Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Τιτανομαχία" για τη τη θέση του προέδρου


Το μάλε βράσε έγινε από τη στιγμή που το ρεπορτάζ για όσα συμβαίνουν στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου δημοσιεύτηκε.
 Μάλιστα δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από τους ενδιαφερομένους για την προεδρία του Συλλόγου αλλά και φίλους τους, Σε ένα από αυτά, ο γιατρός που τηλεφώνησε απαιτώντας ουσιαστικά να μάθει ποιος ήταν αυτός που έδωσε τις πληροφορίες, φρόντισε να ενημερώσει τον φίλο του ιατρό του νοσοκομείου για την επικοινωνία και τι ειπώθηκε σε αυτή.
 Λίγες μέρες πριν τη δεύτερη συνεδρίαση της επιτροπής για την εκλογή του νέου προέδρου, στον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου τα νυστέρια έχουν ακονιστεί και είναι έτοιμα να καρφωθούν σε πλάτες.
Τα παραλειπόμενα όμως από την πρώτη συνεδρίαση παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον…
Ένας από αυτούς που παρευρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο ιατρείο του ιδιώτη παθολόγου, ιδιώτης χειρουργός, φέρεται πως είναι χολωμένος γιατί δεν κατάφερε να εκλεγεί μετά από τόσα χρόνια στο Δ.Σ.
Το μένος του δε, ήταν τέτοιο που χρέωσε την αποτυχία της εκλογής του στον Υφυπουργό. Όπως έλεγε παρενέβει και στήριξε νεαρό γιατρό και όχι αυτόν.
Η ένταση που δημιουργήθηκε μεταξύ των δυο κυριότερων διεκδικητών της προεδρίας του συλλόγου, του χειρουργού του νοσοκομείου και του ιδιώτη παθολόγου, πληροφορίες αναφέρουν, έκανε τον δεύτερο να μιλά για αποκλεισμούς .
Πηγές από το περιβάλλον του ιατρικού συλλόγου αλλά και του νοσοκομείου Αγρινίου αναφέρουν ότι κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, ο χειρουργός απαίτησε από τον ιδιώτη παθολόγο να «κόψει» το συνάδελφό του, διευθυντή της κλινικής, από το ψηφοδέλτιο λέγοντας «ή αυτός ή εγώ». Ανάμεσα στους δυο γιατρούς του νοσοκομείου υπάρχει μεγάλη ένταση και κόντρα.
Ειπώθηκε επίσης ότι ο έτερος χειρουργός «κόπηκε» ενώ είχε ήδη ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα για την εκλογή του στο Δ.Σ. του συλλόγου και πήρε την τιμητική θέση του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου με αντιπρόεδρο ιδιώτη καρδιολόγο ο οποίος φέρεται να έχει «εργαστεί» για τον αποκλεισμό του.
Το γόητρο να είσαι πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προκαλεί «Τιτανομαχία»
Η κάψα να γίνει πρόεδρος ένας από τους δυο γιατρούς είναι μεγάλη και οι «απειλές» που εκτοξεύονται είναι απίστευτες.
Ο ιδιώτης παθολόγος «απειλεί» Θεούς και Δαίμονες ότι αν δε γίνει ο ίδιος πρόεδρος, θα παραιτηθεί από το Δ.Σ.
Φέρεται δε να έχει πει στον χειρουργό παρουσία και των άλλων ότι είναι αυτός που τον έβαλε να κόψει το συνάδελφό του.
Κάποιοι γιατροί στο Αγρίνιο, υποστηρίζουν ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει προβλήματα γιατί αυτός που σήμερα υποστηρίζει το χειρουργό, παλαιότερα υπήρξε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου «στα χαρτιά και για δικό του πολιτικό όφελος».
Οι «ανίερες» συμμαχίες
Οι δυο μονομάχοι έχουν πάρει με το μέρος τους κάποιους συναδέλφους τους και δίνουν τη μάχη της προεδρίας.
Ο χειρούργος του νοσοκομείου, πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει στο πλευρό του Ακτινολόγο ενώ στο παρελθόν φέρονται να έχουν σχηματίσει έναν ιδιότυπο συνασπισμό ώστε να παροπλίσουν στο Επιστημονικό Συμβούλιο τον άσπονδο εχθρό που ζήτησε να «κοπεί» από το ψηφοδέλτιο.
Στο νοσοκομείο λέγεται ότι το τελευταίο διάστημα χειρούργησε συγγενικό πρόσωπο του συζύγου της Ακτινολόγου.
Στο άλλο στρατόπεδο, η συμμαχία του ιδιώτη παθολόγου, λέγεται ότι είναι με τον ιδιώτη οφθαλμίατρο, ο οποίος είχε υπηρετήσει για χρόνια στο νοσοκομείο και είχε δημιουργηθεί θέμα επειδή ο συνάδελφός του και τότε διευθυντής της Οφθαλμιατρικής, είχε κλειδωμένα στο γραφείο του υλικά που χρειάζονταν για να προχωρήσει σε χειρουργική επέμβαση.
Θα είχε μια ακόμη ψήφο εάν δεν είχε μείνει στην απέξω ο ιδιώτης χειρουργός που φέρεται να είναι πολύ χολωμένος με την υποστήριξη του Υφυπουργού στο νεαρό γιατρό που επιθυμούσε να γίνει πρόεδρος και τον απέκλεισαν «για το νεαρό της ηλικίας του» όπως υποστήριξαν. Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουν είναι πως ο νεαρός Γενικός Γιατρός φέρεται να έχει την υποστήριξη τόσο του Υφυπουργού όσο και δυο ακόμη βουλευτών για το λόγο αυτό πήρε και πολλούς μη αναμενόμενους ψήφους.
Ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου που επιθυμεί να έχει δυο καρπούζια κάτω από μια μασχάλη, φέρεται να υποστηρίζει στο διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου και σε γιατρούς, δείχνοντας μάλιστα προς απόδειξη των όσων λέει, τις κλήσεις στο κινητό του, ότι δέχεται πολιτικές πιέσεις από το γραμματέα της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ αλλά και από το γραμματέα της Ν.Δ. κ. Λυκουρέντζο, για τη στάση που θα κρατήσει στην ψηφοφορία…
Η 5η ψήφος όμως είναι αυτή που θα εκλέξει τον πρόεδρο…
Το Δ.Σ αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες και αν δούμε να βγαίνει καπνός από την Cappella Sistina το πιθανότερο είναι ότι κάποιοι θα έχουν καπνίσει …από το κακό τους!!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...