Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κ. Καραγκούνης - Ένας υφυπουργός με αρμοδιότητες γενικού γραμματέα

Ξεφυλλίζω με ενδιαφέρον τα έγγραφα με τις αρμοδιότητες που ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς στα μέλη της κυβέρνησης και για ακόμα μια φορά διαπιστώνω ότι τα λεφτά μας πάνε χαμένα.
Για παράδειγμα, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κωνσταντίνος Καραγκούνης ορίστηκε υφυπουργός Δικαιοσύνης και στα μέσα του καλοκαιριού ενημερώθηκε κι επίσημα για τις αρμοδιότητες του.

Ποιες είναι αυτές;Του ανατέθηκε ο συντονισμός και η εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και η άσκηση των αρμοδιοτήτων:


α) της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής,
β) που αφορούν την παρακολούθηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και λοιπών συγχρηματοδοτούμενων επιχειρησιακών προγραμμάτων, στα οποία δικαιούχος είναι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,
γ) που αφορούν το Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Θυματοποίησης και της Εγκληματικότητας των Ανηλίκων (Κ.Ε.Σ.Α.Θ.Ε.Α.), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 του ν. 3860/2010 (ΦΕΚ Α 111).

Με λίγα λόγια, ένας ολόκληρος υφυπουργός θα παρακολουθεί απλά τη δράση ενός γενικού γραμματέα, όσα προγράμματα του ΕΣΠΑ αφορούν το Υπ.Δικαιοσύνης ενώ θα εποπτεύει κι ένα επιστημονικό συμβούλιο!

Για να επιτελέσει το τεράστιο αυτό έργο, έχει δικαίωμα σε 8-10 συνεργάτες, σε υπουργικό αυτοκίνητο, σε ενισχυμένη αστυνομική προστασία, στην κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του γραφείου του κτλ.Όλα αυτά με το ταμείο να είναι μείον…

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...