Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Μα χαθεί ο ...σπόρος


"Έφυγε" και ο μεγάλος κλαρινίστας Βαγγέλης Κοκκώνης



Σίγησε το κλαρίνο του Βαγγέλη..

Μετά τον θάνατο του Γιάννη Βασιλόπουλου άλλος ένας μεγάλος κλαρινίστας ,ο Βαγγέλης Κοκκώνης, αφησε την τελευταια του πνοη,στο Γενικό Κρατικό μετά απο ενα μηνα νοσηλειας.
Ο Βαγγέλης Κοκκώνης γεννήθηκε στο Αγρίνιο και είναι γιος του παλιού κλαρινίστα Δημήτρη Κοκκώνη. Παίζει κλαρίνο επαγγελματικά από τα παδικά του χρόνια και ξεκίνησε στα πανηγύρια της περιοχής του.
Γύρω στο 1965 τον άκουσε ο αείμνηστος Στέλιος Καζαντζίδης, ο οποίος είχε τρομερό αυτί και τον πρότεινε του Σκαφίδα (που ήταν φίλοι) να τον φέρει στην Αθήνα στο μαγαζί που διατηρούσε στον Άγιο Παύλο, γιατί θα εξελισσόταν σε μεγάλο κλαρίνο.
Πράγματι, πείστηκε ο Σκαφίδας και άρχισε συνεργασία με τον Βαγγέλη Κοκκώνη στα πανηγύρια και μετά στο κέντρο. Στου Σκαφίδα κάθισε πάνω από δέκα συνεχή χρόνια, μέχρι που έκλεισε πια το κέντρο. Το όνομά του έγινε αμέσως γνωστό και σε λίγα χρόνια ο Κοκκώνης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των επώνυμων κλαρίνων. Από τη δισκογραφία του Σκαφίδα δεν έλειψε ποτέ, πρέπει να του'χει παίξει τουλάχιστων 100 τραγούδια.
Σ'όλη τη συνεργασία του με το Σκαφίδα έπαιξε με τον Γιώργο Κόρο και τον Κώστα Σούκα (κιθάρα). Ο Κοκκώνης δεν είναι κλασικό παραδοσιακό κλαρίνο, όπως π.χ. ο Πέτρο-Λούκας. Είναι σύγχρονος με άφθαστο ρεπερτόριο και έχει φανατικούς οπαδούς. Μπορεί να σταθεί οπουδήποτε, αλλά στο Ξηρομέρο έχει μοναδική πέραση. Εκτός από τον Σκαφίδα, έχει γραμμοφωνήσει με τον Χρήστου Φωτίου, τη Σοφία Βόττα, τη Φυλιώ Πυργάκη, τη Βαγγελιώ Χρηστιά, τον Θανάση Βόττα κ.α.
Σε κέντρα και πανηγύρια έχει δουλέψει με όλους ανεξαιρέτως. Αξίζει να σημειωθεί ότι μουσικοί είναι και οι δύο γιοι του Κοκκώνη. Ο Θύμιος παίζει αρμόνιο και ο Παναγιώτης κιθάρα-αρμόνιο.
Πολλοί απο εμάς έχουν διασκεδάσει μαζί του και του οφείλουμε ένα ύστατο χαιρετισμό.
Βίντεο για τον Κοκκώνη θα βρείτε στο Prasia TV
 

Λεωνίδας Υφαντής ο νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου


Νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου με τρεις ψήφους διαφορά είναι ο Λεωνίδας Υφαντής
Ο κ. Υφαντής επικράτησε του κ. Τζωρτόπουλου με 78 ψήφους έναντι 75.
Στην καταμέτρηση βρέθηκαν 6 λευκά και 2 άκυρα, ενώ συνολικά ψήφισαν 161 δικηγόροι.
Ο Λεωνίδας Υφαντής αναλαμβάνει για δεύτερη φορά τα ηνία του Δικηγορικού Συλλόγου σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει βάλει απέναντι τους δικηγόρους με το άνοιγμα του επαγγέλματος τους, Ταυτόχρονα η ίδρυση του Εφετείου στο Αγρίνιο και οι μεθοδεύσεις των δικηγόρων της Πάτρας για να μην γίνει στο Αγρίνιο είναι ένα ακόμη θέμα για το νέο ΔΣ.
Αύριο το πρωί οι δικηγόροι επιστρέφουν στις αίθουσες των δικαστηρίων ύστερα από ένα και πλέον μήνα.  

Αναβαθμίσεις...


Ben Paşa karşılama


Στις αρχές Μάρτη θα επισκεφθεί τη Θράκη ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Φαντάζομαι ότι ανάμεσα σε αυτούς που ίσως τον συναντήσουν θα είναι και ο δικός μας ...
Ο "πασάκας" μας ...
Ο Μεγαλοπρεπής...
Άντε να δούμε τώρα που ανέβηκε πολιτικά τι ξέρει κι από εξωτερική πολιτική...
Άντε να δούμε το Μεγαλοπρεπή να ορθώνει το πολιτικό του ανάστημα απέναντι στον Αχμέτ και μαζί να τρώνε σουτζούκ λουκούμ...
Χώρια που είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθει και Τούρκικα...
Δεν ξέρεις ποτέ τι προτάσεις μπορεί να πέσουν στο τραπέζι...
Καμιά πολιτική μεταγραφή ίσως για τη γείτονα χώρα μετά τις μεγάλες πολιτικές επιτυχίες στη δική μας...
Ταμάμ;

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Μάθε τέχνη κι άστηνε...


Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ελληνικής Αστυνομίας η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση για τους Πεσόντες Αστυνομικούς, μετά το πέρας της οποίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων που βρίσκεται στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Φόρο τιμής στους πεσόντες απότισαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας, σύσσωμη η Φυσική Ηγεσία με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο Οικονόμου, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Βουλευτής κ. Δημήτρης Καρύδης και ο επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. Αθανάσιος Κατερινόπουλος, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο υπεύθυνος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη βουλευτής κ. Αθανάσιος Νάκος, του ΛΑΟΣ ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Πλεύρης και ο υπεύθυνος του τομέα Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννης Δαραβίγκας, το μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού κ. Πάνος Σιώκος, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ κ. Ηλίας Ηλιόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Νικόλαος Κουτρουμπής, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης Μπουκουβάλας, ο εγκληματολόγος και νομικός σύμβουλος της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής κ. Άγγελος Τσιγκρής, συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συναδέλφων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων από όλη τη χώρα.

Ξενυχιάσματα...


Έλα ...Αλέκοοοοο!!!!!!!!!!!!


Ότι πει η Θεία...


Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Φραγές με ...φούντες....


Άκυρο στο ΠίΚατσου από Αιτωλικιώτη δικηγόρο για τη θέση του Συμπαραστάτη



Τα τελευταία νέα για το Συμπαραστάτη του Δημότη στην Ιερή Πόλη έρχονται από το Αντλικό!!!!!!!!!!!!
Ο ΠίΚατσου φέρεται να τηλεφωνεί τις προηγούμενες ημέρες σε γνωστό δικηγόρο του δήμου Μεσολογγίου, πρώην δήμαρχο, πρώην πρόεδρο Νομαρχιακού Συμβουλίου και να του προτείνει τη θέση του Συμπαραστάτη.
Οι δύο άνδρες στο παρελθόν απλά ανέχονταν ο ένας τον άλλον γιατί πολύ απλά ο Αντώνης έκανε πολύ καλά τη δουλειά του και ο ΠίΚατσου ως άλλος ιπποκόμος ήταν το αγαπημένο πολιτικό τέκνο του Μεγαλοπρεπούς που με απλά λόγια σημαίνει πως του γίνονταν όλα τα χατίρια!!!!!!!!!!!!
Ο ΠίΚατσου λοιπόν εισέπραξε ένα μεγαλοπρεπέστατο όχι και ύστερα από κάμποσα παρακάλια πήρε την απάντηση ότι αν αναλάμβανε ο δικηγόρος τη θέση του Συμπαραστάτη θα ήταν αμισθί!!!!!!!!!!!
Του είπε ο Αντώνης ότι θα το σκεφτεί αλλά μετά την κρυάδα ο ΠίΚατσου δεν τηλεφώνησε ξανά.
Μήπως όλα αυτά έγιναν για να ρίξει γέφυρες προς το Αιτωλικό και την πάλε ποτέ ισχυρή ομάδα του Μεγαλοπρεπούς;
Τελικά δεν μπορεί να βρει πουθενά Συμπαραστάτη για όλα όσα περνάει ...

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Αυτοκτόνησε 44χρονος επιχειρηματίας

Τέλος στη ζωή του έβαλε σήμερα το μεσημέρι 44χρονος επιχειρηματίας από το Αγρίνιο.
Ο 44χρονος που διατηρούσε επιχείρηση εμπορίας οικοδομικών υλικών και σιδήρου αυτοκτόνησε σήμερα με κυνηγετική καραμπίνα έξω από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο σημείωμα που άφησε πίσω μιλούσε για χρέη που είχε η επιχείρηση του και στα οποία δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Το πτώμα βρήκε μια γυναίκα η οποία ειδοποίησε την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και συγγενείς. 
Ο 44χρονος ήταν πατέρας δυο ανήλικων παιδιών.
Η σημερινή αυτοκτονία είναι η τρίτη τον τελευταίο μήνα στο δήμο Αγρινίου.

Θάνος VS Θύμιος ...Ε, ρε κάτι ...ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ...



Τι είναι αυτά που γίνονται εκεί στο Μεσολόγγι για το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα με το "Συμπαραστάτη"...
Θα κατέβουν λέει δυο πρωτοπαλίκαρα... Ένα είναι του Θάνου και τ΄ άλλο του Θύμιου...
Οι δυο καπεταναίοι θα ρίξουν στην αρένα τους δυο μονομάχους ...
Το Νάσο και το Δήμο...
Τιτανομαχία...
Ο Κρόνος με το Δία...θα παλέψουν για να συμπαρασταθούν ...που αλλού ...στους δημότες...
Τέτοια συμπαράσταση ...που αλλού θα ξαναβρούμε...οι άμοιροι δημότες...
Από τη μια θα μας συμπαραστέκεται ο Θάνος με το Νάσο...
και από την άλλη 
θα μας συμπαραστέκεται ο Θύμιος με το Δήμο...
Ε, ρε κάτι ...ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ...

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Μεσολογγίου και... ιστορίες για αγρίους!



Όσο περνάει ο καιρός αποκαλύπτεται τι έγινε και βγήκε δήμαρχος ο ΠιΚατσου στο Μεσολόγγι από εκεί που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του.
Δείτε αλλαξοκωλιά που παίχτηκε στον πρώην δήμο οινιαδών αυτή τη φορά και θα καταλάβετε.
Να θυμίσουμε τα εξής. Με τις κόντρες που υπήρχαν στο πρώην δήμο οινιαδών επί δημαρχίας Αλετρά (έχουμε αναφερθεί παλιώτερα) μια μερίδα του συνδυασμού του μαζί με την αντιπολίτευση δεν ψήφιζαν τον...
προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα να φρακάρει για καιρό όλος ο δήμος.
Κάποια στιγμή βέβαια ξαφνικά και μετά από συνεχείς αναβολές οι επαναστάτες συναίνεσαν και τον ψήφισαν. Για αυτήν ακριβώς τη συναίνεση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανταμείφθηκαν με το ουκ ευκαταφρόνητο ποσό των 7000 ευρώπουλα έκαστος. Λέγεται δε ότι αυτό το ποσόν συν κάτι άλλα παρόμοια έξοδα τα δικαιολόγησαν ως πολιτιστικές δαπάνες. Και αν προσθέσει κανείς τις κανονικές πολιτιστικές δαπάνες (που ήταν ήδη αυξημένες λόγω πολιτιστικών εκδηλώσεων τα καλοκαίρια) βρέθηκε σήμερα άνοιγμα 180.000 ευρώ στο δήμο.
Κάποιος από δαύτους το σφύριξε του ΠιΚατσου και αυτός ως άνθρωπος που πάει με το σταυρό στο χέρι πάντα, τους είπε, ευγένικά πάντα ή με στηρίζετε ή αν βγώ θα σας πάω μέσα, με πρώτο και καλύτερο τον Αλετρα. Και μετά ήρθαν απλώς... οι μέλισσες... αργότερα θα έλθουν οι σφήκες!
Σήμερα λοιπόν για να εκπληρώσει το τάμα του ο ΠιΚατσου ψάχνει να βρει παραστατικά να καλύψει το άνοιγμα, αφού οι άλλοι έκαναν το χρέος τους και τον στήριξαν με νύχια και με δόντια.
Ο κατοχιανός....

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Προεκλογικά φέσια...



Οι δημοτικές εκλογές μπορεί να τέλειωσαν και οι νέοι δήμαρχοι εδώ και 2 μήνες περίπου να κάθονται στις καρέκλες τους πίσω όμως έχουν αφήσει....
ΦΕΣΙΑ
Κάτι φέσια που δεν το βάζουν στο νου τους οι ψηφοφόροι που τους στήριξαν ...
Λοιπόν ποιος μεγάλος δήμαρχος, μεγάλου δήμου που κοντεύει να φτάσει το μισό νομό έχει βάλει φέσια δεξιά και αριστερά και δυο μήνες τώρα βάζει τον ιδιαίτερο του να λέει σε όσους τον ενοχλούν στο τηλέφωνο αύριο και αύριο;
Τις τελευταίες ημέρες μάθαμε ότι κάποιοι φεσωμένοι πήγαν στο δήμο και του έδωσαν προθεσμία μέχρι το τέλος της εβδομάδας αλλιώς.....
Αλλιώς τι; 
Λέτε να δούμε καταγγελίες και αγωγές;
Οι κακιές γλώσσες πάντως λένε ότι ο δήμαρχος δίνει προτεραιότητα στους δικούς του και αφήνει τους υπόλοιπους παραπίσω...
Αλήθεια τους προεκλογικούς καφέδες, τα ποτά και τα δείπνα τα έχει εξοφλήσει; 
Μέχρι το τέλος της τετραετίας όλο και κάποιους θα έχει ξεχρεώσει...
Ο μισθός του είναι υψηλός....

Αθόρυβα και Μεθοδικά....




Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ανέλαβε καθήκοντα Ειδικού Επιστήμονα  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε θέματα σχετικά με την Ασφάλεια Δικαστικών Κτιρίων και Φυλακών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Χάρης Καστανίδης, Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εμπιστεύτηκε το κρίσιμο αυτό θέμα σε έναν έμπειρο Αξιωματικό, με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα Τρομοκρατίας και Δημόσιας Ασφάλειας, κρίνοντας την μέχρι τώρα πορεία και γνώση του, με στόχο να διαχειριστεί ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα το υπουργείο. 
Υπάρχουν φαίνεται και κάποιοι που δεν έχουν ανάγκη προβολής της όποιας προόδου ή θέσης την οποία καταλαμβάνουν, με σκοπό να εντυπωσιάσουν ή να αυτοδιαφημιστούν. Απλά δουλεύουν, αθόρυβα και μεθοδικά.
www.nafpaktosvoice.blogspot.com

lunna Rossa



"Άδεια εισόδου" στο ΤΕΙ Μσεσολογγίου



Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω email
Εκεί στο ΤΕΙ Μεσολογγίου γίνεται ο κακός χαμός.
Δεν φτάνει που λόγω μείωσης των φοιτητών το συγκεκριμένο ίδρυμα καρκινοβατεί , με άμεσο κίνδυνο να συμπεριληφθεί στα ιδρύματα που είτε θα κλείσουν είτε θα υπαχθούν διοικητικά αλλού σύμφωνα με τον επερχόμενο ¨Καλλικράτης" για την ανώτατη εκπαίδευση, ορισμένοι εκεί μεσα αποφάσισαν να το κλείσουν μία ώρα αρχύτερα.
Μετά από αιφνίδια απόφαση του προέδρου του Ιδρύματος, απαγορεύεται να εισέρχεται με το αυτοκίνητο του οποιουδήποτε στο ίδρυμα εκτός από αυτούς που έχουν ειδική ηλεκτρονική κάρτα και τέτοια έχουν όλοι πλην των εκτάκτων καθηγητών. Αυτών δηλ που βγάζουν σχεδόν όλη την εκπαιδευτική διαδικασία στο ίδρυμα, αφού είναι γνωστό ότι οι μόνιμοι χρησιμοποιούν ως βοηθούς εκτάκτους ωρομίσθιους καθηγητές.
Και φυσικά το ακαταλαβίστικο αυτό μέτρο αρχίζει και τελειώνει με τους έκτακτους καθηγητές αφού είναι γνωστό ότι ακόμη και ορισμένοι φοιτητές έχουν "άδεια" εισόδου στο ίδρυμα.
Είναι ντροπή για ένα ίδρυμα που θέλει να λέγεται τριτοβάθμιο να κλείνει τις πόρτες του μη διευκολύνοντας το προσωπικό του να έχει αμεση πρόσβαση στο χώρα εργασίας του.
Χθες το απόγευμα προσπάθησα να φθάσω στο χώρο που είχαμε εξετάσεις και πήγα με τα πόδια και βρέχοντας επειδή ο αγενέστατος φύλακας είχε χαρτί από τους "μεγάλους" όπως είπε να μην μπαίνει κανείς μέσα...
Έλεος....
Ε.Λ.
Έκτακτος Ωρομίσθιος καθηγητής... του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Μπαμπέσικη ισοπαλία πήρε ο ΠΑΣ Γιάννενα





Το ντέρμπι της Β' Εθνικής έληξε με τον ΠΑΣ Γιάννενα να παίρνει μια μπαμπέσικη ισοπαλία 1-1,από ένα δυνατό Παναιτωλικό.Κρίμα γιατί ήταν ένα όμορφο ματς! 
Σ' ένα κατάμεστο γήπεδο,μπροστά σε 6 και πλέον χιλιάδες κόσμου,έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες μέχρι την ώρα της μπαμπέσικης  ισοφάρισης του ΠΑΣ.Ανοιχτά έπαιξαν και οι δύο ομάδες με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και πάρα πολλές φάσεις στις δύο περιοχές.Πολύ δυνατός ο Παναιτωλικός στο πρώτο δεκάλεπτο με τον ΠΑΣ να συνέρχεται και να απειλή με διπλή ευκαιρία στο 12'.
Στο 22' ο Χάρης Παππάς με όμορφη ενέργεια έγραψε το 1-0 με πλασέ μέσα από την περιοχή!
Το πρώτο μέρος συνεχίστηκε σε γρήγορο ρυθμό και με το σκόρερ σε δαιμονισμένη φόρμα.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με βροχή και δύο αλλαγές από πλευράς ΠΑΣ Γιάννενα,που επεδίωξε την ισοφάριση αλλά ο Παναιτωλικός ήθελε τη νίκη και πάλευε σκληρά.
Χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν κάτω από συνεχή βροχή.
Στο 67' σε μια μονομαχία του Τάσου Πάντου με τον Γκούρμα αποβλήθηκε ο βετεράνος αμυντικός και ο ΠΑΣ Γιάννενα συνέχισε με 10 παίκτες.
Στο 75' έγινε η φάση του αγώνα:Ο Χάρης Παππάς έβγαλε τη μπάλα άουτ γιατί τραυματίστηκε ο Μουμίν αλλά οι παίχτες του ΠΑΣ Γιάννενα δεν τήρησαν το fair play και στην επαναφορά της μπάλας ο Φουρτάδο κυνήγησε μακρινή μπαλιά (που προορίζονταν για τον Τζενάμο) και πέτυχε την ισοφάριση αφού οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη.
Στο 78' ο Θεοδωρίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κηπουρό.
Αναψαν ξανά τα αίματα στο 83' όταν ο σκόρερ του ΠΑΣ έπεσε στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας(;) τον τραυματία και στο 90' αποχώρησε με φορείο και ο ΠΑΣ έπαιξε τις καθυστερήσεις με 9 παίκτες.Παράλληλα στην εξέδρα των επισήμων εξαγριωμένοι οπαδοί του Παναιτωλικού τα έψελναν στον Χριστοβασίλη,πρόεδρο του ΠΑΣ,ο οποίος όπως λέγεται έδωσε τηλεφωνικές εντολές(!!!) στον πάγκο τις ομάδας του που δεν εισακούστηκαν.
Ο Παναιτωλικός πίεσε ασφυκτικά μέχρι το τέλος ψάχνοντας το γκολ της νίκης αλλά...
Λίγον πριν την έναρξη του αγώνα θερμόαιμοι και των δύο ομάδων δημιούργησαν κάποια επεισόδια με ρίψη καπνογόνων και κροτίδων και συμπλοκές εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά με τη άμεση επέμβαση των ΜΑΤ και της ασφάλειας του γηπέδου αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 
Με τη λήξη του αγώνα οπαδοί μαζεύτηκαν έξω από τη θύρα των επισήμων όπου περίμεναν με απειλητικές διαθέσεις την αποστολή και τον Πρόεδρο του ΠΑΣ Γιάννενα.
Στα αποδυτήρια οι παίχτες των δύο ομάδων είχαν αρκετά έντονα φραστικά επεισόδια κι όλοι καταδίκαζαν την αντισυναδελφική ενέργεια του Φουρτάδο που κυνήγησε τη μπάλα που από το σουτ του Κώτσιου είχε προορισμό τον Τζενάμο για να ξαναρχίσει το παιχνίδι.
Παναιτωλικός (Μπάμπης Τεννές): Τζενάμο, Παλαιολόγος ,Κούσας, Ετζεγκέλε, Βούκοβιτς, Μουμίν, Ρότσα(Δέντσας 57'), Μπαικαρά(Γκουέι 86'), Θεοδωρίδης, Παππάς, Γκούρμα(Καούνος 70') 

ΠΑΣ Γιάννενα (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Κώτσιος, Πάντος, Βάντερσον, Ανδράλας(Κυριάκος 46'), Κεϊτά, Πατσατζόγλου(Τζανής 46'), Ντε Βισέντσι(Σιαλμάς 64'), Μπακαγιόκο, Φουρτάδο
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαπέτρου (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Γιαννουγλίδης, Χαρίτος (Αθηνών)
4ος: Λαγός (Αχαϊας)
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ: Ζήσης (Κορινθίας)
http://gigenisagriniotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_6482.html

Καθρέφτες και μπαγιάτικα ...μύδια!!!!!!!!!!!!!!


Σκόρδα, σκόρδα για το μάτι...


Λευτέρης Αυγενάκης "το ΔΗΣΥ θα είναι στην επόμενη βουλή"


Συνεχίστηκε σήμερα η περιοδεία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη στο Αγρίνιο.
Ο κ. Αυγενάκης είχε συνάντηση με το Δ.Σ. της ΕΑΣ Αγρινίου και στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ.
Δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στο νέο που πρεσβεύει το ΔΗΣΥ ενώ υποστήριξε πως όποτε κι αν γίνουν εκλογές όλοι είναι έτοιμοι.
Ο κ. Αυγενάκης τόνισε πως το ΔΗΣΥ θα είναι στην επόμενη βουλή και ευχαρίστησε τα τοπικά μέσα γιατί όπως είπε προσφέρουν ενημέρωση και όχι καθοδήγηση όπως αυτά των Αθηνών.
Απαντώντας σε ερώτηση για το πως σχολιάζει τη δήλωση Μιχαλολιάκου από το Μεσολόγγι πως το ΔΗΣΥ δεν είναι η ανανέωση στην πολιτική ζωή είπε πως ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κοιταχτεί τελευταία στον καθρέφτη.
Επόμενος σταθμός στην περιοδεία του κ. Αυγενάκη είναι το Καρπενήσι.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Των έργων ...τα εννιάμερα στο Μεσολόγγι.



Καλά, σε αυτό τον πολύπαθο δήμο Μεσολογγίου έχει χαθεί πλέον το μέτρο. Πήγε λέει ο γίγαντας βασιλέας ΠιΚατσου στον άλλο γίγαντα υφυπουργό και αφού συσκέφθηκαν πολή ώρα αποφάσισαν να δώσουν μια "αβάντα" στον ΠιΚατσου συνολικά 20.000.000 ευρώ!!!!!!!!!!!!!!!!! (μόνο  δεύτερη γέφυρα ρίου-αντιρίου δεν πρότεινε) για όλη την υπόλοιπη περιοχή του δήμου Μεσολογγίου εκτός της πόλης του Μεσολογγίου που δεν θα πάρει ευρώ τσακιστό. Με αυτή τη φόρα λοιπόν  ο αγαπητός Θάνος θα πρέπει σε όλη την Αιτ/νια να μοιράσει πάνω από 100.000.000 ευρώ αφού μετά από τον ΠιΚατσου συναντήθηκε και με τους Αγρινιώτες και άλλους δημάρχους του...
Νομού. Ε δεν θα θελαν και αυτοί ανάλογα έργα!!!

Ολα αυτά όποιος τα δεί θα τα χαρακτηρίση σαν π@#σες μπλέ.  Που μάλλον για προεκλογικά Θα.. μοιάζουν παρά για σοβαρές προτάσεις. Για τα έργα της συλλογής λυμάτων Αιτωλικού και Νεοχωρίου δεν υπάρχει καν μελέτη άρα γιατί ωριμότητα μιλάει ο ΠιΚατσου. Εκτός και αγνοεί τι είναι η ωριμότητα ενός έργου. Ας ρωτήσει λοιπόν κάποιον για να του εξηγήσει μέχρι τότε όμως εμείς θα μιλάμε για ανωριμότητα του μυαλού του.
Το ίδιο και για το έργο της αποχέτευσης ευηνοχωρίου- κοκορέικα, δεν υπάρχει καν μελέτη απορούμε ποιος φωστήρας του έβγαλε και προϋπολογισμό (μάλλον από τσίπουρα θα ερχόταν).
Όσο για το έργο της χρηματοδότησης της ΔΕΥΑΜ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του υπουργείου αυτό όντως έχει υποβληθεί.. αλλά επί δημαρχίας Λαδά.
Είναι σαφες το τι πάει να καταφέρει ο κ. Κατσούλης να δικαιολογήσει την ανυπαρξία του στο δήμο που μέχρι τώρα το μόνο που κατάφερα είναι να φέρνει τους υπαλλήλους στις 7:30 -3 το μεσημέρι, και να μειράζει ξύδι σε όποιον δεν του αρέσει η μεγαλειότητα του.
Στην πραγματικότητα όμως τα ταξίδια στην αθήνα έχουν άλλο σκοπό. Προσπαθεί παρακαλώντας να γίνουν πολιτικές παρεμβάσεις μήπως και σωθεί από την έκπτωση μετά την εκδίκαση της ένστασης που έγινε από την αρμόδια περιφερειακή επιτροπή που δεν έκανε τον κόπο καν να πάει (μάλον έτσι τον συμβούλεψαν αφοτι που τον ξέρουν καλύτερα ώστε λόγω λάγχους μην πετάξει καμμιά μαλακία και φέρει τα πάνω, κάτω).
Άρα με στόχο τις πολιτικές παρεμβάσεις πήρε σβάρνα τους υπουργούς και υφυπουργούς και για βιτρίνα μοιράζει ... έργα!!!
Ένας ώριμος Μηχανικός...

Αριστερο...δεξιόστροφες προτάσεις και ...πιτόγυρα!!!!!


Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διαγωνισμοί...

ΑΙΤΩΛΙΚΑ ...δείπνα!!!!!!!!!!!



Ένα πολύ σημαντικό δείπνο με πολύ "ακριβό" μενού πληροφορηθήκαμε πως δόθηκε το Σάββατο το βράδυ στο Μεσολόγγι.
Ο οικοδεσπότης κ. Κανής πρόεδρος του ΝΟΜ φέρεται πως φιλοξένησε σπίτι του εκλεκτούς καλεσμένους. 
Στο δείπνο λέγεται ότι ήταν ο δήμαρχος Ναυπάκτου Γιάννης Μπουλές, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Πάνος Κατσούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Κοταντάκης, ο πρώην πρόεδρος του ΕΚ Μεσολογγίου Αλέκος Μαστρανδρέου, δυο κύριοι της ΕΑΣ Μεσολογγίου Ζωγράφος και Φραγκούλης.
Το μενού πέραν όλων των άλλων εδεσμάτων είχε λένε οι πληροφορίες και την ΑΙΤΩΛΙΚΗ. 
Δεν γνωρίζω τι ειπώθηκε ακριβώς αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο δήμαρχος Ναυπάκτου γνωρίζει  καλά τα θέματα της Αιτωλικής. 
Από την άλλη αν δεν με απατά η μνήμη μου ο κ. Κατσούλης ως δεξί χέρι του πρώην νομάρχη συμφωνούσε με τις "μεθοδεύσεις" του προϊσταμένου του υπερ της ΑΝΑΙΤ και κατά της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ
Βρε πως αλλάζουν οι καιροί...σήμερα εδώ...αύριο εκεί...
Ο Μεγαλοπρεπής ενημερώθηκε μάθαμε για το δείπνο και δυσαρεστήθηκε τα μάλα γιατί ο Κατσούλης λέει έγινε συνομιλητής του Μπουλέ...
Τι να γίνει Μεγαλοπρεπή μου...
Άλλοι καιροί...Άλλα ήθη...
Έτσι είναι...Τώρα που δεν έχεις ρόλο στην Αιτωλοακαρνανία οι παλιοί σου συνεργάτες σε πολλές περιπτώσεις ακούγεται ότι γίνονται συνομιλητές με άσπονδους εχθρούς σου!
Οπότε είτε συγχυστείς είτε όχι δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία...
Το μόνο που έχει σημασία είναι να μην εξάπτεσαι γιατί στο μέλλον θα τους χρειαστείς...
Πως αλλιώς θα περάσεις στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο όταν γίνουν εκλογές...αν φυσικά είσαι υποψήφιος; 

Αποκριάτικη Χοροεσπερίδα

Καφέ...αμάν

Ο γιατρός και ο βαρύς... Χειμώνας


Βαρύς μου φάνηκε φέτος ο Χειμώνας. Μέχρι να ξαστερώσει ο ουρανός, να βγάλει η γη χορτάρι, θα χουμε  στο δήμο Χειμωνιά!
Έτσι είπαν πέρα στο Παναιτώλιο κάτι γερόντια που διαβάζουν τα σημάδια του καιρού στην πλάτη απ΄τ΄αρνί.
Κι ο Κώστας που πήγε στο γιατρό να δει τα δόντια του, σφίγγονταν απ΄το κρύο.
Σαν τον είδε ο γέροντας τον ρώτησε "γιατί ωρέ σγίγγεις εσύ τα δόντια σου δυο μέτρα παλικάρι;"
Κι ο Κώστας μας τ΄απάντησε "και τι να κάμω Μπάρμπα το δήμαρχο σα ρώτησα μου πε πως φέτος ο Χειμώνας είναι ...νίλα!

Τι Χειμώνας Βαρύς...

Τι Χειμώνας βαρύς
ήρθε ο Κώστας νωρίς
σου πε ο δήμαρχος νωρίς νωρίς
πως στο δήμο Συνήγορος θα μπεις

Του πε ο δήμαρχος θα μπει
μες το Δήμο να βρει
μια θεσούλα ζεστή ζεστή
στην καρέκλα δίπλα την ηλεκτρική

Έλα μου Κωστάκη μου
σου χω εκεί μια ζεστή γωνιά 
Έλα μου Κωστάκη μου 
για ψήφους θα βγούμε παγανιά

Μαζί ως να φέξει 
θα σ' έχουν εκλέξει 
και θα μαστε μαζί

Έλα μου Κωστάκη μου
σ' αυτή την τόσο 
γνωστή γωνιά 
έλα μου Κωστάκη μου
 για μας σημαίνεις  πολλά!

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Το μοιρολόγι του Πανάγου


Ίσως να ήταν απρεπές.. Ίσως να κατηγορηθώ δια μεροληψία, για 
την οποία και θα δηλώσω ένοχος. Ίσως, λέγω, πάλι να ειπωθεί 
ότι φέρνω την καταστροφή και τρομοκρατώ άνευ λόγου και 
ουσίας. Πιθανώς..

Το Σφυράκι συνέθεσε άσμα λυρικόν, τεχνικής αθλίας και αξίας 
μηδαμινής, θέλοντας να αποτίνει φόρο τιμής (και σίγουρα όχι 
υποτέλειας) στην παναγιότητά του. Τις ξέρει.. Ενδεχομένως να 
βρει την αξία του, όπως άλλωστε όλα τα καλλιτεχνήματα υψηλής 
δημιουργίας, στο μέλλον..

Το μοιρολόγι του Πανάγου

Σήμερον μαύρος ουρανός
σήμερον μαύρη μέρα,
σήμερον καθαιρέσανε
τον μέγα βασιλέα.
Σήμερον όλοι θλίβονται
και τα βουνά λυπούνται.

Τώρα στα Τάρταρα της γης, τα κρυοπαγωμένα,
μοιρολογούν οι λυγερές και κλαίν' τα παλικάρια:
Τάχα να στέκει ο ουρανός, να στέκει ο Απάνου Κόσμος,
να στέκουν τα χοροστασιά, σαν που ήτανε και πάντα,
να λειτουργιώνται οι εκκλησιές, να ψέλνουν οι παπάδες;


Πανάγο..
Δε σο’ ‘μοιαζε, λεβέντη μου, στης μαύρη γης για να ‘μπεις,
μον’ σο’ ‘μοιαζε να κάθεσαι σε όμορφο τραπέζι,
να τραγουδείς να χαίρεσαι, να σε κερνούν να πίνεις.
Εσύ και τα συντρόφια σου, κι όλ' οι αρχονταραίοι
Και τιμιότερ' όλων σας, δυο μαύροι αρουραίοι

Μα ήσουν καλός, ήσουν χρυσός, είχες τις χάρες όλες.
Ούλοι σε παραδέχονταν, εχθροί, φίλοι και ξένοι

Στη μια γωνιά να στέκονται, στο ίδιο το τραπέζι
Και να κοιτούν το θάμπωμα, τον καπετάνιο Ήλιο
Να μνημονεύουν τον καιρό που ήσουνα Βεζίρης
Και το σαράι παράτησες και ήρθες να γίνεις Μπέης

Εσύ στο θρόνο καθιστός, να δίνεις διαταγές
(σύμφωνα πάντα, βέβαια, και με τις.. οφειλές)
Και στα πρωτοπαλίκαρα να δίνεις εντολές

"Ωρέ Δημήτρη άρχοντα, σε κιότεψε τ' αγιάζι;
Σύρε να φέρεις κούτσουρα και ζέστανε το τζάκι
Κι αν λέρωσες τα χέρια σου, κράτα για το κονάκι
Γιατί 'ναι δύσκολοι καιροί, και ο αγέρας όλο αλλάζει"


Πανάγο.. Αυγερινέ
Αυτού που πας στη Μαύρη Γης, αυτού που πας στον Άδη,
μην μας ξεχάσεις, Δήμαρχε, και μη μας λησμονήσεις,
(για το δικό σου το καλό, μην μας τηλεφωνήσεις)

γιατί λυπούνται τα παιδιά και κλαίν και λαχταρίζουν,
που μείναμε στην ορφανιά, στον Κάμπο ξαπλωμένα.
Κατάρες στο ασκέρι μας, τις τύχες μας ορίζουν
πουθ' άλλοτε θα λάχουμε άρχοντα σαν εσένα;
www.sfyraki.blogspot.com

Αλλαγή φρουράς αλλά παλαιά...

Τώρα που πέρασαν οι απόκριες και μπήκε η σαρακοστή εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ οι σύντροφοι θα κληθούν να εκλέξουν τον εκλεκτό τους γραμματέα... Αλλαγή...