Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πρωτοφανές:Αιρετός παρανομεί συστηματικά χωρίς κυρώσεις από δήμο και κράτος


Την Πέμπτη στις 30/5/2013 στο ακροατήριο των δικαστηρίων στο Αγρίνιο διεξάγεται δίκη με κατηγορούμενο νυν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Αγρινίου και πρώην Δήμαρχο για το αδίκημα της Παράβασης Καθήκοντος. Η δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα και αφορά την μίσθωση στον υιό του έκτασης 84 στρεμμάτων εντός της κοίτης του ποταμού Αχελώου έναντι εξευτελιστικού τιμήματος για 25 χρόνια!! , για χρήσεις που απαγορεύονται από την περιβαλλοντική νομοθεσία. Αυτό έγινε το έτος 2010 και λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές και απασχόλησε τότε το πρωτοσέλιδο στον τοπικό τύπο.
Η εν λόγω δίκη στην οποία μάρτυρες έχουν κληθεί πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι του πρώην Δήμου καθώς και μέλη του Οικολογικού Συλλόγου του πρώην Δήμου, έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του πρώην Δημάρχου, αλλά και για όλη την διαδικασία (δημοπρασία) μέσω της οποίας κατοχυρώθηκε αυτή στον υιό του Δημάρχου . Από ότι γνωρίζουμε, μετά από έρευνες στην εν λόγω δημοπρασία συμμετείχαν εταιρείες που δεν είχαν κάνει έναρξη στις εφορίες που δήλωναν ως έδρες ούτε στο Επιμελητήριο Αιτ/νιας και που πάραυτα είχαν προσκομίσει εγγυητικές επιστολές από τραπεζικό κατάστημα του Αγρινίου, ο κουνιάδος του πρώην Δημάρχου, ένας εργαζόμενος στις επιχειρήσεις του Δημάρχου και ο υιός του. Όλη η διαδικασία και οι αποφάσεις είχαν κριθεί μη νόμιμες από τον τότε Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ο οποίος και τις ακύρωσε. Κατά της απόφασης του Γενικού Γραμματέα που ακύρωνε όλη την διαδικασίας της εν λόγω δημοπρασίας ο εν λόγω Δήμαρχος κατέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 152 του ν. 3463/2006 η οποία με απόφαση της τον δικαίωσε !! και κατοχύρωσε την δημοπρασία, παρά την απαγορευτική περιβαλλοντική νομοθεσία στον υιό του Δημάρχου !!. Από ότι γνωρίζουμε και αν δεν είναι κάτι αληθές ας μας διαψεύσουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου υιός του πρώην Δημάρχου ουδέποτε κατέβαλλε το τίμημα της μίσθωσης στον Δήμο Αγρινίου επί δυο χρόνια παρά την νόμιμη πλέον κατοχή της έκτασης σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...