Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Άνοιξαν τη διώρυγα και "πνίγηκε" η Σταμνά




Οι εικόνες για την εγκατάλειψη της περιοχής όπου βρίσκεται εδώ και 50 χρόνια η διώρυγα είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Όλα παρατημένα στο έλεος. Δεν υπάρχει κανείς για φύλαξη και οι φύλακες λένε οι κάτοικοι ότι έχουν μεταφερθεί στην Περιφέρεια. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ατύχημα αφού οι πόρτες είναι ανοιχτές και κάποιος απρόσεκτος θα μπορούσε να πέσει μέσα στη διώρυγα. Όλα σκουριασμένα και το κτήριο που κάποτε φιλοξενούσε υπαλλήλους άδειο και ανοιχτό στις διαθέσεις οποιουδήποτε. Στον ίδιο χώρο ένα κτήριο όπου μέσα φυλάσσονταν έγγραφα από εργασίες που γίνονταν στην διώρυγα από τη δεκαετία του 1970, σήμερα είναι αφημένο στην τύχη του.

Στη γύρω περιοχή, τα ρέματα είναι γεμάτα σκουπίδια και το νερό τα μεταφέρει στη λιμνοθάλασσα. Οι κάτοικοι πιστεύουν ότι κανείς πλέον δεν ενδιαφέρεται για την περιοχή τους και εάν συνεχίσουν οι βροχοπτώσεις όλο το χειμώνα με την ένταση που πέφτουν τώρα που είναι αρχή του χειμώνα θα δουν τα σπίτια τους στη θάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...