Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Περίεργη απόφαση απευθείας ανάθεσης έργου απασχολεί το γραφείο του πρωθυπουργού


Μια πολύ περίεργη υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου, αναμένεται να απασχολήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες το γραφείο του πρωθυπουργού.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Βόρειο Ελλάδα διορισμένος πολιτικός ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Δυτική Ελλάδα, με απόφαση του φέρεται να έδωσε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία η οποία δεν είχε την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε πω πω πω Μεγαλοπρεπειες παλια μου τεχνη κοσκινο ε ρε τα παιδια το ΑΚΗ δεν ξεχασαν ουτε την τεχνη ουτε το χουη αιδως Ευρυτανοαγρινιωτες που θελετε να εκπροσωπειτε αθωες φτωχες ρυτιδιασμενες απο τον πονοκαι το μεροκαματο ψυχες ΑΙΔΩΣ ξεχασατε την καταγωγη σας ΑΙΔΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Σε μεγάλο φιάσκο οδηγήθηκε η σύμβαση για την εξόρυξη ζεολίθου στα Πετρωτά του Έβρου
Με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη ακυρώνεται η σύμβαση για την απ’ ευθείας μίσθωση του λατομείου Ζεόλιθου στα Πετρωτά - Τριγώνου που είχε υπογραφεί ακριβώς πριν από ένα μήνα από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Θύμιο Σώκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Η απόφαση έχει ως εξής:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚ_Ν &
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚ_Ν ΟΡΥΚΤ_Ν
ΤΜΗΜΑ Β’ (Λ-466)
Αθήνα, 14 /6/2011
Αρ. Πρωτ.: Δ8-Β/Φ6.14.15/οικ.13795/2444
ΑΠΟΦΑΣΗ
Ταχ. Δ/νση: Μεσογείων 119
Ταχ. Κώδικας: 101 92 ΑΘΗΝΑ
Πληροφορίες: Κίμων Αλεξίου
Τηλ.: 210-6969320
Fax: 210-6969346
ΘΕΜΑ: Ακύρωση της με αρ. πρωτ. 906/22.3.2011 απόφασης του Γενικού
Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με
αίτημα για απευθείας μίσθωση λατομείου βιομηχανικού ορυκτού (ζεολίθου)
σε δημόσια έκταση στην περιοχή του Δ.Δ. Πετρωτών, Δήμου Τριγώνου, Ν.
Έβρου από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:…κλπ, κλπ
…5. Κατόπιν των ανωτέρω κατά παράβαση νόμου ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης επιλήφθηκε της από 26/1/2011 αίτησης θεραπείας που άσκησε η εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. και εξέδωσε την με αρ. πρωτ. 906/22.3.2011 απόφαση περί αποδοχής της και ακολούθως την με αρ. πρωτ. 940/24.3.2011 απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η απευθείας μίσθωση του υπόψη δημόσιου λατομικού χώρου στην εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., επανεξετάζοντας κατ’ ουσία την υπόθεση και παρεκκλίνοντας από όσα κατά ουσιαστική κρίση είχε αποφανθεί η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με την απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής. Επισημαίνεται ότι σε κανένα σημείο του σκεπτικού ή του διατακτικού της απόφασης επί της αίτησης θεραπείας δεν μνημονεύεται η, προσβαλλόμενη, απορριπτική του αιτήματος για απευθείας μίσθωση με αρ. πρωτ. 3034/17.6.2009 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία δεν ανακαλείται ρητά.
6. Στο πλαίσιο του κατασταλτικού ιεραρχικού ελέγχου που προβλέπεται στο άρθρο 8 του Ν. 3200/1955, το οποίο έχει, κατά τα ανωτέρω, εφαρμογή και στην περίπτωση των Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας, και ήδη, σύμφωνα με τις μεταβατικές και τελικές διατάξεις του Ν. 3852/2010, των Γενικών Γραμματέων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ο εκάστοτε αρμόδιος Υπουργός, εν προκειμένω η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, δύναται και αυτεπαγγέλτως να ακυρώσει παράνομη πράξη των οργάνων αυτών μέσα σε προθεσμία τριών μηνών από την έκδοσή της.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας, την με αρ.πρωτ. 906/22.3.2011 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης ΔιοίκησηςΜακεδονίας – Θράκης, με την οποία έγινε αποδεκτή η με αρ. πρωτ. 192/26.1.2011 αίτηση θεραπείας της εταιρείας Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ& ΣΙΑ Ο.Ε. και δόθηκε εντολή στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την απευθείας μίσθωση του εν λόγω δημόσιου λατομικού χώρου από την εταιρεία Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. βάσει του άρθρου 11 παρ. 1 του Π.Δ. 285/1979, καθώς και κάθε άλλη πράξη που εκδόθηκε σε εκτέλεση αυτής.
Ο Υφυπουργός
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Ιωάννης Μανιάτης
ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ. ΜΠΛΟΓΚ 'PIAZZA DEL POPOLO'

Ανώνυμος είπε...

Εαν λειτουργούσε η δικαστική εξουσία στον οικο ανοχής που λέγεται Ελλάδα οι τελευταίοι αιρετοί Πολιτικοί μας Αρχοντες στην Αιτωλ/νία ή κάποιοι από αυτούς (Νομάρχες-Δήμαρχοι) θα έπρεπε ή να είχαν εκπέσει των αξιωμάτων τους προ πολλού ή να ήταν στη φυλακή όταν Δημοπρατούσαν έργα προ τετραετίας χωρίς καμμία υπάρχουσα πίστωση και με μόνο στόχο να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές.Σήμερα αρκετοί προμηθευτές και Εργολάβοι ωρύονται γιατί έχουν πληρώσει ΦΠΑ φόρους κ.λ.π. και είναι ακόμα απλήρωτοi;
Πουτάνα Ελλάς πως με τυρανάς

Ανώνυμος είπε...

Εαν λειτουργούσε η Δικαστική εξουσία σ΄αυτόν το τόπο και δεν ήταν εξαρτόμενη θαπρεπε οι αιρετοι του τόπου μας της τελευταίας πενταετίας ή να τους είχε απογαρευθεί η επανακλογή τους ή να είχαν εκπέσει των αξιωμάτων τους ή να ήταν στη φυλακή.Ο λόγος απλός, ΔΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΝ ή ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ προ τριών και τεσσάρων ετών χωρίς να έχουν αντίκρυσμα στα ταμεία τους με συνέπεια μετά από 3,4,& 5 χρόνια να παραμένουν Προμηθευτές & Εργολάβοι απλήρωτοι οι οποίοι έχουν πληρώσει ΦΠΑ,φόρο κ.λ.π.
Ο λόγος ήταν να επανεκλεγούν και να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους.
Πουτάνα Ελλάς πως με τυρανάς, αμα κλέψεις 1 κιλ.ο ψωμί από ένα φούρνο πηγαίνεις μέχρι το δικαστικό μέγαρο, οι παραπάνω ούτε απέξω δεν περνάνε.

Ανώνυμος είπε...

αυτος ο ανθρωπος θελει να εκλεγει και βουλευτης μπραβο αιτωλοακαρνανες ψαξτε ρε τα λατομεια της αιτολοακαρνανιας με ποιες διαδικασιες και σε ποιους δοθηκαν ποτε δοθηκαν αχ ρε ενας εισαγγελεας σ αυτη τη χωρα πατριωτης δεν θπαρχει

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ, ΠΩΣ:
EIMAΣTE ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΚΑΙ “ΚΟΒΟΥΜΕ” ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ:
Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ” ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΑΠ’ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΙ ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ …
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Θ’ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ , ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΚΙ ΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΗΓΕΤΙΣΚΩΝ ΠΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ,

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

Ανώνυμος είπε...

” Γιός μυαλωμένος κάνει ευτυχισμένο τον πατέρα του, ενώ ο άμυαλος είναι η στενοχώρια της μάνας του ” – Σολομών
Οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες που φτάνουν στο ιστολόγιό μας απο εργαζόμενους και μη στην πρώην Νομαρχία Αιτωλ/νίας, λένε πως ο ……. απερχόμενος Νομάρχης φεύγοντας, άφησε πίσω του συντρίμια …. Γραφεία άδεια χωρίς προσωπικό και μια χαώδη διοικητική κατάσταση… Πως τακτοποίησε τους κολλητούς σε θεσεις που επιθυμούσαν εντός – εκτός και επι τα αυτά και για να αποκατασταθεί η στοιχειώδης ομαλοποίηση στην συγκεκριμένη διοικητική μονάδα ποιός ξέρει πόσος καιρός θα περάσει …
Θα παρακάμψουμε όμως κάποιες επι μέρους ατομικές καταγγελίες κατα του κ. Σιώκου και θα σταθούμς σ’ αυτήν του “μετωπου ελευθερων πολιτων”:
“Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» κατά πως την αντιλαμβάνεται ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σώκος

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό από τις βαρύγδου­πες εξαγγελίες των Κυβερνη­τών και τον ορυμαγδό των δηλώσεών τους ότι ο νέος Νόμος περί αιρετού περιφερειάρχη και αναδιάρ­θρωσης των Νομαρχιών ή «Καλλικράτης» όπως είναι ευρύτερα γνωστός, είναι η ναυαρχίδα της μεταρρύθμισης και της ριζοσπαστικής αλλαγής στην Δημόσια Διοίκηση όπως επαγγέλλεται η Κυβέρνηση και οι κυβερνητικοί ινστρούχτουρες.
Ο νόμος περί «Καλλικράτη» δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους του Νο­μάρχη να αιτούνται εθελοντικές, μετα­τάξεις σε Δήμους στους οποίους σύμφωνα με το Νόμο έχουν εκχωρηθεί αρμοδιότητες των υπό κατάργηση Νο­μαρχιών όπως υφίσταντο μέχρι τώρα. Όμως οι Δημόσιοι υπάλληλοι όπως είναι εμφανές δεν έχουν εμπι­στοσύνη ούτε στις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος Ραγκούση, ούτε στην αξιοπιστία των Νομαρχιακών και Δημοτικών αρχόντων, αφού οι εθελού­σιες μετατάξεις στο Νομό μας είναι ελάχιστες, πλην μίας μόνο περίπτω­σης. Τις μαζικές μετατάξεις από τις Υπηρεσίες της Νομαρχίας Αιτωλ/νίας στο Μεσολόγγι στον νέο – διευρυμένο μετά τον Καλλικράτη – Δήμο Αγρινίου. Τι όμως συμβαίνει ακριβώς και πώς εξη­γείται όμως το φαινόμενο αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Εν προκειμένω, μια πλειάδα υπαλ­λήλων της Νομαρχίας στα κεντρικά του Μεσολογγίου, οι οποίοι έλκουν την κα­ταγωγή τους και διαμένουν στην πε­ριοχή Αγρινίου και όπως είναι φυσικό να θέλουν να απαλλαγούν από το κα­θημερινό κόστος μετάβασης από το Αγρίνιο στο Μεσολόγγι και τανάπαλιν, αντελήφθησαν ότι ο «Καλλικράτης» απο­τελούσε μία θαυμάσια ευκαιρία να πα­λινδρομήσουν στον τόπο διαμονής τους έστω και διαμέσω του Δήμου Αγρινίου. Όμως ο Νόμος δεν τους ευνοεί, αφού υπάρχουν περιορισμοί και προϋποθέσεις που δεν καλύπτονται.
Αυτό όμως δεν είχε καμία σημασία, αφού η πολυπραγμοσύνη του κ. Σώκου ξεπέρασε τις προϋποθέσεις που απαι­τεί ο Νόμος διαβρώνοντάς τον. Άλλωστε “ημέτερός” μας είναι ο Υπουργός, “δική” μας και η κυβέρνηση, άρα ό,τι θέλουμε κάνουμε κατά πως φρονεί ο Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σώκος.

Ανώνυμος είπε...

Έλα όμως που καμιά φορά τα πράγ­ματα περιπλέκονται και δεν εξελίσσο­νται κατά το δοκούν των κυβερνητών. Ειδικότερα, πλειάδα υπαλλήλων της εν λόγω κατηγορίας που προαναφέρ­θηκε, υπέβαλλαν αίτημα μετάταξής τους στο Δήμο Αγρινίου με φροντίδα και προσωπική μέριμνα του Νομάρχη κ. Σώκου, όχι βέβαια για να καλύψουν ανάγκες που προέκυψαν από εκχωρηθείσες αρμοδιότητες στους διευρυμέ­νους Δήμους, αλλά για να λύσουν το δικό τους πρόβλημα μετάθεσης στο Αγρίνιο, αφού δεν κάλυπταν τις κατά Νόμο προϋποθέσεις ώστε να μεταταγούν, πράγμα που απεδείχθη περί­τρανα όταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καθώς επέστρεφε τους φακέλους των αιτούντων για μετάταξη Υπαλλήλων στη Νομαρχία Αιτωλ/νίας στις 28 του περασμένου Ιουλίου, με την επισήμανση ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του Νόμου Ραγκούση. Αίφνης όμως μετά μία εβδομάδα, και συγκεκριμένα στις 4 Αυγούστου 2010, ο Περιφερειακός Γραμματέας έκανε δεκτές δεκαέξι αιτήσεις μετάταξης, που δεν ήταν άλλες από αυτές που στις 28 Ιουλίου 2010 είχε απορρίψει ως μη σύνομμες.
Προκύπτουν λοιπόν τα εξής αδήριτα ερωτήματα: πως βεβαιώνει ο κ. Σώκος στις 17 Ιουλίου 2010 ότι οι εν λόγω υπάλληλοι έχουν τα κατά Νόμο προσό­ντα; Γιατί ο Περιφερειακός Γραμμα­τέας απέρριψε την βεβαίωση του κ. Σώκου ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πληρούν τις προϋποθέσεις; Τι μεσολάβησε στο διάστημα από 27 Ιουλίου έως 4 Αυ­γούστου και απεδέχθη ο Περιφερειακός Γραμματέας τις ψευδείς βεβαιώσεις του κ. Σώκου;

Ανώνυμος είπε...

Οι ανωτέρω σκοτεινές δολιχοδρομίες που αφορούν το ζήτημα των παράνομων μετατάξεων των εν λόγω υπαλλήλων της Δημόσιας διοίκησης, καταδεικνύουν περίτρανα την έλλειψη σεβασμού που τρέφουν Νομάρχης και Περιφερειακός Γραμματέας στους Νό­μους της Πολιτείας και την ανυπαρξία
αξιοπιστίας στις ενέργειές τους, καθώς και τον ωμό εμπαιγμό τους προς τους
πολίτες στους οποίους συμπεριφέρονται ως αγέλη καθώς απαιτούν να μας
κυβερνήσουν διαπράττοντας κάθε είδους αθλιότητες προς χάριν μικροκομματικών εξυπηρετήσεων ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Τρομάρα τους!!! Και μιας και ο κ. Σώκος δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι
δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και άρα τώρα που δεν επελέχθη από το
ΠΑΣΟΚ ως υποψήφιος περιφερειάρχης δεν έχει λόγο να πολιτευθεί, θα
επιλέξει την τιμητική συνταξιοδότηση τηρώντας το λόγο του ή θα δεχθεί το χρυσό χάπι της θέσης του αντιπεριφερειάρχη ως άλλος επαγγελματίας καρεκλοκένταυρος; Πάντως ό,τι και εάν επιλέξει ένα είναι σίγουρο. Επί θητείας του μετέτρεψε τις περιφερειακές Υπηρεσίες της Νομαρχίας στο Αγρίνιο σε πραγματική Νομαρχία αποψιλώνοντας τις Κεντρικές υπηρεσίες στο Μεσολόγγι από προσωπικό, μετατρέποντας το Μεσολόγγι σε οιονεί πρωτεύουσα του Νομού. Και ο λαός της Ιερής Πόλης δεν το ξεχνά αυτό.”

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό του προφίλ κτίζει φαίνεται ο μη αιρετός περιφερειάρχης Θύμιος Σώκος και έγινε κόκκινο πανί για πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς στην περιοχή μας.
-Τους αγνοεί πλήρως και βομβαρδίζει τα ΜΜΕ με δελτία τύπου για τα έργα που χρηματοδοτεί, αφού αυτός διαθέτει τα κονδύλια και χειρίζεται το ΕΣΠΑ.
-Έτσι, η σύνδεση με ανισόπεδο κόμβο στην Εγνατία με την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, που τόσοι πάλεψαν και το έτρεξαν, έρχεται να το καρπωθεί ο ίδιος και δεν δίνει την παραμικρή σημασία ούτε στον Γιώργο Πεταλωτή, ούτε στον Άρη Γιαννακίδη, αλλά ούτε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία, τα επιμελητήρια και τον σύνδεσμο βιομηχάνων.
-Όλα τα κάνει ο Θύμιος, που βρήκε έτοιμη τροφή και την πουλάει επικοινωνιακά, λένε πικρόχολα πολλοί σύντροφοι του.
-Και φαίνεται ότι διαθέτει πολιτική ισχύ ο κ.Σώκος, που προφανώς με αυτές τις ενέργειες του αδειάζει κυριολεκτικά τόσους συντρόφους του στην Ροδόπη, δείχνοντας ότι το απολαμβάνει.
-Και με την παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, αλλά και υποθέσεων που ενδεχομένως θα οδηγούσαν σε αργία και τοπικά μας στελέχη. Και είναι γνώστης για όλα αυτά ο μη αιρετός περιφερειάρχης.
-Αφήνοντας τον Άρη Γιαννακίδη να απελευθερώνει έναν ερωδιό στην Βιστωνίδα και τον Φώτη Καραλίδη δύο νερόκοτες.
-Με το δίκαιο τους ορισμένοι μαυρίζουν από το κακό τους και έχουν κόψει μαζί του όλες τις διπλωματικές επαφές.
-Και δεν γνωρίζουμε αν τελικά ήταν δάκτυλος του Θύμιου Σώκου, να μην αφήσουν τον Άρη Γιαννακίδη να ανέβει στο αερόστατο να δει τον κόσμο από ψηλά στους αγώνες των αεροσκαφών στην Καβάλα.
-Δεν είσαι εκπαιδευμένος, του απάντησαν οι χειριστές του αερόστατου.
-Πολύ με πίκρανες ζωή…

Ανώνυμος είπε...

Π. Ψωμιάδης: «Αντιδημοκρατική και παράνομη η απόφαση που με θέτει σε αργία»
Tο ενδεχόμενο επιστροφής του στο ελληνικό κοινοβούλιο απέκλεισε ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη, περιστοιχισμένος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, μια μέρα μετά την υπογραφή της απόφασης που τον θέτει σε αργία από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Σχολιάζοντας την απόφαση, τη χαρακτήρισε άδικη, αντιδημοκρατική και παράνομη, ανέφερε ότι δεν στηρίζεται πουθενά και γνωστοποίησε ότι θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναίρεσή της.

«Δεν μπορεί ο διορισμένος γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης να με θέσει σε αργία» είπε και επικαλούμενος τις γνωμοδοτήσεις των καθηγητών Γλυκερίας Σιούτη, Σπυρίδωνα Φλογαϊτη και Κωνσταντίνου Ρέμελη, έφερε το επιχείρημα ότι καταδικάστηκε για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, στο οποίο υπέπεσε με την ιδιότητα του νομάρχη και όχι του περιφερειάρχη.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η απόφαση του γενικού γραμματέα, Θύμιου Σώκου, ελήφθη κάτω από πιέσεις, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια από ορισμένους που προσπαθούν να τον φιμώσουν και έχουν στόχο την πολιτική του δίωξη.

Ανώνυμος είπε...

Συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης κ. Θύμιου Σώκου.

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ του Π.Τ.Α.Κ.Μ έχει ως εξής:

Πρόεδρος του Δ.Σ: Θύμιος Σώκος, ΓΓ ΑΔΜ-Θ.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ: Διονύσης Ψωμιάδης, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΠΚΜ.

Ανώνυμος είπε...

AYTA GIA THN VRA EPETE SYNEXIA...

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...