Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ανδρέας Μακρυπίδης: «Η αξιοποίηση της Δημόσιας έκτασης στο Αντίρριο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.»


O
Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανδρέας Μακρυπίδης κατέθεσε ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών κ.Γιώργο Παπακωνσταντίνου ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την απόφαση αξιοποίησης της παραθαλάσσιας έκτασης 223 στρεμμάτων στο Αντίρριο, πλησίον της γέφυρας, που έλαβε σε πρόσφατη συνεδρίαση της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ). Επίσης ο Βουλευτής ζητά ο όποιος σχεδιασμός γίνει, να είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας αφού η ευρύτερη περιοχή, ως πύλη εισόδου στην Αιτωλοακαρνανία, έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. 
Στην ερώτηση του ο Βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων
τα εξής: «Στα πλαίσια του προγράμματος για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας συνεδρίασε πρόσφατα η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) και έλαβε αποφάσεις σχετικά με την καταγραφή και την προώθηση της αξιοποίησης συγκεκριμένων σημαντικών ακινήτων του Δημοσίου.
Ανάμεσα στα Δημόσια Ακίνητα προς αξιοποίηση που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή, περιλαμβάνεται η μεγάλη και αξιοποιήσιμη έκταση στην περιοχή του Αντιρρίου Αιτ/νίας, έκτασης περίπου 223 στρεμμάτων. Η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου, με μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, αφού βρίσκεται στην πύλη της Αιτωλοακαρνανίας, πλησίον της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.»
Ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης επίσης τόνισε ότι: «Η συγκεκριμένη έκταση μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προσφέροντας θέσεις εργασίας. Για τους λόγους αυτούς, είναι αναγκαίο κάθε σχεδιασμός για αξιοποίηση της έκτασης στο Αντίρριο να προχωρήσει με απόλυτη διαφάνεια και με βασικό γνώμονα τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος και παράλληλα να συνεισφέρει στην αύξηση του εθνικού εισοδήματος και της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης.»
Τέλος ο Βουλευτής Ανδρέας Μακρυπίδης ζητάει από τον Υπουργό Οικονομικών διευκρινήσεις για το ποιός είναι ο σχεδιασμός, ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα και πόσο θα ωφελήσει την τοπική και περιφερειακή οικονομία η αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...