Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013

Από τη Δευτέρα λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού νεφρού στο νέο νοσοκομείο


Από αύριο Δευτέρα 5 Αυγούστου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού θα λειτουργεί στο νέο χώρο του νοσοκομείου Αγρινίου. Με καινούργιο εξοπλισμό και με δυνατότητες να παρέχει υπηρεσίες περισσότερες από ότι μέχρι σήμερα, αν υπάρξει παράλληλη βοήθεια στην αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. «Τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει σαν τμήμα με δυνατότητες ελέγχου των ασθενών που αντιμετωπίζουν νεφρικά νοσήματα», αναφέρει στο AgrinioNet.gr ο διευθυντής της Μονάδας Τεχνητού νεφρού Νίκος Γερμανός, και συνεχίζει « αυτό σημαίνει την ανάπτυξη της νεφρολογικής κλινικής καθώς επίσης και ενός ξεχασμένου για μας τρόπου αντιμετώπισης της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας που είναι η χρόνια περιτοναϊκή κάθαρση. Ήδη στα μεγάλα νοσοκομεία παράλληλα με την αιμοκάθαρση λειτουργεί και τμήμα περιτοναϊκής κάθαρσης το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να κάνει τη θεραπεία του εκτός του νοσοκομείου αφού προηγουμένως έχει γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση».

Ο καινούργιος εξοπλισμός έχει ως πλέον σύγχρονος έχει ανάγκη και αναλόγου ποιότητας αναλώσιμου υλικού και επομένως θα υπάρξει πρόβλημα κόστους το οποίο όπως υποστηρίζει ο κ. Γερμανός «πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα». Η ΔΕΠΑΝΟΜ είναι αυτή που προχώρησε πάντως τη επιλογή των μηχανημάτων χωρίς να ερωτηθεί κανείς από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αποτέλεσμα παρόλο που τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας τα αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται έχουν μεγάλο κόστος.

Ερωτηθείς ο κ. Γερμανός πως αντιμετωπίζουν οι ασθενείς τη μετακίνηση στον καινούργιο χώρο απαντά «με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, γιατί αναμένουν πως θα βελτιωθούν οι συνθήκες θεραπείας τους και επομένως θα υπάρξει και καλύτερη προοπτική για τη ζωή τους».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνουν μερικοί,όπως ο κύριος με την μετάγγιση,να μη λένε τέτοιες ανοησίες.Είχε και στο χω ριό του ο κύριος αυτός;Μάλλον θα του άρεσε να μείνουμε στο παλιό γιατί τον βόλευε. Όσο για τον Σαλμά,τί να κάνουμε,όλοι το ανα γνωρίζουν οτι κάτι παραπάνω απο τους άλλους έκανε.Για να μην πω βέ βαια οτι μερικοί δεν ήθελαν να ακούσουν για μεταφορά.Τα παράπονά του για την έλλειψη προσωπικού στην τρόϊκα.Κάποιου του τάζανε γάϊδαρο και τον κοιτούσε στα δόντια!!!