Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Γρηγόρης Βαλτινός «Το θέατρο ενεργεί βραδυφλεγώς, δεν θα πέσει το σύστημα μετά από μια θεατρική παράσταση, αλλά μια θεατρική παράσταση θα βοηθήσει να πέσει το σύστημα "


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο AgrinioNet.gr ο πρωταγωνιστής της παράστασης Γρηγόρης Βαλτινός αναφερόμενος στην παράσταση είπε μεταξύ άλλων «Είναι μια παράσταση με την οποία αισθάνομαι απόλυτα συμβατός, παρόλο που είμαι ηθοποιός του θεάτρου, της πρόζας.
Είναι μια παράσταση - πολυθέαμα, που συνδυάζει πολλά είδη θεάτρου και αγγίζει την ιδιότητα του μιούζικαλ. Ο θεατής επιστρέφει στη μεγάλη ποίηση και στις παλιές αξίες που ξεχάσαμε γι' αυτό και καταλήξαμε εδώ που είμαστε και στην ιδεολογία που ξεχάσαμε και πρέπει να ξαναβρούμε»

Ο Γρ. Βαλτινός για τον Μίκη Θεοδωράκη

"Η επαφή μας με τον Μίκη μας έδωσε δύναμη, μας έδωσε φτερά και μας πείσμωσε.
Ο Μίκης παραμένει νέος, είναι η συνεχής επανάσταση, η επανάσταση ακόμη και μέσα στην επανάσταση, και όχι μόνο με την έννοια της αριστερής ιδεολογίας αλλά με την έννοια του ανθρώπου που κοιτάει ψηλά "

Για την κατάσταση στην Ελλάδα

"Το σύστημα έχει πολύ έξυπνους τρόπους να επιβάλλεται γι'αυτό και ο κόσμος πρέπει να βρει έξυπνους τρόπους. Ο εχθρός είναι πια αόρατος, παλιά έβγαινες στο δρόμο και έλεγες ότι αγωνίζεσαι ενάντια στο κεφάλαιο, ενάντια σε έναν σκληρό εργοδότη, σε ένα σκληρό κράτος. Δεν αξίζει να αγωνιστείς απέναντι σε μια σκληρή κυβέρνηση, γιατί και να την ρίξεις, θα έρθει η επόμενη.
Ήταν λάθος μας να δώσουμε τα φώτα του πολιτισμού και της σοφίας, σε όλον τον πλανήτη.

Ήταν λάθος μας να πιστεύουμε πως δεν θα πληρώναμε για τον τρόπο ζωής μας, δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών, αλλά πάλι το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης το έχουν οι προδότες, αυτοί που δεν οχύρωσαν την πατρίδα μας. Μια παγκόσμια οικονομική κρίση βλέπουμε τις αδύναμες χώρες να γκρεμίζονται.
Αυτός ο θάνατος έχει προαναγγελθεί. Από δω και πέρα το μόνο πράγμα που θα μας σώσει είναι να παλέψουμε με όσες δυνάμεις έχουμε το θηρίο που λέγεται παγκόσμιο σύστημα."

Για τον κόσμο στις παραστάσεις

"Ο κόσμος παίρνει δύναμη στην παράσταση. Το θέατρο ενεργεί βραδυφλεγώς, δεν θα πέσει το σύστημα μετά από μια θεατρική παράσταση, αλλά μια θεατρική παράσταση θα βοηθήσει να πέσει το σύστημα ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λ.Μπλέτσας για το δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι: θα προχωρήσουμε μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανεξαρτήτου κομματικής και πολιτικής διάστασης

Χωρίς φωνές και κορώνες στην σημερινή διαμαρτυρία για τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι ο αντιπεριφερειάρχης Λίνος Μπλέτσας μέσα σε ενάμισι λεπτό...