Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΤΕΙ Μεσολογγίου «Γιώργος κερνάει και Γιώργος πίνει»


Εντύπωση μας προξένησε ένα email που ήρθε στα χέρια μας σχετικά με την παράταση της θητείας του Γ. Γ. του ΤΕΙ Μεσολογγίου, το οποίο συνοδεύονταν από το απαραίτητο έγγραφο που δημοσιεύτηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Το Agrinionet αναμένει και την απάντηση του ΤΕΙ Μεσολογγίου για το θέμα.
 
Δεν γνωρίζουμε τι γίνεται στα υπόλοιπα ΤΕΙ της χώρας αλλά σε ότι αφορά το ΤΕΙ Μεσολογγίου, «Γιώργος κερνάει και Γιώργος πίνει»!
 
Σήμερα ήρθε στα χέρια μας ένα έγγραφο το οποίο έχει αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά την παράταση της θητείας του γενικού γραμματέα του ΤΕΙ Μεσολογγίου κ. Γιώργου Σιορίκη.
Να θυμίσουμε εδώ ότι ο κ. Σιορίκης ήταν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας ενώ σήμερα έχει προσχωρήσει στη ΔΗΣΥ, η οποία μάλιστα θα προχωρήσει σε εσωκομματικές εκλογές την προσεχή Κυριακή.
Για να εξηγήσουμε σας αναφέρουμε ότι ο Γ. Γ στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ από εκλεκτορικό σώμα το οποίο προβλέπεται από το νόμο. Τα προσόντα της θέσης που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ είτε καθορίζονται από τον εσωτερικό κανονισμό του Ιδρύματος (ο οποίος όταν εγκριθεί από το υπουργείο γίνεται προεδρικό διάταγμα - βλέπε π.χ. ΤΕΙ Ηπείρου) είτε καθορίζονται σαφώς από το νόμο μέσω ενός εσωτερικού κανονισμού που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για όλα τα ιδρύματα που δεν έχουν την δεδομένη στιγμή εσωτερικό κανονισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...