Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

Σόκαρε η εικόνα του έγκλειστου Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη από την απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο από τον επικεφαλής της αγιοταφικής αδελφότητας...Η αποκάλυψη ότι ο Ειρηναίος κρατείται κλειδωμένος από τους ιεράρχες του Πατριαρχείου και όχι από την αστυνομία και η καταβεβλημένη εικόνα του, ξεσήκωσε γιατρούς, δικηγόρους, αλλά και καθηγητές Πανεπιστημίου, οι οποίοι τώρα προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν αυτήν την...
αδικία που συμβαίνει στα Ιεροσόλυμα.
Καταιγιστικές επιστολές προς τον οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο ετοιμάζονται ήδη από ιεράρχες ζητώντας την διακριτική τους παρέμβαση για να σταματήσει αυτή η ντροπή στα Ιεροσόλυμα ώστε να μην «πληγώνεται» άλλο το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Από την άλλη πλευρά βάσιμες πληροφορίες θέλουν μια μεγάλη μερίδα αγιοταφιτών μοναχών να ετοιμάζονται να ξεσηκωθούν εναντίον της σημερινής ηγεσίας του Πατριαρχείου, με αφορμή τον εγκλεισμό του Πατριάρχη Ειρηναίου στο κελί του αλλά και με πολλές άλλες αιτίες που έχουν προκαλέσει το θυμό τους εδώ και καιρό.

Την ίδια ώρα, οικογένεια Αράβων ανεβάζει με σκοινί στο παράθυρο του έγκλειστου Πατριάρχη λίγα τρόφιμα και βιταμίνες για να μπορεί να τρέφεται. Όμως όσες φορές κι αν προσπάθησαν να τον επισκεφθούν κανονικά δεν τα κατάφεραν.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τον σημερινό επικεφαλή του Πατριαρχείου Θεόφιλο να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αφού η απόφασή του για τον περιορισμό του αδελφού του στο κελί του, του έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο και προβλήματα μέσα στην αδελφότητα...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ , ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΚΚΑΣ ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ?
ΕΜΕΙΣ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΤΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ...