Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ο Νίκος Υφαντής ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών.


Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα ορίστηκαν σήμερα οι τρεις θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Καθήκοντα Αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν οι:
• Γιώργος Αγγελόπουλος του Παναγιώτη (Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας), Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Πολιτικής.
• Γιώργος Γεωργιόπουλος του Πάνου (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών.
• Νίκος Υφαντής του Γεωργίου (Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας), Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών.
Η θητεία των Αντιπεριφερειαρχών είναι διετής.
Βοηθός Αντιπεριφερειάρχη με αρμοδιότητα «θέματα Διασύνδεσης ΑΕΙ-ΑΤΕΙ και ερευνητικών ιδρυμάτων με έρευνα – καινοτομία και τοπική ανάπτυξη» ορίζεται ο Καθηγητής Δημήτρης Δουγένης, περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας.
Αναπληρωτής του Περιφερειάρχη ορίζεται ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος.
Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ορίζεται, με απόφαση του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γιώργος Γεωργιόπουλος.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νίκος Υφαντής γεννήθηκε στην Καμαρούλα Αγρινίου και προέρχεται από αγροτική οικογένεια.
Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο Αγρινίου, φοίτησε στο Πολυτεχνείο της Μπολόνια Ιταλίας απ’ όπου έλαβε το Δίπλωμα
του Πολιτικού Μηχανικού και συμμετείχε ενεργά στην αντιστασιακή οργάνωση του ΠΑΚ Ιταλίας.
Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στο Αγρίνιο όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως μελετητής ιδιωτικών έργων.
Από το 1982 εργάζεται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και από το 2003 ως προϊστάμενος του Οργανισμού στο Αγρίνιο.
Παράλληλα ασχολήθηκε ενεργά με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, εκλεγείς τρείς φορές Νομαρχιακός Σύμβουλος, - εκλογές 1994, 1998 και 2002.
Την τετραετία 1995-1998 διετέλεσε Αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας.
Στις Περιφερειακές εκλογές 2010 εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας με το Συνδυασμό “Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην πρόοδο”.
Διετέλεσε επίσης επανειλημμένα Νομαρχιακός Σύμβουλος ως αιρετός εκπρόσωπος της Επαρχίας Τριχωνίδας και ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νομαρχιακού Ταμείου Αιτωλοακαρνανίας πριν τη θέσπιση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.
Δραστηριοποιήθηκε στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, όπου διατέλεσε επανειλημμένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Γραμματέας της ΟΕΣ, καθώς και μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΘΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΗΤΣΟΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΓΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ; 'Η ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΕΙ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ; ΤΟ "ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ" ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΠΑΡΌΛΑ ΑΥΤΑ; ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.

Μεσολόγγι: Ποιοι θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις ζημιές στο Διοικητήριο

Την ώρα που οι αγρότες αποφάσιζαν να αλλάξουν τρόπο διαμαρτυρίας και να μην προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμων, οι συμπεριφορές ορισμένων «θερμο...