Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Β. Καρακίτσος "στο δήμο Αγρινίου δεν πρέπει να χάσουμε άλλο χρόνο


Δήμος Αγρινίου
Ένας Δήμος με τεράστιο φυσικό κάλλος, που όμως είναι από τους τελευταίους σε ανάπτυξη Δήμους.
Θα ήθελα να αναλύσω τα προβλήματα, αλλά και να προτείνω λύσεις, για να υπάρξει ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην περιοχή που αγαπάμε.
Θα θέσω και θα αναλύσω τις προτάσεις-λύσεις που θα φέρουν οικονομική και πνευματική ανάπτυξη.
Έχουμε όλοι μας ακούσει για ‘μεγάλα’ έργα του δήμου  τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προσωπικά εγώ δεν τα έχω δει, δεν έχει αλλάξει η καθημερινότητά μου προς το καλύτερο…
Η ανάπτυξη, θα πρέπει να έρθει μέσα από τους κάμπους και τις λίμνες της περιοχής μας. Πρέπει η νέα δημοτική αρχή να ασχοληθεί με νέες μορφές καλλιέργειας και με την κτηνοτροφική παραγωγή.
Θα πρέπει να ενημερώσει τον αγρότη, τον κτηνοτρόφο, για νέα ευρωπαϊκά προγράμματα και να δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για προβολή, σε διεθνείς εκθέσεις, των τοπικών προϊόντων.
Από αμέλεια της δημοτικής αρχής χάσαμε δύο μεγάλες ευκαιρίες προβολής: το μουσείο καπνού (που τελικά φτιάχτηκε στη Καβάλα) και το μουσείο ελιάς(που φτιάχτηκε στην Σπάρτη).
Δεν επιτρέπεται να χάσουμε άλλο χρόνο.
Μια πρόταση του Δ.Τραπεζιώτη είναι το μουσείο Νερού. Ένα μουσείο που επιβάλλεται να γίνει στον δήμο Αγρινίου. Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και τα προσόντα να δημιουργηθεί εδώ και να φέρει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, αλλά και τα φώτα της δημοσιότητας.
Θα πρέπει επίσης, η δημοτική αρχή να στρέψει το βλέμμα της στην λίμνη Τριχωνίδα. Να δει πως είναι ένα από τα καλύτερα ‘χαρτιά’ μας για την ανάπτυξη του τουρισμού. Έχουμε δει πολλά παραδείγματα όπως τα κοντινά Ιωάννινα και η Καστοριά, που έχουν αξιοποιήσει τις λίμνες, αλλά και την περιοχή γύρω από αυτές και έχουν γίνει τουριστικοί προορισμοί.
Η Τριχωνίδα μπορεί να γίνει ένας αθλητικός και τουριστικός προορισμός.
Αν γίνουν οι σωστές υποδομές θα μπορέσει να προσελκύσει πολλές μορφές αθλητισμού και χόμπι όπως ποδηλασία, πεζοπορία, κωπηλασία και την ξενάγηση στο φυσικό και περιβαλλοντολογικό μεγαλείο της.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι η πολιτισμική ανάπτυξη, που θα πρέπει να ‘περνά’ και να ‘βγαίνει’ από τον ίδιο τον πολίτη.
Οι προτάσεις μου σε αυτό το θέμα είναι οι παρακάτω. Έχω κουβεντιάσει με πολύ κόσμο που έχει σαν χόμπι το θέατρο, τον χορό, την μουσική, την φωτογραφία κ.α. Θ α μπορούσε ο δήμος να δημιουργήσει ομάδες πολιτών και να οργανώνει εκδηλώσεις σε κάθε γειτονιά και χωριό του δήμου με στόχο την δωρεάν ψυχαγωγία του πολίτη.
Θα ήταν πολύ θετικό να μπορεί ο κάθε πολίτης να προβάλλει τα ταλέντα του, τις ικανότητες του και να διασκεδάζει, να ξεφεύγει από την καθημερινότητά του καθώς το έχει τόσο ανάγκη σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική και ψυχολογική περίοδο.
Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που ασχολούνται με τα γκράφιτι και με νέες μορφές αθλητισμού στη φύση. Θα ήταν πολύ καλό και αναγκαίο να δημιουργηθεί ένας χώρος κατάλληλος, που θα μπορούν αυτά τα παιδιά να προβάλλουν την τέχνη τους, τις δεξιότητες τους.
Ένα άλλο μεγάλο και σημαντικό πρόβλημα είναι ότι στην πόλη μας δεν υπάρχει ποδηλατοδρόμος και ένας που υπάρχει στον παλαιό Αγ.Χριστόφορο δεν έχει φωτισμό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τις βραδινές ώρες ούτε με ποδήλατα, ούτε από πεζοπορικές ομάδες.
Ένα άλλο θέμα είναι η στήριξη του δήμου στον ορειβατικό σύλλογο για τη συντήρηση του καταφυγίου. Έναν σύλλογο με μεγάλη δράση και πορεία που μας έχει προβάλει σαν δήμο σε πολλά μέρη του κόσμου.
 Άλλο κομμάτι πολιτισμού είναι τα αδέσποτα του δήμου. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως γι’αυτό το θέμα.
Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα και να υπάρξει αποτέλεσμα από τη στιγμή που υπάρχουν εθελοντές και μπορεί να απαιτηθεί οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε.
Επίσης πολύ σημαντικό θέμα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι είναι η λαογραφική παράδοση της περιοχής μας, κάτι που εδώ και πολλά χρόνια η κ.Χρυσικοπουλου και οι συμπολίτισσες μας που είναι στο πλευρό της με εθελοντική εργασία κρατάνε ζωντανή και η δημοτική αρχή θα πρέπει να στηρίζει το έργο τους.
Όλες αυτές οι ιδέες και προτάσεις έρχονται από καθημερινή επαφή και κουβέντα με τους πολίτες του δήμου και για εμάς το σλόγκαν πολίτες σε δράση έχει σάρκα και οστά.
Τέλος για να πάμε αυτόν τον δήμο μπροστά και να αλλάξουμε σελίδα καλώ

όλους τους πολίτες κοντά μας για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Φωτογράφος "καβάλησε" τους δημοσιογράφους για να βγάλει φωτογράφιες

  25η Μαρτίου στο Αγρίνιο και από νωρίς στην Πλατεία Δημοκρατίας έχει μαζευτεί κόσμος για να παρακολουθήσει τυην παρέλαση. Σιγά σιγά όλοι π...