Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Τι έλεγε ο Μοσχολιός το 2006 για τις παράνομες κατατμήσεις και απευθείας αναθέσεις έργων


Ποια ήταν η θέση του τότε αντιδημάρχου και προέδρου της δημαρχιακής επιτροπής του Δήμου Αγρινίου, κ. Μοσχολιού και σημερινού δημάρχου Αγρινίου ο οποίος αποφάσιζε για τις παράνομες αναθέσεις

Από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου της 24ης Ιουλίου 2006. Δέκα μήνες πριν υποβάλλει τη μηνυτήρια αναφορά του στον εισαγγελέα ο κ. Λυμπουρίδης.

Επιτέλους ο πρόεδρος έδωσε στον κ. Λυμπουρίδη το λόγο για να δευτερολογήσει και ο οποίος μετά από παρεμβάσεις, διακοπές και αντεγκλήσεις κατάφερε να πει τα εξής.

“Να μας πουν οι νομικοί σύμβουλοι και η κυρία Ρόκου (προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών) αν είναι νόμιμο να γίνεται απ’ ευθείας ανάθεση έργου στην περιοχή Πλατανάκι και ο εργολάβος να κάνει έργο που δεν του ανέθεσε κανένας στην οδό Χρύσανθου Αιτωλού, να του γίνεται ανάθεση στη θέση Λιβαδάκια και αυτός να κάνει έργο που δεν του ανέθεσε κανείς πάλι στην οδό Χρύσανθου Αιτωλού, να ανατίθεται έργο στον Αϊ Γιάννη Ρηγανά, Ντούσακα κλπ. αυτός να παρουσιάζει ότι έκανε έργο στην οδό Χρύσανθου Αιτωλού, να επαναλαμβάνεται η ίδια παράνομη διαδικασία επτά φορές και αυτός να πληρώνεται παράνομα επτά φορές για έργα που δεν του ανέθεσε κανένας. Δεύτερον. Είναι δυνατόν να αποφασίζει η Δημαρχιακή επιτροπή ανάθεση έργου που δεν έχει αποφασιστεί πουθενά και μετά από ένα μήνα να αποφασίζει το Δημοτικό συμβούλιο και να λέει, παίρνω τόσα χρήματα από το ήδη εγκεκριμένο έργο της πλατείας Δημάδη και φτιάχνω το έργο το οποίο ήδη έχει αναθέσει εντελώς παράνομα εδώ και ένα μήνα η Δημαρχιακή επιτροπή;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...