Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Άλλος για πρόεδρος...

Φαίνεται πως είναι πολύ δελεαστική η θέση του προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Μεσολογγίου τόσο από οικονομική άποψη, όσο και λόγω πρεστίζ και για αυτό το λόγο οι διεκδικητές δίνουν τις δικές τους μάχες...
Χώρια που στο Μεσολόγγι κυκλοφορεί μια φήμη που όλο και απλώνεται που λέει ότι οι τρεις διεκδικητές ακονίζουν μαχαίρια.
Για να δούμε όμως τι κυκλοφορεί στην πολιτική πιάτσα της πόλης για το θέμα.
Οι διεκδικητές, λένε οι φήμες, είναι οι Καλιαμπάκος ο οποίος φέρεται πολιτικά να ανήκει στο άρμα Μακρυπίδη, ο Κιτάγιας που χαίρει της υποστήριξης Κατσούλη και ο Μπαραμπαγιάννης που είναι στενός πολιτικός φίλος του Σώκου. 
Αυτοί λοιπόν οι τρεις κύριοι διεκδικούν τη θέση και ίσως μέσα από κει προσπαθήσουν να στηρίξουν πολιτικά στο μέλλον τους δικούς τους...
Ο κ. Καλιαμπάκος ως δημόσιος υπάλληλος πολύ θα ήθελε να καταλάβει τη θέση του προέδρου αφού κύκλοι που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι θα προσπαθήσει να φτιάξει το "στραπατσαρισμένο" προφίλ του βουλευτού Μακρυπίδη.
Ο κ. Κιτάγιας από τη μεριά του, πολιτικό τέκνο του πάλαι ποτέ δημάρχου Αναγνωστόπουλου, ήταν πρόεδρος στις Αλυκές όπου εκεί λέγεται ότι τα έκανε "ρόιδο" και στη συνέχεια ήρθε σε ρήξη μαζί του και έκανε πολιτική μεταγραφή στο στρατόπεδο Κατσούλη. Εργάζεται στο ΚΤΕΟ και σίγουρα επιθυμεί τη θέση μάλλον για να στηρίξει το δήμαρχο.
Όσον αφορά τώρα τον Ναυπάκτιο κ. Μπαρμπαγιάννη, λένε οι ίδιες φήμες, επιθυμεί διακαώς να πάρει τη θέση του προέδρου για να υποστηρίξει στις εκλογές και τον κ. Σώκο που προσπαθεί να περπατήσει σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι.
Τι γνωρίζουν οι δυο πρώτοι από θάλασσα; Ψαρομεζέδες και ουζάκια στην Τουρλίδα είναι το μόνο σίγουρο...
Και ο τρίτος που γνωρίζει τη θάλασσα από τα καφέ του Γριμπόβου θα πηγαινοέρχεται καθημερινά στο Μεσολόγγι;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν ειναι τραγικό σε τέτοια περίοδο κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού συστήματος να βλέπουμε σε θέση προέδρου κρατικού λιμανικού ταμείου να διαγνωνίζονται κομματικοί και μόνο κομματικοί του πασόκ που το μόνο που ξέρουν είναι να προσφέρουν σαν σκυλάκια υπηρεσιες στο κόμμα τους.Δημόσις Υπάλληλος και πρώην υπάλληλος κτεο ,δηλαδή άτομα που πληρώνονται απο εμάς όλους καταργούν κάθε έννοια αξιοκρατίας και καταλαμβάνουν θέσεις..

Ανώνυμος είπε...

τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης από τις 29/12 έχει αποστείλει το φάκελο με το ζεόλιθο στη Θράκη, ζητώντας -σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr- να διερευνηθούν οι ευθύνες όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων για την καθυστέρηση στην επένδυση, ύψους 40 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodiokisi.gr, ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων στο διαβιβαστικό έγγραφό του:
«Σας κοινοποιούμε κρίσιμα έγγραφα επί του θέματος για τις ενδεχόμενες ενέργειες αρμοδιότητας σας προκειμένου να υπάρξει πλήρης διέρευνηση για τυχόν ολιγωρίες κατά την άσκηση των καθηκόντων των υπηρεσιακών υπευθύνων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που είναι αρμόδιοι για την διένεργεια του πλεοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δημόσιου λατομικού χώρου στα Πετρωτά Έβρου λόγω της μεγάλης καθυστέρησης του έργου».
Να σημειωθεί πως ήδη από τις 6/12 ο υφυπουργός ΠΕΚΑ ζητούσε από το γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιο Σώκο να τι πει τι ενέργειες έχει κάνει σχετικά με το θέμα, καθώς είχε προβεί σε απευθείας ανάθεση του έργου σε ιδιώτη, ανάθεση την οποία ακύρωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ κάνοντας λόγο για διεθνή διαγωνισμό και διαφάνεια στη διαδικασία. Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο γενικός γραμματέας δεν έχει απαντήσει.
Πρόσφατη είναι, πάντως, η αντιπαράθεση Γ. Μανιάτη-Γ. Ντόλιου στη Βουλή, όπου ο τελευταίος επικαλείται «φήμες», σύμφωνα με τις οποίες «το υπουργείο μπλοκάρει την επένδυση, εξυπηρετώντας συμφέροντα άλλης εταιρείας». Αυτό ήταν και που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του υφυπουργού που απέστειλε το φάκελο στον εισαγγελέα.

Ανώνυμος είπε...

τον σωκο βαλτε προεδρο

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...