Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Τα Μ'σουλουγγιτκα...


Θα μπορούσαν να λένε
Βισβίκης "Σύντροφε Μιχαήλ, πες σε αυτό το ...καλόπαιδο το Θάνο ότι  τα κουμάντα στο Μεσολόγγι τα κάνουν άλλοι..."
Χρυσοχοίδης "Άσε Γιαννάκη ...έχουν γνώση οι φύλακες ,,,"
Μωραίτης "Δε θα βάλω τον Αντωνόπουλο Αντιπεριφερειάρχη...θα σας τακτοποιήσω..."
Βισβίκης- Χρυσοχοίδης "ναι σύντορφε αλλά με ...φόρα"

Τα ρίχνει ο Βισβίκης εμμέσως πλην σαφώς στον ΠίΚατσου


Το ΠΑΣΟΚ θα σηματοδοτήσει με πρόσωπα και πολιτικές τη νέα Διοικητική Μεταρρύθμιση  και στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου  θα έχει νικηφόρα εξέλιξη, ώστε να είναι χρήσιμο για το Δήμο και τους  πολίτες. Μετά την παραίτηση του υποψηφίου δημάρχου κ. Ψαράκη Ιωάννη, το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι, προς το παρόν, δεν εκπροσωπείται από κάποιον συνδυασμό ή υποψήφιο δήμαρχο και τα συντεταγμένα όργανα του κινήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα επίσημα θα ανακοινώσουν την στάση που θα κρατήσει το κίνημα στις επερχόμενες εκλογές. Κάθε  κίνηση - διαβούλευση για δήθεν ανεξάρτητη υποψηφιότητα προερχόμενη από το ΠΑΣΟΚ   μόνο κακό κάνουν στην Δημοκρατική Παράταξη θέλοντας να προκαταβάλουν τις αποφάσεις του κινήματος.                        
Οι παραπάνω ενέργειές αποκαλύπτουν, είτε αδυναμία  ορισμένων εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης να αντιληφθούν τη ριζική μεταβολή που θα συντελεστεί τόσο στη δομή της διοικητικής πυραμίδας, όσο και στο διοικητικό χάρτη της χώρας, είτε τον άκρατο υποκειμενισμό με τον οποίο επιδιώκεται η προσαρμογή των θεσμικών μεταβολών «στις προσωπικές επιδιώξεις συγκεκριμένου πολιτικού προσωπικού».

                                                                           Μεσολόγγι   30 – 09 - 2010
Ο Γραμματέας
 Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Μεσολογγίου

                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΒΙΣΒΙΚΗΣ
Οικονομολόγος

Επιστολή στο Μεγαλειότατο ΠίΚατσου

Μεγαλειότατε ΠιΚατσου,
με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα στο Μεσολόγγι πνέει πλέον ο αέρας της ...αλλαγής σας.
Γνωρίζεται κ. ΠίΚατσου, καλίτερα από τον καθένα τους συντρόφους σας πλέον στο ΠΑΣΟΚ. Αναρωτιέται ο κόσμος του Μεσολογγίου όμως με ποιον τρόπο καταφέρατε να γίνεται και σεις ένας από τους συντρόφους, τη στιγμή που στο αριστερό σας παρελθόν τους αποκαλούσατε "κυνηγούς κεφαλών".
Μεγαλιότατε Πίκατσου,
στη φωτογραφία που φιλοξενούμε αποικονίζεται το παράστημα σας και ως αρματωμένος ετοιμάζεστε για την Ηρωική σας Έξοδο.
Μεγαλιότατε Πίκατσου,
είναι αλήθεια ότι όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε διατυμπανίζετε ότι ο κ. Καρχιμάκης είναι έτοιμος από καιρό να σας δώσει το χρίσμα γιατί το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι είναι πλεόν "άχριστο";
Είναι αλήθεια ότι βάλατε μέσα στο ψηφοδέλτιο σας ανθρώπους που το έμαθαν την ώρα που το ανακοινώνατε;
Μεγαλιότατε Πίκατσου,
ποια διαδρομή ακολουθήσατε για να φτιάξετε τόσο σύντομα ψηφοδέλτιο;
Μήπως ήταν έτοιμο από καιρό πριν ακόμη παραιτηθεί ο κ. Ψαράκης;
Το σήμα τι σημαίνει;
Για ποια αλλαγή μιλάτε;
Μεγαλιότατε Πίκατσου,
οι αριστεροι σύντροφοι σας θα σας στηρίξουν;
Μεγαλιότατε Πίκατσου,
την περασμένη Δυτέρα πληροφορίες φέρουν τον κ. Ψαράκη να κλαίει με λυγμούς στο γραφείο σας στη νομαρχία γιατί δεν μπορούσε να κάνει ψηφοδέλτιο. Εσεις τον παρηγορήσατε κάνοντας το δικό σας;
Αν είναι έτσι τότε ισχύει η σοφή ρήση "βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα"

http://www.gialinomati.blogspot.com/

Τροφοδότης συνδυασμός...




Στον Κώστα Κονίδα αναφερόμαστε. 
Εκεί που έδειξε μια κάποια δυναμική με τον Ανδρέα Κοτσανά στο Αντίρριο, το σκηνικό ανατράπηκε παρ όλη την υποστήριξη του Σώκου και του Φώτη. Αυτούς που πρότεινε για Δήμαρχους μεταξύ άλλων ο Λουκόπουλος θυμίζουμε. 
Γιατί λέμε ότι το πλοίο Κονίδα μπάζει νερά και μάλλον θα προσαράξει στα αβαθή του Γριμπόβου; Μα γιατί φεύγουν υποψήφιοι-παντιέρες μέσα από την καρδιά του ψηφοδελτίου Κονίδα.
Πρώτο πλήγμα η υποψηφιότητα της συζύγου του Γιάννη Παπαδούλα, που κατεβαίνει με Παπαθανάση. Ακολουθεί ο Βασίλης Πατσαούρας ο οποίος από καιρό είναι ουσιαστικά δημοτικός σύμβουλος της σημερινής πλειοψηφίας. Φευγάτη είναι και η αδιαίρετη τριπλέτα των Ανδρέα Ασημακόπουλου, Χρήστου Παΐσιου και Περικλή Θεοφάνη οι οποίοι επί του παρόντος δεν πάνε κάπου, αλλά δεν στηρίζουν και Κονίδα. Άλλωστε ο πρώτος "υποδέχτηκε" την υποψηφιότητα Κονίδα με σχετική ανακοίνωση εναντίωσης. Ο Θωμάς Παναγιωτόπουλος μάλλον δεν θα δυσαρεστήσει τον κοντινό του φίλο που είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Μπουλέ. Ο Γιώργος Σιαμαντάς κοιτάει αριστερά, προς την Κίνηση Πολιτών αφού υπογράφει σχετικό κείμενο υποστήριξης εξ όσων ακούμε. Ο Γρηγόρης Σύψας ήδη συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Παπαθανάση. Το ίδιο και η σύζυγος του Μπάμπη Κουτσοσπύρου, που την προηγούμενη φορά είχε υποστηρίξει συγκεκριμένη υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Κονίδα η οποία ήταν μέσα στην 15άδα. Ο Παντελής Πατούχας είναι σε αναζήτηση άλλου συνδυσμού. Ο Βούλγαρης ήταν από τους πρώτους που πλαισίωσαν τον Μπουλέ. Ο δε πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ της ΝΔ Κώστας Πλούμης δεν μπορεί να εκτεθεί ανοιχτά υπέρ Κονίδα λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, αν και θα το ήθελε.
Με λίγα λόγια, από τους 15 πρώτους συμβούλους του Κονίδα, του έχουν μείνει μόλις 2 υποψήφιοι: Ο Βασίλης Καλογερής και ο Πέτρος Πιτσιάκας.
Σωστοί και καλά κάνουν, αφού παραμένουν πιστοί και τιμούν μέχρι τέλους τις επιλογές και τις δεσμεύσεις τους. 

Αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ούτε δύο... Θα το στήσει τελικά το ψηφοδέλτιο ο Κονίδας ή θα πάει στράφι η υποστήριξη των Φώτη και Σώκου;
http://www.nafpaktos24.blogspot.com/

Οι μεθοδεύσεις για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου την Τετάρτη 15/9/2010, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Δημάρχου της πόλης την Παρασκευή 17/9/2010 στο Ε.Κ.Μ. ευρεία σύσκεψη των φορέων της πόλης με ΘΕΜΑ: «Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Λειτουργία του Νοσοκομείου»
Στην Σύσκεψη

ΚΟΥΙΖ

Λόγια μεγάλων Ανδρών...
Ποιος νομαρχιακός σύμβουλος δεξί χέρι του Μεγαλοπρέπους είπε το αμίμητο...
"Έάν τελειώσει ο Σώκος από την πολιτική εγώ μαζεύομαι στο σπιτάκι μου" 
Άντε να δούμε τι θα δούμε ....

Ευχαριστώ δεν θα πάρω...

 Κάτι πήρε το αυτί μας για τον αντινομάρχη Αντώνη Γαλαζούλα και την μέχρι πρότινος υποστήριξη του στον Παύλο Μοσχολιό.
Ο κ. Γαλαζούλας τις προηγούμενος ημέρες πήρε από το χέρι μια παιδική φίλη του Δημήτρη Σταμάτη και την πήγε πεσκέσι στον κ. Μοσχολιό. Αφού τη σύστησε λοιπόν στο δήμαρχο και άκουσε από το στόμα της ότι δεν ήταν ανάγκη γιατί γνωρίζονταν ήδη, ο κ. Γαλαζούλας του είπε ότι "μπορεί και θέλει να σε βοηθήσει"!
Η απάντηση όμως ήταν αποστομωτική "ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω"!
Αγαπητέ κ. Αντινομάρχη από κείνη τη μέρα δεν σας ξαναείδαμε να τρέχετε για τις εκλογές και τον κ. Μοσχολιό.
Οι σύντροφοι λένε μεταξύ τους "μεγαλοπιάστηκες και χάθηκες από την πιάτσα....

ΦΑΓΑΜΕ .....ΦΑΓΑΜΕ.


ΦΑΓΑΜΕ .....ΦΑΓΑΜΕ.

Λέγανε κάτω στο χωριό
κάτι σοφά γερόντια
μέτρησε την κουβέντα σου 
και κράτα την στα δόντια.

Μα δεν ακούει ο Πάγκαλος
και όλα τα χαλάει,
τρώει πολύ ο άνθρωπος
και τρώει μα και μιλάει.

Και λέει μαζί τα φάγαμε
και πάτωσε η Ελλάδα,
λες κι όσα τρώει ένας λαγός
τρώει και μια αγελάδα.

Μα είναι φίλτατοι γνωστό
ποιοι φάγαν τα λεφτά,
ποιοι γλύψανε τα κόκαλα
και έμειναν στα σκατά.

Της μάσας ο εκπρόσωπος
θαρρώ είναι η αφεντιά του,
που μια γεφυροπλάστιγγα
δεν πιάνει τα κιλά του.

Και ρίχνει τα σοσιαλιστικά
να κρύψει τις κομπίνες,
και στην επάρατη δεξιά
μοιράζει τις ευθύνες.

Να μπει στο ζύγι θέλω εγώ
αν ειν΄ σωστός κι ωραίος
το ξύγκι να πουλήσουμε
να μειωθεί το χρέος.

Καστρινός. 

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Συνέντευξη Δημήτρη Σταμάτη στο "www.prototypia.blogspot.com

Δημήτρης Σταμάτης: Δεν υπάρχουνε για μένα, ούτε τζάκια ούτε μάγοι !

Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αγρινίου κ. Δ. Σταμάτη στον Δ. Ντόκα

Κάτω από αρνητικές οικονομικοπολιτικές  συγκυρίες θα διεξαχθούν οι εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση τη λαϊκή έκφραση;
-Θα πρέπει ο κόσμος ν’ αναλάβει τις ευθύνες του με την ψήφο του, ν’ αποφασίσει αν θα δώσει την ευκαιρία στον κ. Γ. Παπανδρέου να μας πάει πιο βαθιά στο ΔΝΤ, η αν με την ψήφο του θα εκφράσει την αντίθεσή του στο ΔΝΤ, στα μέτρα τα οποία έρχονται και είναι πιο σκληρά.

 Λοιπόν στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει δυσπραγία απ’ την πλευρά του κόσμου…
-Υπάρχει... όχι δυσπραγία, υπάρχει μη ενασχόληση του κόσμου με τα πολιτικά σε μεγάλο ποσοστό.

Ναι  με την ενασχόληση για τα πολιτικά, αλλά  ας πάμε πιο συγκεκριμένα, πως μπορεί να "κινηθεί" ο πολίτης; είναι δύσκολα τα πράγματα από οικονομικής πλευράς.
-Ναι, ναι τάχει βάλει και με το πολιτικό σύστημα ο κόσμος, εγώ δεν παύω να ξέρω και να είμαι ρεαλιστής, είμαι ένα μέρος του συστήματος, όπως όλοι μας οι κατέχοντες αξιώματα είμαστε μέρος του συστήματος κι ο κ. Μοσχολιός είναι κι ο κ. Σώκος είναι κι ο δήμαρχος της Νεάπολης είναι κ.λ.π.

Μία και αναφέρατε αυτό τώρα, κάποιος μπορεί να ρωτήσει γιατί να ψηφήσω τον κ. Δημήτρη Σταμάτη που κι αυτός διατέλεσε νομάρχης, είναι βουλευτής…δεν είναι άμοιρος ευθυνών;
-    Ακριβώς γι’ αυτό, διατέλεσα νομάρχης κι έχω δώσει δείγματα του πως πολιτεύομαι, κοντά στον κόσμο και προσωπική επαφή με τον κάθε πολίτη του νομού, ο οποίος προσφεύγει σ’ εμένα.

 Ας αναφερθούμε στην άσχημη κατάσταση που υπάρχει από οικονομικής πλευράς κι αυτό αντικατροπρίζεται και βγαίνει στον κόσμο και ενδεχομένως να επηρεάσει την συμπεριφορά του τώρα εκλογικά, σε κάποιο βαθμό θα φανεί; Αύριο ας υποθέσουμε είστε δήμαρχος Αγρινίου πόσο μπορεί να επηρεάσει το δικό σας έργο;
- Ξέροντας ότι δεν υπάρχουν χρήματα, για να δοθούν οι πόροι που αναλογούν στον Καλλικράτη κι αυτός είναι ο λόγος που καταψηφίσαμε τον Καλλικράτη, εμείς σαν δημοτική αρχή θα ξεκινήσουμε την ανάπτυξη του συγκεκριμένου δήμου από κάτω προς τα πάνω, όπως έχουμε εξηγήσει. Δηλαδή δίνοντας αναπτυξιακή διάσταση στις πλουτοπαραγωγικές πηγές του δήμου: Νερό, αγροτική οικονομία, ανταποδοτικά τέλη ΔΕΗ, έτσι ώστε να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του νέου δήμου με τους δικούς μας πόρους, έως ότου μας αποδοθούν κάποια στιγμή τα οφειλόμενα.

Θα μπορούσαν να λένε ...
Μοσχολιός "σιγά ρε μπάρμπα...με ξεσβέρκιασες..."
Μπάρμπας "Μοσχολιέ άμα βάλεις μέσα τον Αντωνόπουλο θα σου φάω το αυτί..."

ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ;



 Στους δρόμους του Αγρινίου το παρεμπόριο έχει γιγαντωθεί.
Οι παράνομοι πλανόδιοι  είναι περισσότεροι από τα καταστήματα.
Οι διαμαρτυρίες εμπόρων και Συλλόγου, για το συγκεκριμένο θέμα, είναι δεκάδες.
Η λεγόμενη Δημοτική Αστυνομία ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το παρκοεισπρακτικό της έργο.
Είναι σαφές ότι η ασυδοσία των παράνομων πλανοδίων αβαντάρεται  από την ανοχή της Δημοτικής Αρχής και των υφιστάμενων αρμόδιων υπηρεσιών της.

Μπρος γκρεμός γκρεμός και πίσω Λεπενού


Μέγα θέμα δημιουργείται  στο δήμο Στράτου για τον Παύλο Μοσχολιό. Τις τελευταίες ώρες έχει δημιουργηθεί μέγα θέμα με τους υποψηφίους που αναμένουν να μπουν και τυπικά στο ψηφοδέλτιο. Έλα όμως που έβαλε την ουρίτσα του ο Μέγας Βασίλειος και ήρθαν τα πάνω κάτω...
Ο Βασίλειος λοιπόν άσκησε βέτο στον Παύλο να βγάλει κάποιους, οι οποίοι ήδη έχουν εκτεθεί, μέχρι και προεκλογικό υλικό έβγαλαν, και να βάλει τους δικούς του. Μόλις μαθεύτηκε οι Μοσχολικοί άναψαν και κόρωσαν και άρχισαν τα τηλέφωνα.
Μέχρι και πράσινο μεγαλοστέλεχος τηλεφώνησε για ευνοούμενο του και του ο Παύλος του υποσχέθηκε ότι δεν πρόκειται να βγάλει έξω το δικό του.
Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο. Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι ο δήμαρχος είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Αν ο Αντωνόπουλος δεν χριστεί αντιπεριφερειάρχης ελέω Θάνου τότε;
Στο δήμο Στράτου όμως τα μαχαίρια ακονίζονται και η κατάσταση είναι μπρος γκρεμός και πίσω Λεπενού!

Επιστολή συνταξιούχων στον Πρωθυπουργό "ζούμε μια δεύτερη κατοχή"


Επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία τον καλούν να ζήσει μαζί τους για μια εβδομάδα 
έστειλε το σωματείο συνταξιούχων Τ.Ε.ΒΕ.Ε-Ο.Α.Ε.Ε Αγρινίου και Περιχώρων.
Οι συνταξιούχοι βιώνουν τα αποτελέσματα των σκληρών οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης και βλέπουν τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρουν «ζούμε μια δεύτερη κατοχή. Τότε υπήρχαν στα χωριά νοικοκυριά,κτηνοτροφία,τυρί και πολλά άλλα.Έτσι έζησαν και επέζησαν οι άνθρωποι.Τώρα δεν υπάρχουν στα χωριά ούτε άνθρωποι ,ούτε κτηνοτροφία,ούτε τίποτα.έρχεται χειμώνας με τι θα πληρώσουμε το πετρέλαιο; Πως θα πληρώσουμε τους γιατρούς…»



Συνάντηση συνδικαλιστών με Περιφερειάρχη



Eιδικότερα στην Αιτωλοακαρνανία παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους που υπηρετούν εκτός της πόλης του Μεσολογγίου, βάσει του Οργανισμού θα πρέπει να επιστρέψουν στο Μεσολόγγι, ενώ θολό είναι και το τοπίο στο θέμα των μετατάξεων, μιας και οι υπάλληλοι φοβούνται πως κάποιοι είτε θα υποχρεωθούν να πάνε στην Πάτρα, ή ακόμα χειρότερα να πάνε σπίτια τους !
Στην χθεσινή συνάντηση  με τον Περιφερειάρχη, μπήκαν αυτά τα ζητήματα, μιας και ανάλογο πρόβλημα με τις Νομαρχιακές υπηρεσίες δημιουργείται και στην Αχαΐα (κατάργηση των υπηρεσιών του Αιγίου κλπ) αλλά και στην Ηλεία (Αμαλιάδα).
Ο κ. Αποστολόπουλος, ζήτησε να του υποβάλλουν τις παρατηρήσεις ανά άρθρο του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, ώστε να τις υποβάλλει αρμοδίως.

Το τάμα στον Άη Συμιό


Θα ηγηθεί ο ΠιΚατσου λένε στο Μεσολόγγι.
Ως άλλος Ηγούμενος λοιπόν αναμένει τις ευλογίες του Πατριάρχου Ευθυμίου του Μεγαλοπρεπούς!!!!!!!
Ντύθηκε τ' άρματα  και πήγε ο Ηγούμενος ΠιΚατσου στον Αη Συμιό για τάμα

Γονατιστός παρακαλά
μπροστά στην Παναγία
τ' άρματα τάζει στο Θεό
τη σπάθα του στον Άη Συμιό

Βλόγησε Θεέ μου το σπαθί
τη μοίρα μου να αλλάξει
Το Γιάννο μέσα στη νυχτιά
επιθυμεί να σφάξει

Μέσα στη νύχτα περπατεί
συντρόφους πάει να βρει
στο χάνι μέσα καρτερεί
κανένας δεν εφάνει

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010


gialinomati.blogspot.com

Τα ΠΑΣΟΚεμον στο Μεσολόγγι και ο ΠιΚΑΤΣΟΥ...


Τι ωραία πράματα και θάματα συμβαίνουν στο Μεσολόγγι...
Να περάσει ο επόμενος παρακαλώ...
Εσείς περάστε για τον επόμενο γύρο και εσείς είστε ο πιο αδύναμος κρίκος!
Αυτά τα καταπληκτικά συμβαίνουν εις τας Μεσολόγγας...
Τώρα παίρνει τη σκυτάλη για να φτιάξει ψηφοδέλτιο ο ΠίΚατσου...
Την Κυριακή το απόγευμα μάθαμε ότι συνεδρίασε η συντονιστική επιτροπή εκλογών του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι και αποφάσισε να καταγράψει το αρνητικό κλίμα και να μην υποστηρίξει κανένα συνυποψήφιο του Ψαράκη για το χρίσμα, από τη στιγμή που είχε καταθέσει υποψηφιότητα.
Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κανείς δεν υποστήριξε τον Ψαράκη,  αντίθετα τράβηξαν την ουρά τους απέξω και περίμεναν να κάνουν  το συνήγορο του διαβόλου.
Die an other day σήμερα και ...τσουπ να σου ο ΠιΚατσου!
Χωρίς χρίσμα γιατί δεν το έχει ανάγκη αφού στηρίζεται λένε οι κακιές γλώσσες από τον Μεγαλοπρεπή!

Ανεξάρτητος ο Κατσούλης στο Μεσολόγγι


Ο μύλος χάρβαλο και το νερό κομμένο Μεσολόγγι. Μόλις μάθαμε ότι ο αντινομάρχης Παναγιώτης Κατσούλης κατεβαίνει ανεξάρτητος στο Μεσολόγγι. Φαίνεται τελικά πως ο κ. Κατσούλης τους βγήκε από...αριστερά!
Και τα ωραία συνεχίζονται....
Ο Μεγαλοπρεπής νομάρχης ακούγεται ότι υποστηρίζει Κατσούλη, κόντρα στο Θάνο που υποστηρίζει Τέγα!
Άντε να δούμε ποιος θα επικρατήσει ως Αιτωλοακαρνανιάρχης ...
Όσο για τον κ. Κατσούλη ...στ' άρματα στ' άρματα και καλό βόλι

Σε δοκιμαστική λειτουργία οι σειρήνες τις ΕΥΔΑΠ από τις 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010

Σε δοκιμαστική λειτουργία θέτει η Ε.Υ.Δ.ΑΠ. Α.Ε. από 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010, τις σειρήνες, που βρίσκονται κάτω από το φράγμα του Ευήνου και ειδικότερα στις θέσεις : Διασελάκι, Αχλαδόκαστρο, Διπόταμο, Άνω Κάμπος, Κάτω Κάμπος, Κόφτρα, Πόρος Ριγανίου, Φαμίλα, Καστράκι οικισμός, Γέφυρα Μπανιά, Περιοχή Σφηκέϊκα, Μπερμπάτ, Παραδείσι, Τρίκορφο, Γαβρολίμνη, Περιθώριο, Ευηνοχώριο, Γαλατάς.

Ερώτηση Τσίπρα για το Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας – Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής – Εξωτερικών κατέθεσε ο Προέδρος της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα για το Θερμοηλεκτρικό Σταθμό στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας
Στην ερώτηση αναφέρεται:
Είναι πολλά τα  ερωτήματα  που προκύπτουν  για την αμφιλεγόμενη  επένδυση Θερμοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου στον ΑΣΤΑΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ που αδειοδοτήθηκε σπάζοντας κάθε ρεκόρ ταχύτητας διαδικασιών. Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις υπογραφές μνημονίων, η κυβέρνηση ακυρώνει το άρθρο 24 του Συντάγματος, περιορίζει την δικαιοδοσία των Διοικητικών Δικαστηρίων και του Συμβουλίου της Επικρατείας,  θέτει υπό αμφισβήτηση το θέμα της ισότητας όλων απέναντι στους νόμους και αγνοεί την γνώμη των τοπικών κοινωνιών. Χαρακτηριστικό είναι πως απέσυρε την υποστήριξή του ο δημάρχους Αστακού, που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ. Προβληματισμό δημιουργούν επίσης σχετικά δημοσιεύματα (Ελευθεροτυπία  22-6-2010 & 25-7-2010)  που μεταξύ άλλων αναφέρουν τα παρακάτω. Στην κοινοπραξία του Αστακού, βασικός επενδυτής είναι η QPI (Qatar Petroleum International)  με έδρα το Κατάρ που συμμετείχε, με 33%, ενώ με το ίδιο ποσοστό (33%) συμμετέχει και η Shabbagh & Khoury SAL, του κατασκευαστικού κολοσσού της CCC – δύο εταιρείες με διεθνή φήμη. Ο τρίτος εταίρος (με το άλλο 33%) είναι  μία άγνωστη εταιρεία, η Rosebud (δημιουργήθηκε τον Μάρτιο με κεφάλαιο 25.000 ευρώ, ως θυγατρική της Rosebud Energie Deutschland GmbH με έδρα τη Γερμανία). Ο επικοινωνιολόγος Γ. Σεφερτζής, επί χρόνια σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, έχει επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, συμμετέχοντας ακόμα και σε νομαρχιακά συμβούλια, όταν συνεδρίαζαν για το θέμα, προσπαθώντας να πείσει ότι η επένδυση θα έχει μόνο θετικές συνέπειες για την περιοχή. Για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της επένδυσης έχουμε ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση  (αριθ. Πρωτ 10224/17-5-2010). Έχει ήδη κατατεθεί από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη, αίτηση κατάθεσης του μνημονίου συνεργασίας για επενδύσεις που υπέγραψε ο κ. πρωθυπουργός στην Νέα Υόρκη. Τα  νέα ερωτήματα που προκύπτουν αφορούν στη διαφάνεια των διαδικασιών.
Ερωτώνται  οι κ.κ. Υπουργοί
1.            Ποιος ο ρόλος του επικοινωνιολόγου κ. Γ. Σεφερτζή στην  επένδυση του Αστακού;
2.            Έχουν γίνει οι δέουσες ενέργειες και έρευνες σχετικά με την εταιρία  Rosebud και τον  εκπρόσωπό της κ.  Ι. Αντωνιάδη, με δεδομένο το επιχειρηματικό παρελθόν του, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη χρηματοδότηση του έργου;
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Υποστήριξη στο Νίκο Μουρκούση

Ο Δημοτικός Συνδυασμός Οινιαδών «Δημότες Οινιαδών» σε έκτακτη σύσκεψη στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 και σε πλήρη ολομέλεια αποφάσισε ομόφωνα την πολιτική στήριξη του υποψηφίου Δημάρχου Ι. Π. Μεσολογγίου Νικολάου Γ. Μουρκούση.

Η στήριξη προς τον Δημοτικό Συνδυασμό «Το μέλλον είναι τώρα!» του Νικολάου Γ. Μουρκούση ελήφθει με γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και λαμβάνοντας υπόψη την λαϊκή βούληση της κοινωνίας ώστε τα επόμενα χρόνια να τεθούν οι θεμέλιοι λίθοι για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα εκλογής του Δημοτικού Συνδυασμού «Το μέλλον είναι τώρα!».
Για το Δημοτικό Συνδυασμό Οινιαδών «Δημότες Οινιαδών»,
Δημήτρης Μουρκογιάννης.

Ο Μεγαλοπρεπής Ευθύμιος και η Νομαρχία δεν έχει χρήματα για ένα 12χρονο απο τη ΝΑΎΠΑΚΤΟ

Το θέμα του 12χρονου Ανδρέα από τη Ναύπακτο που το μόνο που ζήτησε ήταν να φοιτήσει στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου, προσέκρουσε στην άρνηση του Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας. Δεν έχει χρήματα η νομαρχία να διαθέσει για τη μετακίνηση του 12χρονου Ανδρέα για να έρθει στο Αγρίνιο. Ο Μεγαλοπρεπής Νομάρχης νουθετεί τους γονείς να μην ταλαιπωρούν το παιδί τους. Για μια ακόμη φορά ο νομάρχης δείχνει με την άρνηση του να κάνει πραγματικότητα το όνειρο ενός παιδιού, ότι είναι νομάρχης μόνο για να τρώει και να πίνει στην πλατεία του λιμανιού της Ναυπάκτου με τους πολιτικούς του φίλους!
Γιατί Μεγαλοπρεπέστατε μου νομάρχη δεν έχετε χρήματα για τον Ανδρέα; Οι περικοπές αγγίζουν έναν δωδεκάχρονο του οποίου το όνειρο είναι να σπουδάσει μουσική; Γιατί Ευθύμιε Μεγαλοπρεπή δεν στέλνετε το νομαρχιακό τζιπ με το δορυφορικό σύστημα εντοπισμού να πάρει το παιδί από τη Ναύπακτο και να το φέρει στο Αγρίνιο; Το τζιπ όμως φέρεστε να το χρησιμοποιείτε από ότι λένε στο Μύτικα για τα μπάνια σας το καλοκαίρι!
Είναι απρέπεια Ευθύμιε Μεγαλοπρεπή να στερείς το όνειρο ενός παιδιού γιατί τώρα στα στερνά σου στη νομαρχία αποφάσισες να κάνεις οικονομία....
Ξέχασες το ποσοστό που πήρες στις εκλογές του 2006 στη Ναυπακτία;
Αγαπητέ Ευθύμιε, ένα πρέπει να γνωρίζεις, ότι οι Ναυπακτιοι δεν ξεχνουν!
Ακολουθεί το ρεπορτάζ της Nafpaktia.com

Παραφωνίες Σώκου...

27-09-10 - Επικαιρότητα
Ο 12χρονος Ανδρέας απ’ τη Ναύπακτο, τα δύο τελευταία χρόνια, κοιμόταν και ξυπνούσε με τη σκέψη να φοιτήσει σε ένα μουσικό σχολείο. Η γειτονιά έχει να το λέει για τις... μουσικές του επιδόσεις και την κλίση του στη μουσική, απόρροια και της καλλιτεχνικής φύσης των γονιών του.
Αυτό όμως δεν τον απέτρεψε απ’ το να είναι καλός μαθητής: Τελείωσε το δημοτικό αριστούχος- ήταν και σημαιοφόρος- και τον περασμένο Ιούνιο έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου.

«Διαχείριση Εγγειοβελτικών Έργων. Προβλήματα και Προοπτικές»

«Διαχείριση Εγγειοβελτικών Έργων. Προβλήματα και Προοπτικές» είναι το θέμα της διαπεριφερειακής συνάντησης των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στις 10:00 το πρωί στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου. Τη συνάντηση διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Ε.Β. – Γ.Ο.Ε.Β. και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας. Στην οργάνωση της σύσκεψης συμμετέχουν ακόμη ο Δήμος Αγρινίου και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου.

Κοσμοσυροή στην πρώτη του Αναγνωστόπουλου

 
Την προγραμματική του πρόταση για το νέο διευρυμένο δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου παρουσίασε πριν από λίγο στο Τρικούπειο ο επικεφαλής του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία», Γιάννης Αναγνωστόπουλος κατά τη διάρκεια της πρώτης του ανοιχτής προεκλογικής εκδήλωσης. Μια πρόταση που προκύπτει από το τρίπτυχο «Ιστορία – Περιβάλλον – Πολιτισμός» το οποίο χαρακτηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νέου δήμου.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Τρικούπειου ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος ανέλυσε τους άξονες της προγραμματικής του πρότασης, κάνοντας παράλληλα και συνοπτικό απολογισμό των πεπραγμένων του στη δημοτική αρχή του Μεσολογγίου.
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, οι δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, η ενίσχυση των αδυνάτων, η δημιουργία πολυθεματικού πάρκου πολιτισμού με την ενοποίηση των αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων του νέου δήμου, η κατασκευή υποδομών, η ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών είναι οι επτά άξονες της προγραμματικής πρότασης του συνδυασμού «Όραμα – Δημιουργία».
«Για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που να παρουσίασα είναι βέβαιο ότι χρειάζεται η συνέργεια όλων μας μακριά και πάνω από μικροκομματικές αντιλήψεις και αγκυλώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Θα μπορούσαν να λένε ...


Ψαράκης "Α, ρε Βασίλη να σε δω αντιπεριφερειάρχη και μένα στο γραφείο τύπου και να τους βγει το μάτι"
Αντωνόπουλος "αμ, τι νόμισες...τσάμπα πηγαινοερχόμουνα από τον Ιούνιο στο Θάνο μας;"
http://www.gialinomati.blogspot.com/

Σύσκεψη της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας για τις Περιφερειακές εκλογές

Με αντικείμενο συζήτησης τις περιφερειακές εκλογές συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 24-9-2010 η ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας στο Αγρίνιο, με την συμμετοχή των υποψηφίων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το δήμο Αγρινίου αντίστοιχα Γιώργου Παπαναστασίου και Δημήτρη Σταμάτη.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλ/νίας Κώστας Σύρρος έθεσε γενικότερα οργανωτικά θέματα που αφορούν την πορεία προς τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στους κεντρικούς άξονες διαχείρισης της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είτε σε περιφερειακό είτε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Όπως τόνισε, στόχος της Ν.Δ. παραμένει η καταψήφιση της κυβέρνησης του Μνημονίου. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ακολούθως αναφέρθηκε ειδικά στην υποψηφιότητα του Γιώργου Παπαναστασίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σημειώνοντας πως ο ίδιος συγκεντρώνει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που συνιστούν μια υποψηφιότητα η οποία ενώνει και τους τρεις νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας. Άλλωστε αυτό, όπως τόνισε διεφάνη από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου και ο Δημήτρης Σταμάτης, κατά την τοποθέτησή τους χαρακτήρισαν ως αυτονόητη την συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία και συμμετοχή νέων ανθρώπων είτε αυτή αφορά στελέχωση ψηφοδελτίων στο νομό, είτε ενεργή συμμετοχή στις διαδικασίες. Παράλληλα δε, σημείωσαν πως μπορεί μεν η εκλογική «μάχη» της Περιφέρειας να είναι δύσκολη, σε καμία περίπτωση όμως δεν χαρακτηρίζεται χαμένη. Επικεντρώνεται δε στο πρόσωπο ενός νέου υποψηφίου που έχει τις ικανότητες αλλά και την δυνατότητα ανατροπής των μέχρι τώρα πολιτικών δεδομένων στην περιοχή.

Συνάντηση Δημήτρη Σταμάτη με πολίτες του Δήμου Αρακύνθου

Το απόγευμα της Κυριακής ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης βρέθηκε με πολίτες του Δήμου Αρακύνθου ,όπου συζήτησαν τοπικά θέματα του Δήμου τους. Στη συνάντηση πολλοί πολίτες έθεσαν εαυτόν στην διάθεση του κ. Σταμάτη προκειμένου να τους συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του.

Οι ανεξάρτητοι...στο Άκτιο



Ο γιατρός, ωχ το δόντι μου, που μέσω διάφορων τεχνασμάτων και κομματικών διαδρομών στο ΠΑΣΟΚ δεν πήρε τελικά την πολυπόθητη θέση στην Αμφιλοχία, παρόλο που το όνομα του είχε ανακοινωθεί, την επομένη την είδε ανεξάρτητος;
Τι είδους πράσινη ανεξαρτησία είναι αυτή εκεί στη Βόνιτσα;
Εγώ αυτή δεν τη λέω ανεξαρτησία. Τη λέω ασυδοσία. Και μη βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπέρασμα γιατί στη χώρα μας και ιδιαίτερα στην περιοχή μας ισχύει το "περί πάρτης". Δεν με έκανες ας πούμε διοικητή...θα σου δείξω εγώ...
Μήπως ο "ανεξάρτητος" λοιπόν ανάλογα την περίσταση φοράει και τον διπλής όψης πράσινο μανδύα;
Εμπρος σύντροφοι στο δρόμο που χάραξε ο Αντωνόπουλος...

Συνάντηση Δημήτρη Σταμάτη με μέλη του συνδυασμού από το Δήμο Παναιτωλικού στη Σκουτερά.





Συνάντηση είχε χθές το πρωί στην Σκουτερά ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου Δημήτρης Σταμάτης με μέλη του συνδυασμού από το Δήμο Παναιτωλικού. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του συνδυασμού καθώς και οι επόμενες κινήσεις. Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξο για το τελικό αποτέλεσμα.

Οι ILLUMINATI στο Μεσολόγγι...


Κόσμος πάει κι έρχεται και στας Μεσολόγγας παίζει το τραγουδάκι "κι εμείς οι τρεις στον καφενέ, τσιγάρο πρέφα και καφέ, βρε δε βαριέσαι αδερφέ"!
Το θέμα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ το πήραν αψήφιστα. Σου λέει θα κατεβάσουμε το χρισμένο εμείς οι Illouminati, και θα μας ακολουθήσει τυφλά ο κόσμος. Μαθημένοι λοιπόν σε τέτοιες καταστάσεις δεν αφουγκράζονται την κοινωνία η οποία τους κράζει. Τι να τον κάνει η κοινωνία τον χρισμένο υποψήφιο όταν ο ίδιος δεν μπορεί να μαζέψει υποψηφίους για το ψηφοδέλτιο του και για να εξιλεωθεί τα ρίχνει στους συντρόφους του;
Τους λέει πίσους δείξους και ότι άλλο αξιοπρεπές...
Το καταπληκτικό είναι ότι τους ζητούσε, μη σας πω απαιτούσε και με το δίκιο του, να του φτιάξουν το ψηφοδέλτιο. Δεν το ζητούσε τυχαία. Έμαθε ότι ο Θάνος φτιάχνει το ψηφοδέλτιο Μοσχολιού στο Αγρίνιο και είπε "στο πηγάδι κατούρησα εγώ;"
Δεν του έδωσαν όμως σημασία κι έτσι τους τα βρόντηξε.
Τώρα ψάχνει ο Θάνος εναγωνίως να βρει αντικαταστάτη. Ήρθε ξανά στο προσκήνιο το όνομα του κ. Ζωγράφου της ΕΑΣ Μεσολογγίου μα και του κ. Τέγα.
Ακούστηκε λοιπόν στο Μεσολόγγι ότι κάνα δυο ώρες πριν ο Θάνος επικοινώνησε με τον κ.Τέγα και του είπε να κατέβει.
Τι λέτε όμως ότι του είπε ο Illouminati Τέγας  "ναι, θα πάρω το χρίσμα αρκεί να πείσεις τον Ψαράκη να κατέβει μαζί μου"!
Που ναι η μπάλα οεο;

Στον Καρχιμάκη αυτή την ώρα ο "αθεμίτως συναλλασσόμενος" Αντωνόπουλος

Με το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη συνομίλησε λίγο πριν ο Βασίλης Αντωνόπουλος.. Στην Ιπποκράτους αυτή την ώρα παίζεται η τελευταία πράξη του έργου Αντωνόπουλου.
Ο Μέγας Βασίλειος λοιπόν πηγαινοέρχονταν όλο το καλοκαίρι προσπαθώντας να κλείσει την καλλίτερη πολιτική συμφωνία. Η στάση του δείχνει ότι δεν είχε κανένα ενδοιασμό στο να κάνει συμφωνίες και να βγει στο τέλος να πει στην κάμερα φτηνές δικαιολογίες.
Οι αντιδράσεις  των υπόλοιπων που ενδιαφέρονται για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη αναμένεται να είναι εκρηκτικές. Ο κ. Αντωνόπουλος, λένε δεν κατέθεσε υποψηφιότητα για αντιπεριφερειάρχης, απλά  συναλλάχθηκε σε βάρος των υπολοίπων και τώρα το ΠΑΣΟΚ θα εισπράξει από τους πολίτες αυτό που του πρέπει...

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδρούν κομματικά στελέχη και υποψήφιοι στην τοποθέτηση Αντωνόπουλου ως αντιπεριφερειάρχη


Αντιδράσεις σε κομματικά στελέχη και σε υποψηφίους για την θέση του αντιπεριφερειάρχη προκαλεί η υπόσχεση από τον Υφυπουργό Μωραίτη στον Βασίλη Αντωνόπουλο. Από τη στιγμή που αποχώρησε τα τηλέφωνα στην Ιπποκράτους έχουν πάρει φωτιά. Το χειρότερο όμως είναι ότι αυτή η διάσταση απόψεων, μεταφέρθηκε στην βάση του ΠΑΣΟΚ. Οι ψηφοφόροι λοιδωρούν τόσο τη συμπεριφορά του Αντωνόπουλου και μιλούν για εγκάθετους, συναλασσόμενους που εξυπηρετούν μόνο προσωπικές πολιτικές επιδιώξεις κάποιων και σε καμιά περίπτωση τα συμφέροντα της περιφερειακής εννότητας της Αιτωλοααρνανίας. Η ατμόσφαιρα βαραίνει ακόμη περισσότερο στην Αιτωλοακαρνανία καθώς απλοί πολίτες δεν θεωρούν τυχαία και την παραίτηση Ψαράκη από το χρίσμα στο Μεσολόγγι.
Ακούγεται επίσης ότι κάποιοι προσπαθούν να φορέσουν στο σβέρκο υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον αντιπεριφερειάρχη στον Κατσιφάρα για να βγάλουν υποχρεώσεις χωρίς να ενδιαφέρονται για τον ίδιο!

Ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ο Βασίλης Αντωνόπουλος είπε σε βουλευτή της Ν.Δ ότι θα αποχωρήσει!


Από το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο ανήμερα του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Θέρμο ο Βασίλης Αντωνόπουλος φαίνεται ότι ήταν πολύ σίγουρος για την έκβαση της υπόθεσης του στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα φέρεται να είπε σε βουλευτή της Ν.Δ. όταν τον ρώτησε αν θα συνεχίσει με το συνδιασμό απέντι στο ΠΑΣΟΚ και στο Μοσχολιό, ότι είναι θέμα χρόνου να αποχωρήσει.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μια μέρα πριν αποχωρήσει, ερωτηθείς εαν τον πίεζαν να αποχωρήσει με αντάλλαγμα την αντιπεριφέρεια, μας είπε "εμένα δε με πιέζει κανείς. Μου προτείνουν εδω και πολύ καιρό, αλλά εγώ θα συνεχίσω". Και φυσικά ο Μέγας Βασίλειος συνέχισε....

Συνάντηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του ΙΣΑ συνάντηση με θέμα την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγρινίου, παρευρέθηκαν φορείς του ιδρύματος και ο Διοικητής κ.Μπίνας.
Εντύπωση προκαλεί ο νέος Νόμος-έκτρωμα που ψηφίστηκε τελευταία, που βαφτίζει αναβάθμιση την συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απομύθωση του ΕΣΥ υπονομεύοντας τα προγράμματα εφημεριών των Νοσοκομείων με την θεσμοθέτηση ενός άδικου, ανισότιμου και σε πολλές περιπτώσεις πλασματικού συστήματος επιδοματικής αποζημίωσης καθιστώντας αδύνατη  την λειτουργία ειδικά των επαρχιακών Νοσοκομείων.

Της Ναυπάκτου τα καμώματα


Τον φάγατε το Θύμιο

τον πασοκαρα τον τίμιο


Κι όπως πας θα φας απίδι
κ. Ανδρέα Μακρυπίδη

δυο τσόνια κι ένα πλι
γεια σου Πάνο Κουρουμπλή


δυο πατάτες με αρακά
λαδερά στη Γιαννακά

δυο αυγά από σπουργίτι
ομελέτα Μωραίτη

Αναγνώστης από τη Ναύπακτο

Τον καφέ της παρηγοριάς ήπιε στη Ναύπακτο ο Θάνος!

Μέχρι τη Ναύπακτο πετάχτηκε ο κ. Υφυπουργός Θάνος Μωραίτης χθες.
Πήγε λέει και συναντήθηκε με τον Κόμη Ακαζού κατά κόσμο Γιάννη Νταουσάνη. Ο κ. Θάνος δέχτηκε τα πυρά  της ομάδας Νταουσάνη  οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτούσαν να τους φτιάξει το ψηφοδέλτιο. Εκεί στην παραλία που έπινε τον καφέ του έκαναν επίθεση όλα τα Νταουσανάκια λέγοντας του πως είναι υποχρεωμένος να απαιτήσει από κόσμο να μπει στο ψηφοδέλτιο. Ο ξάφελφος κομμωτής τον ρώτησε που είναι ο μαραγκός ο Νούλας από την Πυλλήνη; Γιατί δεν είναι στο ψηφοδέλτιο για να πάρει την απάντηση εγώ φρόντισα για την Πυλλήνη να μπει του έφορα η γυναίκα.
Για να δούμε τώρα που ο Σώκος φέρεται να στηρίζει Κονίδα ποιος θα πάει καλίτερα; Τι δύναμη θα καταγράψει το στρατόπεδο Κονίδα και τι το στρατόπεδο Μωραίτη; Έτσι για να δούμε τέλος πάντων ποιος είναι ο Αιτωλοακανανιάρχης του ΠΑΣΟΚ...
Όχι τίποτ' άλλο έρχονται και εθνικές εκλογές...

Γιώργος Σολτάτος "Προκαλούν τη νοημοσύνη μας "


Ο διορισμένος εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Αποστολόπουλος περιδιαβαίνει στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας για να διαφημίσει τα «έργα και ημέραι» της κυβέρνησης και να στηρίξει με αυτό τον τρόπο τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ.

Προκαλούν τη νοημοσύνη μας αφού τα έργα αυτά έχουν πολλές φορές ανακοινωθεί και για κάποια μοναδικοί ωφελημένοι θα είναι μεγαλοεπιχειρηματίες και μονοπώλια, ενώ ο λαός θα τα χρυσοπληρώσει.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι νιώθουν πολύ καλά στο πετσί τους το έργο της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.
Γι’ αυτό να τους καταδικάσουν, να μην τσιμπήσουν στις προεκλογικές φιέστες, να ψηφίσουν τη
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Γιώργος Β. Σολτάτος
Νομαρχιακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

Οριστικά και αμετάκλητα τέλος ο Ψαράκης

Θα μπορούσαν να λένε...
Γκιωνάκης "Βαρύς είναι ο πόνος που πάει ο Ψαράκης. Πως θα το αντέχουν οι υπόλοιοι στο ΠΑΣΟΚ;"
Ηλιόπουλος " Λες να βάλει ο Θάνος κάνα Τέγα ή κανα Κατσούλη; Εγώ από δω ψηλά που είμαστε θα του να πει στο Θύμιο"

Επιστολή παραίτησής του Γ.Ψαράκη προς τον Μιχάλη Καρχιμάκη


"Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού η αναμφισβήτητη υπεροχή μου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κίνημά μας, γεγονός που τιμούσε τη μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά και γι αυτό το λόγο εξάλλου αποδέχθηκα τη στήριξη.

Ξεκινώντας την προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερου μετώπου για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού, με σκοπό την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα νέα δεδομένα και με δεδομένη επίσης την αίγλη του ιστορικού βάρους του, διαπίστωσα με ευχαρίστηση, την άμεση και ζεστή αποδοχή της υποψηφιότητάς μου απ’ όλη την κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες του νέου Δήμου.

Σε μεγάλη αγωνία ο Υφυπουργός για το Μεσολόγγι


Θα μπορούσαν να λένε :
Μωραίτης "να σου πω ρε σύντροφε από που να πάω για να δώσω το νέο χρίσμα στο Μεσολόγγι;"
Σύντροφος "κόψε σα κατ΄ κι οπ' σι βγαλ΄έτσ πτάκανις"

Μεγάλη αγωνία φαίνεται έχει ο Αιτωλοακαρνανάνας Υφυπουργός Θάνος Μωραίτης για το Μεσολόγγι.
Ύστερα από το caso pensato ή το φιάσκο με το πράσινο χρίσμα στο Μεσολόγγι και την παραίτηση από αυτό του Γιάννη Ψαράκη, ο Θάνος φέρεται να τηλεφωνεί τις προηγούμενες
 ημέρες σε πολιτικό του φίλο στο Νιοχώρι και να του ζητά επιτακτικά να προτείνει αυτός και οι υπόλοιποι σύντροφοι νέο (!) πρόσωπο για το χρίσμα.
Τι να πεις Θάνο μου...
Δεν εκτίμησε ο φίλτατος Ψαράκης την κίνηση σου με το χρίσμα και αποφάσισε τελικά να κοιμάται ήσυχα και "άχριστος" από το ΠΑΣΟΚ. Είδε και απόειδε από το κόμμα τους βουλευτές και τους νομαρχιακούς του φίλους (!) και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια.
Αγαπητέ Υφυπουργέ , σπεύσατε παρακαλώ για Τέγα.
Περιμένει πως και τι...
Αν σας αρνηθεί υπάρχει και η πολιτική εφεδρεία Κατσούλη.
Άντε και εις άλλα με υγεία!

Ο πράσινος Μανδύας

Στο νέο δήμο Ακτίου Βονίτσης τα ψηφοδέλτια των υποψηφίων λέγεται ότι είναι σχεδόν έτοιμα.
Το θέμα είναι όμως ποιων υποψηφίων;
Αυτών που με φόρα κατέβηκαν ως Σωτήρες το προηγούμενο διάστημα και είδαν στην πορεία την μπάλα να ξεφουσκώνει;
Ντύθηκαν κάποιοι το μανδύα του πράσινου ανεξάρτητου και έκαναν γιούργια στα χωριά για να νουθετήσουν πολιτικά τους μικρούς ανώνυμους χωρικούς. Και ποιοι το έπραξαν αυτό;
Αυτοί που όταν το καλοκαίρι με τις πρώτες ζέστες δεν είναι στην Παλαίρο...ρίχνουν μια βουτιά στην πισίνα τους και από κει πανε και οι άλλοι;
Αυτοί οι κύριοι που βολεύτηκαν ως κρατικοδίαιτοι σε Διοικητικά Συμβούλια όπως στο ΤΡΑΜ το τελευταίο, καθηγητάδες και δεν ξέρω και γω τι άλλο;
Οι κουμπαριές αλήθεια τι ρόλο έπαιξαν;
Ο πράσινος μανδύας καλύπτει τελικά πολλά...

Θεούς και Δαίμονες καταγγέλει ο Ψαράκης στο Μεσολόγγι


Στα πόδια του Γιάννη Ψαράκη στο Μεσολόγγι, έπεσαν φίλοι και γνωστοί να μην βγάλει ανακοίνωση που θα καταγγέλει Θεούς και Δαίμονες. Φοβούνται βλέπετε ότι μετά από την απόφαση του να "επιστρέψει" το χρίσμα, απόφαση την οποία πήρε χωρίς να ενημερώσει κανένα, θα δημιουργήσει προβλήματα σε βουλευτές και άλλους πολιτικούς παράγοντες που δεν τον στήριξαν.Ο κ. Ψαράκης είνει λέει σακί φαρμάκι γιατί περίμενε να πέσει όλο το σύστημα ΠΑΣΟΚ πάνω του και το μόνο που έπεσε πάνω του ήταν η αδιαφορία του συστήματος ακόμη και αυτών που τον έσπρωξαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ύστερα από ολα αυτά τι θα κάνει; Το ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι 4 χρόνια πριν όταν εκλέχτηκε ο Ανανγνωστόπολος θεωρούσε ότι ο δήμος ήταν πράσινος. Μήπως ήρθε η στιγμή όλες οι "πράσινες" δυνάμεις να ενωθούν ξανά ύστερα από το πείραμα Ψαράκη που δεν πέτυχε;

 



Το ΠΑΣΟΚ είναι δω;


Ο Σώκος μετά τα κατορθώματατα του να χρίσει στη Ναύπακτο Κονίδα, λέγεται ότι μεθοδεύει τώρα, αντάμα με Σκύρλα και λοιπούς του περιβάλοντος του, να στηρίξουν στο Μεσολόγγι...Πρεβεζάνο.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ είναι δω; Εννωμένο; Δυνατό;

Κατσιφάρας "Οι αποφάσεις για τον αντιπεριφερειάρχη θα παρθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτητων"


Οι αποφάσεις για τον αντιπεριφερειάρχη θα παρθούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτητων, φέρεται να είπε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής στην Πάτρα. Με τα λόγια αυτά έκοψε τη φόρα όσων από την Αιτωλοακαρνανία προσπαθούσαν είτε να περάσουν τον ευατό τους είτε κάποιον δικό τους.
Αλήθεια οι βουλευτές του νομού όταν ερωτηθούν και με δεδομένη την αποχώρηση Αντωνόπουλου και την κάθοδο Τραπεζιώτη στις εκλογές, θα στηρίξουν Αντωνόπουλο;
Ας μην ξεχνάμε ότι οι βουλευτές είχαν δόσει δικούς τους ανθρώπους στο σχήμα αυτό, κόντρα στη γραμμή του κόμματος.
Οι ψηφοφόροι Αντωνόπουλου μετά την αποχώρηση του, θα στηρίξουν τον ίδιο στην Περιφέρεια ή με τη δυσαρέσκεια που έχουν, θα δημιουργήσουν πρόβλημα στον Κατσιφάρα, ψηφίζοντας Παπαναστασίου;
Μήπως θα πρέπει να ρίξετε τα αυτιά σας πίσω και να πάτε μια βόλτα στα πολιτικά στέκια και όχι μόνο για να μάθετε τα νέα από τον απλό λαό;

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αφιερωμένο στον αγωνιστή ...Τσε Γατάρα

 

  ΄Hταν νυχτιά θεόπεμπτη, βροχή λυσσομανούσα 
μια γάτα ετριγύρναγε βαριά εγκυμονούσα
η μοίρα την σημάδεψε να φέρει στην ζωή
νέγρικο, μαλλιαρό, κεραμιδογατί.
      Τα μάτια του σαν άνοιξε τα δημοκρατικά,
μουστακαλή αντίκρουσε να γνέφει στοργικά
πατέρα αναφώνησε τραβώντας την μουστάκα
στην αγκαλιά του χώθηκε ευθύς στο τσάκα τσάκα. 
     Πατρός δάκρυ, ερίγησε του Βραχωριού η γής
Μεσσιανικής ελεύσεως, κεραμιδογαλής
λάβαρα ευθύς υψώθηκαν σοσιαλιστικά
στις κλαδικές το γλέντησαν τρώγοντας σουφλιμά.
    Σιγά σιγά μεγάλωνε σαν τον ουρακοτάγκο
πασοκικά σκεπτόμενος φόραγε και ζιβάγκο
έτσι ο χρόνος πέρασε επήγε και σχολειό
κρατώντας απ’ το χέρι του τον θειό  Μοσχοβολιό.
     Πολλές φορές διαβάζοντας και για τον ΤσεΓκεβάρα
πολέμαγε με χίμαιρες και δώσε κωλοβάρα
έτσι ποτέ δεν μπόρεσε ο δόλιος ν’ αριστεύσει
και λογικό και επόμενο καλάμι να ιππεύσει. 
    Από μικρός εθαύμαζε τον στιβαρό πατέρα
στην Tράπεζα επήγαινε, μα έλλειπε όλη μέρα
έτσι συχνά τον έπαιρνε ο θειός με τ’ άσπρα φρύδια
στο ψαροχώρι πήγαιναν και ρήμαζαν τα μύδια. 
    Ποτέ του δεν εχώνεψε  τους ιεροπολίτες
μια -δυό Μεσολογγίτισσες του ρίξαν χυλοπίτες
έτσι και αυτός ενίοτε το έφερε βαρέως
φασίστες τους ονόμαζε, τους έβριζε ευθέως. 
    Στο Μεσολόγγι ήξεραν πως είναι δημοκράτης
ποτέ του δεν προσκύνησε σα νέος Χατζιαβάτης
αμόλυντος και άσπιλος, λίκνο δημοκρατίας
του φασισμού πολέμιος και της δικτατορίας.
    Έτσι όλοι θεώρησαν σαν χρέος να βραβευτεί
κλέος στα καπνοχώραφα, αντιστασιακό γατί
βραβείο του εσμίλευσαν, ω! τον χρυσό τον γάτο
απονομήν εκάμνοντας τιθέμενο στον πάτο.
Tου Νano  Latino 
www.ierapolis.blogspot.com

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...