Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014

Σκάνδαλο: Συγγενής του δημάρχου Αγρνίου ευνοήθηκε σε βάρος άλλων συναδέλφων του
Σάλος έχει ξεσπάσει μεταξύ πρώην εργαζομένων στο δήμο Αγρινίου και πιο συγκεκριμένα στο ΔΑΚ, διότι συγγενικό πρόσωπο του δημάρχου Αγρινίου Παύλου Μοσχολιού, λέγεται ότι ενώ συνταξιοδοτήθηκε την ίδια χρονική περίοδο με άλλους τρεις συναδέλφους του, αυτός εισέπραξε εξ ολοκλήρου το ποσό του εφάπαξ, το οποίο ανέρχεται σε 36 χιλ ευρώ περίπου, ενώ οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη γιατί σύμφωνα με τις αγωγές που κατέθεσαν απαιτούν από το δήμο να τους καταβάλει το ποσό των 60 χιλ ευρώ και στους τρεις αφού τους το οφείλει.
Κατόπιν επικοινωνίας με νομικούς μάθαμε τα εξής: από τις μισθοδοσίες των εργαζομένων παρακρατούνταν σε ειδικό λογαριασμό το ποσό του εφάπαξ που δικαιούνται οι υπάλληλοι το οποίο ανέρχεται στις 36 χιλ ευρώ περίπου για τον καθένα.
Στο συγγενή του δημάρχου για κάποιο ανεξήγητο λόγο κατεβλήθη το ποσό των 36 χιλ ευρώ, στις επόμενες 20 ημέρες από τη συνταξιοδότηση του, ενώ στους υπολοίπους 3 κουτσουρεμένο κατά 20 χιλ ευρώ μετά από ένα χρόνο…
Μετά την αποκάλυψη ότι ένας από αυτούς εισέπραξε ολόκληρο το εφάπαξ, οι υπόλοιποι υπάλληλοι εξαγριώθηκαν για τα νόμιμα δικαιώματα τους και απευθύνθηκαν στον δήμαρχο εκθέτοντας του την κατάσταση.
Ο κ. Μοσχολιός βρισκόμενος με την πλάτη στον τοίχο και μην θέλοντας να αναλάβει τις ευθύνες του, τους παρέπεμψε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο οικονομικών…
Αποκαλύφθηκε όμως εκ των υστέρων ότι ο κωδικός που είχε το εφάπαξ των υπολοίπων υπαλλήλων αναμορφώθηκε και με τα χρήματα τους λέγεται ότι καλύφθηκαν παρανόμως, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, τρίτοι στους οποίους ο δήμος είχε ανεξόφλητες οφειλές...
Λέγεται δε ότι κατά τη συνάντηση τους με τον αντιδήμαρχο, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μεγάλη ένταση, σε σημείο που οι φωνές τους ακούγονταν έξω από το κτίριο των οικονομικών υπηρεσιών, τους διαβεβαίωσε ότι μόλις έρθουν χρήματα θα αναμορφωθεί εκ νέου ο κωδικός του εφάπαξ και θα εισπράξουν το υπόλοιπο ποσό. Οι κωδικοί που αφορούν χρήματα εφάπαξ υπαλλήλων δεν εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα του δήμου εκτός από το εφάπαξ υπαλλήλων.
Ενώ λοιπόν περίμεναν έναν ολόκληρο χρόνο, ο Δήμαρχος Αγρινίου τους απέδωσε από τα 36 χιλιάδες ευρώ του εφάπαξ, μόνο τα 16 χιλ ευρώ περίπου στον καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: