Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Για καταναγκαστική υπερεργασία καταγγέλλουν γιατροί και εργαζόμενοι τη Διοίκηση του νοσοκομείου Αγρινίου. Απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 17 Ιανουαρίου


Σε νέο κύκλο αντιπαράθεσης και κινητοποιήσεων με τη Διοίκηση του νοσοκομείου μπαίνουν οι γιατροί και το Σωματείο των εργαζομένων.
Οι γιατροί προχωρούν σε κινητοποιήσεις για τις εφημερίες και οι εργαζόμενοι συμπαρίστανται. Το σωματείο των εργαζομένων μάλιστα εξέδωσε ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται "Το Ε.Σ.Υ. δέχεται αυτό τον καιρό πιθανόν το τελειωτικό του χτύπημα ζώντας την απαξίωση και την κατάργησή του. Με την εφαρμογή του Νόμου των εφημεριών 3868/10 αρχίζει πια να είναι ορατή η τραγική έλλειψη ιατρικού προσωπικού και να φαίνεται πόσο….γυμνός ήταν πάντα ο Βασιλιάς.
Με την εφαρμογή του Νόμου 5 προς 1 που ορίζει ότι κάθε 5 αποχωρήσεις θα γίνεται μόνο 1 πρόσληψη,φαίνεται ξεκάθαρα πόσο κούφια ήταν τα λόγια τα μεγάλα, πόση απαξίωση υπάρχει".


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγρίνιο 14 / 01/ 2011


ΨΗΦΙΣΜΑ
του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α.

Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ν.Α. σε συμβούλιο που πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 13/01/2011 αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης προς την ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ για την απόφαση να προκηρύξει στάση εργασίας για τις ημέρες 17-18-19/01/2011.

Το Ε.Σ.Υ. δέχεται αυτό τον καιρό πιθανόν το τελειωτικό του χτύπημα ζώντας την απαξίωση και την κατάργησή του. Με την εφαρμογή του Νόμου των εφημεριών 3868/10 αρχίζει πια να είναι ορατή η τραγική έλλειψη ιατρικού προσωπικού και να φαίνεται πόσο….γυμνός ήταν πάντα ο Βασιλιάς.

Με την εφαρμογή του Νόμου 5 προς 1 που ορίζει ότι κάθε 5 αποχωρήσεις θα γίνεται μόνο 1 πρόσληψη,φαίνεται ξεκάθαρα πόσο κούφια ήταν τα λόγια τα μεγάλα, πόση απαξίωση υπάρχει.

Τα προγράμματα εφημεριών που κατατίθενται πια και που ¨στρογγυλεύονται¨ από την Διοίκηση του Νοσοκομείου με καταναγκαστική υπερεργασία, είναι απολύτως ανασφαλή και επικίνδυνα για την υγεία των πολιτών και δεν τυγχάνουν της έγκρισης κανενός επιστημονικού οργάνου.

Κρίσιμες ειδικότητες παραμένουν ακάλυπτες τόσο για τα επείγοντα περιστατικά όσο και για τους νοσηλευόμενους ασθενείς.

Από την άλλη, το χαράτσι των 5 ευρώ που καλούνται να πληρώσουν άπαντες οι πολίτες για να έχουν στοιχειώδη ιατρική φροντίδα δηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεση της Κυβέρνησης να κάνει το σύστημα εισπρακτικό, την παροχή υπηρεσιών εμπόριο, τον ασθενή πελάτη.

Ζητάμε:

  • Άμεση ανάκληση του νόμου περί εφημεριών
  • Άμεση ανάκληση της διάταξης του 5 προ 1.
  • Κατάργηση της αύξησης του εισιτηρίου στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα με το ψήφισμα αυτό την πρόθεσή μας να είμαστε πάντα παρόντες σε κάθε αγώνα που θα γίνεται με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας, την απρόσκοπτη φροντίδα υγείας σε κάθε πολίτη που και το δικαιούται και του αξίζει.

  • ΔΩΡΕΑΝ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


To Δ/Σ
Σ.Ε.Ν.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: