Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Δ. Τραπεζιώτης "οι πολίτες δεν λένε η δημοτική αρχή, λένε το σύστημα" VIDEO




Στην ανοιχτή πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία αυτοδιοικητικής παράταξης η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας ο Δημήτρης Τραπεζιώτης έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματος για τις εκλογές του Μαίου και μίλησε για μια χρονιά ρήξης, ανατροπής και αλληλεγγύης.
«Απέναντί μας δεν έχουμε απλώς και μόνο μια δημοτική αρχή η οποία διαχειρίζεται τις δημοτικές και τοπικές υποθέσεις στη βάση της αρχής της δημοκρατικής νομιμοποίησης και της δημοκρατικής συγκρότησης. Έχουμε ένα τοπικό σύστημα εξουσίας, ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, το οποίο αυτοαναπαράγεται από την ίδια παρέα ανθρώπων ή για να είμαστε ακριβέστεροι από τον ίδιο πυρήνα ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ιδιοποιηθεί την εξουσία , την νέμονται και την κατέχουν επί 38 ολόκληρα χρόνια, εξαιρώντας κατά κοινή παραδοχή την περίοδο που ήταν δήμαρχος ο Στέλιος Τσιτσιμελής. Αυτή η μακροβιότητα στην άσκηση της εξουσίας συνιστά κατάχρηση δικαιώματος. Πρόκειται για μια πατρωνία δημοσίων αξιωμάτων που σημαίνει ότι αυτοί που πλαισιώνουν το σχήμα σε τοπικό ή περιφερειακό επίπεδο, φροντίζουν κάθε φορά ο επικεφαλής να αποκτήσει μια δεσπόζουσα θέση είτε στο δήμο, είτε στην περιφέρεια και στη συνέχεια αρχίζει η κατανομή των ρόλων, των αξιωμάτων και των χρημάτων. Δεν είναι καθόλου τυχαίο όταν οι πολίτες αναφέρονται στο δήμο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δεν λένε «η δημοτική αρχή», λένε «το σύστημα», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα "συστήματα" στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατούν...

   Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ο τίτλος για όσα συνέβησαν θα μπορούσε να είναι "η εκδίκηση των Πασοκογεννών" ...