Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Μη βγάζεις τον καημό σου σεργιάνι..."

Τις τελευταίες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας το τιμολόγιο που έκοψε ο Αντιδήμαρχος Μεσολογγίου κ. Κοταντάκης για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα ΣΕΚ-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΙΕΚ.




Το μηνύμα που έφτασε στο blog από υποστηρικτή του δημάρχου Μεσολογγίου μας ενημέρωνε με ένα "ιδιαίτερο τρόπο" ότι παρακάλεσαν (οϊμέ) τον Αντιδήμαρχο να συνδράμει γιατί όπως υποστήριξαν "Τον παρακάλεσαν τηλεφωνικώς τρεις φορές, τρία διαφορετικά διοικητικά στελέχη των σχολικών μονάδων, να τους φέρει πετρέλαιο επί πιστώσει λόγω της γνωστής και δεδομένης κατάστασης με την σχολική επιτροπή διότι υπήρχε η θέση των μαθητών για κατάληψη σε περίπτωση που δεν θα είχαμε θέρμανση (και ορθώς), εκείνος ανταποκρίθηκε άμεσα και τις τρεις φορές με αποτέλεσμα να μην κάνουν ΚΑΤΑΛΗΨΗ οι μαθητές... Συνέπεια των παραπάνω, είναι το τιμολόγιο αυτό, το οποίο το μόνο πράγμα που αποδεικνύει είναι η μικροψυχία κάποιων αλλά και αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο τόπος αυτός δεν είναι βρίσκεται όλως τυχαίως στην παρούσα κατάσταση..."
Ευτυχώς τα παρακάλια τους εισακούστηκαν και ο Αντιδήμαρχος έσπευσε να "σώσει" την κατάσταση.
Στη συνέχεια ο υποστηρικτής εξετράπει της πορείας του και άρχισε να απολογείται αλλά και να ομιλεί για "λιβελογραφήματα δημοσιογραφίσκων μιας κακώς εννοούμενης και αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας του αισχίστου είδους..."


Ο ΝΕΜΕΣΙΣ λοιπόν, όπως ο ίδιος υπογράφει, πρέπει να γνωρίζει ότι όταν κάποιος επιθυμεί να προχωρήσει σε μια τόσο θεάρεστη πράξη και για να μην προχωρήσουν τα παιδιά σε καταλήψεις (πω πω καημός για τη μάθηση) θα έπρεπε να ζητήσει ο δήμαρχος τη συνδρομή κάποιου άλλου επαγγελματία από το νέο διευρυμένο δήμο ή αν ο Αντιδήμαρχος επιθυμούσε να κάνει μια δωρεά. Η τελευταία λέξη μάλλον είναι άγνωστη. Είναι όμως γνωστή η λέξη «εθελοντισμός»!


Πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου σήμερα υποστήριξε όταν ρωτήθηκε αν θα έπρεπε να γίνει δωρεά ότι «όσοι μπαίνουν στην πολιτική δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους».
Δεν είναι όμως και οι πολίτες αγαπητέ μου υποχρεωμένοι να ανέχονται πια πολιτικούς που έχουν πολλές και γεμάτες τσέπες από την πολιτική τους καριέρα!
Δεν μπορεί... όλο και κάποιος θα φιλοτιμούνταν να προμηθεύσει με πετρέλαιο αυτές τις σχολικές μονάδες.
Δεν είχε όμως κατά πως φαίνεται κάποιον άλλον γνωστό και ο πρώτος που ίσως να του ήρθε στο μυαλό ήταν ο Αντιδήμαρχός του.
Τίποτα κακό θα μου πείτε και θα συμφωνήσω μαζί σας.
Μόνο….
Μόνο να, εδώ λένε κάποιοι ότι μπαίνει θέμα…ΗΘΙΚΟ!
Θέμα ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ…
Δεν μπορείς κύριε μου να επιτρέπεις στον Αντιδήμαρχό σου όσο ακέραιος χαρακτήρας και να είναι, εκτός από το μισθό του να παίρνει και δουλειά από το δήμο.
Ακόμη και αν φτάσεις στο έσχατο σημείο της ανάγκης να μην …παρακαλέσεις!
Οι πρόγονοί σας στο Μεσολόγγι έχυσαν το αίμα τους για να μην ατιμαστούν . Για να μην πέσουν στα χέρια των Τούρκων.
Δεν παρακάλεσαν για βοήθεια και όταν έφτασαν στο έσχατο σημείο έκαναν την Ηρωική Έξοδο.
Εκεί στο σημερινό δημαρχείο δε νομίζω να υπήρχε τόσο μεγάλη ανάγκη ώστε να πέσουν στα γόνατα και να παρακαλέσουν(!) για μερικά λίτρα πετρέλαιο.
Υπήρχε μεν ανάγκη αλλά θα μπορούσαν να σκεφτούν ή ακόμη και να ψάξουν να βρουν κάποιον άλλο επαγγελματία να τους εξυπηρετήσει και όχι τον Αντιδήμαρχο που εγώ σας λέω από την καλή του την καρδιά προφέρθηκε να λύσει το θέμα.


Ελπίζω μόνο να έλυσε το θέμα μια φορά.


Να μη χρειάστηκε να το λύσει δεύτερη!


Όσο για αυτά τα ωραία που γράφετε φίλτατε ΝΕΜΕΣΙΣ ίσως θα πρέπει να βάλετε στο κεφάλι σας ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα δεν είναι…να δεις πως το λες… «λιβελογραφήματα δημοσιογραφίσκων μιας κακώς εννοούμενης και αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας του αισχίστου είδους...»


Φαίνεται αγαπητέ ότι αν μη τι άλλο κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

Κι αν τώρα τα πράγματα είναι επί πιστώσει αύριο...μεθαύριο θα είναι τοις μετριτοίς...


Τι να γίνει, όταν η αλήθεια βγαίνει στο φως εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να δείξεις ότι υποστηρίζεις κάποιους απλά για την «τιμή» των «όπλων»!


Με άλλα λόγια "Μη βγάζεις τον καημό σου σεργιάνι"!


sarakaimara







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ..κανεις καλη δουλεια.Ευτυχως που υπαρχουν τα μπλογκς και μαθαινουμε και καποια πραγματα

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον μας δουλεύουν χοντρά,κατ'αρχας το τιμολόγιο είναι μετρητοίς κομμένο και κατα δεύτερον η τιμή είναι ΥΠΕΡΑΥΞΗΜΕΝΗ....

Ανώνυμος είπε...

ΝΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΣΥΜΕΜΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ(ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΒΛΕΠΕΤΕ) ΣΥΖΗΤΟΥΣΕ ΜΕ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΛΥΕ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕΙ... ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΡΘΕ.. ΤΟΥ ΤΟ ΠΑ ΡΕ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΛΑΣΩ ΛΕΦΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΕ, ΕΛΑ ΜΩΡΕ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΩΡΑ 20 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ 200... ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΠΩΣ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ ΑΛΛΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΛΗΘΙΝΗ... ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ? ΑΣ ΨΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...