Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο νοσοκομείο

 


 Ειλημμένη φαίνεται πως είναι η απόφαση των Ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου να προχωρήσουν την προσεχή Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων που υπάρχουν. Οι γιατροί σύμφωνα με πληροφορίες του AgrinioNet είναι απλήρωτοι αρκετό καιρό και η υπομονή τους στις υποσχέσεις ότι θα πληρωθούν έχει εξαντληθεί. Σήμερα ενημέρωσαν το Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Κραμποκούκη για την απόφαση τους και λέγεται ότι πήραν την απάντηση ότι θα πληρωθούν τον Απρίλιο.
Περισσότερα ΕΔΩ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας κλέψανε μονό τον ισχνό μισθό μας, που με δικά μας έξοδα μας δίνανε.Χρόνια τώρα η δυσωδία του βόθρου των σκανδάλων πνίγει τη χώρα. Εξεταστικές επί εξεταστικών, καταγγελίες επί καταγγελιών, δίκες επί δικών. Και τα λαμόγια, μονίμως, τη βγάζουν καθαρή. Χρόνια τώρα, η χώρα βουρλίζεται και βουρκίζεται μέσα στο βοθρολύματα του βούρκου της ευρωζώνης και των Τραπεζών. Με τα βουλιμικά, αδίστακτα, χρυσοκωλόπαιδά τους, ρήμαξαν την παγκόσμια οικονομία, εν ονόματι του νεοφιλελεύθερου δόγματος της ασύδοτης, αδίστακτης, «αυτορρυθμιζόμενης» αγοράς. Μιας αγοράς που έγινε, με τη συναίνεση των διαπλεκομένων πολιτικών, ο άρχων του παγκοσμιοποιημένου τίποτα, των αετονύχηδων του χρήματος.Η φροντίδα υγείας εξακολουθεί να παρέχεται σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, στο οποίο απουσιάζει -σχεδόν παντελώς- η προτυποποίηση και στο οποίο υπάρχουν ελάχιστες ασφαλιστικές δικλείδες. Σε ένα περιβάλλον όπου ιατροί, νοσηλευτές, άρρωστοι και συγγενείς συνθέτουν έναν ανθρώπινο πολτό και όπου ο γιατρός πρέπει να λάβει ορθές αποφάσεις, σε ελάχιστο χρόνο, στον οποίο παίζεται η ζωή και η υγεία του αρρώστου.
Tο ΕΣΥ έκλεισε 27 χρόνια ζωής.
Tα νοσοκομεία του ΕΣΥ απειλούνται με λουκέτο, εξ αιτίας του ζητήματος των εφημεριών, του ξευτελισμένου μισθολογίου και του επαχθούς ωραρίου των γιατρών.
Οι γιατροί, οι νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, που το υπηρετούν ανιδιοτελώς, δίνουν σκληρή μάχη για τον άρρωστο συνάνθρωπό τους σε αντίξοες συνθήκες. Και αυτό το αναγνωρίζουν οι Έλληνες που εμπιστεύονται το ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Ας γίνει κατανοητό.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΕΣΥ, ανεξαρτήτως βαλαντίου.
Η κοινωνία ολοκληρώνεται, γαληνεύει και ευημερεί, όταν οι πολίτες της γνωρίζουν ότι όχι μόνον οι ίδιοι, αλλά και όλοι οι συμπολίτες των έχουν πρόσβαση στην καλύτερη δυνατή φροντίδα υγείας, που παρέχει το ΕΣΥ.
Και στο σημείο αυτό είμαι απόλυτος, γιατί η αλήθεια είναι απόλυτη.
─ Το ΕΣΥ είναι αυτό που παρέχει τις καλύτερες, σε ιατρικό επίπεδο, υπηρεσίες στη χώρα.
─ Στις κλινικές του ΕΣΥ, οι πτυχιούχοι της ιατρικής, γίνονται γιατροί (παίρνουν ειδικότητα).
─ Στις κλινικές του ΕΣΥ ειδικεύθηκαν και οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα. Μεταπτυχιακή ιατρική εκπαίδευση (ειδικότητα) δεν παρέχεται σε ιδιωτικές κλινικές.
─ Στις κλινικές του ΕΣΥ μεταφέρουν τους «βαριά» αρρώστους τους οι ιδιωτικές κλινικές.
─ Στις κλινικές του ΕΣΥ διακομίζουν τους αρρώστους τους, οι ιδιωτικές κλινικές, όταν τα χρήματά τους εξαντληθούν και δεν επιτρέπουν, πλέον, την παραμονή τους στον κερδοσκοπικό, ως εκ του σκοπού του, ιδιωτικό ιατρικό τομέα.
Είναι γεγονός, ότι το ΕΘΝΙΚΟ σύστημα υγείας της χώρας μας νοσεί.
Έλλειψη ιατρικού προσωπικού.
Το φακελάκι ανθεί.
Οι αμοιβές των γιατρών είναι εξευτελιστικέςγια την επένδυση που έχει κάνει η πολιτεία σε αυτούς.
11 χρόνια σπουδών (6 χρόνια πανεπιστήμιο, 5 χρόνια λήψη ειδικότητας), που για κανέναν άλλον επιστήμονα δεν απαιτείται, δείγμα της σημασίας που αποδίδει η πολιτεία στον γιατρό, (πέρα από μετεκπαιδεύσεις, διδακτορικά, υφηγεσίες, δημοσιεύσεις, συγγραφή βιβλίων).ο μισθός δεν επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση του γιατρού (εκτός αν αυτός προσφεύγει στο φακελάκι).Το σύστημα εφημεριών εξαντλεί την ανθρώπινη αντοχή των γιατρών που, σε πολλά νοσοκομεία, αγγίζει τα όρια της εξουθενώσεως.
ΛΥΣΗ: Ισοκατανομή του φορτίου προσέλευσης των αρρώστων, θα ανακουφίσει τις εξαντλητικές εφημερίες των γιατρών, στα μικρά, λεγόμενα, νοσοκομεία και θα βελτιώσει την κατάσταση των ράντζων, με:
─ Καθημερινή εφημερία όλων των νοσοκομείων σε συνδυασμό με τη
─ Λειτουργία αυτονόμων τμημάτων επειγόντων, με καλό και
─ Αποτελεσματικό συντονισμό από μέρους του ΕΚΑΒ.Τα επείγοντα ιατρεία των νοσοκομείων και οι κλινικές, κατά τις ημέρες εφημερίας (σχεδόν καθημερινά), παρουσιάζουν εικόνα πεδίου μάχης.
Άρρωστοι ταλαιπωρημένοι περιμένουν την μεταφορά τους στην κλινική επί ώρες, ελλείψει προσωπικού.
Συγγενείς εξαγριωμένοι τα βάζουν με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τις καθυστερήσεις, επικαλούμενοι και τις «συνεχείς προσλήψεις» ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που αναγγέλλει το Υπουργείο.
Εφημερεύοντες γιατροί εξουθενωμένοι, καλούνται να επιλύσουν και διοικητικά προβλήματα, ενώ οι νοσηλεύτριες, ανεπαρκέστατες σε αριθμό, τρέχουν από άρρωστο σε άρρωστο «με την ψυχή στο στόμα»Η έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, σε πολλές περιπτώσεις, είναι τέτοια που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αρρώστων και την ψυχοσωματική υγεία γιατρών και νοσηλευτριών-νοσηλευτών, ενώ αυξάνει κατά γεωμετρική πρόοδο τις προαναφερθείσες δυσλειτουργίες.

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΟΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΛΕΝΕ
ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Στο νοσοκομείο αναρωτιώμαστε
Τι κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και οι παραγοντες (υπουργός, βουλευτές, υποψ. βουλευτές κλπ) από την τοποθέτηση του σημερινού διοικητή;
Αφού δεν επικοινωνεί με κανέναν,
έχουμε χάσει δεδουλευμένα και μάλιστα νυχτερινά, γίνονται επισχέσεις ακόμα και από γιατρούς, υλικά δεν υπάρχουν κλπ.
Αρε στο διάολο οι προσωπικές-κομματικές επιλογές οι οποίες είναι και κακές

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...