Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Συνταγές ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Βατερλώ ενός Δημάρχου
Η μεθοδική και φιλόδοξη αντιμετώπιση του Αιτωλοακαρνανικού πολιτικού πλαισίου εκτόξευσε το σημερινό μας Δήμαρχο από την αντιστασιακή γραμμή της αριστερής παρέμβασης στα κομματικά γρανάζια των θυλάκων εξουσίας επιβάλλοντας και την συμβιβαστική του γραμμή σε θέματα λαϊκής και διατοπικής διεκδίκησης. Οι παλιοί του σύντροφοι αναλισκόμενοι σε αριστερόστροφες καθάριες ιδεολογικές συναναστροφές και αποσυνδεμένοι από την καχυποψία της άκρατης πολιτικής φιλοδοξίας δεν υποψιάστηκαν τις στοχευμένες κινήσεις του επιστήθιου συντρόφου τους ούτε μπόρεσαν να προβλέψουν την ταχεία διαδρομή και εξέλιξη του στον δικομματικό πυρήνα εξουσίας.
Η ευφυής αντιμετώπιση του αχανούς και υπανάπτυκτου αιτωλοακαρνανικού πολιτικού πεδίου και η οργανωτική του δράση τον έφεραν σύντομα στην θέση αντινομάρχη και σε αντιφατικές με την Μεσολογγίτικη Συνείδησή του εκφάνσεις διοικητικής τακτικής. Ήταν το πρώτο συνειδητοποιημένο βήμα του στην μυημένη σοσιαλιστική αντιμετώπιση της ελλαδικής πραγματικότητας προσδίδοντάς του όμως το επιτηδευμένο στοιχείο της παλαιοκομματικής Σωκικής νομενκλατούρας.
Αυτοευνουχισμένος και άνευ επιβλητικής, δημόσιας και ουσιαστικής παρουσίας αναλώθηκε στην φτηνή ρητορεία της κομματικής επιταγής υπό τον φόβο της αλληλοϋπονόμευσης , συχνά απολογούμενος στους σκληροπυρηνικούς κομματάνθρωπους για το αριστερό του παρελθόν. Εμφαντικά προσκολλημένος στην Σώκεια αυλή προετοίμαζε με επιμέλεια την μετάβασή του στα δημοτικά πράγματα δημιουργώντας πυρήνες και συμμαχίες και αντιμετωπίζοντας με συγκατάβαση κάθε αιθεροβάμονα Μεσολογγίτικη ιδεοληψία.
Συντηρώντας και εξωραΐζοντας την αλγεινότητα της κομματικής υπονόμευσης και το σακατιλίκι της σοσιαλιστικής συντροφικότητας μόλις του δόθηκε η ευκαιρία ασπάστηκε την συγκυρία και πρόβαλε μπροστάρης στην διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου. Ομοθυμαδόν στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε μέχρι τις εκλογές συντάχθηκαν μαζί του οι παρατρεχάμενοι κολαούζοι του πράσινου αιτωλοακαρνανικού κομματικού παλιμβαρβαρισμού, διαμορφώνοντας το συμπαγές των κομματικών υποστυλωμάτων του συνδυασμού και συμπαρασύροντάς τον να φλερτάρει αυτάρεσκα με τον ψηφοθηρικό χουλιγκανισμό και την προεκλογική ρουσφετολογία.
Ο κομπασμός της απολίτικης καθημερινότητας και η αναιδής ανεπάρκεια του προκατόχου του, έδωσαν έδαφος στην διαπιστωμένη καπατσοσύνη του και διαμόρφωσαν υπό την <> κομματική σκέπη τα εχέγγυα ενός καλού αποτελέσματος. Αινιγματικά ανέκφραστος, κενολογών και στοχευμένος άσκησε με επιτυχία την εμπορία των προεκλογικών εντυπώσεων ποδηγετώντας και πείθοντας την παρακμιακή αφασία της Μεσολογγίτικης μάζας και της αλλοτριωμένης ψηφοθηρικής της αντίληψης.
Η ακραιφνής επιπολαιότητα, οι αγκυλώσεις, η ανερμάτιστη μωροφιλοδοξία και η αμετροέπεια του δόγματος Μουρκούση, επέφεραν καίριο πλήγμα στο Νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, διχάζοντας την κομματική νοηματοδότηση της αντίπερα όχθης ,δημιουργώντας εμφυλιοπολεμικές διαμάχες, εσωκομματικά αναθέματα και μανιασμένο ρεβανσισμό. Εκμεταλλευόμενος την προσαρμοστική του ικανότητα ,την ευνοϊκή συγκυρία και την απρόσμενη προοπτική νίκης , φόρεσε το Δελαπατριδικό του κουστούμι και στέφθηκε θριαμβικά Δήμαρχος Ιεράς.
Οργανικά προσαρμοσμένος και αφουγκραζόμενος τα κοινωνικά μορφώματα και την παθολογία της βιωματικής καθημερινότητας της πόλης των οικογενειών, της αντίφασης και της ετερότητας απεμπόλησε παλαιά μίση και συμμάχησε με οικογενειακά κατάλοιπα νεκρωμένου πνεύματος και κομψευόμενης προοδευτικότητας. Συμμερίστηκε τους μεταγραφόμενους από την τέως δημαρχιακή λαίλαπα συντρόφους του, την αναγκαιότητα συμμαχιών και συμπλεύσεων που θα προσέδιδαν ρεαλιστικό πλουραλισμό στο δημοτικό εγχείρημα και εχέγγυα καλής πορείας.

Ανώνυμος είπε...

Στην πορεία αυτή απώλεσε την χρυσωμένη από το συγγραφικό του έργο ταυτότητα του αυτοδιοικητικού γκουρού, διαπράττοντας οικτρά λάθη άγνοιας και προχειρότητας στις αναρτήσεις δαπανών. Κατά την ανάληψη καθηκόντων προσεταιρίστηκε φολκλορικά τον απενεργοποιημένο ηγήτορα της αδέσμευτης ετικέτας και προήγαγε σε συνεργατικούς θώκους άχρωμους και άοσμους γόνους οικογενειακού κοτζαμπασισμού. Συνεχίζοντας την επιδερμική προσέγγιση της απόλυτης κυριαρχίας και συντήρησης της εξουσιαστικής του δομής, θρασύτατα εναγκαλίστηκε τα τρέχοντα γραμμάτια προεκλογικών συμβιβασμών, δίνοντας την αίσθηση ότι ο σφετερισμός της καρέκλας και η εξουσιαστική ηδονή τον αποσύνδεσαν από την μεθοδικότητα, την οξυδέρκεια και την διαύγεια που διέθετε κατά τις διαδικασίες ανέλιξής του.
Το χειρότερο όλων είναι ότι ακύρωσε την πεποίθηση του μέσου δημότη στην διαφορετικότητα της νέας δημοτικής αρχής επιβεβαιώνοντας με τις επιλογές του την έλλειψη ρεαλιστικού προβληματισμού, πολιτικής αντίληψης, συνέπειας στην διαχείριση των κοινών και εντιμότητας ενεργειών και επιλογών. Προτίμησε σε ένα μήνα θητείας να ταυτιστεί με την απλοϊκότητα της κομματικής πανάκειας και τις αναξιοκρατικές της δομές, με την κραυγαλέα ανεπάρκεια και το αδηφάγο των κομματικών και οικογενειακών γκρουπούσκουλων και τη παραισθησιογόνο ηθική της κλίκας, του τυχοδιωκτισμού και των ημετέρων.
Η καλπάζουσα ασυναρτησία των δημοτικών πραγμάτων και η αποθέωση του τυχάρπαστου, μας αναγκάζει να παραιτηθούμε από κάθε αξίωση ορθής αντιπροσώπευσής μας και να επισημάνουμε ότι τα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα υπερφίαλα και αυθάδικα δείγματα παρακμιακού ευτελισμού της δημοτικών πραγμάτων θα επιφέρουν το εξόφθαλμο Βατερλώ μιας θητείας που στην αρχική της βάση συγκέντρωσε τις ελπίδες μας για κάτι καλύτερο......

Nano Latino
Αναρτήθηκε από abolialocanda@gmail.com στις 17:04 8 σχόλια

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...