Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Δ.Κωνσταντόπουλος: "Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος κατά την ψηφοφορία"




Συνέντευξη στο aitoloakarnaniapost.gr παραχωρεί ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.Ο κ. Κωσταντόπουλος ερωτηθείς για την επόμενη μέρα των εκλογών αναφέρει «Την 7η Μαΐου η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να μπει στο δρόμο του κάθε μορφής εξορθολογισμού, προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί σε μια νέα αφετηρία μεγάλης δυνατότητας και αειφόρου ανάπτυξης».

Με την 6η Μαΐου να απέχει πλέον λίγα 24ωρα, θα θέλαμε να μας πείτε πως πιστεύετε ότι θα διαμορφωθεί η επόμενη μέρα των εκλογών;

Την 7η Μαΐου η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να μπει στο δρόμο του κάθε μορφής εξορθολογισμού, προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί σε μια νέα αφετηρία μεγάλης δυνατότητας και αειφόρου ανάπτυξης.


Τα διακυβεύματα περαιτέρω ανεπαρκειών, στρεβλώσεων και αστοχιών είναι η αυθυπαρξία και η προοπτική της χώρας.

Μόνο μέσω της σοβαρότητας, της μη αποποίησης ευθυνών, της σύγκρουσης με το λαϊκισμό, της πολιτικής τόλμης, της σωφροσύνης και της συνέργειας θα οδηγηθούμε με σιγουριά στην Ελλάδα που όλοι θέλουμε, αποκρούοντας παράλληλα τους άμεσους κινδύνους και ανακάμπτοντας στο ταχύτερο δυνατό χρονικό διάστημα.

Πολιτεύεστε σε μια χρονική στιγμή όπου η οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτική συγκυρία κάθε άλλο θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν εύκολες. Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σ αυτή την απόφαση λαμβανομένου υπόψη πως το ΠΑΣΟΚ ίσως να βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή του;

Αυτό που όλοι ονομάζουν «κρίση», το χαρακτηρίζω «πρόσθετες δυσκολίες», δεδομένου ότι η μελέτη της ιστορίας αποδεικνύει την διαρκώς εξελισσόμενη και παράλληλη συνύπαρξη προβλημάτων αλλά και δυνατοτήτων. Σημασία λοιπόν έχει κάποιος να κατέχει βαθύτατα αυτή τη γνώση, να μπορεί να διαμορφώσει με άλλους μαζί, συνθήκες προώθησης και, χωρίς λαϊκισμούς ή κορώνες, να βοηθά στην επίτευξη αποτελεσμάτων.

Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ βρίσκομαι από τα φοιτητικά μου ακόμη χρόνια από ιδεολογικό αίτιο. Με τίμησε ιδιαίτερα η επιλογή του κόμματός μου να είμαι υποψήφιος στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ανήκω. Η δε περίοδος των εντόνων διλημμάτων που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μου συνέβαλλαν στην απόφασή μου αυτή. Νιώθω ότι θα εκπληρώσω το ατομικό μου καθήκον και υποχρέωση, όντας ένας από αυτούς που θα κληθούν να πάρουν δύσκολες αποφάσεις, ξέροντας να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, και που ακόμη και αν αδικηθούν από τις όποιες προσωρινές κρίσεις, πιστεύουν ότι θα είναι οι δικαιωμένοι του αύριο.

Λαμβανομένης υπόψη της γενικότερης κατάστασης της χώρας, πιστεύετε πως υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης; Σε ποιους άξονες θα πρέπει να κινηθεί η πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί από την Κυβέρνηση που θα προκύψει την επομένη των εκλογών;

Πιστεύω ακράδαντα ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει υπό τις κατευθύνσεις και νοοτροπίες στις οποίες ήδη σε προηγούμενες απαντήσεις μου έχω αναφερθεί. Χρονικά, εκτιμώ, πως από το δεύτερο εξάμηνο του 2013, η ύφεση θα αρχίσει να παραχωρεί σταδιακά όλο και περισσότερα μερίδιά της στην ανάπτυξη.

Διεκδικείτε την ψήφο των Αιτωλοακαρνάνων, των πολιτών ενός νομού ο οποίος για κάποιους άγνωστους λόγους «τιμωρήθηκε» επί χρόνια από πολιτικές ηγεσίες κατά γενική ομολογία, υστερώντας κατά πολύ σε ανάπτυξη και υποδομές. Τι πιστεύετε ότι πρέπει ν αλλάξει και πως μπορεί να γίνει αυτό;

Η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση, στης οποίας τα δρώμενα συμμετέχω αδιαλείπτως μέχρι και σήμερα, όχι μόνο αποτέλεσε το βάπτισμα του πυρός για όλη μου την μετέπειτα πολιτική νοοτροπία και κατεύθυνση, αλλά συνέβαλε στην καλύτερη αντίληψη τόσο του πλούτου όσο και των προβλημάτων του Νομού.

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας διαθέτει τα μεγαλύτερα υδάτινα συστήματα της χώρας, κατάλληλο κλίμα και προδιαγραφές για γεωργικές, ζωικές και ιχθυοκαλλιεργητικές δραστηριότητες. Παράλληλα λόγω των δύο παγκόσμιας σημασίας ναυμαχιών (Ναυπάκτου το 1571 μ.Χ και Ακτίου 31 μ.Χ), αλλά και της ιεράς πόλεως του Μεσολογγίου είναι πολιτισμικά φορτισμένος. Ορεινή Ναυπακτία, Θέρμο, Αμφιλοχία, Αστακός, Μύτικας κ.τ.λ αποτελούν πόλους τουριστικής έλξης. Με κέντρο το Αγρίνιο μπορεί να αναπτυχθεί και να εξακτινωθεί κάθε δραστηριότητα συμβατή με πραγματικά πλεονεκτήματα που μέχρι τώρα έχουν αποδώσει ελάχιστα σε σχέση με τις δυνατότητές τους.

Η κάθε λοιπόν περιοχή του Νομού πρέπει να προτάξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και επ’ αυτών να γίνει επενδυτική προσπάθεια.

Λίγο πριν την διατύπωση της λαϊκής βούλησης ποιο το μήνυμά σας στους πολίτες του νομού;

Οι επερχόμενες εκλογές είναι ίσως οι σημαντικότερες μετά τη μεταπολίτευση. Καθένας οφείλει να απαντήσει σωστά στην κάλπη. Καλώ τους πολίτες του Νομού να ψηφίσουν θετικά, απαντώντας με σιγουριά στα ερωτήματα:

Πώς θα είναι, η Ελλάδα του αύριο και μέσα από ποιό δρόμο θα οδηγηθούμε εκεί;

Ο θυμός δεν είναι καλός σύμβουλος και στις δυσκολίες που βρίσκεται η χώρα μας καθίσταται απολύτως επικίνδυνος εχθρός. Οι δε διχασμοί και αντιπαραθέσεις, ως γνωστόν, αποπροσανατολίζουν.

Στον αγώνα λοιπόν αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία η συναίνεση στην κάλπη υπέρ αυτών των απόψεων και δευτερευόντως η επιλογή για σταυροδότηση οποιουδήποτε υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...