Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Δημοτική αρχή από.... "Αδρανή υλικά"!!!


Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει το 2011 (ούτε ο μήνας δεν τελείωσε) και αρχίζουμε δειλά-δειλά να βλέπουμε τα έργα και τις ημέρες του νύν ηγέτη της πόλεως κατά κόσμον ΠιΚατσου και του θιάσου (απ ότι φαίνεται) που τον περιβάλει.
Επί δημαρχίας Λαδά, όπως πληροφορηθήκαμε εκπονήθηκαν μία σειρά μελέτες ώστε όταν θα έρθει το ΕΣΠΑ ή και το περιβόητο leader αλιείας να είναι έτοιμος ο δήμος για να προχωρήσει σε σε έργα χωρίς να χρονοτριβεί με την...εκπόνηση μελετών. 
Μία από αυτές τις μελέτες αφορούσε τα "αδρανή υλικά" δηλ υλικά που υπάρχουν στη φύση και χρησιμοποιούνται για πρώτη ύλη σε κατασκευαστικά έργα. Στην περιοχή μας αυτό που υπήρχε άφθονο ήταν το αμμοχάλικο (λόγω ευήνου). Η συγκεκριμένη μελέτη έφερνε καινοτομίες στην αμμοληψία από το ποτάμι του ευήνου, βλαζοντας ουσιαστικά φρένο στη ρεμούλα που γίνεται αυτή τη στιγμή, αφού είναι γνωστό ποιος είχε ισχυρά συμφέροντα στην περιοχή.
Η συγκεκριμένη μελέτη λοιπόν μετά απο ομηρικούς καυγάδες Λαδά και Σώκου δεν εγκρίθηκε ποτέ απο την περιφέρεια. Τώρα που ο Δήμος πρόκειται να έχει λόγο στη διαχείρηση όλων αυτών των πλουτοπαραγωγικών πηγών λόγω Καλλικράτη, άρχισαν οι διάφοροι τύποι...  τις κινήσεις τους.
Ετσι έλιωσαν οι σόλες του ΠιΚατσου να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες της Κτηματικής υπηρεσίας του Δήμου (μετά των αρμόδιων συνεργατών του) ώστε αν ήταν δυνατόν να πάρει όλο το ποτάμι μαζί του (τα ακούτε κα Τζωρτζοπούλου;) πιέζοντας να πάρει έγγραφη άδεια για να μπορούν να παίρνουν ελεύθερα αμμοχάλικο απο το ποτάμι δήθεν για την κατασκευή έργων (αμα τα δούμε κιόλας!!!), τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει εκπονήσει ούτε καν τεχνικό πρόγραμμα!!!
Η αλήθεια είναι ότι κόπηκε η προηγούμενη μελέτη γιατί έβαζε φρένο στην ασυδοσία που είπαμε πιο πάνω. Για να εκπονηθεί νέα μελέτη που να "ταιριάζει" με τις επιθυμίες του ΠιΚατσου και των διαφόρων που είναι πίσω από αυτόν, θα πάρει πολύ καιρό. Γιαυτό και η πίεση στην κα Τζωρτζοπούλου για να πάρουν άδεια για άνευ όρων συγκομιδή αμμοχάλικου από τον Εύηνο. Αν το καταφέρουν αυτό να είστε σίγουροι ότι το αμμοχάλικο θα πάει μόνο στα έργα....!!! Εσείς κ. Κοταντάκη ξέρετε κάτι για το θέμα ή περνούσατε απέξω και επειδή είχε φως μπήκατε μέσα;... Λέμε τώρα ε!
Μήπως λοιπόν πρέπει να πάρει ο κόσμος του Δήμου μιαν απάντηση απο τους εν λόγω κυρίους για να γνωρίζει τι ακριβώς ψήφισε. Πάντως στο συγκεκριμένο θέμα επειδή υπάρχει πολύ παρασκήνιο θα επανέλθουμε.....
Ο υπάλληλος που χτυπάει κάθε πρωί την κάρτα του και όχι λόγω ΠιΚατσου....
www.aboleftos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...