Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η πρόταση Μπουλέ ήταν να καταψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης







Εκρηκτική ήταν η κατάσταση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας με τους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Ναυπάκτου να έχουν μπει μέσα στην αίθουσα με πανό. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας για το θέμα των σχολείων τους σε κεντρικούς δρόμους της Ναυπάκτου φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημάρχου Ναυπακτίας και της Δημοτικής Αρχής, όπως “βρες μας μια λύση να 'μαστε κομπλέ, ρε Μπουλέ”
Μαθητές γονείς και καθηγητές μπήκαν στην αίθουσα και περίμεναν να ακούσουν το δήμαρχο Γιάννη Μπουλέ να δώσει λύση στο θέμα του κτιριακού και να επανέλθουν τα παιδιά στην πρωινή βάρδια. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα τους πρωί απόγευμα κάτι που έχει φέρει τα πάνω κάτω στους ίδιους, τους γονείς τους αλλά και σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.
Βλέποντας ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι μαθητές μπήκαν στην αίθουσα με το πανό προσπάθησε να τους πείσει να το βγάλουν από την αίθουσα κάτι που δεν πέτυχε και τελικά ο δήμαρχος αναγκάστηκε να δώσει λύση επιτρέποντας στους μαθητές να το κρατήσουν.
Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε ο δήμαρχος τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι όταν άκουσαν τον κ. Μπουλέ να λέει ότι δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία αγορά αιθουσών για να στεγαστούν οι μαθητές αλλά θα περιμένει να από την Τρόικα να εκταμιεύσει τη δόση για τη χώρα και μετά από αυτό να πάρει τη δέσμευση του Υπουργού η κατάσταση ξέφυγε. Αντιπολίτευση με τον Παπαθανάση , τον κ. Καρακώστα τον κ. Κοτσανά αλλά και σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα αποχώρησαν από την αίθουσα με τη δημοτική αρχή να συνεχίζει τη συνεδρίαση σε άδεια αίθουσα.


Ο Μπουλές προσπάθησε να πείσει χωρίς επιτυχία

Με το ύφος ενός μεγάλου Γκουρού ο κ. Μπουλές εξηγούσε γιατί δεν έκανε τίποτα. Ο δήμαρχος με τα μεγάλα οράματα για τη Ναύπακτο φάνηκε πολύ λίγος στα μάτια των παιδιών που αρνήθηκαν να βγάλουν έξω το πανό με το οποίο μπήκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Η μηχανικός ήρθε πολλές φορές σε δύσκολή θέση στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει γιατί δεν είχε μαζί της τη μελέτη... για το κτίριο...και τελικά μετά από πολλές πιέσεις ανέφερε ότι τα σχολεία για να επισκευαστούν χρειάζονται περισσότερους από μήνες. Αντίθετος με όσα είπε η μηχανικός ήταν ο κ. Κοτσανάς ο οποίος υποστήριξε ότι μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΟΣΚ είπε ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα το Σεπτέμβριο του 2014...Από την πλευρά του ο κ. Παπαθανάσης επιτέθηκε στη μηχανικό και στο δήμαρχο απαιτώντας τη μελέτη για το έργο.

« Σε απόγνωση γονείς και μαθητές από τις αποφάσεις Μπουλέ»
Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση η παράταξη του κ. Παπαθανάση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξαπολύει μύδρους για την “ πολιτική του «γύμνια» και την ανικανότητα του, σε ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει την πόλη της Ναυπάκτου από την αρχή της σχολικής χρονιάς έδειξε ο κ. Μπουλές”.
Η ανακοίνωση
Την πολιτική του «γύμνια» και την ανικανότητα του, σε ένα ακόμη πολύ σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει την πόλη της Ναυπάκτου από την αρχή της σχολικής χρονιάς έδειξε ο κ. Μπουλές. Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπουλές κατάφερε χωρίς κόπο να διογκώσει το ήδη υπάρχον μεγάλο πρόβλημα που έχει φέρει σε δυσχερή θέση και απόγνωση ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα και τους γονείς, αφού σε κάθε νέο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο θέμα αλλάζει την απόφαση του και τις υποσχέσεις-δεσμεύσεις του με αποτέλεσμα τα παιδιά να εξακολουθούν να παρακολουθούν μαθήματα σε βάρδιες πρωί-απόγευμα, άγνωστο για πόσο ακόμη.
Αφού λοιπόν σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου μας, η δημοτική αρχή του κ. Μπουλέ δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε, προκαλώντας συνεχώς το δημόσιο αίσθημα με «προσλήψεις συνεργατών» και τώρα με σωρεία μετατάξεων υπαλλήλων, έφθασε στο αποκορύφωμα να πει ότι περιμένει τώρα την τρόικα…. για να πάρει τις τελικές του αποφάσεις και ξεπερνώντας κάθε όριο λογικής ανακοίνωσε την απόφαση της πλειοψηφίας δια στόματος του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Παντελή Πατούχα, η οποία έχει ως εξής: «Η απόφαση μας είναι να καταψηφίσουμε την πρόταση της αντιπολίτευσης».
Σημειωτέον ότι η αντιπολίτευση σύσσωμη με συνέντευξη τύπου την περασμένη Τετάρτη, καταληκτική ημερομηνία των «υποσχέσεων Μπουλέ» για το χρηματικό ποσό και το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του κτιρίου του 2ου Γυμνασίου-Λυκείου, ανέδειξε για ακόμη μία φορά το θέμα και χθες κατέθεσε πλήρως εμπεριστατωμένη και ρεαλιστική πρόταση για την βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη οριστική λύση του προβλήματος.
Αφήνουμε λοιπόν τον Κ. Μπουλέ και την δημοτική του ομάδα να βαδίζουν στον μοναχικό δρόμο που έχουν επιλέξει, πέρα και μακριά από τον παλμό της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...