Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Αντιμέτωπος με καθηγητές, μαθητές και γονείς ο ΜπουλέςΜεγάλη ένταση αναμένεται να σημειωθεί αύριο το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπακτίας όπου εκεί πρόκειται να καταλήξει η πορεία των μαθητών, των συλόγων γονεών και κηδεμόνων και καθηγητών του 1ου και του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιθεί συγκέντρωση στο χώρο του 1ου σχολικού συγκροτήματος ενώ μια ώρα μετά όλοι θα παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα θέσουν για μια ακόμη φορά το θέμα του κτιριακού. Καθηγητές, μαθητές και γονείς απαιτούν την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίλυση του προβλήματος και την ταυτόχρονη επιστροφή όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια.

Για να δούμε τι θα απαντήσει ο κ. Μπουλές σε όλο αυτό τον κόσμο;

Στο μεταξύ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν πήρε καμιά απάντηση σε κανένα ερώτημα δεν μας δόθηκε σχετικά με την ακαταλληλότητα του Κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, συστέγαση με 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και λειτουργίας των Σχολείων σε απογευματινή βάρδια εκ περιτροπής, από τα συνερωτώμενα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης.”

Η ανακοίνωση της Τριανταφύλλου

«Καμιά απάντηση σε κανένα ερώτημα δεν μας δόθηκε σχετικά με την ακαταλληλότητα του Κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, συστέγαση με 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Ναυπάκτου και λειτουργίας των Σχολείων σε απογευματινή βάρδια εκ περιτροπής, από τα συνερωτώμενα Υπουργεία Παιδείας και Ανάπτυξης.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αρμόδια για τη σχολική στέγη σε συνεργασία με τις οικείες Περιφέρειες.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μας ενημερώνει ότι κλιμάκιο μηχανικών του ΟΣΚ πραγματοποίησε αυτοψία (με ταχύ οπτικό έλεγχο) στις 9-8-2011 σε 7 Σχολικές μονάδες που υπεδείχθησαν από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Ναυπάκτου, ύστερα από το σεισμό της 7ης Αυγούστου του 2011. Σε ένα εκ των τριών κτιρίων του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Ναυπάκτου, επίσης εντοπίστηκαν προβλήματα μόνο στα εξωτερικά σκίαστρα (οξειδώσεις οπλισμού και αποσάθρωση σκυροδέματος), χωρίς ορατές βλάβες στα φέροντα στοιχεία του κτιρίου.

Επισημαίνεται και από τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ότι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ)έχουν την ευθύνη των σχολικών κτιρίων και είναι υπεύθυνοι για τις επισκευές, τις ενισχύσεις και τις συντηρήσεις, ενώ ο ΟΣΚ δύναται να παράσχει κάθε Τεχνική και Επιστημονική συνδρομή. Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΣΚ ενέκρινε έκτακτη επιχορήγηση (απόφαση 45/23-2-2012) με ποσό των 9.000.000 Ευρώ για τη «Βελτίωση Υποδομών του Ε.Π.Α.Λ. Ναυπάκτου».

Διαπιστώνουμε ακόμα μια φορά ότι ο ΟΣΚ δεν ανέδειξε, ως όφειλε, την ακαταλληλότητα του κτιρίου του Σχολικού Συγκροτήματος, αφού, όπως αναφέρει μετά την αυτοψία, προβλήματα υπάρχουν μόνο στα εξωτερικά σκίαστρα. Το πρόβλημα το ανέδειξε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων.

Επίσης, δεν προβλέπεται καμία ενέργεια, κανένα μέτρο που θα επιτρέψει την πρωινή λειτουργία των Σχολείων (χρηματοδότηση για τοποθέτηση λυομένων αιθουσών, μετεγκατάσταση σε διαφορετικό κτίριο ή κάτι άλλο). Επιπλέον, καμία αναφορά δεν γίνεται για μελλοντικό σχεδιασμό σχετικά με την ανέγερση νέου Σχολικού Συγκροτήματος στη Ναύπακτο.

Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απαντήσεις. Γνωρίζουμε πως σύσσωμη η κυβέρνηση απώλεσε κάθε ενδιαφέρον τόσο για την Παιδεία όσο και για τα υπόλοιπα κοινωνικά αγαθά. Δε θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ως ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, πως κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι πως θα καταφέρει να ψηφιστούν τα νέα γενοκτόνα μέτρα.

Όμως το πρόβλημα παραμένει δυσκολεύοντας τη ζωή των μαθητών.

Κοι Υπουργοί, αναρωτηθήκατε άραγε πως καταφέρνουν να έρχονται και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους τα παιδιά από τα γύρω χωριά της Ναυπάκτου; Πως μετακινούνται; (τη μια βδομάδα πρωί και την άλλη απόγευμα). Πως παρακολουθούν φροντιστηριακά μαθήματα; Φαντάζεστε, άραγε πόσο επιβαρύνεται το πρόγραμμα αυτών των μαθητών, όταν μάλιστα γνωρίζετε πόσο ελλιπείς είναι και οι συγκοινωνίες. Πως θα κατοχυρωθούν οι ίσες ευκαιρίες στη μάθηση, που με τόση θέρμη ευαγγελίζεστε, όταν δεν μπορείτε να δρομολογήσετε λύσεις για τόσο βασικά ζητήματα.»
Μαρία Τριανταφύλλου

Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Latest Movie trailers