Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Νέος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο Π.Παπαδόπουλος



Ζωντανή νίλα” έπαθαν σήμερα κατά τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου στο Λιμενικό Ταμείο Αιτωλ/νιας.
Υποψήφιοι για τη θέση του προέδρου ήταν ο κ. Κιτάγιας την υποψηφιότητα του οποίου φέρεται να υποστηρίζει ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Π. Κατσούλης και ο Υφυπουργός Θάνος Μωραίτης, ο κ. Καλιαμπάκος μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αιτωλοακαρνανίας, μια υποψηφιότητα που λέγεται ότι είχαν πάρει στην πλάτη τους οι δυο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδης και Σ. Γιαννακά και το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου Πάνος Παπαδόπουλος.

Σήμερα το πρωί λοιπόν πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι η διαδικασία εκλογής και εκλέχτηκε Πρόεδρος με 4 ψήφους έναντι 3 του κ. Καλιαμπάκου, ο κ. Παπαδόπουλος.
Η ιστορία εκλογής προέδρου φημολογείται ότι είχε μεγάλη διαδρομή ιδιαίτερα για το χώρο του ΠΑΣΟΚ που όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα φαίνεται πως έχασε κατά κράτος.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή, φήμες που κυκλοφορούν ευρύτατα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ήθελαν τόσο το δήμαρχο Μεσολογγίου όσο και τον Υφυπουργό Θάνο Μωραίτη, να ασκούν πιέσεις για την εκλογή του κ. Κιτάγια, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα. Από την πλευρά των άλλων δυο βουλευτών Μακρυπίδη και Γιαννακά φημολογείται επίσης, ότι ασκήθηκαν πιέσεις σε μέλη της επιτροπής που είχαν ψήφο για την εκλογή του προέδρου, να υποστηριχτεί δηλαδή ο κ. Καλιαμπάκος, αλλά και εκεί αποδείχτηκε ότι δεν εισακούστηκαν αφού τελικά τα μέλη ψήφισαν το “αουτσάιντερ”, όπως κάποιοι χαρακτήριζαν, Πάνο Παπαδόπουλο.
Ακούστηκε ότι υπήρξαν πολλές πιέσεις σε μέλη τόσο τις προηγούμενες ημέρες όσο και σήμερα το πρωί λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας. Τα τηλέφωνα λέγεται ότι άναψαν αλλά τελικά οι δυο πλευρές δεν κατάφεραν να εκλέξουν τους εκλεκτούς τους.
Πληροφορίες από κύκλους του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι λένε ότι ένα από μέλη που ήταν υποψήφιο κυκλοφορούσε στην πόλη λέγοντας πως ήταν ήδη πρόεδρος ενώ αμέσως μετά την ήττα του αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς κανένα σχόλιο. Έντονη είναι σύμφωνα με πληροφορίες και η δυσαρέσκεια του έτερου υποψηφίου που όπως λέγεται μετά τη βαριά ήττα που υπέστη φέρεται να κατηγορεί τους υποστηρικτές του πως τελικά δεν κατάφεραν να τον εκλέξουν.
Φαίνεται μετά από αυτή την εξέλιξη ότι οι τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι έχουν χάσει έδαφος και μετά την εκλογή του κ. Παπαδόπουλου στη θέση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου τα δεδομένα έχουν αλάξει.
Η εκλογή του νέου προέδρου που προέρχεται από την Αριστερά, μοναδική εκλογή στην χώρα, και έχει δώσει δείγματα γραφής όσα χρόνια ασχολείται ενεργά με την πολιτική, δείχνει ότι θα υπάρξουν νέα δεδομένα στο Λιμενικό Ταμείο και κατ΄επέκταση στις αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει για όφελος του διευρυμένου δήμου Μεσολογγίου και κατ επέκταση όλου του νομού.
Οι σχέσεις πάντως των εκλεγμένων συντρόφων του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία δείχνουν ότι πάνε από το κακό στο χειρότερο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξεφτιλίστηεκε το συστημα πασοκ.ερχονται και αλλα

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παπαδόπουλε,
Συγχαρητήρια για την εκλογή και καλή επιτυχία στη θητεία σας.

Ο τόπος σας έχει ανοικτά προβλήματα και ευκαιρίας δοθείσης με την ανάρρησή σας στην προεδρεία του Λ. Ταμείου, ελπίζουμε πως θα βρουν τη λύση τους. Αναφέρομαι στο ημιτελές λιμάνι του Μύτικα και στη διαδικασία είσπραξης τελών ελλιμενισμού σκαφών στο ήδη υπάρχον λιμάνι. Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ η κατηγοριοποίηση των Πολιτών σε "ξένους" (κορόϊδα που πληρώνουν) και σε ντόπιους "ξύπνιους" που γράφουν τους κανονισμούς στα αρχ..εία τους, λες και με δικές τους δαπάνες έγινε το λιμάνι ! Κύριε Πρόεδρε Αρχή Άνδρα δείκνυσι !

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...