Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κίνδυνος για παράβαση καθήκοντος σε δημάρχους για τους προισταμένους


Το AgrinioNet.gr παρουσιάζει σήμερα το κατεπείγον έγγραφο του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη στις 18 Νοεμβρίου 2013 με αριθ πρωτ 4236, προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων όλης της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Αγγελάκα, με θέμα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α βαθμού, σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του νόμου 3839/2010.
Σύμφωνα με την εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, 2 Σεπτεμβρίου 2013 με αριθ πρωτ.34832 επίσης προς τους Γενικούς Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ανακοινώνεται ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ Α βαθμού.
Σύμφωνα με το νεότερο έγγραφο το οποίο παρουσιάζει το AgrinioNet.gr, επισημαίνεται αφενός το κατεπείγον του θέματος (καθώς από το έτος 2009 και μετά δεν έχουν γίνει οι επιλογές προϊσταμένων στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ) και αφετέρου ότι η μη αποστολή στο οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο των ατομικών φακέλων των υπαλλήλων, συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος του αρμόδιου προσδιορισμού οργάνου, δεδομένου ότι η επιλογή προϊσταμένων συνδέεται με την εύρυθμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατόπιν των ανωτέρω επισημαίνουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να επιδείξουν τη δέουσα επιμέλεια και να προβούν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην αποστολή των φακέλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο αναμένεται να συνεδριάσει μέχρι τέλος του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λ.Μπλέτσας για το δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι: θα προχωρήσουμε μαζί σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια ανεξαρτήτου κομματικής και πολιτικής διάστασης

Χωρίς φωνές και κορώνες στην σημερινή διαμαρτυρία για τον δρόμο Αγρίνιο Καρπενήσι ο αντιπεριφερειάρχης Λίνος Μπλέτσας μέσα σε ενάμισι λεπτό...