Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο ο Μωραίτης


Παναγιώτης Κουρουμπλής «Καλό θα είναι ο κ. Μωραίτης, επειδή κατέχει κυβερνητική θέση να είναι λίγο φειδωλός στις δηλώσεις του».

Μύδρους εξαπέλυσε ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο συνάδελφό του και Υφυπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραίτη για τις δηλώσεις του σχετικά με το θέμα των φωτοβολταικών.
Ο Αιτωλοακαρνάνας βουλευτής ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι ο κ. Μωραίτης κάνει μνημόσυνο με ξένα κολυβα.
Ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη στο Ράδιο Ακαρνανία ανέφερε ότι
«Καλό θα είναι ο κ. Μωραίτης, επειδή κατέχει κυβερνητική θέση να είναι λίγο φειδωλός στις δηλώσεις του».
Αυτή ήταν η πρώτη παρατήρηση για να συνεχίσει λέγοντας
«Κανένας δεν καταστροφολογεί. Όλοι καταθέσαμε την αγωνία μας και προσπαθήσαμε και προσπαθούμε. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται περισσότερο ο κ.Μωραίτης για την Αιτωλοακακρνανία από τους άλλους. Δεν θέλω να προσωποποιούμε τα πράγματα αλλά όταν μας προκαλούν θα απαντήσουμε. Ας έκανε αυτές τις δηλώσεις πριν από 10 ημέρες. Τι θα έλεγε πριν από 10 μέρες; Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία και δεν την πήραν τώρα. Ξέρουν πολύ καλά και στο Υπουργείο και ξέρει και ο ίδιος ο Μωραίτης ποιοι βουλευτές είχαν πάρει την πρωτοβουλία για να πιέσουν καταρχήν να περάσει η διάταξη για τους αγρότες. Φαντάζομαι δεν θα έχει την άποψη να διαψεύσει αυτά. Αν θέλει ας τα διαψεύσει. Να μας πει ποιοι πήραν την πρωτοβουλία και κάναμε τη φασαρία στην κ. Μπιρμπίλη και πιέσαμε. Αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Εδώ έχουμε προβλήματα σοβαρά. Όταν έρχεται λοιπόν ο διοικητής της ΔΕΗ πριν από 10 μέρες στη Βουλή στην αρμόδια επιτροπή και τον ρωτούν και βάζει ζητήματα για μια σειρά νομών μεταξύ των οποίων και την Αιτωλοακαρνανία, υπήρξε μια πρωτοβουλία 18 βουλευτών οι οποίοι έθεσαν μια ερώτηση. Ανησυχούσαν για αυτό που είπε ο διοικητής της ΔΕΗ και έκαναν την παρέμβαση. Από κει και πέρα ζητήσαμε δια μέσω του ΚΤΕ αφού είχαμε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ τον κ. Καραμίχα να γίνει έκτακτο ΚΤΕ με θέμα τα φωτοβολταικά παρουσία της κ. Μπιρμπίλη, το οποίο έγινε χθες. Επειδή είχε προηγηθεί η προηγούμενη μέρα που υπήρξε μια αντίδραση για το νομοσχέδιο της κ. Μπιρμπίλη όσον αφορά το NATURA, το απόγευμα η κ. Μπιρμπίλη εφόσον είχε και την επόμενη μέρα ΚΤΕ όπου αναμενόταν να είναι τα πράγματα εξίσου δύσκολα με βάση αυτά που είχε δηλώσει ο διοικητής της ΔΕΗ, τον κάλεσε σε σύσκεψη. Και γι αυτό έγινε η εξέλιξη πάνω στην οποία οικοδομούνται οι χθεσινές δηλώσεις. Λοιπόν; Ας είναι λίγο σεμνοί κάποιοι».
Ο κ. Κουρουμπλής σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε ότι τα πράγματα στο θέμα των φωτοβολταικών δεν είναι έτσι όπως κάποιοι τα περιγράφουν.
«Ας γίνει το έργο γιατί ακόμη τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως κάποιοι τα περιγράφουν. Αφού λοιπόν ο κ. Μωραίτης σας λέει τις επόμενες ημέρες θα εγκριθούν τα δάνεια εγώ καλοπίστως το δέχομαι.
Αφού τα έχει λύσει όλα ο κ. Μωραίτης θα περιμένουμε και θα δούμε.
Δυσκολίες υπάρχουν. Όταν ο διοικητής της ΔΕΗ λέει πριν 10 ημέρες ότι υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, εμείς πιέζουμε ώστε να υπάρξουν δυνατότητες των δικτύων, διότι βάλαμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με το τι φορτίο δέχονται από άλλες εγκρίσεις που έχουν γίνει για φωτοβολταικά στην περιοχή σε εταιρίες. Ακούγονται διάφορα. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα. Θα μιλήσω όταν θα έρθει η ώρα.
Αυτό που θεωρώ ότι είναι ευθύνη μου είναι να παλέψω να πιέσω να βοηθήσω τους ανθρώπους που προσπαθούν να έχουν ένα επικουρικό εισόδημα από αυτή την ιστορία.
Εγώ έχω πει στον κ. Μωραίτη, στον κ. Μακρυπίδη στην
κ. Γιαννακά ότι αυτά τα ζητήματα θέλουν μια συλλογική προσπάθεια από όλους μας και δεν ενδιαφέρεται κάποιος περισσότερο από τους άλλους. Πιστεύω ότι και οι 4 είμαστε βουλευτές κυβερνητικοί και η ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτόν τον τόπο είναι συλλογική. Αν κάποιοι δεν λειτουργούν συλλογικά αυτό είναι άλλο θέμα. Αν θέλουμε να κάνει ο καθένας το μαγαζί του ας αναλάβει και την ευθύνη. Ο κ.Μωραίτης αφού είναι υπουργός ας αναλάβει όλα τα ζητήματα του νομού. Εμείς είμαστε οι καταστροφολόγοι;»

2 σχόλια:

Thiseas είπε...

Είναι όλες... ένα μάτσο ...βιόλες.....
Τι να μας πεί κι ο Κουρουμπλής; την τζίφρα του την έβαλε στο μνημόνιο κι αυτός κι ολα τα κουτάβια του Πασοκ στο Νομό μας.
Από αυτόν περίμενα κάτι καλύτερο, τώρα είναι αργά.
Τα γραπτά μένουν, τα λόγια... τα παίρνει ο αέρας

Ανώνυμος είπε...

καλά μιλά και ο επαναναστατης του γλυκού νερου; ο κ. "διαφωνω και μετά ναι σε όλα;"
Και γιατί μυγιαζεται από τις δηλώσεις Μωραίτη;

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...