείς ... και Ιππείς


Εκτός από τους Ιππείς του Αριστοφάνη που θα ανεβάσει ο Νικολαίδης του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το καλοκαίρι με πρώτη παράσταση στην Επίδαυρο παρακαλώ, μήπως γνωρίζει κανείς να μου πει εαν στην νεώτερη ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας υπήρξαν Ιππείς και τι είδους;
Υπάρχει κωμειδύλιο το οποίο ίσως πρέπει να έρθει στην επικαιρότητα κάποια στιγμή;
Τόση ιππασία πια...
Προσοχή μόνο μην είναι το άλογο φοραδιάρικο...
Και να μην έχει καταγωγή από τον Πεταλά...

Της ΝΑΕ το ...κάγκελο




Στο τέλος του 2007 υποτίθεται ότι θα έκλεινε η ΝΑΕ, της οποίας τα νατικέιμενα ήταν κάμποσα.
Ο ρόλος που θαμπορούσε να παίξει είναι αντιστοιχός με αποιαδήποτε άλλη ενεργή αναπτυξιακή επιχείρηση.
Μέχρι σήμερα η ΝΑΕ δεν έκλεισε τα βιβλία της και ουσιαστικά δεν πήρε σαφή απάντηση ο κ. Σολτάτος από τον κ. Καπώνη για τα έργα και τις ημέρες της ΝΑΕ. Αλήθεια μήπως το να μην έχει κλείσει βιβλία μια επιχείρηση επισείει πρόστιμα από την εφορία;

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Βράζει και χύνεται...

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του δήμου Στράτου που επιθυμούν τη συνένωση του δήμου τους με το Αγρίνιο. Τη μέρα που θα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Στράτου, ο Ραγκούσης θα ανακοινώνει τον Καλλικράτη.
Ο Μουρτζιάπης λένε κάποιοι ότι ενδιαφέρεται να πάει ο δήμος στην Αμφιλοχία για να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Αφού στην Αμφιλοχία η παράταξη του ψάχνει με το φανάρι να βρει υποψήφιο ...λέτε να ήρθε η ώρα του Μουρτζιάπη...ή μήπως ήρθε η ώρα οι Αμφιλοχιώτες να ανοίξουν καλίτερα ένα μπουζουξίδικο;
Να δω τι θα κάνει με τις μεταδημοτεύσεις ...
Χώρια ο Γόλιας που καίγεται να έρθει στο Αγρίνιο...
Οι κακιές γλώσσες του ΠΑΣΟΚ λένε ότι θα έχει πρόβλημα με μεγάλο αγροτικό στέλεχος από την Αμφιλοχία...
Σκίτσο Χρήστος Παπανίκος
Πηγή Αναγγελία

Για να αρχίσουμε να ψαχνόμαστε...


Οι πληροφορίες για την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Σταμάτη στο Δήμο Αγρινίου δίνουν και παίρνουν.
Έμαθα ότι οι λογαριασμοί των κινητών τηλεφώνων θα είναι πολύ μεγάλοι...
Σκεφτείτε μόνο ότι κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν¨"ο Δημητράκης όλο σούρτα φέρτα έχει τώρα τελευταία στο Αγρίνιο".
Όσο για τους δικούς του στη Ν.Δ. τρίβουν τα χέρια τους και κάνουν τάματα να είναι υποψήφιος γιατί πιστεύουν ότι θα μπουν πιο εύκολα στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.
Αυτό όμως που δεν πήραν χαμπάρι είναι τα καινούρια δεδομένα που βάζει ο Καλλικράτης για τις Εθνικές εκλογές....
Έμαθα ακόμη ότι δεν προλαβαίνει να πει μια κουβέντα ο Σταμάτης στην παρέα του και αμέσως κυκλοφορεί.
Ακόμη και τους ΠΑΣΟΚους ειδοποιοιούν...
Μήπως κυκλοφορούν πολοί ...ρουφιάνοι;
Σερνικοί και θυλικοί.

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Κυρά Γιώργαινα ...ο Γιώργος σου που πάει;

Τα ευχάριστα νέα ταξιδεύουν με ταχύτητα...

Μαθαίνω ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος για το "μαμούθ" δήμο Αγρινίου ο Γιώργος Σολτάτος.

Ο Γιωργος έβαλε το σκούρο του, άναψε το πούρο του και βουρ για το δήμο.

Φανταστείτε να εκλεγεί τι γλέντια θα κάνουμε στο σημερινό άνευρο και άχρωμο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγρινίου...

Ταράχτηκαν όσοι άκουσαν την υποψηφιότητα. Έτσι και κατέβει ανεξάρτητος δεν είναι λίγοι ατοί που θα τον στηρίξουν.

Μέχρι σήμερα έχει αφήσει εποχή με τη δουλειά που κάνει και τα σχόλια του στα νομαρχιακά συμβούλια όπου εκπροσωπεί τη ΝΑΣ.

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010


Για μια ακόμη φορά ο Χρήστος Παπανίκος της Αναγγελίας κλέβει την παράσταση!

Χρήστο σε ευχαριστούμε για το γέλιο που μας χαρίζεις κάθε φορά.

Α. ΓΚΕΡΕΚΟΥ: ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ ΕΟΤ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ


Θα το αποπληρώσουμε σταδιακά - μέσω portal η φετινή τους διαφήμιση


Προσδοκούμε το 2010 να είναι καλύτερη τουριστική χρονιά από το 2009

Υπέρογκο είναι το χρέος του ΕΟΤ και προς τις νομαρχίες παραδέχεται η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου στη συνέντευξή της προς την αυτοδιοίκηση gr. Προσθέτει δε ότι θα αποπληρωθεί σταδιακά. Πάντως, η κ. Γκερέκου αφήνει να εννοηθεί ότι η διαφήμιση των νομαρχιών θα γίνει φέτος, κυρίως, μέσω του ανανεωμένου portal του ΕΟΤ: «Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε να έρθουμε σε επαφή με το σύνολο των νομαρχιών ώστε να μας παράσχουν υλικό με το οποίο θα εμπλουτίσουμε το ανανεωμένο portal μας. Η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε γωνιάς της Ελλάδος θα είναι σε κάθε πολίτη του κόσμου», λέει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον η υφυπουργός Τουρισμού προβλέπει ότι φέτος η τουριστική κίνηση θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς «υπάρχουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, από νέες αγορές όπως της Ρωσίας και των Βαλκανικών κρατών». Όσον αφορά την άρση του καμποτάζ για την οποία δεσμεύθηκε προχθές ο πρωθυπουργός, τονίζει ότι «στόχος μας είναι η Ελλάδα να γίνει κέντρο θαλάσσιου τουρισμού της Μεσογείου, τουλάχιστον». Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελας Γκερέκου στην αυτοδιοίκηση gr είναι το εξής:

- Κυρία υπουργέ προχθές ο πρωθυπουργός στην Συνέλευση του ΣΕΤΕ ανακοίνωσε την άρση του καμποτάζ. Μέχρι πότε θα γίνει αυτό και με ποιο στόχο;

Θα κάνουμε ότι μπορούμε ως συναρμόδιο υπουργείο προκειμένου να αρθεί το καμποτάζ μέχρι τέλος Μαίου. Στόχος μας είναι η χώρα μας να γίνει κέντρο θαλάσσιου τουρισμού της Μεσογείου, τουλάχιστον. Και πιστέψτε με η Ελλάδα, με τα 6000 νησιά και τα 15.000 χλμ ακτογραμμή έχει όλες τις δυνατότητες να το πετύχει αυτό. Δεν είναι δυνατόν να χάνουμε πάνω από 1 δις ετησίως λόγω του καμποτάζ. Βεβαίως, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και κοινωνικές και εργασιακές προεκτάσεις και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να βρεθεί η καλύτερη λύση. Γι’ αυτό και ήδη ανακοινώσαμε η επιδότηση εργασίας μέσω ΟΑΕΔ για τα ξενοδοχεία να ισχύσει και για τα κρουαζιερόπλοια.

-Θα «σώσει» φέτος ο τουρισμός τις ελληνικές επιχειρήσεις που μαστίζονται από την κρίση, παρέχοντας ρευστότητα στην αγορά;

Ο τουρισμός μας αδιαμφισβήτητα αποτελεί την κύρια παραγωγική δραστηριότητα της χώρας μας και πρέπει να αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την έξοδο από την οικονομική ύφεση. Είναι τέτοια η κληρονομιά και η γεωγραφική θέση της χώρας μας, που μας προσφέρει ένα ανεξάντλητο τουριστικό και πολιτιστικό προϊόν. Οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε, πάντοτε όμως με γνώμονα το σεβασμό και την προστασία του. Σκοπός μας είναι να καταστήσουμε τη χώρα μας ελκυστική σε όλους τους σύγχρονους αναζητητές εμπειριών.

-Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τις φετινές αφίξεις και, κυρίως, για τα έσοδα που θα φέρουν οι τουρίστες στην χώρα μας;

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η φετινή τουριστική κίνηση προσδοκούμε να κινηθεί καλύτερα σε σχέση με την περσινή χρονιά, που ομολογουμένως ήταν ήδη δύσκολη για τον ελληνικό τουρισμό. Υπάρχουν ιδιαίτερα θετικές προοπτικές, από νέες αγορές όπως της Ρωσίας και των Βαλκανικών κρατών. Χρειάζεται όμως να δουλέψουμε όλοι σωστά και συλλογικά - δημόσιος και ιδιωτικός τομέας - και να θέσουμε ως εθνικό μας στόχο να ξεπεράσουμε την κρίση να αποκαταστήσουμε τη φήμη και την εικόνα της χώρας μας και να ενισχύσουμε και να στηρίξουμε τον τουρισμό μας για 2010 και για τα επόμενα χρόνια

-Ο ΕΟΤ οφείλει 140 εκ. ευρώ σε ΜΜΕ και προμηθευτές τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Πότε θα εξοφληθούν αυτά τα χρέη, προκειμένου η χώρα να ανακτήσει, τουλάχιστον, τμήμα της χαμένης αξιοπιστίας της;

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την σταδιακή αποπληρωμή του υπέρογκου αυτού ποσού, άλλα όπως καταλαβαίνετε ολοκληρωτική εξόφληση είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο σε βάθος χρόνου. Και θα επιτευχθεί. Το σημαντικότερο όμως είναι να καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του ΕΟΤ και της χώρας μας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Όπως καταλαβαίνετε το έλλειμμα αξιοπιστίας που κληρονομήσαμε δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών μας. Έχουμε ένα δύσκολο δρόμο να διαβούμε, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε.

-Από τα 75 εκ. ευρώ των περσινών κονδυλίων για προβολή της χώρας μας φέτος, ανακοινώσατε, ότι θα αρκεστούμε σε 12. Φτάνουν αυτά τα χρήματα και με ποιον τρόπο θα χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να έχουν την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα;

Σκοπός της νέας εθνικής τουριστικής καμπάνιας είναι οι στοχευμένες κινήσεις προβολής σε συγκεκριμένες αγορές και με συγκεκριμένα αποτελέσματα για την κάθε αγορά. επιχειρούμε έναν εξορθολογισμό των χρημάτων που διατίθενται για την προβολή της χώρας μας, χωρίς ωστόσο να κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα. Με απλά λόγια θέλουμε το κάθε ευρώ να έχει συγκεκριμένο ανταποδοτικό όφελος και να μην ξοδεύουμε αλόγιστα όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Επιπλέον, και ίσως το βασικότερο όλων έχουμε στα χέρια μας το Διαδίκτυο, ένα εργαλείο ανεξάντλητων δυνατοτήτων του οποίου τη χρησιμότητα δυστυχώς αργήσαμε να κατανοήσουμε σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στην κατεύθυνση αυτή, δημιουργήσαμε το νέο portal του ΕΟΤ, το οποίο σταδιακώς θα εμπλουτίζεται και φιλοδοξούμε για κάθε γωνιά της Ελλάδας, για κάθε τουριστικό προϊόν να υπάρχει πρόσβαση και πληροφόρηση. Θα είναι ένας σημαντικός πυλώνας της διαφήμισής μας και εκεί θα διαθέσουμε αρκετά χρήματα από το κονδύλι που έχουμε φέτος.

-Παρ’ όλη την οικονομική κρίση οι Έλληνες συνεχίζουν να θεωρούνται, αυτό που λέμε, «καλοί» τουρίστες. Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό τμήμα των κονδυλίων της προβολής θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό, προκειμένου να μην προτιμήσουν φθηνά πακέτα του εξωτερικού;

Φυσικά και θα δοθεί η ανάλογη σημασία και στη διατήρηση και ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, γιατί είναι χρέος μας να προσκαλέσουμε πρώτα απ όλα τους ίδιους τους Έλληνες να εξερευνήσουν τις ομορφιές και τις δραστηριότητες που προσφέρει η χώρα τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

-H κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του 1/3 των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Υπάρχουν, όντως, γραφεία του ΕΟΤ που δεν χρειάζονται ή αυτό δυσκολεύει το έργο σας;

Προς το παρόν μελετάμε και αναλύουμε ποιοτικά και ποσοτικά το έργο κάθε γραφείου στο εξωτερικό και σε ένα πρώτο στάδιο μειώσαμε το κόστος συντήρησής τους με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΕΟΤ, οι λειτουργικές δαπάνες των γραφείων είναι μειωμένες κατά 30% περίπου. Η αλήθεια είναι ότι ίσως χρειαστεί να κλείσουν κάποια γραφεία του εξωτερικού των οποίων η αποτελεσματικότητα είναι αμφιλεγόμενη. Ίσως βέβαια να χρειαστεί και να ανοίξουν κάποια νέα σε ανερχόμενες αγορές. Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας φείδεται χρημάτων, η όποια απόφαση θα πρέπει να είναι αιτιολογημένη βάσει κόστους-οφέλους.

-Η συνεργασία του ΕΟΤ με τους φορείς της Αυτοδιοίκησης για την προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής είναι κάτι που γίνεται παραδοσιακά. Φέτος, σε ποιο βαθμό θα επαναληφθεί;

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 13 του Ν. 2160/93 οι Νομαρχιακές Επιτροπές Τουριστικής Προβολής κάθε Νομού υποβάλλουν προγράμματα για την τουριστική προβολή του Νομού τους.

Η συμμετοχή του Ε.Ο.Τ. στα προγράμματα αυτά ανέρχεται , σε ποσοστό μέχρι 50% του συνολικού ποσού του υποβληθέντος προγράμματος , ενώ το υπόλοιπο 50% της συμμετοχής καλύπτεται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και άλλους φορείς ( Δήμους , τοπικούς συλλογικούς φορείς τουρισμού, κ.α. ). Και σε αυτό το επίπεδο παραλάβαμε ένα υπέρογκο χρέος το οποίο οφείλουμε σταδιακά να ξεχρεώσουμε.

-Όπως είπατε η χρηματοδότηση της τουριστικής προβολής των νομών από τον ΕΟΤ είναι θεσμοθετημένη, με αποτέλεσμα παραδοσιακά να χρηματοδοτεί μέρος της τουριστικής προβολής των
περιοχών της Ελλάδας μέσω των νομαρχιών. Θα επαναληφθεί αυτό φέτος και με ποιον τρόπο;

Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται για την προβολή όλων των περιοχών της Ελλάδας. Άξονας των δραστηριοτήτων μας όπως σας ανέφερα και προηγουμένως είναι η χρήση του Διαδικτύου. Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε να έρθουμε σε επαφή με το σύνολο των νομαρχιών ώστε να μας παράσχουν υλικό με το οποίο θα εμπλουτίσουμε το ανανεωμένο portal μας. Η προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών κάθε γωνιάς της Ελλάδος θα είναι σε κάθε πολίτη του κόσμου.

-Η συνένωση των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού έγινε για να υπάρξουν κοινές δράσεις για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Σε ποιο βαθμό έχει αυτό επιτευχθεί;

Η συνένωση των δύο Υπουργείων στόχο έχει να συνδέσει την «εθνική σημασία» του πολιτισμού με την «επιχειρησιακή φύση» του τουρισμού. Έτσι ο ένας τομέας οφείλεται από τον άλλο. Αυτό έχει ήδη αρχίσει να επιτυγχάνεται ειδικά με την προώθηση του Νέο Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης και θαυμασμού Ελλήνων και ξένων τουριστών.

Εντείνονται οι αντιδράσεις για το χωροταξικό και τη συνένωση δήμων της Τριχωνίδας με το Αγρίνιο

6 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεστιέων κατέθεσαν κατέθεσαν σήμερα αίτηση για σύγκληση εκ νέου του δημοτικού Συμβουλίου, με αντικείμενο το χωροταξικό σχεδιασμό του «Καλλικράτη». Προς αυτή την κατεύθυνση συμφωνούν 9 σύμβουλοι ενώ η επιχειρηματολογία τους εδράζεται και στο γεγονός πως η σύγκληση του συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας έγινε βεβιασμένα και με πρόχειρες διαδικασίες. Η στάση των δημοτικών συμβούλων του δήμου Θεστιέων υπαγορεύεται και από την πίεση μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας που επιθυμεί τη συνένωση με το Αγρίνιο. Στο μεταξύ 2 ημέρες πριν παραιτήθηκε ο αντιδήμαρχος Θεστιέων κ. Σταμούλης.

Οι αντιδράσεις όμως για το χωροταξικό σχεδιασμό συνεχίζονται.
Ιδιαίτερα καυστικός ο δήμαρχος Αρακύνθου Απόστολος Ντζάνης υποστηρίζει, μιλώντας στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ», πως «η πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Δεν έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις στις κατά τόπους συσκέψεις, ούτε τη σχεδόν ομόφωνη απόφασή μας για συνένωση των δήμων Μακρυνείας και Αρακύνθου σε έναν ενιαίο Δήμο Μακρυνείας. Ούτε έλαβε υπόψη πως η Παραβόλα θέλει να συνενωθεί με το Αγρίνιο. Μου έδωσε την εντύπωση πως θέλει το Αγρίνιο να μείνει όπως είναι, ενώ ο ίδιος θέλει ένα δήμο από το Στράτο μέχρι το Μενίδι. Αν μιλάμε για τα ίδια κριτήρια των συνενώσεων παντού, γιατί ο Αστακός να αποτελέσει ένα δήμο και εμείς στην Μακρυνεία να μην μπορούμε να κάνουμε το δικό μας δήμο;»
Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφέρει πως «είναι φανερό πως κάποιοι έχουν προαποφασίσει κάποια πράγματα και παίζουν παιχνίδια από πίσω μας» ενώ για το τι μέλλει γενέσθαι λέει:» Είμαστε υποχρεωμένοι να επιμείνουμε στην απόφαση των δημοτικών μας συμβουλίων. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για τον ενιαίο δήμο Μακρυνείας. Δεν θέλουμε να πάμε, ούτε στο Θέρμο, ούτε στον παρατριχώνιο δήμο. Αν δεν το πετύχουμε να κάνουμε το ενιαίο δήμο Μακρυνείας, ο περισσότερος κόσμος και εγώ προσωπικά επιθυμούμε να έρθουμε στο Αγρίνιο, αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω όμως πως εμμένουμε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για ενιαίο δήμο Μακρυνείας, και πιστεύω τελικά θα το πετύχουμε».

O Δημήτρης Σταμάτης απαντά στα σενάρια για τη δημαρχεία Αγρινίου

«Με τιμά που ο κόσμος επιθυμεί να είμαι υποψήφιος δήμαρχος»
Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. Δημήτρης Σταμάτης μίλησε εφ' όλης της ύλης στην «ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ»..»Για τα σενάρια που τον θέλουν ως πιθανό υποψήφιο δήμαρχο Αγρινίου απαντά πως σε «με τιμά που πολύς κόσμος συζητά το όνομά μου εκφράζοντας την επιθυμία τους να είμαι υποψήφιος δήμαρχος για το Αγρίνιο, από την άλλη νιώθω ότι έχω πολλές δυνατότητες για προσφέρω στην κεντρική πολιτική σκηνή»..
Xαρακτηρίζει το νέο δήμο «ελκυστικός με τεράστιο όγκο, ένας δήμος που αν βγει και στο νερό θα έχει πολλά να δείξει αύριο»,σημειώνει ότι «η επιστράτευση στην πολιτική αρμόζει, αλλά για νεότερα στελέχη, με πιο μικρό πολιτικό παρελθόν και προσφέρεται και για…δημοτικός σύμβουλος λέγοντας πως «Θα θελήσω να βοηθήσω τον υποψήφιο που θα επιλέξει η ΝΔ με τον τρόπο με τον οποίο το έχω κάνει άλλη μια φορά παλαιότερα. Βουλευτής ων, πρώτος βουλευτής το 1989, ήμουνα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος». Προσθέτει παράλληλα πως «εάν ο κόσμος με τιμήσει θα κλείσω την πολιτική μου σταδιοδρομία, πάλι στην τοπική αυτοδιοίκηση»
Για τη διαδικασία επιλογής υποψήφιου αναφέρει πως «ο καθένας που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κοινωνίας μπορεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος έχοντας ως όπλο του την ίδια την εμπιστοσύνη που παίρνει από την κοινωνία». Επανέρχεται και ρίχνει ένα όνομα στο τραπέζι:»Είχα πει πως βλέπω ανθρώπους που μπορούν να προσφέρουν όπως είναι ένας πολιτικός ο Γιώργος ο Παπαναστασίου, ή ανθρώπους που έχουν κληθεί και έχουν προσφέρει στην κοινωνία . Άκουσα ότι ενδεχομένως ο Γιώργος Παπαναστασίου δεν θέλει να είναι υποψήφιος. Είναι όμως ένα νέο παιδί έχει δρόμο μπροστά του πολύ, θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχει διανύσει ήδη έναν ενδιαφέροντα δρόμο. Θα πρέπει όμως αν το κόμμα του το ζητήσει να το ακούσει αυτό». Αποκαλύπτει παράλληλα πως «το κόμμα ήδη προχωρά τις διαδικασίες, ήδη κάνει μετρήσεις και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει περίπτωση να πάμε σε ανοιχτές διαδικασίες, αν δούμε ότι τα πράγματα είναι ώριμα τότε. Ειδάλλως θα υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις που θα οδηγήσουν το κόμμα να κάνει μια πολύ καλή επιλογή».Προσθέτει εξάλλου ότι «έχω ένα λόγο στο κόμμα και νομίζω θα μετρήσει αρκετά ο λόγος μου. Και πιστεύω ότι καλύτερα από ότι εμείς ξέρουμε τα τοπικά μας, δεν τα ξέρουν οι του κόμματος που βρίσκονται στο κέντρο τον αποφάσεων».

εφ. Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων

Οι πολίτες του δήμου Στράτου απειλούν το δήμαρχο με μαζικές μεταδημοτεύσεις εαν ο δήμος πάει στην Αμφιλοχία

Ανακοίνωση πολιτών, από όλο το δήμο Στράτου, καταγγέλλει τη στάση του δημάρχου Δημήτρη Μουρτζιάπη για την εσκεμμένη ενέργεια του να μην συγκαλέσει το δημοτικό συμβούλιο να λάβει απόφαση για ψήφιση της πρότασης εν όψη της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης <Καλλικράτης>.


Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι η «ενέργεια του Δημάρχου είναι εσκεμμένη προκειμένου να εξυπηρετηθούν μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα του ίδιου και διαφόρων τοπικών παραγόντων και παραγοντίσκων που υιοθετούν την πρόταση ενσωμάτωσης του Δήμου Στράτου στον Δήμο Αμφιλοχίας ,πέρα από κάθε έννοια λογικής επιχειρημάτων και ενάντια στην επιθυμία και απαίτηση των τοπικών κοινωνιών, και παρά τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων του Δήμου». Οι πολίτες στην ανακοίνωση τους ξεκαθαρίζουν επίσης πως προκειμένου να διαφυλάξουν τα συμφέροντα τους, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πόλη του Αγρινίου σε όλα τα επίπεδα, θα προχωρήσουν σε μαζικές μεταδημοτεύσεις. Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν «Οι τοπικές κοινωνίες θα αντιδράσουν ενεργά και δυναμικά και θα αγωνιστούν να μην πραγματοποιηθούν τα προσωπικά σχέδια τόσο του ιδίου καθώς και ορισμένων τοπικών παραγόντων που νομίζουν ότι με αποφάσεις μαϊμού θα επιβάλλουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις.»

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού ζευγαριού στο Αργοστόλι

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού ζευγαριού στο Αργοστόλι. Δράστης είναι ανήλικος, 17χρονος , σε βάρος...

του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για εγκατάλειψη σε τροχαίο, οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς δίπλωμα, βαριές σωματικές βλάβες και έκθεση.
Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι είχε βρεθεί με σοβαρά τραύματα, από διερχόμενο άτομο την 23:00 ώρα της 18-04-2010, στη γέφυρα «Δεβοσέτου» και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή σε Νοσοκομεία της Αθήνας.
Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, εκτεταμένες αναζητήσεις, αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και στοιχείων της έρευνας, ο 17χρονος δράστης προσήχθη σήμερα και εξεταζόμενος ομολόγησε ότι, νυχτερινές ώρες της 18-04-2010 οδηγώντας δίκυκλη μοτοσικλέτα, που ανήκει στον πατέρα του, παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά το ζευγάρι απο το Αγρίνιο, που κινούνταν πεζοί και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.
Στην οικία, όπου διαμένει ο δράστης με τους γονείς του, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα (φέρει φθορές από την παράσυρση), για την οποία παραγγέλθηκε σχετική πραγματογνωμοσύνη.

"Βρέθηκε αυτός που τραυμάτισε τους δύο νεόνυμφους"

"Από πληροφορίες μας συνέλαβαν τον δράστη του τραυματισμού των δυο νεονύμφων. Πρόκειται για Κεφαλλονίτη μαθητή Λυκείου ο οποίος έπεσε πάνω στα δυο παιδιά λόγω ...


υπερβολικής ταχύτητας με μηχανή μεγάλου κυβισμού!"

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους





Επίκαιρο όσο ποτέ το ποίημα το Καβάφη . Αφιερωμένο στους άρχοντες της αυτοδιοίκησης!

"Περιμένοντας τους Βαρβάρους"

΄
"-Τι περιμένουμε στην αγορά συναθροισμένοι;

Είναι οι βάρβαροι να φθάσουν σήμερα.

-Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μιά τέτοια απραξία;

Τι κάθοντ' οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.

Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί;

Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουν

-Γιατί ο αυτοκράτωρ μας τόσο πρωί σηκώθη,

και κάθεται στης πόλεως την πιο μεγάλη πύλη

στον θρόνο επάνω, επίσημος, φορώντας την κορώνα;

-Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα.

Κι ο αυτοκράτωρ περιμένει να δεχθεί

τον αρχηγό τους. Μάλιστα ετοίμασε

για να τον δώσει μια περγαμηνή. Εκεί

τον έγραψε τίτλους πολλούς κι ονόματα.

-Γιατί οι δυό μας ύπατοι κ' οι πραίτορες εβγήκαν

σήμερα με τες κόκκινες, τες κεντημένες τόγες·

γιατί βραχιόλια φόρεσαν με τόσους αμεθύστους,

και δαχτυλίδια με λαμπρά γυαλιστερά σμαράγδια·

γιατί να πιάσουν σήμερα πολύτιμα μπαστούνια

μ' ασήμια και μαλάματα έκτακτα σκαλισμένα;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·

και τέτοια πράγματα θαμπόνουν τους βαρβάρους.

-Γιατί κ' οι άξιοι ρήτορες δεν έρχονται σαν πάντα

να βγάλουνε τους λόγους τους, να πούνε τα δικά τους;

Γιατί οι βάρβαροι θα φθάσουν σήμερα·

κι αυτοί βαριούντ' ευφράδειες και δημηγορίες.

-Γιατί ν' αρχίσει μονομιάς αυτή η ανησυχία

κ' η σύγχυσις. (Τα πρόσωπα τι σοβαρά που έγιναν).

Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,

κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.

Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,

και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις."

Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

Απολογισμός Γρηγορόπουλου

Τον απολογισμό του κάνει ο απερχόμενος Διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου Γιάννης Γρηγορόπουλος στην επιστολή που ακολουθεί:

"Ενέργειες-Παρεμβάσεις Διοικήσεως από Απρίλιο 2008-Απρίλιο 2010



Συνοπτικά και όσον αφορά τα βασικά θέματα που αφορούν το Γ. Ν. Αγρινίου, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής:

Από την έλευσή μου στο Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2008 βρήκα κλινικές με μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό, μία Μονάδα Εντατικής που έπρεπε να ολοκληρωθεί καθώς είχε παρέλθει πλέον της 10ετίας από την πρόθεση για να λειτουργήσει, δύο αρνητικές αποφάσεις για τον επιπλέον όροφο του Νέου Νοσοκομείου, ενώ ο ρυθμός της προόδου των εργασιών ήταν αργός όπως επίσης και απλήρωτοι γιατροί για την αποζημίωση των εφημεριών τους για ένα εξάμηνο.

Σήμερα που μιλάμε στο Νοσοκομείο έχουν έλθει 16 μόνιμοι γιατροί και 11 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων, στη διαδικασία επιλογής 14 γιατροί βάση της 23701/07-12-2009 προκήρυξης, και σε διαδικασία προκήρυξης και κατάθεσης δικαιολογητικών 26 ιατροί βάση της 6500/13-04-2010 προκήρυξης.

Από την πλευρά του Νοσηλευτικού προσωπικού έχουν προσληφτεί και υπηρετούν 20 άτομα ενώ έχουν ικανοποιηθεί αρκετά αιτήματα μετατάξεων προσωπικού σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η ΜΕΘ λειτουργεί από 9 Σεπτεμβρίου 2009, αρχικά με τρεις κλίνες και 3 γιατρούς ενώ σήμερα έχουν καλυφθεί και οι πέντε ιατρικές θέσεις και πλέον όλες ( και οι 6 ) κλίνες σε πλήρη ανάπτυξη.

Σημειωτέον από τη Νέα προκήρυξη αναμένονται για τη ΜΕΘ δυο επιπλέον γιατροί. Η προσπάθεια πλέον περιορίζεται σε επιπλέον Νοσηλευτικό προσωπικό και η ολοκλήρωση του εξοπλισμού της ΜΕΘ.

Όσον αφορά το νέο νοσοκομείο επετεύχθη ο επιπλέον όροφος και ολοκληρώθηκε η κτιριακή κατασκευή του. Ο ρυθμός των εργασιών εντάθηκε σε επίπεδο τέτοιο που άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και το νέο πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΟΜ που το επισκέφτηκε πρόσφατα.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό που είναι σημαντικότατο θέμα εκτιμώ ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και του τέως και του νυν ΓΓ της ΠΔΕ στο ποσό των 13.000.000,00€ περίπου.

Όσον αφορά τον Οργανισμό του νέου Νοσοκομείου, έχει υποβληθεί πρώτη πρόταση και η δεύτερη και πιο ολοκληρωμένη είναι έτοιμη και στη διάθεση του νέου Διοικητή για ενδεχόμενες παρεμβάσεις πριν την υποβολή του στα αρμόδια όργανα του ΥΥΚΑ.

Όσον αφορά τις παλαιές εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου έγιναν παρεμβάσεις εξωραϊσμού, δημιουργήθηκαν νέοι χώροι, τοποθετήθηκε το ΣΥΖΕΥΞΙΣ ως νέο τηλεφωνικό κέντρο, εκτελέστηκε η μελέτη πυρασφάλειας, τοποθετήθηκαν δέκα νέοι ψύκτες ( θερμό – κρύο) με φίλτρο διήθησης φυσικού νερού, έγινε εξωραϊσμός στα Κέντρα Υγείας ευθύνης, αποκτήθηκαν καινούρια ασθενοφόρα και άλλες μικρότερες παρεμβάσεις.

Οικονομικά

Το Γ. Ν. Αγρινίου, αποπλήρωσε όλες τις οφειλές του προς τους ιατρούς για το έτος 2008 και 2009 πλην του Νοεμβρίου 2009 που έχουμε έγγραφη δέσμευση από την 6η υπε ότι θα καταβληθούν κανονικά στο ποσό των 338.000,00€ που είχε εγκριθεί καθώς και ποσό 66.000,00€ που αφορούν Κέντρα υγείας που προέκυψαν από την αλλαγή ως προς τον υπολογισμό των εφημεριών με βάση το νέο νόμο 3754/2009 και των ποσών που είχαν εγκριθεί από το Υπουργείο.

Όσον αφορά τις υπερωρίες του λοιπού προσωπικού η οφειλή προς τους εργαζόμενους που πράγματι εκκρεμεί και κακώς είναι 70.000€ για το 2008, χρήματα για τα οποία έκανα κάθε τι δυνατό και για τα οποία δεν κατέστη δυνατή η δέσμευση για έγκριση του σχετικού ποσού.

Το Γ. Ν. Αγρινίου συγκαταλέγεται στα λίγα νοσοκομεία της Ελλάδας που έχει αποπληρώσει σε ποσοστό πλέον του 80% των οφειλών προς τους προμηθευτές σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση και οι οφειλές προς τους τοπικούς προμηθευτές δεν ξεπερνούν το τρίμηνο.

Έχουν κατατεθεί οι ισολογισμοί μέχρι και το 2007, αναμένεται η έγκριση για το 2008 και επεξεργάζεται για το έτος 2009 ενώ αναμένεται η ολοκλήρωση έγκρισής των σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι Αυτά μπόρεσα να κάνω, εύχομαι η νέα Διοίκηση να πράξει ακόμη περισσότερα και εύχομαι στο Νέο Διοικητή, αγαπητό Ιωάννη Μπίνα «καλή επιτυχία».

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω τους τέως Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κκ. Ν. Κακλαμάνη & Δ. Αβραμόπουλο για την τιμή που μου έκαναν να με ορίσουν ως Διοικητή σε δύο Νοσοκομεία ( Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και Γ.Ν.Αγρινίου).

Ιδιαίτερα τον τέως Υφυπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Σαλμά, για το αμέριστο ενδιαφέρον προς το Γ. Ν. Αγρινίου και των Κέντρων Υγείας του φορέα,

Επίσης την νυν ηγεσία του ΥΥΚΑ και της Διοικήσεως της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας καθώς τους συνεργάτες μου και όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας, για την άριστη συνεργασία τους.

Αγρίνιο 21-4-2010

Ιωάννης Γρηγορόπουλος

Διοικητής Γ. Ν. Αγρινίου

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΣΤΕΙΛΤΕ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

Συνεχείς οι καταγγελίες για τις παράνομες αμμο-χαλικοληψίες.


Σχεδόν κάθε εβδομάδα στον Αθηναϊκό αλλά και στον τοπικό τύπο δημοσιεύονται πληροφορίες και καταγγελίες σχετικά με τις παράνομες αμμοληψίες στις όχθες του Αχελώου και του Ευήνου. Ειδικά τελευταία στον Ευηνο, η ενωση των επαγγελματιών της Ναυπάκτου, προχώρησε και σε παράσταση στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές καταγγέλλοντας τα όσα γίνονται στις θάσεις Παραδείσι και Κάλφα. Η καταγραφή της παρανομίας είναι πολύ δύσκολη μιας και αμμολήπτες έχουν μηχανισμούς τσιλιαδόρων και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συλλήψεις επιτόπου.

Επειδή όμως η κατάσταση φαίνεται να έχει ξεφύγει και είναι έκδηλη η αδυναμία ελέγχου με τα γνωστά μέσα, ένας τρόπος φαίνεται πως μπορεί να είναι αποτελεσματικός, έστω κι αν κοστίσει λίγο παραπάνω. Ας μισθωθεί ένα ελικόπτερο που θα καταγράψει με πολύ εύκολο τρόπο την κατάσταση επιτόπου, χωρίς κανείς από τους αμμολήπτες να μπορέσει να αντιδράσει. Ετσι και η παρανομία θα αποκαλυφθεί και οι ελεγκτές θα έχουν μια καλή εικόνα για την κατάσταση στα ποτάμια. Να τελειώνουμε δηλαδή..
Κεραμιδόγατος

Νέα δεδομένα για το μεγάλο δήμο Αγρινίου

Αξιόπιστες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο παρατριχώνιος δήμος με τις αντιδράσεις που υπάρχουν δεν θα δημιουργηθεί.
Πηγές του Εσωτερικών αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή συζητείτε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί δήμος Αγρινίου με όλους τους δήμους της Τριχωνίδας και το Θέρμο.
Εαν συμβεί κάτι τέτοιο ο δήμος Αγρινίου γίνεται ολοταχώς ο τρίτος πόλος ...
Το θέμα είναι λοιπόν ποια είναι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν ψηφοδελτίων τόσο ισχυρών ώστε να περάσουν στις τοπικές κοινωνίες.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά σε ποιους ανθρώπους θα δώσουν το χρίσμα ...
Επίσης καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι αυτές οι εκλογές θα κοστίσουν ακριβά σε όποιους κατεβούν...

Ο μάγκας με το τρίκυκλο ...στην Πάλαιρο

Τέτοιο νταιλίκι είχαν να δουν καιρό εκεί στην Πλαγιά στο δήμου Παλαίρου. Του χάλασε τα σχέδια ο Διευθυντής του "μάγκα με το τρίκυκλο", όταν πήγε να του ζητήσει το λόγο γιατί στο σχολείο του έκανε εργασίες. Σου λέει να βάλει αυτός λουλούδια και να μου κλείσει έμενα το χώρο; Και πως θα κάνω τις πολιτιστικές εκδηλώσεις το Δεκαπενταύγουστο; Που θα μπει ο κόσμος που θα έρθει να δει την σοπράνο και τον τενόρο που θα φέρω το καλοκαίρι να τραγουδήσουν στο κοινό του χωριού μου;
Κι έτσι όταν ο διευθυντής αρνήθηκε στα σταματήσει τις εργασίες στο χώρο του σχολείου του, γιατί την επόμενη μέρα περίμενε ολόκληρο νομάρχη να κάνει εγκαίνια στην αίθουσα πληροφορικής, ο "μάγκας με το τρίκυκλο" πήρε το σταχτοδοχείο και του άνοιξε το κεφάλι!
Φυσικά στη συνέχεια έγινε μπουχός...έτσι είναι τα μεγάλα αλάνια που κυκλοφορούν...
Όταν το έμαθε ο νομάρχης ματαίωσε την επίσκεψη.
Η τοπική κοινωνία όπως είναι φυσικό ξεσηκώθηκε και έρχισε να ρωτά ποιος του είχε δώσει την άδεια το περασμένο καλοκαίρι να κάνει ... τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων...με κλαρίνα...και βλαχομπαρόκ καλλιτέχνες...
Μα ποιος άλλος ο αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κατσούλης...
Ο άνθρωπος που πέρισι το καλοκαίρι... όργωσε το νομό στην προσπάθεια του να αναβαθμίσει πολιτιστικά τον κόσμο.
Γιατί ο κ. Κατσούλης δεν αναρωτήθηκε το λόγο που δεν του έδινε άδεια ο δήμος και ο διευθυντής του σχολείου αλλά αμέσως του χορήγησε την άδεια για ... τριήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων;
Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας πως να ένιωσε με το συμβάν;

Kαι ευρωπαϊκές προεκτάσεις στο σκάνδαλο με το κλείσιμο του τρένου λίγο πριν λειτουργήσει στην Αιτωλοακαρνανία.

Σκάνδαλο μεγάλων διαστάσεων θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι τη ματαίωση της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Κρυονέρι-Μεσολόγγι-Αγρίνιο στην Αιτωλοακαρνανία, λίγο πριν το έργο ολοκληρωθεί.

Για την ανακατασκευή της παλιάς εγκαταλελειμμένης γραμμής ξοδεύτηκαν την περίοδο 2002-2004 13 εκ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και ελληνικούς πόρους. 3 ακόμη εκατομμύρια ευρώ (1 δις δραχμές της εποχής) είχαν ξοδευτεί σε προηγούμενη προσπάθεια ανακατασκευής της ίδιας γραμμής, την περίοδο 1997-8, που ματαιώθηκε με άνωθεν παρεμβάσεις.
Το έργο ήταν σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει στις αρχές του 2004, τελικά όμως το τροχαίο υλικό απομακρύνθηκε, η λειτουργία της γραμμής ματαιώθηκε σιωπηρά και οι ανακατασκευασμένες υποδομές εγκαταλείφθηκαν χωρίς φύλαξη απέναντι σε φθορές και καταπατήσεις.
Στην ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων (Μιχάλη Τεμόπουλος) θέτει υπόψη της τις σχετικές καταγγελίες και ζητά να ενημερωθεί για την τύχη των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων που καταβλήθηκαν για την ανακατασκευή της γραμμής.
«Έχουμε μια περίπτωση όπου κάποιοι αποφάσισαν ότι οι πολίτες μπορούν να πληρώνουν για το σιδηρόδρομο, όχι όμως και να τον έχουν στη διάθεσή τους», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Οι συρμοί και το προσωπικό για την επίμαχη γραμμή, υπάρχουν διαθέσιμα στο δίκτυο της Πελοποννήσου όπου υποχρησιμοποιούνται και απαξιώνονται καθημερινά. Προφανώς υπάρχει ανάγκη να διερευνηθεί το συνολικότερο έγκλημα κατά του σιδηροδρόμου στη χώρα μας. Είναι καιρός, όμως, να μάθουμε επίσημα ποια συμφέροντα επέβαλαν την αχρήστευση ενός έτοιμου έργου, που θα έδινε εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο αυτοκίνητο σε μια περιφέρεια με κακό και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Οι υπεύθυνοι τέτοιων αποφάσεων πρέπει να τιμωρηθούν, ιδιαίτερα αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητήσει πίσω τα χρήματα για το έργο».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Θέμα: Σιδηροδρομική γραμμή Κρυονέρι-Μεσολόγγι-Αγρίνιο
Η σιδηροδρομική γραμμή Κρυονέρι-Μεσολόγγι-Αγρίνιο στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτούργησε από το 1888 μέχρι το 1970. Μετά από μια πρώτη προσπάθεια το 1997, το 2002 ξεκίνησε η ανακατασκευή της, ως μετρικής γραμμής στον ίδιο διάδρομο, με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Στις αρχές του 2004 η βασική υποδομή πλησίαζε στην ολοκλήρωσή της, στη συνέχεια όμως το έργο εγκαταλείφθηκε και μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει.
Τοπικοί φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, όπως ο Όμιλος Φίλων Σιδηροδρόμου Δυτικής Στερεάς «Χαρίλαος Τρικούπης», καταγγέλλουν (1) ότι ο αρμόδιος για το έργο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος έχει αποσύρει από την περιοχή της γραμμής όλο του το τροχαίο υπηρεσιακό υλικό και έχει διακόψει κάθε του δραστηριότητα, ενώ η έλλειψη φύλαξης διευκολύνει φθορές και καταπατήσεις στη νεοκατασκευασθείσα γραμμή. Πρόσφατη καταγγελία (2) αναφέρει μάλιστα ότι το 2009 ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος αποξήλωσε από το συγκεκριμένο έργο τους αυτόματους μηχανισμούς ισόπεδων διαβάσεων που είχαν ήδη εγκατασταθεί, προκειμένου να τους τοποθετήσει σε άλλα σημεία του δικτύου του.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:
•Έχει ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την προφανή πρόθεσή της να μην ολοκληρωθεί και να μη λειτουργήσει η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή παρά τις αντίθετες ανειλημμένες υποχρεώσεις της Ελλάδας;

•Δεδομένου ότι το έργο έχει συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους, σκοπεύει να ζητήσει από την Ελλάδα την επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη εκταμιευθεί για την κατασκευή του;

•Είναι συμβατή με τους κανονισμούς των Ταμείων Συνοχής η αποξήλωση και χρήση σε άλλα σιδηροδρομικά δίκτυα, υλικών που περιλαμβάνονταν στη συγχρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου;
Agrinio news

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Αιτωλοί και Ακαρνάνες


"'ιγω λέου να φκιάσουμι ένα δήμο στ'ν Ακαρνανία κι έναν σ'ν Αιτωλία", τάδε έφη Γόλιας στη συνεδρίαση της ΤΕΔΚ για το χωροταξικό στο νομό για να τον ρωτήσει στη συνέχεια ο εν Χριστό αδελφός Βασίλειος Καπέδρας δήμαρχος Παραβόλας "Γρηγόρη εσύ θα πάρεις το Δεσποτικό;"
Κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν εαν θα είναι δήμαρχος ο Μητροπολίτης...

Επιλογή χωριού σε χρόνο μηδέν...


Ποιος μεγάλος άνδρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο νομού είπε
"Η επιλογή του καινούριου μου χωριού, γινόταν σε 2 ώρες.
Σήμερα γίνεται σε μια ώρα και 10 λεπτά.
Ευελπιστώ να κατεβεί σε 40 με 45 λεπτά!
Λόγια μεγάλων ανδρών που περνούν τις διακοπές τους σε παραθαλάσσιο θέρετρο δυτικά του νομού Αιτωλοακαρνανία...

Μόλις χώρισα...

Η σταθερή συνεργασία των τελευταίων ετών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και της θεατρικής ομάδας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο, συνεχίζεται και φέτος με το ανέβασμα του έργου «Μόλις χώρισα- ένα έργο με μήνυμα… στον τηλεφωνητή» των Βασίλη Μυριανθόπουλου και Βαγγέλη Χατζηνικολάου. Μια κωμωδία με θέμα τις σχέσεις και το χωρισμό, που θα παρουσιαστεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου.



Λίγα λόγια για το έργο

H Ηλέκτρα έχει γενέθλια και η παρέα της, της ετοιμάζει πάρτυ- έκπληξη. Όλα δείχνουν πως θα ακολουθήσει μία ατμόσφαιρα ξέφρενου ρυθμού μέχρι τη στιγμή που ο Πέτρος, ο φίλος της Ηλέκτρας, αφήνει μήνυμα στον τηλεφωνητή ότι θέλει να χωρίσουνε. Οι φίλοι της προσπαθούν να της κρύψουν το μήνυμα, για να μην το μάθει την ημέρα των γενεθλίων της. Ακολουθούν ανατροπές, τραγελαφικές στιγμές, πρόσωπα άγνωστα μπαίνουν και βγαίνουν δημιουργώντας συγχύσεις, μέχρι που η Ηλέκτρα αντιμετωπίζει την πραγματικότητα.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Φρύνη Θετάκη

Σκηνικά: Βασίλης Ραμόπουλος

Φωτισμός: Σπύρος Μερεγκλίτσης

Ήχος: Δημήτρης Παπαδάκης

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ηλέκτρα: Δανάη- Ευγενία Βαλλιάνου- Σέττα

Λου: Φένια Λιάγκα

Μαίρη: Μαρία Κόκου

Δημήτρης: Νίκος Κουντούπης

Μήτσος: Βαγγέλης Δέλλας

Μαμά: Στέλλα Κοζάκη

Τιτίκα Καρλατήρα: Ρούλα Κουτσάκη

Vittor: Δημήτρης Καραμπήκας

Pizza Boy: Αλέξανδρος Κωνσταντίνου

Πέτρος: Κωνσταντίνος Πρέκας

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Συνεδρίαση ΤΕΔΚ

Συνεδριάζει η ΤΕΔΚ αυτή την ώρα σε ήπιο κλίμα...προς στιγμή γιατί κανείς δεν ξέρω πότε θα εκραγεί κάποιος και η σκόνη μαζί με τη μπούρμπερη θα καλύψουν τη συνεδρίαση...
Πάντως οι προτάσεις θα κατατεθούν και έχω την περιέργεια να δω ποιοι θα διατηρήσουν τη ψυχραιμία τους και ποιοι θα τη χάσουν...
Μην ξεχνάμε πως εαν δεν ικανοποιηθούν από τα αποτελέσματα κάποιοι θα στήσουν οδοφράγματα...

Καλλικράτης ή φαυλοκράτης...

Τι είναι αυτά που μαθαίνω την τελευταία στιγμη λίγο πριν συνεδριάσει η ΤΕΔΚ για τον ...Ορεινό δήμο Ναυπακτίας;
τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Πλατάνου και Πυλήνης στηρίζουν τον Καλλικράτη και ζητούν ενιαίο δήμο σε επίπεδο Ναυπακτίας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Αποδοτία ζητούν να γίνει δήμος η Ορεινή Ναυπακτία και στηρίζουν τις ελπίδες τους σε παρέμβαση της σηζύγου του πρωθυπουργού κ. Άντας Παπανδρέου που έχει τις ρίζες της στην Άνω Χώρα. Ελπίζουμε ότι κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός δεν θα το ήθελε ποτέ. Άλλωστε το Καλέντζι το ενέταξε ο ίδιος στην Πάτρα.
Τελικά αντί για Καλλικράτη κάποιοι επιθυμούν να διατηρήσουν το κράτος του Φαυλοκράτη. Λυπάμαι μόνο που κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν στα προσωπικά τους σχέδια μέχρι  και τη σύζυγο του πρωθυργού.

"Τι γίνεται με τον Σκορπιό και αυτούς που θέλουν τον επίγειο παραδεισό τους;"

"Ο Ρόμαν Αμπραμοβιτς και ο λόρδος Τζέικομπ Ρότσιλντ κάνουν ήδη τα πρώτα σχέδια για τη δημιουργία ενός επίγειου παράδεισου, που θα βρίσκεται πολύ κοντά σε εκείνον του Αριστοτέλη Ωνάση... Κατ΄αρχάς να πούμε ότι ο Αμπράμοβιτς πέρισυ το καλοκαίρι, εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τον Σκορπιό. Μετά τη δήλωση της Αθηνάς Ωνάση, ότι είναι συναισθηματικά δεμένη, και ότι ο Σκορπιός δεν πωλείται, άρχισε ο Ρώσος μεγιστάνας να ψάχνει εκεί τριγύρω...

Άλλωστε όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, ο Σκορπιός το καλοκαίρι κατακλύζεται τριγύρω από σκάφη, με λουόμενους που κολυμπούν στα νερά του, αλλά κανείς δεν μπορεί να πατήσει σε παραλία, υπάρχει πάντα φύλακας που σου κάνε νόημα να φύγεις...φαντάζεστε τον μεγιστάνα να θέλει να βγει στην παραλία και να του κάνει νόημα ο φύλακας να φύγει; Πόλεμος! Ο Ρώσος κροίσος λοιπόν ετοιμάζεται να αγοράσει στο Μεγανήσι μια έκταση 200 στρέμματα αξίας 54 εκατ€...!!!! Το όνειρό του ήταν ο Σκορπιός...αφού δεν τον απέκτησε θα βολευτεί απέναντι....Δεν πειράζει τα ίδια νερά έχει κι εκεί! Είναι καλό να έχουμε τέτοιους τουρίστες.....στην περιοχή!"

http://www.whatwomenlove.gr/

Μάχες στην ΤΕΔΚ


Σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί η τελευταία μάχη στην ΤΕΔΚ για το χωροταξικό στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Οι αυτοδιοικητικοί άρχοντες θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν ποιοι θα συνενωθούν με ποιούς.

Λίγο πριν η παράταξη του προέδρου με τις θύρες κλειστές θα ...συζητήσει τις προτάσεις ...

Τώρα τι είδους συζήτηση θα γίνει με τον Κοιμήση να προτείνει η Στράτος να πάει στην Αμφιλοχία και όχι στο Αγρίνιο και ο Τραπεζιώτης να ζητάει δήμο Τριχωνίδας ...
Βλέπω το δήμαρχο Αγρινίου να ζει μεγάλες ...στιγμές.
Α, να μην ξεχάσω...πρόεδρε να ελέγξεις τα κινητά όλων ...πότέ δεν ξέρεις να σε μια τέτοια συνεδρίαση θα μείνουν κλειστα!
 
 

Μεγάλες ...προσδοκίες

Μου άρεσε ο Ευθύμιος την ώρα που διάβαζε το Πιστεύω στη Ναύπακτο...
Προσδοκώ Ανάσταση πολιτικών πρέπει να σκέφτονταν όταν διάβαζε ...προσδοκώ Ανάσταση νεκρών...
Μεγάλη προσδοκία είναι να γίνει Περιφερειάρχης...
Μεγαλύτερη να γίνει βουλευτής...
Μεγαλύτερη ακόμη να τον έκανε ο ΓΑΠ υπουργό...




Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...