Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες σε όσους δημάρχους δεν επισπεύσουν τις διαδικασίες για την επιλογή προϊσταμένων

Για μια ακόμη φορά δικαιώνεται το AgrinioNet.gr στο σοβαρό αυτό θέμα της επιλογής προϊσταμένων που αναδείξαμε μέσα από τα δημοσιεύματα μας.
Σύμφωνα λοιπόν με νεότερο ρεπορτάζ το έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών  της 18-11-2013, θέτει προ των σοβαρών πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών τους Δημάρχους που σκοπίμως δεν επισπεύδουν τις διαδικασίες αυτές, λαμβάνοντας σοβαρά υπ’ όψιν το έγγραφο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, και όχι το κατ’ επείγον έγγραφο  του παλαιοκομματικού και παλαιών αντιλήψεων πρόεδρου της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνη και των περί αυτόν συμφωνούντων μελών .
Το έγγραφο βεβαίως απευθύνεται στο καθ΄ υλην αρμόδιο θεσμικό ελεγκτικό  όργανο νομιμότητας των ΟΤΑ δηλαδή τις  Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ τον νόμο κατά των παραβατών Δήμαρχων. Μετά από αυτό το έγγραφο δεν δικαιούται καμιάς δικαιολογίας ούτε ένας Δήμαρχος, και όποιος παραβεί τις διατάξεις της νομοθεσίας, θα το κάνει  πλέον συνειδητά και εν πλήρη γνώση  και προκειμένω να εξυπηρετήσει τα όποια συμφέροντα ,και φυσικά έχοντας την όποια πολιτική κάλυψη αν μείνει ατιμώρητος.

Επειδή βέβαια η μέχρι τώρα, η  εμπειρία και πρακτική κατά το παρελθόν δεν μας δίνει τα εχέγγυα της τήρησης της πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον των παρανομούντων Δημάρχων, που λειτουργούσαν παλιά πέρα και παρά τον νόμο μένοντας ατιμώρητοι, διατηρούμαι τις όποιες επιφυλάξεις μας στην τήρηση των αναφερομένων επί του εγγράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...