Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Πότε θα φτιάξει επιτέλους αυτό το δίκτυο του ΤΕΙ Μεσολογγίου?


Λάβαμε το παρακάτω email και το δημοσιεύουμε...
Τον τελευταίο μήνα έχει τις χειρότερες ταχύτητες όλων των εποχών. Για να κάνουμε μια απλή αναζήτηση χρειαζόμαστε πάνω απο 40 δευτερόλεπτα...πάς τουαλέτα και ξανάρχεσαι για να δείς τα αποτελέσματα.
Δεν είναι τυχαίο που οι Γερμανοί καθηγητές ρωτάνε τους μαθητές ποιο είναι το βορειότερο κράτος της Αφρικής? και η απάντηση που δίνουν είναι η Ελλάδα.
Δεν μπορεί να μας κρατάτε τόσο πίσω, αν θέλετε να είστε εσείς καθυστερημένοι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ  ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! Μείνετε καθυστερημένοι. Εμείς όμως θέλουμε να πάμε μπροστά και για να γίνει αυτό χρειάζεται κάποιες προϋποθέσεις. Γι αυτό το λόγο υπάρχουν τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αν δεν σας το έμαθε ο ξάδερφος -Μπάρμπας - θείος σας (ή ότι άλλο μπορεί να ήταν)  , όταν σας βρήκε τη δουλειά.
Είστε που είστε άχρηστοι, υπολείμματα ενός άλλου σκουριασμένου κόσμου, κοιτάξτε τουλάχιστον να συνεργαστείτε και να γίνετε χρήσιμοι σε κάτι, στη νέα γενιά. Γιατί ερχόμαστε με φόρα, και πιστέψτε με, θα το θυμάστε κάθε φορά που θα κάθεστε.
Θέλω να ξέρω δεν σας έχει μείνει καθόλου αξιοπρέπεια; δηλαδή τι θέλετε; να μην κάνετε τίποτα και να σας πληρώνουν για αυτό; πόσο κοιμισμένοι μπορεί να είστε; Δεν νοιώθετε βάρος στην κοινωνία και στον εαυτό σας; στα παιδιά σας;
Το ΤΕΙ Μεσολογγίου είναι από τα λίγα που έχουν τις εγκαταστάσεις, αλλά δεν τις χρησιμοποιεί κανένας.  Γυμναστήρια κλειδωμένα για ολόκληρα εξάμηνα, γήπεδα που έχουν γίνει ζούγκλα από τα χόρτα και τη βλάστηση, εστιατόρια τα οποία σου προσφέρουν ότι έχει απομείνει από χθες , παροχή έως και καθόλου Ιντερνετ, τάξεις δεκαπέντε ατόμων που ξαφνικά χωράνε τριάντα άτομα, πανάκριβα μεταφορικά με αστικά, αντί να προωθείται την στήριξη των εστιών, τις κλείνετε για να κάνετε γραφεία; Δεν γίνετε ο λόγος γραφεία προς αίθουσες διδασκαλίας να είναι 4 προς 1. Που τα μάθατε αυτά τα πράγματα και ποιος ιός ηλιθιότητας σας δέρνει;
Νομίζατε ότι έχετε βρει την κότα που γεννάει χρυσά αυγά, και μια ζωή θα τρώτε από αυτή, έλα όμως που τώρα τελευταία δεν είναι και τόσο καρπερή. Λογικευτείτε και σκεφτείτε λίγο πιο καθαρά. Για πόσο θα ζείτε μέσα σε αυτό το ψέμα και τη βαρεμάρα. Και το χειρότερο για πόσο θα σπρώχνεται και τους άλλους σε αυτό.
Οι περισσότεροι από εσάς ζουν εδώ κοντά στο Μεσολόγγι. Σε ένα από τα ποιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Φυσικά για εσάς είναι απλά το μέρος που ζείτε μια ζωή, γι' αυτό και δεν το εκτιμάτε. Ρωτήστε όμως και μας που μας έστειλαν εδώ, θα έλεγα ότι η φράση "μας αρέσει" δεν είναι αρκετό. Για να μην μιλήσουμε για την πλούσια ιστορία, που δεν λέτε με τίποτα να την προβάλετε. Κοιτάξτε να παίζετε με χαρτιά που έχετε στα χέρια σας, γιατί οι μπλόφες αργά ή γρήγορα αποκαλύπτονται. Δεν μπορεί η γενέτειρα τόσων ποιητών , πολιτικών και ανθρώπων του πνεύματος να έχει σαν κύρια απασχόληση την "βιομηχανία του καφέ"  και τα ενοικιαστήρια.
Ο κόσμος αλλάζει και καλά θα κάνετε να αλλάξετε και εσείς,  άλλωστε σε αυτό τον πλανήτη όποιος μέχρι τώρα δεν άλλαξε, εξαφανίστηκε. Θα μου πείτε ότι είστε ωραίος και μεγάλος...ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ! τώρα υπάρχουν ωραιότερη και πολύ μεγαλύτερη από εσένα.
Δεν μπορεί να θες να σε υπολογίζουν στον χώρο της εκπαίδευσης, όταν δεν προσφέρεις ούτε τα βασικά. Έχετε μείνει στη τηλεόραση, το ταχυδρομείο και τη γραφειοκρατία. ΞΥΠΝΗΣΤΕ το υπουργείο είναι ένα κλικ μακριά μου. Το πως μας φέρεστε και μας εκμεταλλεύεστε δεν είναι μυστικό. Γίνεστε ΡΟΜΠΑ κάθε στιγμή που περνάει, στα μηνύματα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο , γράφουμε πόσο τούβλα και βλάκες είστε. Και το χειρότερο ξέρετε ποιο είναι;...ότι όλα αυτά τα ξέρετε, και πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αλλάξετε.
ΛΑΘΟΣ! φυσικά και μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτό και μάλιστα πολλά. Μην μείνετε κολλημένοι στο βάλτο και τον καρκίνο που σας καταστρέφει μέρα με τη μέρα. Κοιτάξτε να βελτιωθείτε και να γίνετε παράδειγμα προς μίμηση , για τη νέα γενιά, να σας θαυμάσουν και να είναι περήφανη για εσάς. Γιατί αλλιώς θα καταλήξετε σε κάνα ΚΑΠΗ μόνη και χίλιες φορές άχρηστοι. 
Το να είσαι σωστός στη δουλειά σου δεν είναι μόνο υποχρέωση προς στο κράτος και στους πολίτες, που πληρώνουν. Είναι δημιουργικότητα και όρεξη για ζωή, είναι το συναίσθημα που σε γεμίζει και όταν πηγαίνεις το βράδυ στο σπίτι ξέρεις ότι σήμερα κάτι έκανες. Ότι έβαλες και εσύ ένα λιθαράκι σε ένα καλύτερο αύριο, ότι έκανες ένα βήμα πιο κοντά στο όμορφο μέλλον.       
Γι' αυτό σου λέω, κοίτα να προσαρμοστείς για να μην εξαφανιστείς.  Αν έφτασες ως εδώ, πρέπει να ομολογήσω ότι είσαι καλός αναγνώστης, όσο για φιλότιμο... όλο και κάτι σου έχει μείνει.
Πρέπει να σου ζητήσω συγνώμη για τη φρασεολογία που χρησιμοποίησα, αλλά έχω δύο καλούς λόγους , πρώτον είναι η τέταρτη φορά που διακόπτετε η διαδικασία ανεβάσματος δεδομένων προς τον Server μου, και όπως πολύ σωστά λέει ο σοφός λαός μας, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.
Κάνε λοιπόν τον κόπο και στείλε αυτό το μήνυμα σε 5-6 φίλους σου, για να αρχίσουμε να βάζουμε μυαλό σιγά σιγά.
Καλή σου ημέρα. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που τα ξέρει όλα γιατί δεν αφήνει όνομα;
Προς τι τέτοιο μένος εναντίον του ΤΕΙ;
Μας οδηγεί στο να πιστέψουμε άλλα πράγματα.

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...